ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ – 28.05.2011

 1. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 1: Αποχή από την εργασία σε προγραμματισμένη ημέρα.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ Ομιλητή 4 σχετικά με την αποχή από εργασία.

 1. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 1: Προώθηση καλέσματος των Αγανακτισμένων σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών (π.χ. μαθητές, εργαζόμενους, άνεργους).
 2. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 2: Οργάνωση συγκεκριμένων δράσεων ενημέρωσης από την Ομάδα Εξόρμησης/Προώθησης.
 3. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 2: Να οργανωθεί θεματική συζήτηση περί Δημοκρατίας.
 4. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 6: Να ανακοινωθούν οι Ομάδες Εργασίας και να επεξηγηθούν οι αρμοδιότητές τους. Ομοίως και οι Θεματικές Ομάδες. Ωστόσο, να μην είναι μεγάλος ο αριθμός των θεματικών ομάδων ώστε να μην καταλήξουμε να αναπαράγουμε τους τεχνητούς διαχωρισμούς που μας έχουν επιβάλλει.
 5. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 6: Να μαζικοποιηθεί η Ομάδα Εξόρμησης/Προώθησης και να οργανωθεί ανά περιοχή.
 6. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 6: Να επεξηγηθούν περισσότερο οι 3 άξονες του καλέσματος.
 7. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 6: Αποχή από κάθε καταναλωτική και παραγωγική διαδικασία.
 8. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 7: Αναγνώστηκε και κατατέθηκε κείμενο πρόταση για την δημιουργία μανιφέστου των Αγανακτισμένων του Λ.Π.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ Ομιλητή 10: Δεν πρέπει να έρθει έτοιμο κείμενο στην Γ.Σ. προς ψήφιση. Το κείμενο πρέπει να δομηθεί λέξη προς λέξη και να ζυμωθεί  στην Γ.Σ. Το θέμα του κειμένου είναι κρίσιμο γιατί μέχρι τώρα τα ΜΜΕ βγαίνουν και μιλάνε εν ονόματι των Αγανακτισμένων. Αν διαμορφωθεί κείμενο δεν θα μπορούν να το κάνουν αυτό και θα δεχθούμε επίθεση με στόχο την διάσπαση.

 1. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 8: Από την ερχόμενη Δευτέρα και όλη την εβδομάδα να διαμορφωθούν Θεματικές Ομάδες που να εγκαινιαστούν σήμερα. Να δοθεί χρόνος και βάθος στις συζητήσεις και να απευθυνθούμε σε ειδικούς & διανοούμενους ανά θεματική.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: «Διαχείριση Σκουπιδιών».

 1. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 9: Να παρακολουθούμε τι συμβαίνει και στις άλλες πλατείες
 2. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 9: Να οργανωθούν ομάδες ενημέρωσης / δράσης προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.
 3. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 11: Να απευθυνθούμε σε Δήμο / Περιφέρειες να καθαρίσουν επιτέλους τις αφίσες των δημοτικών / περιφερειακών εκλογών.
 4. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 11: Να γίνει επιπλέον διάδοση του κινήματος και από τον κάθε παρευρισκόμενο και προς ΜΜΕ.
 5. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 15: Να συνεχιστεί η δράση ενημέρωσης της Ομάδας Παιδείας και να προωθηθεί το κάλεσμα σε συγκεκριμένους κλάδους της παιδείας.
 6. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 16: Να χρησιμοποιηθεί και το κάλεσμα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα για την τελική διαμόρφωση του καλέσματος των Αγανακτισμένων στον Λ.Π.
 7. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 17: Να ενσωματωθεί στο κάλεσμα και μία σύντομη επιχειρηματολογία των 3 αξόνων.
 8. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 18: Να πραγματοποιηθούν εξορμήσεις ενημέρωσης προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (π.χ. σχολεία, εργασιακούς χώρους, γειτονιές).
 9. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 19: Να εξεταστεί η μήνυση προς τους Βουλευτές για εσχάτη προδοσία, που έχει γίνει από τον κ. Αντωνίου, και να οργανωθεί αντίστοιχη – με βοήθεια της Νομικής Ομάδας - την οποία θα υπογράφουν όλοι οι Αγανακτισμένοι.
 10. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 21: Να γίνει κάλεσμα προς τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ που θα ιδιωτικοποιηθούν (ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΔΕΗ) για να συζητηθούν μαζί τους τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων. Ομοίως να γίνει κάλεσμα και προς τους εκπαιδευτικούς. Από τη Δευτέρα να γίνουν σχετικές εξορμήσεις/ καλέσματα.
 11. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 22: Να αποκτήσει το κίνημα των Αγανακτισμένων αιτήματα. Προτεινόμενα αιτήματα: 1. Άρση βουλευτικής ασυλίας. 2. Κατάργηση Εξεταστικών Επιτροπών. 3.Εξέταση των οικονομικών σκανδάλων σε πολιτικά δικαστήρια.
 12. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 23: Η Ομάδα Υγείας να κάνει εξόρμηση στα νοσοκομεία ενθαρρύνοντας τους ασθενείς να μην πληρώνουν το εισιτήριο.
 13. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 25: Πρόσκληση / κάλεσμα προς νομικούς και συνταγματολόγους για ενημέρωση περί νομιμότητας του μνημονίου.
 14. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 27: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ για την Διαφθορά που σε συνεργασία με την Νομική Ομάδα θα ασχολείται με την γνωστοποίηση κρουσμάτων διαφθοράς στην εξουσία.
 15. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 31: Να γίνει κάλεσμα προς διάφορες ομάδες αυτό-οργάνωσης της πόλης, όπως την Ομάδα Γυναικών στην Τούμπα και το Ελεύθερο Κοινωνικό Σχολείο στην Β. Όλγας.
 16. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 34: προς Νομική Ομάδα και Ομάδα Εξόρμησης Να καταγραφούν οι μέσες τιμές λιανικής πώλησης αγαθών και να διαδοθούν ώστε να καταγραφούν και να επαλειφθούν κρούσματα αισχροκέρδειας.
 17. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 35: Άρνηση πληρωμής της Εφορίας.
 18. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 37: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ για το Χρέος. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ για την Άμεση Δημοκρατία.
 19. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 38: Να καθοριστεί αίτημα για να εξεταστεί το πραγματικό χρέος.
 20. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 38:  Κατατέθηκε κείμενο για να προωθηθεί προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Βουλή και την Κυβέρνηση από τους Αγανακτισμένους του Λ.Π. Το κείμενο κάνει προτάσεις προς τους πρώτους.
 21. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 39: προς Νομική Ομάδα Να υποστηριχθούν αυτοί στους οποίους έγιναν μηνύσεις επειδή «Δεν Πληρώνουν».
 22. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 39: Άρνηση πληρωμής της Εφορίας. Απόσυρση καταθέσεων.
 23. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 40: Να οργανωθεί συζήτηση για το Παλαιστινιακό ζήτημα.
 24. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 41: Να υπάρχουν αιτήματα όπως άρση βουλευτικής ασυλίας.
 25. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 42: Να γίνει κάλεσμα προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες ώστε να μαζικοποιηθούμε.
 26. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 44: προς Νομική Ομάδα Να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μήνυσης προς την πολιτική ηγεσία για εσχάτη προδοσία  - στα βήματα του κ. Αντωνίου.
 27. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 46: Να παροτρύνουμε τους πολίτες να πληρώσουν φόρους και να προωθήσουμε την ανάπτυξη ώστε να ξεπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας ως κράτος.
 28. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 56: Να αλλάξει η υπογραφή του κινήματος από «Αγανακτισμένοι» σε «Συνειδητοποιημένοι».
 29. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 60: Αναγνώστηκε και κατατέθηκε εμπλουτισμένο κάλεσμα των Αγανακτισμένων του Λ.Π. προς ψήφιση.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ Ομιλητή 61: Να μην κατατίθενται κείμενα προς ψήφιση. Επείγει να διαδοθεί το κάλεσμα.

 1. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 67: Να γνωστοποιηθεί η διαδικασία της Γ.Σ. σε κοινωνικές ομάδες.
 2. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 67: Να οργανωθούν καταλήψεις στέγης για άστεγους και άπορους.
 3. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 67: Να οργανωθεί δωρεάν συσσίτιο και παζάρι ανταλλαγών.
 4. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 68: Μία από τις επόμενες Γ.Σ. να λάβει χώρα στον πεζόδρομο της Μελενίκου προς ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ που ιδιωτικοποιείται.
 5. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 73: Να υπάρχουν αιτήματα που θα αναρτηθούν σε πανό. Προτεινόμενα αιτήματα: 1. Άρση Βουλευτικής Ασυλίας, 2. Εξορία προδοτών, 3. Θέσπιση αυστηρών πρόστιμων στους καταχραστές του δημόσιου χρήματος και στην διαφθορά.
 6. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 73: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ περί Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου.
 7. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 75: Κάλεσμα επιστημόνων και ειδικών για ανάλυση και συζήτηση σχετικά με την οικονομία.
 8. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 75: Να εμπλουτιστεί το κάλεσμα με τις εξής ιδέες: 1. 5η Εξουσία, 2. Δήμευση περιουσιών, 3. Σεισάχθεια.
 9. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 79: Να οργανώσουμε μία δράση που θα πετάξουμε όλοι τις τηλεοράσεις και να συγκεντρωθούν όλες στον Λ.Π.
 10. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 82: Προώθηση αυτό-οργανωσης στις γειτονιές.
 11. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 86: Να φέρει όποιος μπορεί υλικά και αντίσκηνα για όσους θέλουν να κατασκηνώσουν στον Λ.Π.
 12. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 87: Καθιέρωση σταθερής Γ.Σ. κάθε Τετάρτη στις 20.00 (θερινή ώρα) και 18:00 (χειμερινή ώρα).
 13. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 88: προς Ομάδα Internet  την Κυριακή 29/5 να γίνει σύνδεση μέσω Skype με άλλες Ευρωπαϊκές πλατείες.
 14. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 91 – εκπρόσωπος της Ομάδας Οργάνωσης Συζητήσεων. Υπάρχουν προτάσεις που καθορίστηκαν μετά από συνάντηση εργασίας της Ομάδας.
 15. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 93: Περιορισμός χρονικής διάρκειας της Γ.Σ. ως εξής: 6-9μμ Γενική Θεματολογία, 9-11μμ: λήψη αποφάσεων για θέματα που εισηγούνται στην Γενική Θεματολογία.
 16. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 99: Να συγκεντρώνονται οι προτάσεις που καταγράφονται στα πρακτικά και να ψηφίζονται στην Γ.Σ.
 17. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 107: Καθορισμός του κινήματος των Αγανακτισμένων ως ειρηνική επανάσταση με δράσεις συλλογικότητας, προσφοράς υλικών, ανακύκλωσης.

1/2