Samen eten in de Eigen Herd

Eetpunt Eigen Herd Uden heeft plaats voor nieuwe deelnemers

Eetpunt Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32 in Uden biedt mensen de mogelijkheid om tijdens werkdagen vanaf 12.15 uur een warme maaltijd te nuttigen. Volgens coördinator Gerda van Boxmeer voorziet het eetpunt duidelijk in een behoefte.

De mensen vinden het gezellig om samen met elkaar te eten en dingen te delen. Naast een voedzame en gevarieerde maaltijd is sociaal contact erg belangrijk voor deze doelgroep, aldus Gerda. Het warme eten wordt dagelijks door een vrijwilliger van de Sint Jan gebracht, waarna de eters gezamenlijk aan tafel gaan. Na afloop kan men een kopje koffie drinken, een praatje maken, de krant lezen of meedoen aan de diverse activiteiten. Op dit moment is er plaats voor nieuwe deelnemers!

Volgens Gerda van Boxmeer komen enkele deelnemers ruim voor tijd naar de Eigen Herd om alvast een praatje te maken. Men kan dagelijks kiezen uit twee menu’s, waarbij het ook mogelijk is om speciale wensen door te geven als vegetarisch, zoutloos of andere dieetwensen.

Het menu bestaat uit drie gangen: voor-, hoofd- en nagerecht, aangevuld met appelmoes.” Gerda vervolgt: “De samenwerking met verzorgingshuis Sint Jan staat garant voor kwaliteit waarbij de keuze erg gevarieerd is. Het eten wordt dagelijks vers aangeleverd. Voor de deelnemers heeft zo’n kleinschalig eetpunt als voordeel dat zij de deur uit moeten en in beweging blijven. Ook mogen ze gasten meenemen, mits vooraf aangemeld. Ik vind het hartstikke leuk om te doen, je bent met de mensen in contact, maakt een praatje met ze en hebt een luisterend oor. Het is dankbaar werk en het geeft ook veel voldoening.

Koken is niet mijn hobby

Een van de gasten is emeritus pastoor De Bonth. Sinds drie jaar is hij een van de vaste bezoekers van het eetpunt Eigen Herd. Sinds zuster Albertini gestorven is eet ik een aantal dagen in de week bij de Eigen Herd. Dat bevalt mij uitstekend. Koken is nooit een echte hobby van mij geweest. Mensen zitten niet graag alleen thuis, hier maak je contacten en de soep is heerlijk. De complimenten aan de keuken van de Sint Jan, vertelt De Bont enthousiast. Elke dag zijn er twee vrijwilligers aanwezig om mee te helpen met het uitserveren van het eten. De maaltijdservice van eetpunt de Eigen Herd wordt geboden tijdens werkdagen van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van zon- en feestdagen. Voor meer informatie, tarieven ed. neem dan contact op met Gerda van Boxmeer coördinator eetpunt Eigen herd, tel. 06-54335399.