Paràgraf 196 de 204

El camí fet no té retorn perquè ni mai el suport popular a l’independentisme havia estat tan alt, ni mai s’havia conquerit un escenari com el de l’1-O. Entenem que la millor forma d’ampliar els suports al desplegament de la República és ser fidels als nostres objectius programàtics i al mandat de l’1 d’octubre, que es va fer realitat per la gran convicció democràtica del poble de Catalunya. I Cal fer-ho amb a través d’un procés deliberatiu i participatiu que interpel·li a tota la transversalitat de la societat catalana. En coherència amb això demanem que el nostre Govern de la Generalitat de Catalunya deixi ha de deixar d’actuar com el gestor d’una comunitat autònoma de l’Estat espanyol i obri ha de liderar un procés deliberatiu, un gran i de diàleg de país, que assenti la bases de la construcció del projecte republicà de la República Catalana.

Amb tot, culminar el procés demana ser capaços de bastir propostes noves, realistes i realitzables, adreçades als conciutadans que no estan prou convençuts de la independència o no en participen. I ens cal fer-ho amb mesures concretes i efectives de benestar, de combat contra les discriminacions i les desigualtats, des d’un ferm compromís amb la dignitat de totes les persones.

 

El camí fet no té retorn perquè ni mai el suport popular a l’independentisme havia estat tan alt, ni mai s’havia conquerit un escenari com el de l’1-O. Entenem que la millor forma d’ampliar els suports al desplegament de la República és ser fidels als nostres objectius programàtics i al mandat de l’1 d’octubre, que es va fer realitat per la gran convicció democràtica del poble de Catalunya. Cal fer-ho a través d’un procés deliberatiu i participatiu que interpel·li a tota la societat catalana. En coherència amb això el Govern de la Generalitat de Catalunya ha de deixar d’actuar com el gestor d’una comunitat autònoma de l’Estat espanyol i ha de liderar un procés deliberatiu i de diàleg, que assenti la bases de la construcció del projecte de la República Catalana.