SUOMEN SILMÄHOITAJAT RY - FINLANDS ÖGONSKÖTARE RF

TOIMINTAKERTOMUS 2017

1. YLEISTÄ

Suomen Silmähoitajat ry on perustettu vuonna 1990. Yhdistys on vakiinnuttanut asemansa silmähoitotyön kehittäjänä, tiedon välittäjänä sekä kansallisen ja kansainvälisen toiminnan mahdollistajana.

Yhdistyksen puheenjohtajana 2017 toimi Merja Korhonen Kärkölästä. Tämä oli hänen ensimmäinen puheenjohtajavuotensa.

Hallituksen varsinaisina jäseninä toimivat - Kati Nieminen, rahastonhoitaja, varapuheenjohtaja, Pori - Petra Westerholm, jäsensihteeri, Pori - Maria Hyttinen, nettisivuvastaava, Lahti - Johanna Alaloukusa, sihteeri, Oulu - Anu Soininen, varasihteeri, Kuopio

Hallituksen varajäseninä toimivat - Irmeli Stenroos, Turku - Netta Haikola, Facebook-sivujen päivittäjä, Lappeenranta - Sari Juvonen, varajäsensihteeri, Tampere - Sara Maastovaara, Mikkeli - Heidi Tuomi (osan vuotta), Mikkeli

2. JÄSENISTÖ

Vuoden 2017 lopussa yhdistyksessä oli 507 aktiivista jäsentä. Kunniajäseniä yhdistyksessä oli kolme (Lindelöf, Myöhänen, Hiltunen).

3. HALLINTO

Yhdistyksen hallitus kokoontui seitsemän kertaa. Lisäksi hallitus piti yhden sähköpostikokouksen. Hallituksen kokoukset pidettiin Helsingissä, Tampereella, Rovaniemellä ja Lahdessa. Vuoden viimeinen kokous, ns. palautekokous, oli risteilykokous (Helsinki-Tukholma). Kokousten välillä hallituksen varsinaiset ja varajäsenet pitivät yhteyttä sähköpostitse ja puhelimitse.

Vuoden 2017 vuosikokous pidettiin Tampereella valtakunnallisten Silmähoitajapäivien yhteydessä 17.11.2017. Kokoukseen osallistui 39 yhdistyksen jäsentä ja siinä käsiteltiin sääntömääräiset asiat (mm. valittiin yhdistykselle puheenjohtaja sekä uudet jäsenet hallituksen erovuoroisten varsinaisten ja varajäsenten tilalle sekä myönnettiin hallitukselle tili- ja vastuuvapaus vuoden 2016 toiminnasta ja taloudesta).

Suomen Silmähoitajat ryY-tunnus 0892604-3Finlands Ögonskötare rf


4. TOIMINTA

4.1 Silmähoitajapäivät 2017 Vuoden 2017 Silmähoitajapäivät järjestettiin Tampereella Sokos Hotelli Tornissa 17.-18.11.2017. Silmähoitajapäiville osallistui noin 220 yhdistyksen jäsentä. Enemmänkin olisi ollut tulossa, mutta tilat eivät mahdollistaneet suurempaa osallistujajoukkoa. Päivien luennot käsittelivät endoftalmiittia, iriittiä ja uveiittiä, glaukooman laserhoitoja ja kirurgista hoitoa, silmänpohjan ikärappeumaa, centralis serosaa, kyynelteitä sekä perforaatiota. Päivistä (luennot, järjestelyt) saatiin taas hyvää palautetta.

4.2 Silmähoitaja-lehti Yhdistyksen julkaisema Silmähoitaja-lehti ei ilmestynyt enää vuonna 2017. Sen julkaiseminen päättyi vuoden 2016 loppuun vuosikokouksen päätöksellä hallituksen esityksen mukaisesti.

4.3 Yhdistyksen kotisivut (www.suomensilmahoitajat.fi) Yhdistyksen kotisivut uudistettiin 2017 vuoden alussa yhteistyössä Web-veistämö Oy:n kanssa. Sivuston kehittämistyö jatkui koko vuoden ajan ja se vaati hallitukselta suuria ponnistuksia. Nettisivuvastaavana 2017 toimi Maria Hyttinen. Kotisivujen kautta jäsenten oli mahdollista tutustua mm. yhdistykseen ja tulossa oleviin koulutuksiin, ilmoittautua Silmähoitajapäiville sekä hakea apurahoja. Artikkeleiden saaminen sivustolle oli haastavaa ja hallitus panostaa siihen vuonna 2018. Yrityksillä oli mahdollisuus ostaa mainostilaa yhdistyksen kotisivuilta.

4.4 Pohjoismainen ja kansainvälinen yhteistyö Pohjoismainen ja kansainvälinen yhteistyö sisällytettiin varapuheenjohtajan tehtävään, jota hoito Kati Nieminen. Kati Nieminen ja Johanna Alaloukusa osallistuivat yhdistyksen edustajina Lissabonissa pidettyyn ESONTiin 7.-9.10.2017. ESONT:ssa pidettiin myös pohjoismaisten sisarjärjestöjen kokous, johon Nieminen ja Alaloukusa osallistuivat.

4.5 Apurahat Määräaikaan mennessä yhdistys sai kahdeksan apuraha-anomusta. Myöhemmin yksi hakija veti hakemuksensa pois. Hallitus jakoi yrityksiltä saatuja apurahoja 1850 € ja yhdistyksen apurahaa 750 €. Apuraha myönnettiin vuonna 2017 seuraaville:

• Sari Kuivalainen, Santen, 500 €

• Johanna Alaloukusa, Iogen, 600 €

• Tiina-Liina Somppi, yhdistyksen apuraha 500 €

• Merja Pietikäinen, Thea 500 €

• Annamari Räty, iLink 250 € + yhdistykseltä 250 € > yhteensä 500 €

Hallitus ohjeisti apurahan saajia laatimaan kirjallisen palautteen apurahan käytöstä ja siihen liittyvästä konferenssista/matkasta. Apurahat maksettiin kuten aikaisemminkin vasta tehdyn konferenssin/matkan jälkeen ja vain alkuperäisiä kuitteja vastaan.

5. VARAINHANKINTA

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Yhdistys peri jäseniltään vuosikokouksen määräämää jäsenmaksua, jonka suuruus vuonna 2017 oli 25 €/vanha jäsen/vuosi, 25 € + 5 € kirjaamismaksu /uusi jäsen/vuosi ja 12,50 €/eläkeläisjäsen/vuosi. Vuosikokous päätti marraskuisessa kokouksessaan, että 2018 vuoden alusta alkaen on käytössä vain yksi jäsenmaksu ja se on 25 €/vuosi. Sairaalalaitevalmistajat ja laitetoimittajat lahjoittivat

Suomen Silmähoitajat ryY-tunnus 0892604-3Finlands Ögonskötare rf


vapaaehtoisia tukimaksuja koulutuspäivien järjestelyjä ja apurahoja varten. Lisäksi yhdistyksen julkisilla internet-sivuilla olleista mainoksista saatu tulo tuki yhdistyksen taloutta ja mahdollisti toimintaa jäsenistön hyväksi.

Suomen Silmähoitajat ryY-tunnus 0892604-3Finlands Ögonskötare rf