Janakkala-liiga 2020

SÄÄNNÖT

1 § Osanottajat ja ajankohta

 

Osanottajia otetaan miesten (avoimeen) sarjaan korkeintaan 16 joukkuetta Ottelut pelataan 7.-10.4.2020 välisenä aikana joukkuemäärästä riippuen.

Liigaan voivat osallistua yritysten ja yhteisöjen joukkueet sekä kaveriporukat.

2 § Pelisäännöt

 

Ottelut tuomitaan SSBL:n sääntöjä noudattaen, ellei näissä säännöissä muuta todeta.

3 § Joukkueiden asustus ja pelaajat

 

Joukkueilta ei vaadita erityisiä peliasuja, mutta toivotaan kuitenkin samankaltaisia pelipaitoja tuomaroinnin helpottamiseksi.

Pelaaja saa pelata vain yhdessä joukkueessa. Yhdessä ottelussa saa pelata SSBL:n sarjoissa pelaavia pelaajia enintään 5 tasopisteen määrä. Maalivahtia ei lasketa mukaan tasopisteisiin. Kaiken kaikkiaan joukkueessa saa olla max. 20 pelaajaa.

Kaudella 2019-2020 SSBL:n miesten 2. divisioonassa tai ylemmissä sarjoissa tai poikien A-, B- tai C-junioreiden SM-sarjoissa pelanneet pelaajat tuottavat 2 tasopistettä. SSBL:n miesten 3.-4. divisioonan, poikien A-, B- tai C-juniorien  sarjoissa pelaavat pelaajat tuottavat 1 tasopisteen. Miesten 5.-6. divisioonan pelaajat tuottavat 0,5 tasopistettä. Miesten sarjassa pelaavalla naisella ei ole tasopisteitä.

4 § Poikkeukset SSBL:n pelisäännöistä

 

Otteluaika on 2 x 12 min juoksevana aikana. Aika katkaistaan ainoastaan jäähystä, loukkaantumisesta tai tuomarin päätöksestä. Aikalisä on käytettävissä vain pronssiottelussa ja loppuottelussa.

Sijoitusotteluissa varsinaisen peliajan päätyttyä tasan jatkoaikaa ei pelata ja ottelun voittaja selvitetään rangaistuslaukauskilpailulla, joka käydään kolmella pelaajalla. Pronssi- ja loppuotteluissa pelataan kaksi viimeistä minuuttia tehokkaana.

5 § Joukkueen vastuuhenkilö

 

Joukkueen tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä joukkueen vastuuhenkilö. Vastuuhenkilö vastaa ilmoittautumistietojen oikeellisuudesta ja yhteydenpidosta liigan ja joukkueen välillä.

6 § Ilmoittautuminen ja osanottomaksu

 

Osanottomaksu on 210 euroa / joukkue. Ilmoittautumisaika päättyy  su 31.3.2020 klo 21.00, ellei turnaus ole täynnä ennen sitä (16 joukkuetta). Ilmoittautumisen yhteydessä vastuuhenkilö ilmoittaa yhteisön, jota se edustaa, sekä joukkueessa pelaavat henkilöt. Pelaajaluettelon yhteydessä tulee ilmoittaa myös kauden 2019-20 korkein sarjataso (miehissä ja  poikien A-, B- tai C-jun.), jolla pelaaja on pelannut. Pelaajaluettelo on toimitettava viimeistään ti 31.3.2020 sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Pelaajalistat julkaistaan to 2.4.2020 ja niitä koskevat huomautukset tulee tehdä pe 3.4.2020 klo 21 mennessä sähköpostilla osoitteeseen jliiga@scurbans.net.

Pelaajia voi vaihtaa ilmoitettuun kokoonpanoon maanantaihin 6.4. klo 21:00 asti. Jos ilmoitettu pelaaja joudutaan vaihtamaan uuteen, tästä seuraa joukkueelle 15 € jälki-ilmoittautumismaksu / pelaaja. Huom: pelaajamäärää ei saa lisätä, ainoastaan poisjäävän pelaajan voi korvata uudella! Järjestäjä ilmoittaa vaihdetut pelaajat joukkueiden tarkastettavaksi Janakkala-liigan nettisivuille maanantaina 6.4. klo 21:00 jälkeen.

Jälki-ilmoittautumismaksu tulee olla maksettuna ennen joukkueen ensimmäistä ottelua. (Käteinen tai kuitti maksusta.)

Ilmoittautuminen on virallinen, kun osanottomaksu on maksettu. Lasku toimitetaan yhteyshenkilön sähköpostiin.

Ilmoittautuminen sekä tietojen täydentäminen suoritetaan nettilomakkeen kautta.

7 § Vakuutukset

 

Joukkue ja pelaajat vastaavat itse pelaajien vakuuttamisesta.

8 § Liikuntahallilla käyttäytyminen

 

Liikuntahallille alkoholijuomien tuominen on kielletty. Joukkue tai pelaaja, jonka hallusta on löydetty alkoholijuomia tai, joka esiintyy humaltuneena, voidaan sulkea pois turnauksesta ja joukkueelle määrätään 100,00 euron sakko.

9 § Muut asiat

 

Ottelut
Liiga pelataan osallistujamäärästä  riippuen 2-4 alkulohkossa. Kaikille joukkueille tulee vähintään kolme ottelua.

Perjantaina pelataan sijoitusottelut, kärkijoukkueet pelaavat vähintään välierät ja loppuottelut, mahdollisesti myös puolivälierät.

Palkinnot
Sarjojen voittajajoukkueet saavat kiertopalkinnon (Pojan) vuodeksi haltuunsa. Kiertopalkinto katkeaa kolmesta peräkkäisestä kiinnityksestä tai neljästä kiinnityksestä. Lisäksi palkitaan jokaisen joukkueen paras pelaaja ja turnauksen paras pelaaja.

Joukkueen parhaan pelaajan valitsee joukkue keskuudestaan. Turnauksen parhaan pelaajan valitsevat joukkueet äänestämällä pelaajia toisista joukkueista. Äänestyslaput on toimitettava toimitsijapöydälle perjantaihin klo 12:00 mennessä.

Valokuvat ja tallenteet
Turnauksesta otettuja kuvia ja tallenteita voidaan julkaista tiedotusvälineissä ja/tai netissä.

10 § Liigan järjestäjät

 

* Janakkalan kunta, liikuntatoimi
* Salibandy Club Urbans ry
 

Järjestäjä pidättää oikeuden sääntöjen tarkentamiseen ennen turnausta.

Sääntömuutokset 2020:

Muutos1: Pelaajia voi vaihtaa ilmoitettuun kokoonpanoon maanantaihin 6.4. klo 21:00 asti. Jos ilmoitettu pelaaja joudutaan vaihtamaan uuteen, tästä seuraa joukkueelle 15 € jälki-ilmoittautumismaksu / pelaaja. Huom: pelaajamäärää ei saa lisätä, ainoastaan poisjäävän pelaajan voi korvata uudella! Järjestäjä ilmoittaa vaihdetut pelaajat joukkueiden tarkastettavaksi Janakkala-liigan nettisivuille maanantaina 6.4. klo 21:00 jälkeen.

Jälki-ilmoittautumismaksu tulee olla maksettuna ennen joukkueen ensimmäistä ottelua. (Käteinen tai kuitti maksusta.)

Muutos2: Miesten 5.-6. divisioonan pelaajat tuottavat joukkueelle 0,5 tasopistettä aiemman 1 tasopisteen sijaan.

Sääntötulkinnat 2020:

Tulkinta1 Liiton sarjojen maalivahti kenttäpelaajana Janakkala-liigassa. SSBL:n sarjoihin osallistuneesta maalivahdista ei mene tasopisteitä, vaikka hän pelaisi Janakkala-liigassa kenttäpelaajana. Poikkeuksena se, jos maalivahti on pelannut SSBL:n sarjassa yhden tai useamman ottelun kenttäpelaajana, tällöin hänet tulkitaan kenttäpelaajaksi ja tasopisteet lasketaan.