Published using Google Docs
Comunicat de presă - #euroCM
Updated automatically every 5 minutes

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 13 septembrie 2021

Cetățenii români se implică în dezbaterea privind viitorul Europei.

Group of the European Youth for Change - GEYC anunță deschiderea înscrierilor pentru Hackathonul Civic Național în Europa Centrală și de Est din cadrul evenimentului EuroChangeMakers - #euroCM.

Evenimentul va avea loc în București, în data de 16 octombrie 2021 și va reuni 35 de cetățeni români de vârste și ocupații diferite, ce vor identifica probleme la nivelul comunităților lor și vor propune soluții, ghidați de mentori și facilitatori cu experiență în domeniile social, digital și mediu.

Înscrierile pentru hackathonul civic se realizează online, la adresa https://www.geyc.ro/2021/09/am-deschis-inscrierile-la-hackathonul.html, începând cu data de 13 septembrie, până pe 9 octombrie, participarea fiind gratuită pentru participanții selectați și recunoscută printr-un certificat digital. Proiectul se adresează cetățenilor români de toate vârstele, cu educație și ocupații diferite, iar selecția se va face în limita locurilor disponibile (35).

#euroCM este un proiect finanțat de către Comisia Europeană prin programul Europe for Citizens, care se desfășoară în 18 țări ale Uniunii Europene și își propune să impulsioneze implicarea cetățenilor în viața democratică, în particular în dezbaterea privind viitorul Europei. Hackathonul civic #euroCM va implica în România un număr de 35 participanți, care vor discuta, reflecta și propune soluții concrete pentru viitorul Europei pe cele 3 direcții cheie: social, digital și mediu, iar la nivel european, peste 300 de cetățeni vor fi incluși în evenimente de acest gen.

În ultimii ani, Uniunea Europeană a arătat că face din ce în ce mai greu față provocărilor continue care apar. Fiecare an pare să fie marcat de câte o criză - valul de refugiați, schimbările climatice, digitalizarea, pandemia COVID-19 -, iar singurul mod în care UE poate continua să fie un actor cheie în relațiile internaționale este prin asigurarea coeziunii interne. Cetățenii europeni se simt de mult timp prea puțin incluși în procesul decizional, iar acest lucru trebuie să se schimbe.

(Alexandra PECA, Manager de proiect #euroCM)

6 dintre participanții la hackathonul național vor fi selectați să facă parte din rețeaua europeană de tineri Changemakers și vor avea ocazia să participe la hackathonul european ce va fi organizat în 2022 la București.

Despre GEYC

În anul 2010, GEYC a început ca una dintre primele comunități digitale din Europa, iar acum numără peste 4100 membri în România: tineri, lucrători de tineret și profesori. Obiectivul său este de a genera o schimbare prin valorificarea pe deplin a noilor tehnologii, explorarea noilor culturi și transformarea activă a ideilor în acțiuni. În ultimii nouă ani am lucrat împreună cu peste 100 de licee din România, peste 200 de organizații de tineret din Europa și peste 10000 de tineri români. Viziunea GEYC este de a reuni educația formală cu cea nonformală pentru a se completa una pe cealaltă și pentru a contribui la dezvoltarea completă a potențialului tinerilor.

Pentru detalii suplimentare despre înscrieri, nu ezitați să ne contactați:

Alexandra Peca

alexandra.peca@geyc.ro

Manager de Proiect #euroCM