Published using Google Docs
REGULAMENTUL CAMPIONATULUI ROMANIAN CHALLENGE
Updated automatically every 5 minutes

REGULAMENTUL CAMPIONATULUI ROMANIAN CHALLENGE

VERSIUNEA 11/24.09.2021

MODIFICĂRILE ADUSE FAȚĂ DE VERSIUNEA ANTERIOARĂ

Noua versiune a Regulamentului: 1) Clarifică situația în care nr. de done (din prima sau a doua fază a grupelor) dintr-o provocare acceptată de adversar este alta decât 12 (Art. 4.2.2)

CUPRINS

1. ORGANIZARE

2. PARTICIPARE, ÎNSCRIERE, RETRAGERE ȘI ÎNLOCUIRE

2.1. Participarea

2.2. Înscrierea

2.3. Retragerea

2.4. Înlocuirea

3. MECIURILE, PROVOCAREA ȘI LICITAȚIA

3.1. Meciul

3.2. Lansarea provocării

3.3. Acceptarea provocării

3.4. Recomandări și reguli

3.5. Licitația

3.6. Restricții de licitație

4. DESFĂȘURAREA

4.1. Termene

4.2. Preliminariile

4.2.1. Numărul și mărimea grupelor

4.2.2. Numărul donelor jucate

4.2.3. Numerotarea și alcătuirea grupelor

4.2.4. Programul și termenele

4.2.5. Rezultatele și criteriile de întocmire a clasamentelor

4.2.6. Locurile care asigură calificarea

4.3. Etapa cu eliminări directe

4.3.1. Meciurile și numărul donelor jucate

4.3.2. Programul și termenele

4.3.3. Premiații și clasamentul general

4.3. Sesizări și contestații

4.4. Reguli, obligații și recomandări

4.5. Ajustarea la masa verde

5. PUNCTELE EXPERT, PUNCTELE BON ȘI RANGUL JUCĂTORILOR

5.1. Punctele expert

5.2. Punctele BON

5.3. Rangul jucătorilor

6. DIVERSE

6.1. Sancțiuni

6.2. Politica de confidențialitate

6.3. Modificarea regulamentului

1. ORGANIZARE

Campionatul Romanian Challenge, în continuare Campionatul, este un concurs individual de bridge care se desfășoară în baza prezentului Regulament pe platforma Bridge Base Online (BBO). Durata campionatului este nedeterminată, fiind constituit din serii săptămânale independente, în continuare ediții, care urmează una după alta în mod continuu. O ediție începe cu ziua de sâmbătă și se încheie în ziua de duminică a săptămânii următoare. Campionatul  este organizat de către Asociația Sportivă Bridge Over Nations în colaborare cu Federația Română de Bridge.

Pe scurt, participanții joacă meciuri directe între ei într-un sistem organizatoric bine definit și descris în acest Regulament, dar se confruntă în mod indirect, adică fiecare jucând la masa de bridge cu trei roboți un număr stabilit de done duplicate. Funcționalitatea Challenge a Friend (provoacă un prieten) a platformei BBO asigură această confruntare, calculează și stochează rezultatele.

Publicitatea Campionatului se asigură prin grupul de Facebook al Bridge Over Nations și prin Google Docs. Prin Facebook vor fi postate în general evenimentele și noutățile în legătură cu Campionat iar prin Google Docs programul și rezultatele edițiilor prin formă de tabele (sheets). Accesul la informațiile publicate prin Facebook presupune posesia unui cont Facebook. Accesul la informațiile publicate prin Google Docs se face în posesia unui link (adresă web) fără nici o altă înregistrare sau formalitate. Linkurile vor fi publicate prin Facebook în mod regulat. Cei care nu folosesc Facebook pot opta odată cu înscrierea la Campionat că aceste informații să le fie trimise prin email. Anunțurile publicate pe Facebook (sau trimise prin email pentru cei care au ales această metodă de comunicare), respectiv programul și rezultatele edițiilor publicate pe Google Docs sunt considerate ca luate la cunoștință de către participanți.

Comunicarea între participanți și organizatori se realizează prin Facebook - Group Bridge Over Nations, email info@bridgeovernations.com sau telefon 0754-075763.

Paralel cu edițiile săptămânale pot fi organizate și alte competiții de tip Challenge, ocazionale sau regulate, care au o legătură directă cu Campionat, cum sunt:

Și la competițiile de mai sus, a căror listă poate fi extinsă pe parcurs, se aplică prezentul regulament în măsura în care nu contravine regulamentului special de organizare a acestora, care se va publica odată cu anunțarea turneului.

2. PARTICIPARE, ÎNSCRIERE, RETRAGERE ȘI ÎNLOCUIRE

2.1. Participarea

Campionatul este deschis oricărui membru al Federației Române de Bridge și/sau vorbitorilor de  limba română, precum și invitațiilor speciali ai Federației Române de Bridge sau ai AS Bridge Over Nations cu condiția ca toți să aibă un cont activ la BBO.

Participarea la Campionat este gratuită.

O persoană poate să se înscrie la o ediție a Campionatului și poate să participe la Campionat pe parcursul a mai multor ediții cu un singur user BBO.

În cazul în care persoana pierde controlul asupra contului său BBO, poate participa în continuare la Campionat cu un nou user.

În mod excepțional, o singură dată pe tot parcursul Campionatului, se va putea solicita folosirea unui nou user și în afara cazului de mai sus.

Organizatorii se vor asigura ca solicitarea de schimbare a userului să fie autentică. În acest sens pot impune ca aceasta să fie trimisă prin email de la adresa cu care participantul s-a înscris la Campionat. Solicitarea va fi analizată, și aprobată sau respinsă după caz. Despre decizia luată va fi înștiințat participantul.

2.2. Înscrierea

Înscrierile la Campionat se fac prin completarea unui formular online de înscriere. Linkul formularului se publică în invitația Campionatului afișată pe site-ul Federatiei, în grupul de Facebook al Bridge Over Nations sau prin alte modalități.

Înscrierile sunt deschise în mod continuu cu o întrerupere de câteva ore între două ediții. O înscriere este valabilă pentru o singură ediție a Campionatului și trebuie făcută până la ora 14:00 a zilei de vineri pentru ca să fie valabilă pentru ediția care începe în ziua de sâmbătă.

Despre participanții înscriși se va întocmi și se va actualiza în mod regulat o situație în ordine cronologică, care poate fi consultată oricând pe linkul ediției curente pe foaia NOU.

Organizatorii, în limita posibilităților tehnice și la discreția exclusivă a lor, pot accepta și înscrieri întârziate.

Persoana înscrisă la o ediție a Campionatului devine participantul ediției respective și va primi un număr de concurs unic valabil pe tot parcursul ediției. O persoană poate să se înscrie la oricâte ediții a Campionatului dacă întrunește condițiile stabilite prin Regulament.

Prin înscriere, vă rugăm să transmiteți următoarele informații: nume și prenume, userul BBO, denumirea clubului de care aparțineți, localitatea de reședință și opțiunea căii de comunicare: prin grupul de Facebook al Bridge Over Nations sau prin email. Cei care optează prin Facebook, vor fi acceptați ca membrii ai grupului la cererea lor.

Participarea la o ediție nu atrage după sine obligativitatea de a participa și la alte ediții, dar înscrierea la o ediție obligă participantul să joace toate meciurile programate. Înscrierile pot fi reînnoite în mod automat, dacă participantul optează astfel, odată cu completarea formularului de înscriere.

2.3. Retragerea

Retragerea din Campionat, pentru cei care nu au optat pentru reînnoirea automată a înscrierii,  se realizează prin renunțarea înscrierii la ediția următoare, fără alte formalități. Cel retras poate să-și reia participarea oricând, prin simpla înscriere la o nouă ediție.

Retragerea de la o ediție a Campionatului, inclusiv în cazul înscrierii reînnoită în mod automat, este posibilă dacă a fost solicitată cu două ore înaintea orei la care se expiră termenul de înscriere la aceea ediție. Solicitarea trebuie să fie trimisă prin email la info@bridgeovernations.com de la adresa de email care a fost specificată la înregistrare, nu trebuie motivată, dar trebuie să conțină numele și userul BBO al solicitantului.

Retragerea după această oră sau retragerea din concurs în timpul desfășurării ediției nu este permisă. O astfel de retragere, fără un motiv întemeiat, poate fi sancționată potrivit prezentului Regulament.

2.4. Înlocuirea

Pentru buna desfășurare a Campionatului se instituie sistemul de înlocuire prin întocmirea unei liste cu înlocuitorii care sunt dispuși să ia locul participanților retrași prin neprezentare.

Orice jucător poate să solicite să fie trecut pe lista cu înlocuitori dacă îndeplinește condițiile de participare. Jucătorii care au întârziat să se înscrie la termen la o ediție a Campionatului vor fi trecuți pe lista cu înlocuitori în mod automat pentru ediția respectivă.

În cazul în care un participant se retrage după termenul stabilit sau nu se prezintă la concurs, organizatorii vor decide înlocuirea lui cu un jucător de pe lista cu înlocuitori și vor anunța atât înlocuitorul desemnat cât și toți adversarii jucătorului retras.

Înlocuitorul, când acceptă înlocuirea, poate opta ca rezultatele obținute la ediția la care participă să fie sau să nu fie omologate pe numele lui.

Înlocuitorul nu poate fi un alt participant la ediția respectivă, nici aceeași persoană dar cu un alt user BBO.

3. MECIURILE, PROVOCAREA ȘI LICITAȚIA

3.1. Meciul

Meciul este entitatea de bază al competiției și se joacă între doi adversari individuali care se confruntă în mod indirect, fiecare jucând done identice cu trei roboți la masa de bridge. Un meci constă dintr-un număr prestabilit de done (în funcție de faza ediției în care se joacă), iar rezultatul meciului se stabilește prin compararea una câte una al rezultatul donelor, folosind scoringul IMP.

Unul dintre adversari trebuie să inițieze meciul, adică va provoca pe celălalt adversar la un duel prin platforma BBO. Acest adversar va avea calitatea de provocant, celălalt calitatea de provocat, iar acțiunea se numește provocare (Challenge). Pentru ca un meci să poată aibe loc, trebuie lansată provocarea de către provocant și acceptată de către cel provocat (între doi prieteni pe BBO acceptul se face în mod automat).

Organizatorii vor afișa pe Google Docs programul detaliat al ediției, unde va fi menționat exact care sunt adversarii provocanți ai fiecărui meci.

3.2. Lansarea provocării

Pe platforma BBO căutați secțiunea Featured Areas / Challenges. După ce intrați în secțiunea Challenges alegeți Challenge a Friend, și va  apare o fereastră, unde trebuie să completați un scurt formular de provocare după cum urmează: Prin prima opțiune se selectează scoringul care implicit este setat la IMP, și rămâne așa în mod obligatoriu; Prin următorul pas, Boards, se va stabili numărul de done care vor alcătui meciul, și care poate fi 8, 10, 12 sau 16 așa cum vă va fi comunicat în programul ediției; La rubrica Invite, trebuie să introduceți (sau să copiați) userul BBO al adversarului pe care îl provocați; Opțiunea Best Hand se lasă selectat (obligatoriu), astfel cum apare în mod implicit; iar opțiunea Advanced robots (robot mai experimentat) poate fi selectată dacă aveți BB$ în contul Dvs. După parcurgerea pașilor de mai sus ajungeți la următorul screen:

Apasând pe Create Challenge ați finalizat invitația la luptă. Apare o dungă Challenge, pe care scrie IMP Challenge versus Mozistv, și o bulină la drepta la capătul dungii. Bulina poate fi galbenă, verde, sau roșu. Inițial va fi galbenă, care înseamnă, că adversarul Dvs. încă nu a acceptat provocarea. Trebuie să așteptați ca bulina să fie verde. Dacă este verde, adversarul Dvs. a acceptat provocarea, și puteți să vă apucați de joc, apăsând partea stângă a dungii, unde scrie IMP Challange Versus...

3.3. Acceptarea provocării

După ce ați intrat în secțiunea Challenge, veți vedea deja câteva provocări lansate de adversari. Alegeți una, apăsând la prima parte a dungii, și acceptați. Imediat bulina se transformă în verde și puteți să vă apucați de joc.  Dacă nu vedeți nici un rând în Challenge, asta înseamnă că adversarii Dvs. care trebuie să vă provoace încă nu a lansat provocarea, deci trebuie să mai așteptați.

Dacă bulina este roșie, înseamnă că ați jucat deja toate donele, dar adversarul Dvs. mai are de jucat done. În caz contrar în câteva minute apare rezultatul.

3.4. Recomandări și reguli

Este recomandat ca să vă adăugați reciproc ca prieteni la People / Add Friend - cel puțin temporar, pe perioada desfășurării ediției, astfel acceptarea provocării va fi automată.

La completarea formularului de provocare sunt obligatorii: setarea scoringului la IMP, setarea numărului de done exact cum s-a stabilit în programul ediției și selectarea opțiunii Best Hand. Este permisă, nefiind obligatorie, selectarea opțiunii Advanced Robots.

Prin selectarea opțiunii Best Hand (mâna cea mai tare) sistemul BBO va garanta că nici unul dintre roboți nu va avea mai multe puncte de onor decât aveți Dvs.

Opțiunea Advanced Robots (contra cost) va așeza la masă roboți mai experimentați, atât robotul partner cât și roboții adversari. Nu numai provocantul, ci și provocatul va beneficia de acești roboți.

Dacă în urma licitației robotul partner ar fi declarantul, BBO transferă jucătorul în poziția de declarant, astfel încât robotul partner nu joacă niciodată ca declarant.

3.5. Licitația

Sistemul de licitație și fișa de convenție folosită de roboți pot fi găsite la adresa http://www.bridgebase.com/help/v2help/robots_about.html

Făcând click pe licitația roboților puteți afla semnificația acesteia, așa cum puteți vedea și ce ar semnifica diferitele licitații ale Dvs. dacă treceți cursorul mouse-ului peste variantele posibile. Astfel, puteți alege licitația optimă pentru descrierea celor 13 cărți pe care le aveți, asigurându-vă că partenerul robot o va interpreta în mod corect.

Atenție la folosirea mouse-ului, deoarece corectarea licitației făcute nu este posibilă în niciun caz. Pentru a preveni accidentele de acest gen, setați opțiunea de confirmare a licitațiilor pe ON (această opțiune găsiți la Accounts / Settings secțiunea Playing / Confirm bids, dacă aveți BBO-ul în limba română: Cont / Setări / secțiunea Joacă / Confirmă licitația). Aceeași regulă este valabilă și la jocul de levate, reluarea cărții jucate nu este posibilă în niciun caz. Setarea confirmării cărților jucate se face la Accounts / Settings secțiunea Playing / Confirm cards, dacă aveți BBO-ul în limba română: Cont / Setări / secțiunea Joacă / Confirmă cărțile jucate.

3.6. Restricții de licitație

Se limitează folosirea licitațiilor înșelătoare (psyche) ca nefiind în spiritul Campionatului. Astfel, sunt considerate neregulamentare și sunt interzise următoarele:

Dacă o licitație nu se încadrează în mod strict între cele restricționate de mai sus, este considerată regulamentară.

Jucătorul care constată că pe parcursul unui meci adversarul lui a obținut un avantaj prin utilizarea unei sau mai multe licitații înșelătoare, așa cum au fost definite mai sus, are dreptul să înainteze o contestație până termenul prevăzut pentru aceasta. Organizatorii sunt obligați să analizeze contestația și să ia o decizie la masă verde, motivată, cu privire la rezultatul meciului, decizie care se comunică ambilor jucători. În cazul în care este admisă contestația, dona se atribuie jucătorului reclamant cu scorul de +3 IMP. Organizatorii nu se vor autosesiza.

4. DESFĂȘURAREA

Campionatul se desfășoară pe o durată nedeterminată, fiind constituit dintr-o serie de ediții săptămânale independente. În continuare vor fi descrise regulile pe baza căreia organizatorii stabilesc schema de desfășurare, respectiv programul unei ediții (care depinde de numărul participanților înscriși la acea ediție) și obligațiile participanților a căror respectare asigură buna desfășurare a campionatului.

Fiecare ediție va parcurge două etape, preliminariile și etapa cu eliminări directe. Preliminariile se desfășoară pe grupe în care fiecare participant va juca un meci împotriva fiecărui adversar din  grupa în care a fost repartizat. Cei care se califică din preliminarii vor continua în etapa cu eliminări directe, care începe după caz cu: 32imi, 16imi, optimi.

După închiderea înscrierilor, organizatorii vor întocmi situația participanților, programul de desfășurare a ediției, și vor publica pe Google Docs. Participanții vor putea accesa în baza unui link (linkul ediției), care va fi anunțat pe Facebook sau trimis prin email, celor care au optat astfel, vineri până la ora 21:00.

Accesând linkul ediției, veți ajunge pe foaia Welcome care conține informații generale despre ediția în curs, la dreapta vor fi Lista jucătorilor participanți (foaia LP), Programul și schema desfășurării ediției (foaia Program) și Situația Punctelor Expert Challenge (foaia PECH). Ultima foaie la dreapta (foaia NOU) va conține situația participanților înscriși la ediția următoare a Campionatului.

Concomitent cu desfășurarea ediției linkul se va extinde spre stânga cu foi suplimentare, care vor conține meciurile programate în diferitele faze ale ediției și rezultatele lor.

4.1. Termene

Se definesc următoarele termene, care sunt valabile pentru fiecare fază a concursului:

- termenul de afișare: ziua și ora până la care organizatorii se angajează să afișeze meciurile programate; faza respectivă începe cu această oră

- termenul de lansare și acceptare a provocărilor: data și ora până la care provocanții trebuie să lanseze, iar provocații trebuie să accepte provocările

- termenul de sesizare a întârzierii: ziua și ora până când participanții trebuie să sesizeze organizatorii despre acele situații când o provocare nu a fost lansată sau acceptată

- termenul de finalizare: ziua și ora până când și ultimul meci din fază trebuie jucat

- termenul de contestare: ora până la care se pot formula către organizatori contestații cu privire la meciurile jucate în faza respectivă.

Participantul care în prima fază a preliminariilor nu a lansat și nu a acceptat nicio provocare până la termenul de sesizare a întârzierii este considerat retras prin neprezentare și poate fi înlocuit cu un jucător de pe lista de înlocuitori. Despre înlocuire organizatorii vor trimite un anunț pentru toți adversarii din grupa jucătorului retras. Imediat după înlocuire, înlocuitorul va lansa provocările către toți jucătorii din grup, fiind provocant în toate meciurile, și va anunța și el prin platforma BBO, chat sau mail, pe toți adversarii despre faptul că este înlocuitorul jucătorului retras, specificând în mesaj și numărul grupei și userul BBO a celui retras.

Adversarii jucătorului retras sunt obligați să accepte și să joace toate provocările lansate de către înlocuitor.

4.2. Preliminariile

Etapa preliminariilor se organizează în două runde, amândouă pe grupe în care fiecare joacă un meci împotriva fiecăruia din grupă. În prima rundă participă toți cei înscriși la ediție, mai puțin cei care au ajuns în ultimele faze (semifinale, sferturi sau optimi - în funcție de schema de desfășurare) ale ediției precedente. Aceștia din urmă primesc carte verde și încep competiția în runda a II-a a preliminariilor. Ei vor fi primii pe Lista jucătorilor participanți în ordinea descrescătoare a numărului de puncte expert pe care le dețin în momentul alcătuirii listei.

Și cei cu carte verde trebuie să-și exprime prin înscriere intenția lor de participare la noua ediție. Dacă înscrierea au făcut cu întârziere, care totuși a fost acceptată de organizatori, ei pot pierde dreptul la carte verde.

Repartizarea participanților pe grupe va fi afișată pe foaia RpGI pentru runda I, respectiv RpGII pentru runda a II-a, la linkul ediției la ora stabilită în programul de desfășurare.

4.2.1. Numărul și mărimea grupelor

În funcție de numărul participanților înscriși, prima dată se va stabili numărul și mărimea grupelor din runda I, dar fără a lua în considerare pe cei cu carte verde, care împreună cu cei calificați din runda I vor forma grupele din runda a II-a.

Astfel, dacă numărul participanților înscriși, fără cei cu carte verde, este:

- între 88 și 110 - în runda I vor fi 22 de grupe, fiecare cu 4 sau 5 participanți; în runda a II-a vor fi 16 grupe, fiecare cu 3 participanți; eliminatoriile încep cu optimi

- între 111 și 132 - runda I: 22 de grupe de 5 sau 6; runda a II-a: 16 grupe de 3; optimi

- între 120 și 150 - runda I: 30 de grupe de 4 sau 5; runda a II-a: 16 grupe de 4; optimi

- între 151 și 180 - runda I: 30 de grupe de 5 sau 6; runda a II-a: 16 grupe de 4; optimi

- între 112 și 140 - runda I: 28 de grupe de 4 sau 5; runda a II-a: 16 grupe de 4; 16imi

- între 141 și 168 - runda I: 28 de grupe de 5 sau 6; runda a II-a: 16 grupe de 4; 16imi

- între 144 și 180 - runda I: 36 de grupe de 4 sau 5; runda a II-a: 16 grupe de 5; 16imi

- între 181 și 216 - runda I: 36 de grupe de 5 sau 6; runda a II-a: 16 grupe de 5; 16imi

- între 176 și 220 - runda I: 44 de grupe de 4 sau 5; runda a II-a: 16 grupe de 6; 16imi

- între 221 și 264 - runda I: 44 de grupe de 5 sau 6; runda a II-a: 16 grupe de 6; 16imi

- între 240 și 300 - runda I: 60 de grupe de 4 sau 5; runda a II-a: 32 de grupe de 4; 16imi

- între 301 și 360 - runda I: 60 de grupe de 5 sau 6; runda a II-a: 32 de grupe de 4; 16imi

- între 224 și 280 - runda I: 56 de grupe de 4 sau 5; runda a II-a: 32 de grupe de 4; 32imi

- între 281 și 336 - runda I: 56 de grupe de 5 sau 6; runda a II-a: 32 de grupe de 4; 32imi

- între 288 și 360 - runda I: 72 de grupe de 4 sau 5; runda a II-a: 32 de grupe de 5; 32imi

- între 361 și 432 - runda I: 72 de grupe de 5 sau 6; runda a II-a: 32 de grupe de 5; 32imi

- între 352 și 440 - runda I: 88 de grupe de 4 sau 5; runda a II-a: 32 de grupe de 6; 32imi

- între 441 și 528 - runda I: 88 de grupe de 5 sau 6; runda a II-a: 32 de grupe de 6; 32imi.

Dacă la numărul participanților se potrivesc mai multe scheme de desfășurare, organizatorii vor decide pe care o vor aplica.

În caz excepțional și în mod temporar organizatorii pot aplica în runda I și o schema cu grupe de 6 și 7 jucători.

Numărul jucătorilor cu carte verde, de regulă, se stabilește astfel: a) dacă schema de desfășurare a ediției prevede că etapa cu eliminări directe începe cu optimi, primesc carte verde semifinaliștii ediției precedente (4 jucători); b) dacă etapa cu eliminări directe începe cu 16imi, primesc carte verde cei care au ajuns până la sferturile de finale a ediției precedente (8 jucători); c) dacă etapa cu eliminări directe începe cu 32imi, primesc carte verde cei care au ajuns până la optimile de finale a ediției precedente (16 jucători).

Dacă nu se înscriu cel puțin 88 de participanți, fără cei cu carte verde, se va organiza o singură rundă preliminară cu 16 grupe la care vor participa și cei cu carte verde. În acest caz dacă numărul total al participanților este mai mare de 80, atunci în fiecare grupă vor fi 5 sau 6 concurenți, dacă este mai mic de 80, atunci în fiecare grupă vor fi 4 sau 5 concurenți. Cu mai puțin de 64 de participanți ediția nu se mai ține.

4.2.2. Numărul donelor jucate

În preliminarii numărul donelor care alcătuiesc meciurile se stabilește astfel: în runda I se joacă meciuri de 12 done indiferent de numărul concurenților din grupă, în runda a II-a se joacă meciuri de 16 done în cazul grupelor de 3 concurenți, 12 done în cazul grupelor de 4 și 5 concurenți și 8 done în cazul grupelor de 6 concurenți.

În cazul în care provocarea făcută și acceptată de adversar a fost făcută ptr un număr mai mic de done decât 12, se face o provocare compensatorie de minim 4 done din care se va completa rezultatul primei provocări, luând în calcul primele done (doar atâtea câte lipseau din prima provocare) din a doua provocare

În cazul în care provocarea făcută și acceptată de adversar a fost făcută ptr un număr mai mare de done decât 12, se vor lua în calcul rezultatul primelor 12 done din această provocare

4.2.3. Numerotarea și alcătuirea grupelor

Grupele din runda I vor fi identificate cu numere arabe, iar numerotarea lor va începe de la 1. Grupele din runda a II-a vor fi identificate cu majusculele alfabetului latin începând cu litera A (dacă alfabetul latin va fi insuficient, se vor împrumuta litere din alfabetul grec). Pentru ca grupele să fie cât mai echilibrate, alcătuirea lor este dirijată cu respectarea unui algoritm bine stabilit.

Pentru runda I Repartizarea în grupe va deveni automată. La repartizare se va ține cont de rezultatele obținute, începând cu ediția 57. Capii de serie vor fi cei care au obținut cele mai bine rezultate, iar programul alege în așa fel adversarii ca să fie cei împotriva cărora ați jucat cele mai puține provocări. Totodată are grijă să nu picăm în același grupă cu rudele apropiate..

Modul de alcătuire a grupelor din runda a II-a depinde de numărul jucătorilor calificați și se va regăsi în Programul și schema de desfășurare ediției.

Organizatorii își rezervă dreptul de a acorda un loc suplimentar în runda a II-a grupelor, după cum urmează:

        - celui care câștigat toate meciurile din runda I și totuși nu s-a calificat datorită punctajului VP inferior

        - în cazurile în care la masa verde nu au fost informații suficiente, sau au fost informații contradictorii pentru a lua o decizie obiectivă, și astfel unul dintre jucătorii care ar fi avut șanse reale de calificare ar fi fost nedreptățit.

În cazul în care se va ajunge la una dintre situațiile de mai sus, ultima grupă din runda a II-a va găzdui jucătorul căruia i s-a acordat locul suplimentar (sau ultimele grupe dacă vor fi mai multe situații de acest fel). În aceste grupe mărite se vor juca mai puține done, astfel cum este stabilit la punctul precedent.

4.2.4. Programul și termenele

Programul preliminariilor este prevăzut în Programul și schema de desfășurare a ediției unde sunt stabilite și termenul de lansare și acceptare a provocărilor, termenul de sesizare a întârzierilor, termenul de finalizare a meciurilor și termenul până la care pot fi formulate contestații.

În etapa preliminariilor dacă cel care ar fi trebuit să lanseze provocarea nu a făcut-o până la termenul prevăzut, atunci adversarul lui va fi îndreptățit să o facă. Dacă s-a folosit de acest drept, partea vinovată este obligată să accepte provocarea astfel lansată.

Dacă pentru rezolvarea unor contestații sau a unor situații neprevăzute organizatorii sunt nevoiți să solicite informații sau dovezi suplimentare pentru a lua o decizie cât mai obiectivă, afișarea repartizării pe grupe în runda a II-a poate întârzia, dar nu peste termenul prevăzut pentru lansarea și acceptarea provocărilor.

Cei care nu acceptă provocările lansate pentru faza  I a grupelor, până duminică la ora 12:00, vor pierde provocarea prin neprezentare

Cei care nu acceptă provocările lansate pentru faza II a grupelor, până marți la ora 12:00, vor pierde provocarea prin neprezentare

În ambele cazuri adversarul este obligat să facă sesizarea nelansării/neacceptării provocărilor, până la termenul de sesizare.

În ambele cazuri este necesar trimiterea unui print-screen pe care se vede bulina galbenă și ora.

4.2.5. Rezultatele și criteriile de întocmire a clasamentelor

Rezultatele obținute în fazele preliminare vor fi afișate pe foaia RzGI pentru runda I, respectiv RzGII pentru runda a II-a, la linkul ediției. Afișarea va începe cu rezultatele parțiale cu cel puțin o zi înainte de termenul de finalizare, astfel putând fi verificate în timp util de către participanți. Rezultatele devin finale după expirarea termenului de finalizare a fazei.

În runda I diferența de IMP va fi transformată în VP, acesta din urmă fiind primul criteriu de întocmire a clasamentului grupei. Dacă doi concurenți sunt la egalitate de VP, criteriile de departajare sunt (în ordine de importanță): rezultatul meciului direct, diferența cumulată de IMP mai mare, total IMP mai mare, mai multe victorii. Dacă trei sau mai mulți concurenți sunt la egalitate de VP, criteriile de departajare sunt (în ordine de importanță): diferența cumulată de IMP mai mare, total IMP mai mare, mai multe victorii.

În runda a II-a a preliminariilor pentru fiecare victorie (meci câștigat) se acordă 2 puncte, pentru egalitate 1 punct și pentru înfrângere 0 puncte. Prin victorie se înțelege diferență mai mare de IMP. În caz de egalitate de puncte diferența de IMP va fi transformată în VP și va conta (în ordine de importanță): VP mai mare, rezultatul meciului direct, total IMP mai mare, totalul punctelor pe done mai mare, cea mai mare scriere pe axa NS.

4.2.6. Locurile care asigură calificarea

Din runda I a preliminariilor se califică în runda a II-a primii trei clasați, unde împreună cu semifinaliștii ediției precedente formează grupe cu 3, 4, 5 sau 6 jucători în funcție de schema de desfășurare a ediției, stabilită în baza numărului de participanți.

Din runda a II-a a preliminariilor se califică în fazele eliminatorii numai primul clasat dacă grupele sunt de 3 jucători, primul sau primii doi clasați dacă grupele sunt de 4 jucători (în funcție de schema de desfășurare aplicată), și primii doi clasați dacă grupele sunt de 5 sau 6 jucători.

Jucătorii care nu au jucat sau nu au finalizat toate meciurile din grupă, și se fac vinovat de acest fapt, nu se pot califica în faza următoare. Dacă totuși se întâmplă ca să ocupe un loc care ar asigura calificarea, ei vor fi coborâți în mod forțat în clasamentul grupei.

Când unul sau mai mulți dintre cei cu carte verde nu se înscrie la ediția curentă, în locul lui/lor din runda I se mai califică în runda a II-a și cel mai bun clasat de pe locul 3 (sau primii cei mai buni clasați), criteriul fiind media VP.

4.3. Etapa cu eliminări directe

Etapa preliminariilor este urmată cu o etapă eliminatorie care începe cu 32imi, 16imi sau optimi, după caz - fiind decisiv în acest sens numărul concurenților calificați din prima etapă. În această etapă adversarii se confruntă în meciuri directe, învingătorul mergând mai departe în 16-imi, optimi, sferturi, semifinală și finala mare. Învinșii părăsesc competiția, mai puțin învinșii semifinalelor, care se vor întâlni în finala mică pentru a disputa medalia de bronz.

Schema exactă a acestei etape se va regăsi în Programul și schema de desfășurare a ediției.

4.3.1. Meciurile și numărul donelor jucate

În 32imi, 16imi, optimi și sferturi de finale se joacă un meci de 16 done. Provocantul va fi jucătorul al cărui nume se află în față în programul de desfășurare al etapei.

În semifinale, finala mică și finala mare se joacă meciuri de două reprize, fiecare repriză de câte 16 done. În prima repriză un jucător va avea calitatea de provocant, în a doua repriză provocat.

În această etapă meciul este câștigat de către jucătorul care obține mai multe IMP-uri. Dacă un meci se termină la egalitate, în faza 32-imi se va califica jucătorul care a obținut mai multe puncte în faza a doua a grupelor, în caz de egalitate de puncte, vor conta nr de VP obținute, după care diferența mai mare de IMP, iar dacă și aici vor fi egali, se va trage la sorți. Începând cu faza 16-imi, în caz de egalitate departajarea se va face pe baza rezultatelor obținute în faza precedentă

.

4.3.2. Programul și termenele

Programul etapei, separat pentru fiecare fază, este prevăzut în Programul și schema de desfășurare a ediției unde sunt stabilite și termenele de lansare și acceptare a provocărilor, termenele de finalizare a meciurilor și termenele până la care pot fi formulate contestații.

Programarea meciurilor se face în baza algoritmului din programul de desfășurare a ediției, și care se va afișa la ora stabilită în program, pe foaia RzFE la linkul ediției.

În 32imi, 16imi, optimi și sferturi de finale dacă cel care ar fi trebuit să lanseze provocarea nu a făcut-o până la termenul prevăzut, atunci adversarul lui va fi obligat să o facă cel târziu până la termenul de sesizare. Partea vinovată este obligată să accepte provocarea astfel lansată.

Întârzierea de a accepta o provocare lansată care depășește termenul de sesizare se va penaliza cu 3 IMP-uri pentru fiecare oră împlinită.

4.3.3. Rezultatele, premiații și clasamentul general

Rezultatele obținute în această etapă vor fi trecute direct în tabelul cu programarea meciurilor afișat pe foaia RzFE la linkul ediției, și vor fi actualizate în mod regulat, astfel putând fi verificate în timp util de către participanți.

Câștigătorul finalei mari este declarat câștigătorul ediției, iar cel învins în finala mare este premiat cu locul II. Cel care câștigă finala mică este premiat cu locul III, iar învinsul cu locul IV.

Celor care părăsesc competiția în etapa eliminatorie nu li se va întocmi clasament de departajare. În clasamentul general învinșii 32-imilor se vor situa pe locurile 33-64, învinșii 16-imilor pe locurile 17-32, învinșii optimilor pe locurile 9-16, iar învinșii în sferturi pe locurile 5-8.

Se va întocmi numai clasament de departajare parțial celor care din runda a II-a a preliminariilor nu s-au calificat în etapa cu eliminări directe. Ocupanții locurilor 2 din fiecare grupă se vor situa la aceeași poziție în clasamentul general, dar le vor preceda ocupanții locurilor 3, șamd. Ei vor urma în clasamentul general pe cei care s-au calificat în etapa cu eliminări directe.

Pentru cei care nu s-au calificat în runda a II-a a preliminariilor se va întocmi clasament de departajare, criteriul unic fiind media VP. Ei vor urma în clasamentul general pe cei care s-au calificat în runda a II-a a preliminariilor dar nu s-au calificat în etapa cu eliminări directe.

4.4. Sesizări și contestații

Dacă un participant constată, înaintea termenul de finalizare a unei faze, neconcordanțe la rezultatele afișate, trebuie să sesizeze organizatorii pentru ca greșeala să poate fi corectată. Sesizarea poate fi trimisă prin email info@bridgeovernations.com, Facebook - Group Bridge Over Nations, sau telefon 0754-075763.

Dacă după termenul de finalizare a unei faze, când rezultatele afișate au devenit finale, un participant nu este de acord cu înregistrarea rezultatelor sale sau cu clasamentul întocmit, trebuie să formuleze contestație în termenul prevăzut în programul de desfășurare.

Contestația este gratuită și trebuie să conțină numele și userul BBO al contestatorului, meciul sau meciurile al căror rezultat se contestă, motivul contestației și dovezile în susținerea ei (copii ecran, copii corespondență, etc.), respectiv pretenția. Contestația trebuie trimisă prin Facebook - Group Bridge Over Nations sau email info@bridgeovernations.com.

Contestația trimisă după termenul stabilit în programul de desfășurare este nulă.

Contestația va fi analizată și soluționată de către organizatori până la termenul de afișare a meciurilor programate în faza următoare. Organizatorii, dacă consideră că este necesar, pot solicita informații și dovezi suplimentare de la contestatar. Soluția dată este finală și se va comunica contestatorului.

4.5. Reguli, obligații și recomandări

Pentru desfășurarea într-un ritm fluent a concursului, organizatorii se angajează să afișeze programul fiecărei faze la termenele stabilite, să urmărească rezultatul meciurilor programate și să le afișeze aceste rezultate în timp util astfel ca participanții să poată să le verifice înainte de începerea fazei următoare.

Pentru aceleași considerente, se stabilesc următoarele reguli și obligații:

- provocantului este obligat să lanseze, iar provocatului să accepte provocarea până la ora stabilită și afișată în programul de desfășurare

- provocantul, adică cel care trebuie să lanseze provocarea, este cel responsabil pentru ca meciul să fie jucat până la termenul de finalizare

- participanții au obligația să sesizeze organizatorii până la termenul de sesizare a întârzierii, dacă o provocare nu a fost lansată sau acceptată de către un adversar

- participanții trebuie să joace toate meciurile până la termenul de finalizare

- participanții au obligația să verifice rezultatele afișate și să sesizeze organizatorii, înaintea termenului de finalizare, în cazul în care observă neconcordanțe

- dacă provocantul consideră că meciul nu s-a jucat din vina celui provocat, îi revine obligația de a dovedi acest fapt

- dacă provocantul nu a lansat provocarea până la termenul stabilit, atunci adversarul lui va fi îndreptățit să o facă iar provocantul vinovat de întârziere va fi obligat să accepte provocarea astfel lansată; chiar dacă adversarul s-a folosit de acest drept, provocantul inițial rămâne responsabil pentru finalizarea meciului în termenul stabilit

- dacă provocantul consideră că meciul nu s-a finalizat din vina adversarului provocat trebuie să trimită până la termenul de finalizare copia ecranului cu dovada lansării provocării (bulina este galbenă când nu a fost acceptată de către adversar) sau dovada finalizării jocului (bulina este roșie când provocarea a fost acceptată dar adversarul nu a finalizat jocul)

- dacă rezultatul unui meci a fost ajustat de către organizatori, iar unul dintre participanți nu este de acord cu ajustarea, va trebui să formuleze contestație în termenul prevăzut pentru aceasta.

Câteva recomandări pentru derularea optimă a concursului:

        - pe BBO marcați adversarii Dvs. ca prieteni (Friend) și viceversa - temporar, pe perioada desfășurării ediției, în acest mod  provocarea apare imediat acceptată și vă puteți apuca imediat de joc

        - lansați provocările imediat după ce programarea meciurilor a fost afișată, nu așteptați până la împlinirea termenului de provocare

        - dacă adversarul nu lansează sau nu acceptă provocarea în termen, încercați să-l contactați prin intermediul grupului Facebook sau prin mesaj BBO

        - dacă nu ați fost provocat în termen de către un adversar, lansați provocarea Dvs., folosindu-vă acest drept nu pierdeți nimic

        - după ce ați jucat toate donele dintr-un meci și nu apare rezultatul în câteva minute, să faceți copia ecranului (bulina este roșie) pentru orice eventualitate

        - dacă a rămas mai puțin de o oră până la termenul de finalizare și aveți meciuri finalizate cu bulină roșie (adversarii nu le-au finalizat încă), sesizați organizatorii anexând copia ecranului.

Organizatorii vor urmări îndeaproape desfășurarea meciurilor programate și pot trimite atenționări prin Facebook sau email:

- jucătorului în calitate de provocant dacă după termenul de sesizare a întârzierii are două sau mai multe meciuri nejucate și nu a trimis nicio sesizare că adversarii nu ar fi acceptat provocările

- jucătorului în calitate de provocat dacă după termenul de sesizare a întârzierii se constată că s-au primit două sau mai multe sesizări că nu ar fi acceptat provocările

- jucătorilor, indiferent în ce calitate se află, dacă cu 2 ore înainte de termenul de finalizare au un meci sau mai multe meciuri nejucate.

4.6. Ajustarea la masa verde

Dacă un meci nu s-a jucat până la termenul stabilit, organizatorii vor analiza toate informațiile disponibile, vor determina jucătorul sau jucătorii vinovați, și vor ajusta rezultatul în mod corespunzător.

Ajustarea rezultatului poate avea trei finalități diferite:

- în favoarea unui jucător când acesta nu se face vinovat de nefinalizarea meciului și-a respectat și obligațiile ce îi revin cu privire la sesizarea organizatorilor în termen despre întârzierea adversarului

- la egalitate când nu se poate stabili cu certitudine jucătorul vinovat

- în defavoarea ambilor jucători când se constată că niciunul nu a respectat în totalitate obligațiile ce îi revin din regulament (chiar și obligația de a sesiza organizatorii dacă era cazul).

În cazul în care unul dintre jucători nu a finalizat una sau mai multe provocări nu se poate califica în faza următoare:

a)        În în prima și a doua fază a grupelor, dacă cineva nu finalizează 2 sau mai multe provocări, provocările finalizate se vor anula și va pierde toate provocările cu 0-12.

b)       În în prima și a doua fază a grupelor, dacă cineva nu finalizează o singură provocare, adversarul  va primi, varianta cea mai favorabilă dintre: - media IMP-urilor sale, sau 12-0 la IMP, sau media diferenței de IMP al adversarului.

c)        În faza eliminatorie, dacă cineva nu finalizează provocarea, adversarul lui va câștiga cu 16-0.

Ajustarea se va face potrivit regulilor stabilite mai înainte, chiar dacă rezultatul unui meci jucat ar fi mai favorabil adversarului.

În fazele eliminatorii rezultatul ajustat în favoarea unui jucător se înregistrează cu câștigarea meciului direct cu scorul de 3 IMP pentru fiecare donă a meciului; rezultatul ajustat la egalitate și cel ajustat în defavoarea ambilor jucători se înregistrează cu 0-0 IMP. Dacă rezultatul trebuie ajustat în defavoarea ambilor jucători în amândouă reprize sau în meciul de departajare, atunci ambii jucători vor fi descalificați.

Meciurile jucate cu o neseriozitate vădită, indiferent de faza în care au fost jucate, se vor considera ca și meciuri nefinalizate din culpa jucătorului care a dat dovadă de comportamentul neserios.

Ajustarea rezultatului la masa verde nu este posibilă când:

- se contestă o greșeală de tastare sau folosirea incorectă sau accidentală a mouse-ului în timpul licitației sau la jocul de levate

- se contestă licitația și/sau jocul de levate a robotului chiar dacă acestea sunt greșite sau anormale.

Contestațiile care privesc aspectele de mai sus vor fi respinse fără a fi analizate în fond.

5. PUNCTELE EXPERT, PUNCTELE BON ȘI RANGUL JUCĂTORILOR

5.1. Punctele expert

După terminarea fiecărei ediții se acordă puncte expert (denumite și PECH, din Puncte Expert CHallenge) în funcție de numărul participanților și locul obținut în clasamentul final. Numărul exact se calculează potrivit grilei Federației Române de Bridge folosite pentru concursurile de casă.

Punctele expert se cumulează de la o ediție la alta și nu se pierd prin inactivitate. Situația jucătorilor în ordinea punctelor expert obținute pe întreaga durată a Campionatului este publicată la linkul ediției curente pe foaia PECH. Situația reflectă punctele obținute până la ediția precedentă, inclusiv, și se publică după finalizarea ei.

Dacă participanții obțin puncte expert și la turneele de perechi online organizate de către Asociația Bridge Over Nations pe BBO, aceste puncte se transferă și se cumulează săptămânal cu punctele expert obținute la Campionat.

5.2. Punctele BON

Rezultatele excepționale ale jucătorilor sunt recompensate cu puncte BON (de la Bridge Over Nations), retroactiv de la prima ediție, astfel:

- 3 puncte BON pentru medalia de aur

- 2 puncte BON pentru medalia de argint

- 1 punct BON pentru medalia de bronz

- 2 puncte BON pentru câștigarea Supercupei

- 1 punct BON pentru locul I la turneele de perechi online.

Supercupa este meciul direct între câștigătorii edițiilor Romanian Challenge și Hungarian Challenge din același săptămână. Turneele de perechi online sunt cele organizate săptămânal de către Asociația Bridge Over Nations pe BBO.

Punctele BON se cumulează de la o ediție la alta, și situația lor va fi publicată la linkul ediției curente pe foaia BON. Situația reflectă punctele obținute până la ediția precedentă, inclusiv, și se actualizează după finalizarea Supercupei.

5.3. Rangul jucătorilor

Fiecare jucător care se alătură Campionatului va avea rangul inițial de începător. Dacă prin cumularea punctelor expert un participant la Campionat trece de un anumit prag și concomitent se califică și în etapele superioare a Campionatului, îi va crește rangul, astfel recompensând-ui performanța. Rangul jucătorului constă printr-un semn distinctiv în fața numelui de utilizator BBO.

Pragurile de puncte expert și criteriile de calificare în etapele superioare a Campionatului pentru avansarea în rang sunt:

1. Challenge Junior Master, cel puțin 500 de puncte expert și cel puțin o calificare în runda a II-a

2. Challenge Master, cel puțin 2500 de puncte expert și una dintre următoarele:

a) o calificare în fazele eliminatorii

b) opt calificări în runda a II-a

c) patru calificări în runda a II-a și un loc pe podium la turneele de perechi

3. Challenge Bronz Master, cel puțin 5000 de puncte expert și una dintre următoarele:

a) o medalie

b) două calificări în semifinale

c) patru calificări în fazele eliminatorii din care una în semifinale

d) patru calificări în fazele eliminatorii și de trei ori un loc pe podium la turneele de perechi

4. Challenge Silver Master, cel puțin 7500 de puncte expert și una dintre următoarele:

a) o calificare în finala mare

b) trei calificări în semifinale

c) opt calificări în fazele eliminatorii din care două în semifinale

d) opt calificări în fazele eliminatorii din care una în semifinale și de trei ori un loc pe podium la turneele de perechi

5. Challenge Gold Master, cel puțin 10000 de puncte expert și una dintre următoarele:

a) o medalie de aur

b) două calificări în finala mare

c) opt calificări în fazele eliminatorii din care patru în semifinale

d) opt calificări în fazele eliminatorii din care trei în semifinale și un loc I la turneele de perechi

6. Challenge Platinum Master, cel puțin 15000 de puncte expert, o medalie de aur și una dintre următoarele:

a) o a doua medalie de aur

b) trei medalii de argint

c) două medalii de argint și un loc I la turneele de perechi

7. Challenge Rubin Master, Platinum Master cu cel puțin 20000 de puncte expert și una dintre următoarele:

a) trei medalii de aur

b) zece medalii sau locuri I la turneele de perechi, în total

8. Challenge Safir Master, Platinum Master cu cel puțin 30000 de puncte expert și una dintre următoarele:

a) patru medalii de aur

b) cincisprezece medalii sau locuri I la turneele de perechi, în total

9. Challenge Smarald Master, Platinum Master cu cel puțin 40000 de puncte expert și una dintre următoarele:

a) cinci medalii de aur

b) douăzeci de medalii sau locuri I la turneele de perechi, în total

10. Challenge Diamant Master, Smarald Master cu cel puțin 50000 de puncte expert și una dintre următoarele:

a) două medalii de aur consecutive

b) trei medalii consecutive

c) două medalii consecutive și într-una dintre aceste săptămâni și un loc I la turneele de perechi

11. Challenge Grand Master, Smarald Master cu cel puțin 50000 de puncte expert și trei medalii de aur consecutive.

Turneele de perechi sunt cele organizate de Asociația Bridge Over Nations pe BBO sub egida Federației Române de Bridge.

6. DIVERSE

6.1. Sancțiuni

6.1.1. Suspendarea și excluderea

Organizatorii au dreptul de a suspenda dreptul de a participa la Campionat pe parcursul de până la 3 ediții consecutive a jucătorilor care la edițiile precedente, în repetate rânduri, fără vreun motiv întemeiat, nu au lansat sau acceptat deloc provocările, ori nu au respectat termenul prevăzut pentru lansarea sau acceptarea sau finalizarea provocărilor. O astfel de măsură se impune întrucât aceste abateri îngreunează organizarea concursului în condiții optime, organizatorii fiind nevoiți să ia decizii la masa verde, influențând astfel clasamentul, și uneori, chiar și soarta unei calificări. La a doua abatere de acest gen, jucătorii în cauză pot fi excluși în mod definitiv de la Campionat.

La evenimentele organizate de către Asociația Sportivă Bridge Over Nations se aplică politica toleranței zero față de comportamentul necivilizat. Cei care încalcă această politică vor fi excluși de la Campionat și li se va refuza participarea și la edițiile viitoare, indiferent la care eveniment organizat de către asociație au dat dovadă de un astfel de comportament.

Cei care aduc prejudicii Asociației Sportive Bridge Over Nations vor fi excluși de la Campionat în mod definitiv. Aceeași sancțiune se va aplica și celor care aduc prejudicii persoanelor care acționează în numele asociației, fiind împuternicite în acest sens în scris sau verbal, dacă prejudiciul cauzat este în legătură cu activitatea lor desfășurată în cadrul asociației, indiferent dacă această activitate este remunerată sau nu.

6.1.2. Pierderea dreptului la reînnoirea automată a înscrierii

Participanților a căror înscriere la o ediție a fost reînnoită în mod automat la solicitarea lor, dar renunță la participare fără a solicita în termen retragerea, li se poate suspenda temporar sau retrage în mod definitiv dreptul de a mai solicita reînnoirea automată a înscrierii.

Cei cărora li s-a suspendat dreptul de participare la una sau mai multe ediții a Campionatului, pierd și dreptul la reînnoirea automată a înscrierii pe o perioadă de până la trei ediții.

6.1.3. Contestarea

Despre măsurile luate împotriva lor vor fi înștiințați jucătorii din cauză. Aceste măsuri pot fi contestate numai dacă jucătorul sancționat invocă o forță majoră și dovedește existența acesteia. Contestația va fi analizată și soluționată de către organizatori printr-o decizie motivată care se transmite contestatarului. Această decizie este finală.

6.2. Politica de confidențialitate

Dacă v-ați înscris la una din edițiile Campionatului Romanian Challenge Asociația Sportivă Bridge Over Nations, organizatorul, va prelucra datele Dvs. cu caracter personal cum sunt: numele și prenumele, userul BBO, localitatea de reședință, adresa de email (date personale furnizate în mod voluntar la înscriere), rezultatele obținute la Campionat și statistici generate din aceste rezultate (date secundare asociate datelor personale).

Prin înscriere participanții sunt de acord ca datele personale furnizate să fie prelucrate în scopul organizării Campionatului iar împreună cu datele secundare asociate să fie stocate și arhivate pe durata desfășurării Campionatului plus încă un an.

Organizatorul se angajează ca datele personale nu vor fi folosite în alt scop decât organizarea Campionatului, nu vor fi utilizate în scopuri de marketing, nu vor fi vândute, dezvăluite sau transferate în alt mod unei terțe persoane.

Prin înscriere participanții sunt de acord ca numele și prenumele, userul BBO respectiv datele secundare asociate să fie publicate.

Dacă un participant se retrage în mod definitiv din Campionat, poate solicita ștergerea datelor sale personale printr-o solicitare trimisă prin email la info@bridgeovernations.com. Solicitarea trebuie trimisă în mod obligatoriu de la adresa de email utilizată la înscriere. Dacă participantul retras nu își mai amintește adresa de email cu care s-a înscris la concurs, va contacta personal organizatorul pentru a dovedi autenticitatea solicitării.

Ștergerea datelor personale se face prin anonimizarea lor în baza de date. Organizatorul se angajează că ștergerea va avea efect numai în publicațiile emanate ulterior datei solicitării ștergerii, nu și în publicațiile anterioare, care oricum au beneficiat de asumare și răspândire prin publicare. Prin publicații se înțeleg anunțurile de orice fel postate pe Facebook sau trimise prin email participanților, respectiv programările de meciuri, rezultatele și statisticile afișate pe Google Docs.

6.3. Modificarea regulamentului

Pentru îmbunătățirea continuă a modului de desfășurare a campionatului organizatorii își rezervă dreptul de a modifica Regulamentul. Modificările vor putea intra în vigoare cel mai devreme începând cu ediția care urmează data publicării.

6.4. Dispoziții tranzitorii

Prin ajustarea grilei cu punctele expert necesare pentru avansarea în rang a jucătorilor (Versiunea 9/01.01.2021), rangul deja obținut, sau care se va obține până la ediția a XXVII-a, inclusiv, nu se va pierde dacă jucătorul completează eventualele puncte lipsă până la 31 martie 2021.

*    *    *

Prezenta versiune a Regulamentului a fost adoptată și publicată în data de 01.01.2021 și intră în vigoare începând cu ediția a XXVIII-a a Campionatului.