Workshops door Computerdocenten in Eigen Herd

Meer weten van een Macbook

De Workshop “Meer weten van een Macbook” bestaat uit één bijeenkomst van 2,5 uur.

Deze bijeenkomst is gepland op Woensdag 30 oktober van 9.30 -12.00 uur.

Macbook is de naam voor de laptop van Apple. Heeft u een Macbook en wilt u er wat meer mee doen of meer van weten?

Tijdens deze workshop komen de eerste beginselen aan bod;

Wat zien we op het bureaublad? Wat is het speciale aan het toetsenbord? Hoe kan ik mijn bestanden bekijken? Hoe beheer ik mijn bestanden?

Vragen die je als beginnend gebruiker toch wel graag beantwoord ziet. En heeft u al enige ervaring, dan kan het geen kwaad om alles eens vanaf het begin op een rijtje te zetten.

U maakt gebruik van uw eigen Macbook.

*Kosten voor deze bijeenkomst bedragen 10 euro

Camera en Foto’s op de iPad

De Workshop “Camera en Foto’s “op de iPad bestaat uit een bijeenkomst van 3 uur. Deze bijeenkomst is gepland op woensdag 6 november van 13.15-16.15 uur.

In deze workshop behandelen vele onderwerpen zoals Foto’s maken; Scherpstellen; in-en uitzoomen; Filmen; fotolijst maken etc.

U maakt gebruik van uw eigen iPad. (Zorg dat deze is opgeladen)

*Kosten voor deze bijeenkomst bedragen 10 euro

Mail en contacten beheren

De Workshop “Mail en Contacten beheren” op de iPad bestaat uit een bijeenkomst van 3 uur. Deze bijeenkomst is gepland op Woensdag 13 november van 13.15-16.15 uur.

In deze workshop leert u e-mails versturen en ontvangen; verschillende postbussen te maken bij de app Mail. Gewenst is voor deze workshop een account van Gmail te hebben. Mocht u nog geen account hebben, dan maken wij deze met u in de workshop.

U maakt gebruik van uw eigen iPad. (Zorg dat deze is opgeladen)

*Kosten voor deze bijeenkomst bedragen 10 euro

Reizen met 9292

De workshop “Reizen met 9292” bestaat uit een bijeenkomst van 3 uur. Deze bijeenkomst is op woensdag 20 november van 13.15-16.15 uur

De missie van 9292 is om iedereen makkelijk en snel wegwijs te maken in het openbaar vervoer. Dit betekent dat we u als reiziger de informatie willen geven die u nodig heeft om te reizen met het openbaar vervoer. In deze workshop leert u werken met 9292.

U kunt uw eigen Laptop, iPad, iPhone, Smartphone of Tablet meenemen.

*Kosten voor deze Workshop bedragen 10 euro

Libre Office

De Workshop “Libre office” bestaat uit 4 bijeenkomst van ±2 uur. De eerste bijeenkomst is op vrijdag 12 november 10.00-11.45 uur.

LibreOffice is een gratis te gebruiken Softwarepakket dat vergelijkbaar is met Office van Microsoft. Het pakket bevat programma’s die lijken op bijvoorbeeld Word, Excel en PowerPoint. U leert in deze 4 bijeenkomst hoe u kunt werken met LibreOffice.

Om deze Workshop te volgen zijn basisvaardigheden in Windows vereist. Zoals werken met de muis, klikken, dubbelklikken en rechtsklikken

*De kosten voor deze 4 bijeenkomsten bedraagt 40 euro

Alle workshops worden klassikaal in een ontspannen sfeer gegeven door een van de computerdocenten bij Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32 te Uden

U kunt zich aanmelden door middel van de Flyer die voor bij Eigen Herd voor in de hal in de Folderkast staat. Ook kunt u zich digitaal aanmelden via www.eigenherd.nl Onder het kopje cursussen vindt u de Computer Workshops uitgebreid omschreven en het inschrijfformulier.

Meer informatie mevr. Arno Claasen-de Wit Tel:0413-265855 of via arnoc@kpnmai.nl