Tartalomjegyzék

1. Adatvédelmi küldetésünk (Holisztikus Éden Kft.), ezen adatkezelési-adatvédelmi tájékoztató célja        1

2. Milyen személyes adatokat és hogyan gyűjtünk?        2

Cookie-k (sütik)        2

Facebook Ajánlom gomb        2

Blogbejegyzés hozzászólások és hozzászólás emailes értesítők        3

Kapcsolatfelvevő emailek        3

Hír-emailek, hírlevelek, törzsvásárlói emailes értesítő        3

Megrendelés, vásárlás        3

Konzultáció / kezelés        3

Facebook szakmai oldalak és csoportok        3

3. Mik az adatkezelés céljai?        4

4. Mik az adatkezelés jogalapjai?        4

5. A személyes adatokat mire tervezzük felhasználni, mennyi ideig őrizzük és fizikailag hol tároljuk őket?        4

Cookie-k, sütik - ezek között többféle használatos:        5

Facebook Ajánlom gomb        5

Blogbejegyzés hozzászólások és hozzászólás emailes értesítők        5

Kapcsolatfelvevő emailek        5

Hír-emailek, hírlevelek, törzsvásárlói értesítők        5

Megrendelés, vásárlás        6

Konzultáció / kezelés        6

Facebook szakmai oldalak és csoportok        6

6. Adatvédelmi partnereink: saját adatvédelmi szabályzattal rendelkező technikai adatfeldolgozó rendszerek        6

7. Mik az adatvédelmi jogaid és hogyan érvényesítheted őket?        6

Átlátható tájékoztatás joga        6

Hozzáférés joga        6

Helyesbítés joga        7

Törléshez, elfeledtetéshez való jog        7

Az adatkezelés korlátozásához való jog        7

Adathordozáshoz való jog        7

Tiltakozás joga        7

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást        7

Visszavonás joga        8

Bírósághoz fordulás joga        8

Adatvédelmi hatósági eljárás        8

8. Egyéb rendelkezések        8

1. Adatvédelmi küldetésünk (Holisztikus Éden Kft.), ezen adatkezelési-adatvédelmi tájékoztató célja

Tájékoztatunk, hogy a Holisztikus Éden Kft. és Szalkainé Tóth Tímea adatvédelmi kapcsolattartó a www.holisztikuseden.com, www.egeszseghonlapok.hu, www.lelkirendrakas.hu weboldalak üzemeltetője. Elérhetőségek, kapcsolattartási adatok a fenti weboldalakon a Kapcsolat információs menüben, az Impresszumokban találhatók. (http://www.holisztikuseden.com/kapcsolat/#impresszum) Amennyiben adatvédelmi-adatkezelési kérdés-észrevétel merül fel, azt ezeken keresztül lehet jelezni.

Tájékoztatunk róla, hogy ha a fenti weboldalakkal kapcsolatba kerülsz valamilyen módon, akkor előfordulhat, hogy a Holisztikus Éden Kft. és Szalkainé Tóth Tímea megismeri és kezeli a személyes adatnak minősülő adataidat. Kötelezettséget vállalunk arra, hogy ezt az Európai Unió GDPR nevű jogszabályának és a hatályos magyar nemzeti jogszabályoknak az alapelveivel összhangban tegyük minden tevékenységünkben.

Tájékoztatunk róla, hogy számunkra fontos küldetésünk, hogy a ránk bízott személyes adatokra felelősségteljesen, korrekt módon, tisztességesen, a tőlünk telhető legprofesszionálisabb módon vigyázzunk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a személyes adatok  biztonságban legyenek; harmadik, illetéktelen fél kezére soha ne jussanak; csak olyan célra használjuk fel őket, amire az adatok tulajdonosaitól előzetes hozzájárulást kaptunk, illetve amire jogszabály / szerződés kötelez minket. Törekszünk arra, hogy az előbbiek érdekében magas színvonalon kommunikáljunk az adatok tulajdonosaival és más adatvédelemben érintettekkel. Ebben kizárólag velük való szerződéssel, titoktartási nyilatkozattal rendelkező megbízható adatvédelmi technikai szakpartnereink rendszereit használjuk adatvédelmi segédeszköznek.

Fenntartjuk a jogot ezen tájékoztató bármikori, az adatvédelmi küldetéssel összhangban levő módosítására, megváltoztatására: bővítésére, pontosítására, amiről a módosítás megtörténte előtt időben értesítőt küldünk az érintetteknek.

Az alábbiakban ismertetjük az adatkezelési gyakorlatunkat.

2. Milyen személyes adatokat és hogyan gyűjtünk?

Kezdjük az egyszerűbbekkel és haladjunk a bonyolultabbak felé. :-)

Cookie-k (sütik)

A fent felsorolt weboldalakon az írások többsége szabadon olvasható. Ha olvasgatsz ezen weboldalakon, a felugró ablakban nyilatkozattal elfogadhatod a cookiek (sütik) használatát. A sütik olyan kis programocskák, adatcsomagok, amelyek a testre szabott kiszolgálás érdekében a számítógépeden technikailag, automatikusan vannak elhelyezve későbbi látogatáskori visszaolvasásra. Jellegüktől függően:

Ha a böngészőprogram visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van öszekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben

Facebook Ajánlom gomb

Ha használsz Facebookot: a blogbejegyzések, írások, aloldalak alján levő “Ajánlom” gomb segítségével ajánlasz: lájkolsz / megosztasz blogbejegyzést a Facebookon, akkor hozzájárulsz, hogy blogbejegyzés / írás / aloldal iránti szimpátiád a Facebookra bejelentkezettek számára statisztikai módon láthatóvá váljon. A Facebook adatvédelmi működésével is érdemes tisztában lenned és körültekintően élned vele ahhoz, hogy a személyes adataid biztonságban legyenek. (Legyél körültekintő, hogy mit és kinek osztasz meg a Facebookon. Érdemes beállítani, például itt: https://www.facebook.com/settings?tab=security és itt: https://www.facebook.com/settings?tab=privacy, hogy mit láthatsz csak te, mit láthatnak ismerősök, és mit láthat mindenki. Nem tanácsos olyan (személyes) adatokat és olyan módon feltenni, amik, ha illetéktelen kezekbe kerülnek, baj lehet belőle!)

Blogbejegyzés hozzászólások és hozzászólás emailes értesítők

Ha hozzászólsz a weboldalak blogjaihoz, hozzájárulsz, hogy a weboldal programja és a tárhelyünk automatikusan megjegyezze a hozzászólásnál megadott nevet, email címet, valamint azt az IP címet, ahonnan a hozzászólás történt. (Ezen adatok közül a weboldal látogatói számára kívülről csak a név látszik, a többi nem; és az adatok védve vannak.) Ha a hozzászólásnál bejelölöd az “E-mailes értesítőt kérek a további hozzászólásokról.” rubrikát, akkor hozzájárulsz, hogy a weboldal programja automatikus emailben értesítsen is a bloghoz később érkező hozzászólásokról.

Kapcsolatfelvevő emailek

Ha emailt küldesz nekem-nekünk, valamilyen kérdéssel-észrevétellel, a Kapcsolat információs menüből vagy az email címedről, hozzájárulsz a megfelelő kapcsolatfelvétel érdekében történő adatkezeléshez.

Hír-emailek, hírlevelek, törzsvásárlói emailes értesítő

Ha szeretnél kapni a weboldalak szabadon olvasható tartalmán kívül további ajándék emailes összefoglalót, tanácsokat, tippeket, javaslatokat, témába vágó ajánlatokat, feliratkozhatsz az ajándék hír-emailekre / hírlevelekre. Ehhez egy nevet és egy létező e-mail címet kérünk megadni a hírlevélküldő programnak írásban vagy szóban, elektronikusan vagy papír alapon; elektronikus / írásos visszajelzéses megerősítéssel. Ekkor hozzájárulsz, hogy a megadott email címre értesítő és direkt marketing tartalmú emaileket is küldjünk vegyesen.

Ha vásárolsz a weboldalak saját kínálatából (a nem saját kínálat az, amelyet más cég küld), és az kifejezetten kéred, és ahhoz előzetesen, önkéntesen hozzájárulsz, a megrendelést / vásárlást követően az email címed és a keresztneved írásban vagy szóban, elektronikusan vagy papír alapon történő megadásával hírlevélküldő programból törzsvásárlói értesítőt és direkt marketing tartalmú tájékoztatókat küldünk.

Megrendelés, vásárlás

Ha megvásárolható terméket és/vagy szolgáltatást rendelsz a weboldalakról, elkérjük a kapcsolattartáshoz és a megrendelés biztonságos teljesítéséhez minimálisan szükséges adatokat, amik kezeléséhez a megrendelés megtételével hozzájárulsz. Ezek: teljes név, email cím, telefonszám, postázási és számlázási cím (ha van: cégnév), írásban vagy szóban, elektronikusan (hírlevélküldő programban vagy a Vatera piactéren) vagy papír alapon, írásos visszajelzéses megerősítéssel. Ha banki előre utalással fizeted ki a megrendelés / jelentkezés ellenértékét, szándékunk ellenére látni fogjuk a bankszámla-számodat a banki ügyfélfiókunkban; ha pedig PayPallal, akkor a Paypal fiókod nevét a PayPal fiókunkban.

Konzultáció / kezelés

Ha konzultáción / kezelésen veszel részt, papírra jegyzetelek olyan információkat, amelyek a kezelés során elhangzanak, és a kezelési folyamat, későbbi fontos információk visszaidézése eredményessége érdekében szükségesek. Ha Skype konzultációt tartunk, felvesszük egymással a kapcsolatot a Skype programban.

Facebook szakmai oldalak és csoportok

A közösségi oldalakon (pl. Facebook) is történik ajándék tanácsok, tippek, javaslatok és termékek terjesztése a weboldalak szakmai (rajongói) oldalain és csoportjaiban. Ezek adott közösségi oldalon történő igénybe vételére teljes mértékben az adott közösségi oldal adatvédelmi szabályai vonatkoznak (pl.: https://www.facebook.com/settings?tab=security; https://www.facebook.com/settings?tab=privacy). Hírlevél feliratkozás, megrendelés / vásárlás, egyéb kapcsolattartás miatti adatkezelés a Weboldalakon leírtak szerint történik.

3. Mik az adatkezelés céljai?

Itt is kezdjük az egyszerűbbekkel és haladjunk a bonyolultabbak felé. :-)

Az adatkezelés célja dióhéjban az, hogy a weboldalak értékes és elérhető információkat nyújtsanak a témáik iránt érdeklődőknek.

Az általad megadott személyes adatokat a következő célokhoz kötötten tároljuk; és az e pontokban leírt céloktól eltérő célokra nem használjuk fel. Az automatikusan rögzített adatokat statisztikakészítésre felhasználhatjuk.

4. Mik az adatkezelés jogalapjai?

Az önkéntes hozzájárulásod:

A szerződés teljesítése:

Jogszabályi feltételek teljesítése:

5. A személyes adatokat mire tervezzük felhasználni, mennyi ideig őrizzük és fizikailag hol tároljuk őket?

Általános alapelvként minden negyedév utolsó hónapjának utolsó hetében felülvizsgáljuk és ellenőrizzük az általunk kezelt adatok további kezelésének szükségességét. Azokat az adatokat, amelyeknél már nem áll fent az adatkezelés további feltétele, szükségessége: töröljük, megsemmisítjük.

Amennyiben a webolalak / hír-emal - hírlevél listák megszűnnek, értelemszerűen az ezekhez kapcsolódó adatkezelésük is megszűnik.

A fizikai tárolási helyek megfelelő technikai (hardveres, szoftveres) és egyéb (pl számítógéppel nem megjegyeztetett, erős jelszavas) védelmet kapnak.

Cookie-k, sütik - ezek között többféle használatos:

Facebook Ajánlom gomb

A Facebook ajánlom gomb használatával megadott személyes adatok kezelése a gomb megnyomásával kezdődik, és az ajánlás visszavonásával vagy az érintett blgobejegyzés törl(őd)ésével végződik. Tárolási hely a Facebook és a weboldal kapcsolata.

Blogbejegyzés hozzászólások és hozzászólás emailes értesítők

A hozzászólásoknál megadott személyes adatok kezelése a weboldalon (beleértve a weboldalról készült biztonsági másolatokat is) a hozzászólás beérkezésével kezdődik, és a hozzászólás weboldal Kapcsolat információs menüjén keresztül történő törlési kérésével végződik. Az “E-mailes értesítőt érek a további hozzászólásokról.” rubrika adatkezelési működése annak bejelölésekor kezdődik, és a törlés kérésekor végződik. A törlést lehet kérni az ilyen értesítő emailekben elhelyezett linkre kattintással, vagy a weboldal kapcsolattartási információin keresztül. Tárolási hely a weboldal tárhelye, illetve a biztonsági másolatoknál külső elektronikai tárolóeszköz, amely mindenféle lehetséges adatvédelmi inzultustól a lehető legjobban elzárva vannak nálunk tárolva.

Kapcsolatfelvevő emailek

Kapcsolatfelvevő emaileknél megadott személyes adatok kezelése az email hozzánk való elküldésével kezdődik, és a kapcsolatfelvétel, válasz után 30 napon belül az adatok törlésével végződik. Tárolási hely az emailező program.

Hír-emailek, hírlevelek, törzsvásárlói értesítők

A hírlevélre / hír-emailre / törzsvásárlói értesítőre feliratkozás során megadott személyes adatok kezelése a feliratkozással kezdődik, és a leiratkozásig, a hírlevél / hír-email / törzsvásárlói értesítő létezéséig, illetőleg a kulturált kommunikáció időtartamáig tart. Tárolási hely hírlevélküldő program.

Megrendelés, vásárlás

A megrendelés / vásárlás során megadott személyes adatok kezelése a megrendeléssel / vásárlással kezdődik, és a szerződésben / jogszabályban meghatározott megőrzési kötelezettség teljesítésekor végződik. Tárolási helyek: online számlázóprogram, és beszerzés jellegétől függően Vatera piactér adatbázisa, hírlevélküldő program, Vaterafutár / PickPackPont adatbázisa, banki ügyfélfiók, PayPal fiók.

Konzultáció / kezelés

Konzultáció / kezelés során megadott személyes adatok kezelése a konzultációra való jelentkezéssel kezdődik, és a konzultáció / kezelés után az általad megadott időpontban végződik. Tárolási hely papír kérdőívek és jegyzetek riasztóval ellátott helyiségben.

Facebook szakmai oldalak és csoportok

A Facebook szakmai oldalakon és csoportokban megadott személyes adatok kezelése a csoporthoz való csatlakozással kezdődik, és a csoportból történő kilépéssel végződik. Tárolási hely a Facebook.

6. Adatvédelmi partnereink: saját adatvédelmi szabályzattal rendelkező technikai adatfeldolgozó rendszerek

MegaCP.hu https://megacp.com/adatvedelmi_tajekoztato.pdf 

WordPress.com https://automattic.com/privacy/ 

Silihost.hu http://silihost.hu/adatvedelem 

Szamlazz.hu https://www.szamlazz.hu/adatvedelem/ 

Vatera.hu / Vaterafutar.hu http://img.vatera.hu/PR/terms/adatkezelesi_dante.pdf?v1.3 

PickPackPont.hu / Sprinter futár http://www.pickpackpont.hu/wp-content/uploads/2018/05/Sprinter-Adatkezelesi-Tajekoztato.pdf 

Kh.hu https://www.kh.hu/adatvedelem 

PayPal.com https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/ua/privacy-full 

Gmail.com / Google https://policies.google.com/privacy?utm_source=pp-email&utm_medium=email&utm_campaign=EU&pli=1 

Facebook.com / Messenger https://hu-hu.facebook.com/privacy/explanation 

Skype.com https://privacy.microsoft.com/hu-hu/privacystatement 

7. Mik az adatvédelmi jogaid és hogyan érvényesítheted őket?

A következő jogaidat nálunk az 1.-es pontban megadott Kapcsolat információs menü elérhetőségein keresztül gyakorolhatod.

Átlátható tájékoztatás joga

Bármikor tájékoztatást kérhetsz az általunk kezelt, rád vonatkozó személyes adatokról tömör, átlátható, világos, közérthető és könnyen hozzáférhető formában.

Hozzáférés joga

A kérésedre tájékoztatást adunk a rád vonatkozó, általunk kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, érintett személyes adatok kategóriáiról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adataidat, ha ilyen történt. A kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adjuk meg a kért tájékoztatást.

Helyesbítés joga

Bármikor módosíthatod, korrigálhatod, kiegészítheted az adataidat, ha azok helytelenül vannak rögzítve. Egyes adataidat a weboldalakon vagy az onnan kapott emailekben magad helyesbítheted; egyéb esetekben a kérelem beérkezésétől számított 8 munkanapon belül helyesbítjük azokat.

Törléshez, elfeledtetéshez való jog

Az adataid törlését kezdeményezheted bármikor. Egyes adataidat a weboldalakon vagy az onnan kapott emailekben magad törölheted; egyéb esetekben a kérelem beérkezésétől számított 8 munkanapon belül töröljük azokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján és a szerződés teljesítése miatt szükséges adatkezelésekre, azokat a vonatkozó jogszabályban megadott időtartamig megőrizzük.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Kérésedre korlátozzuk az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak a te hozzájárulásoddal, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adathordozáshoz való jog

Géppel olvasható formátumban megkaphatod az adataidat; és azokat egy másik adatkezelőhöz közvetlenül történő továbbítását is kérheted.

Tiltakozás joga

Tiltakozás esetén a személyes adatokat nem kezelhetjük tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érdekeddel, jogaiddal és szabadságoddal szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Jogosult vagy arra, hogy ne terjedjen ki rád az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve

a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rád nézve joghatással járna vagy téged hasonlóképpen

jelentős mértékben érintene.

Visszavonás joga

Jogosult vagy arra, hogy hozzájárulásodat bármikor visszavond.

Bírósághoz fordulás joga

A jogaidak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhatsz. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Adatvédelmi hatósági eljárás

Bíróság előtt is érvényesítheted a jogaidat, továbbá adatkezelési gyakorlattal kapcsolatos panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni az EU-s általános adatvédelmi rendelet (GDPR), a magyar Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény) alapján:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 0613911400

Fax: 0613911410

8. Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

A számunkra átadott személyes adatokat nem ellenőrizzük. A megadott adatok megfelelőségéért te vagy a felelős. Az email címed megadásakor egyben felelősséget vállalsz azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag te veszel igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt felhasználással összefüggő mindennemű felelősség kizárólag téged terheli, aki az e-mail címet megadtad nekünk.

Ha a szolgáltatás igénybevételéhez a feliratkozás során harmadik fél adatait adtad meg, vagy a weboldalak használata során bármilyen módon kárt okoztál, jogosultak vagyunk veled szembeni kártérítés érvényesítésére. Ilyen esetben minden tőlünk telhető segítséget megadunk az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

Tájékoztatunk, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetnek minket.

A hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben adunk ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Verzió 1.1 Hatályos: 2018.05.31.

Fontos figyelemfelhívás!

Ha aggódsz a személyes adataid biztonságáért, figyelj oda a számítógéped biztonságára, illetve szerezz be egy korrekt vírus- és kémprogram keresőt! Ugyanis a leggyakrabban a felhasználók saját gépéről kerülnek ki a bizalmas információk, bizonyos kártevők “jóvoltából”. Ilyen esetben már nem csak a lakcímedet és a nevedet kell féltened, hanem akár a bankkártya adataidat és egyéb jelszóval védett adatokat is! Ezzel kapcsolatban részletes eligazításért keresd a Víruskommandó blogot! >>>