FC Tarzan ry                        TOIMINTAKERTOMUS 2018

Haapaniemenkatu 22 B 28

70100 Kuopio

kotisivu: www.fctarzan.net

puhelin: 0445179267

rek.nro: 131.947

Toimintakertomus vuodelta 2018

 

Yleistä

 

FC Tarzan ry on vuonna 1975 perustettu kuopiolainen urheiluseura, jonka tarkoituksena on tarjota jäsenilleen mahdollisuus kuntoliikunnan ja virkistystoiminnan harjoittamiseen jalkapallon ja muiden pallopelien parissa. Seuran jalkapallon edustusjoukkue on pelannut Palloliiton Itä-Suomen piirin viitosdivisioonassa vuodesta 1980 alkaen. Jalkapallon lisäksi pelaamme säännöllisesti golfia, sählyä ja tennistä.

 

Vuosi 2018 oli FC Tarzan ry:n 43. toimintavuosi. Vuosi oli sekä toiminnallisesti että taloudellisesti erittäin onnistunut.

 

Jäsenet

 

Seurassa oli vuoden 2018 päättyessä 93 jäsentä, mikä on seuran historian ennätysmäärä. Jalkapalloharjoituksiin osallistui 46 Tarzania, joista oli rekisteröityjä jalkapalloilijoita 23. Rekisteröityneitä golfareita jäsenistössä oli 52 kappaletta.

 

Hallitus

 

FC Tarzan ry:n hallitukseen ovat toimintavuonna kuuluneet seuraavat henkilöt:

 

Erkki Karvonen, puheenjohtaja

Kimmo Talvasto, varapuheenjohtaja

Matti Kuronen, jäsen (sihteeri-toiminnanjohtaja)

Veli-Matti Sirkka, jäsen

Kari Väätäinen, jäsen

 

Yhdistyksellä on myös hallituksen perustamia jaostoja, joiden tehtävät ja kokoonpanot ovat nähtävissä yhdistyksen nettisivuilla.

 

Seuran edustajana Palloliiton Itä-Suomen piirin kokouksissa on toiminut Matti Kuronen.

 

Toiminta vuonna 2018

 

Jalkapallon edustusjoukkueemme osallistui Itä-Suomen piirin viitosdivisioonaan, jossa oli kolmetoista joukkuetta. Sijoituimme sarjassa sijalle yhdeksän.

 

Kauden parhaaksi pelaajaksemme valittiin Eetu Olkkonen. Sarjapelien tehokkain pelaajamme oli Arto Koistinen. Kauden tulokkaina palkittiin Henri Miettinen sekä Henri Laurikainen ja ahkerimpana harjoittelijana Veli-Matti Sirkka, jolle kertyi kauden aikana peräti 142 harjoituskertaa. Jerry Tuominen palkittiin kauden taistelijan palkinnolla.

 

FC Tarzan osallistui Jalkapallo Peijaisten M40 sarjaan, jossa etenimme neljällä voitolla aina välieräotteluihin saakka.

 

FC Tarzanin vuoden 2018 golfmestaruuden voitti Janne Peltonen. Autogolfin paras oli Kimmo Kyttä ja  reikäpelimestaruuden vei Mika Kojonkoski. Mestaruuskisojen scramblen voitti pari Kimmo Talvasto – Jukka Ylönen ja Autogolfin scramblen pari Matti Koivisto – Pekka Kupiainen..

 

Tarzaneiden harjoitusohjelma oli entiseen tapaan tiivis . Suurimman osan kautta, eli lokakuun alusta vappuun, viikko-ohjelmassa oli kaksi kertaa jalkapalloa, kerran veteraanijalkapalloa ja kerran  sählyä. Tennistarzanit pelasivat vielä lisäksi tennistä lauantaina. Kesäkaudella sähly ja tennis jäävät tauolle, kun golftarzanit pääsevät lajinsa pariin ja jalkapallon edustusjoukkueen peliohjelma vaikuttaa harjoitusohjelmaan. Jalkapalloharjoituksia pidetään kuitenkin kesäkaudellakin vähintään kaksi kertaa viikossa.

 

Seuran biljardimestaruus ratkaistiin 3.3. ja mestaruuden vei Era Karvonen jo viidennen kerran peräkkäin.

 

Talous

 

FC Tarzan ry:n talous perustuu lähes yksinomaan jäsenistöltä kerättäviin jäsenmaksuihin. Seuran varoilla on mahdollista järjestää toiminnan peruspuitteet ja maksaa jalkapallon ja sählyn kenttä- ja salivuorot sekä sarjapelien erotuomarimaksut. Sarjapelaajilta joudutaan perimään lisenssi- ja vakuutusmaksut sen suuruisina kuin seura joutuu ne piirille maksamaan. Golfin ja tenniksen pelimaksuja seuran ei ole mahdollista tukea, vaan pelaajat maksavat ne kokonaan itse.

 

Vuoden 2018 seuran tulot olivat yhteensä 6.770,00 € ja menot 6.025,37 €. Tilinpäätös näyttää ylijäämää 744,63 €. Vuoden päättyessä yhdistyksellä oli rahavaroja 3.353,88 €.

 

Tiedottaminen

 

FC Tarzan ry:n tiedottamisen päävälineet ovat olleet seuran nettisivusto, www.fctarzan.net ja sähköpostitiedottaminen. Kaikista harjoitus- ja pelitapahtumista on ilmoitettu nettisivuilla olevassa tapahtumakalenterissa. Nettisivuilla on myös pidetty jatkuvasti ajan tasalla olevia harjoitus-, peli-, tehopiste-, yms. tilastoja. Nettisivuilla on lisäksi nähtävillä mm. yhdistyksen toimintasuunnitelmat ja -kertomukset, seuran viralliset säännöt sekä Tarzanin historiikki.

 

Kuopiossa 22.2.2019

 

FC Tarzan ry:n hallitus