PÄÄKAUPUNKISEUDUN NUORTEN SARJAKILPAILU OULUNKYLÄSSÄ 8.8.2019

ALUSTAVA KILPAILUOHJE

Tervetuloa pääkaupunkiseudun nuorten sarjasuunnistukseen!

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjasuunnistukset ovat tarkoitetut Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Niiden päätarkoituksena on antaa kilpailutuntumaa seuran harjoitusten jälkeen kohti isompia kilpailuja. Ne tarjoavat myös hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun maastoissa, jotka soveltuvat hyvin nuorisosuunnistukseen.

Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä tapahtumapaikalla.

Paikka

Oulunkyläntien kenttä, Oulunkyläntie 29 Helsinki

Aika

Torstaina 8.8.2019. Maastoon pääsee klo 17.30 – 19.00. Maali sulkeutuu klo 20.

Pysäköinti

Kentällä tai kadun varressa pysäköinninohjaajien opastuksen mukaan. Busseilla 52 ja 65 pääsee viereen.

Maasto

Suunnistettava alue on Pikkukosken uimarannan ja Koskelan välissä. Maasto on polkurikasta ja vaihtelevaa kalliomaastoa. Alueen tiheiköt ratamestari on pyrkinyt välttämään. Maastossa liikkuu myös muita ulkoilijoita sekä maastopyöräilijöitä, olethan varovainen. Radat ylittävät tien, jossa voi kulkea satunnaisesti autoja. Ylityskohdassa on valvonta.

Kartta, sarjat ja radat

Kartan mittakaava on 1:5000, käyräväli 5 m. RR- ja TR-ratojen sekä H/D10 kartta on kokoa A5, muissa sarjoissa A4. Mallikartat ovat nähtävissä etukäteen kisakeskuksessa ja lähdössä. Karttaa on päivitetty tätä tapahtumaa varten kasvillisuus- ja polkukuvauksen osalta, mutta maastosta löytyy myös joitakin karttaan merkitsemättömiä kulku-uria. Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei irrallisia rastimääritteitä. RR-sarjoissa ei ole rastimääritteitä. Radoilla on paljon rasteja ja maastoalueen koon vuoksi rasteja on paljon lähekkäin. Muista tarkastaa koodi.

Sarja

Matka km

Rasteja lkm

 

   Sarja

Matka km

Rasteja lkm

D 8RR

2,2 km*

8

 

H 8RR

2,2 km*

8

D 10RR

2,2 km*

8

 

H 10RR

2,2 km*

8

D 10

1,5 km

7

 

H 10

1,5 km

7

D 12TR

1,5 km

8

 

H 12TR

1,5 km

8

D 12

1,7 km

7

 

H 12

1,7 km

7

D 14

2,2 km

12

 

H 14

2,2 km

12

D 14L

1,7 km

7

 

H 14L

1,7 km          

7

D 16L

2,2 km

12

 

H 16L

2,2 km           

12

* = matka viitoitusta pitkin, oikaisuja täysin hyödyntäen n. 1,7 km.

Rastit on merkitty tavanomaisin rastilipuin ja rastin tunnus löytyy rastipukista. Rastit kierretään numerojärjestyksessä.  

RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla on mahdollista tehdä rastiväleillä reitinvalintoja (oikaista) viitoitukselta. Rastien tunnukset ovat RR1, RR2 jne.

TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa viitoitukselta. Voi kulkea viitoitusta apuna käyttäen tai siitä välittämättä. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla.

Kartassa näkyvä rasti- ja tukireitin reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä nauhalla. Radat ylittävät Jokiniementien, jolla on satunnaista liikennettä. Tien kohdalla viitoitus katkeaa, mutta jatkuu heti tien toisella puolella. Ylityskohdassa on valvonta. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia.

Ei-kilpasarjoissa (SRR, S10, S-TR, S12 ja S14) on samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta lapsi voi lähteä iästään riippumatta haluamalleen radalle yksin, parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä

Ilmoittaudu infossa ennen lähtöön siirtymistä. Kaikkien, myös ennakkoon ilmoittautuneiden, täytyy ilmoittautua infossa ennen siirtymistä lähtöön. Jos olet ilmoittautunut etukäteen ja tietosi ovat oikein, voit jatkaa infosta suoraan lähtöpaikalle. Jos ilmoittaudut vasta paikan päällä tai tarvitset laina-emitin, käy vielä infon jälkeen kirjautumassa tulospalveluun infon vieressä.

Muistathan palauttaa lainaamasi emit-kortin infoon maastosta tultuasi.

Lähtöön on sini-kelta-oranssi viitoitus noin 700m.

 Toiminta lähdössä

Maastoon voi lähteä haluamaansa aikaan kello 17.30-19. Kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailunumeroita. Huomatkaa sarjakohtaiset jonot, niin metsään lähtö tapahtuu sujuvasti.

RR- ja 10-sarjalaiset saavat kartan ja tarvittaessa opastusta noin 2 minuuttia ennen lähtöä.

TR-sarjalaiset saavat ottaa kartan 2 minuuttia ennen lähtöä.

Muut sarjat saavat ottaa kartan 1 minuutti ennen lähtöä.

Ajat ovat ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan. Aika lähtee käyntiin emit-kortin nollauksesta.  Ei siis ole ongelmaa, vaikka joutuisi vähän odottamaan vuoroaan kellon piippauksen jälkeen.

 

Maaliintulo

Viimeinen rasti on yhteinen kaikilla radoilla. Siinä on sekä numerokoodi että RR-tunnus.

Ajanotto päättyy maalileimaukseen. Siirry sen jälkeen eteenpäin leimasimen purkuun.

HUOM! Kaikkien, siis myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden, täytyy käydä ilmoittautumassa maalissa metsästä poistulleeksi ennen poislähtöään.

 

Tulokset

Julkaistaan Rasti-Jyryn kotisivulla www.rasti-jyry.fi.

 

Ratamestari ja lähtö: Jenni Castrén

Maali ja tulospalvelu: Jorma Helin

Info ja ilmoittautumisasiat: Sanna Lassila

 

Tervetuloa kaupunkimetsään!