SalzFRH7TfUQF6niuVrPYg-easyschool.png

Maatwerktraject - Easyschool

Tijdens de implementatie van de nieuwe schoolwebsite voor jullie school worden de volgende stappen doorlopen, bij elke stap zullen jullie in het proces op de hoogte gehouden worden door begeleidende mails;

Stap 1: Aanstellen van één implementatiemanager in de school

Om de implementatie zo soepel mogelijk te laten verlopen moet er één centraal persoon aangesteld worden die het traject begeleid en via wie alle communicatie verloopt rondom de website. Het is van groot belang dat deze persoon voldoende tijd heeft voor de implementatie. Wanneer er geen werknemer beschikbaar is die de het implementatieproces kan dragen, wordt er door Social Schools een externe ingehuurd die het proces begeleid.

Taken in deze stap:

Stap 2: Planning maken

Aan de basis van een succesvolle implementatie staat een goede planning. Aan de hand van de streefdatum voor het live gaan, bepaal je samen met de implementatiemanager vanuit Social Schools de planning.

Over de volgende zaak dient te worden nagedacht;

Taken in deze stap:

Stap 3: Ontwerp van de nieuwe website

Nadat er een centrale contactpersoon in de school is aangesteld, wordt er een afspraak ingepland om de wensen voor de website te inventariseren met onze ontwerper. In het opstartformulier is al oppervlakkig naar jullie wensen gevraagd, waar in deze meeting verder op ingegaan wordt. Dit kan naar aanleiding van een ontwerp wat jullie al hebben of blanco. Er zijn dus twee opties wij ontwerpen een website of jullie leveren al een bestaand ontwerp aan. Hieronder staan allebei de processen beschreven.

Social Schools ontwerpt

Onze ontwerper gaat aan de slag met jullie wensen en ontwerpt 3 verschillende templates. Deze ontwerpen worden teruggekoppeld naar jullie waarna jullie een template kiezen en nog op en aanmerkingen op kunnen geven. Onze ontwerper gaat weer aan de slag met jullie opmerkingen en levert een werkende website op. Deze koppelt onze ontwerper weer terug naar jullie. Hierna kunnen jullie nog een keer op en aanmerkingen geven.  Tenslotte worden deze opmerkingen verwerkt in de website, waarna jullie een goedkeuring geven voor het template. Nog niet tevreden na deze iteratieronde ?  Geen probleem we zullen de website verder aanpassen tot jullie tevreden zijn, vanaf dit moment word bovenop de afgesproken prijs nu per extra uur een uurtarief gerekend.

Het ontwerpproces bestaat dus uit de volgende fases;

  1. Inventarisatie wensen
  2. Ontwerpen van 3 designs
  3. Iteratieronde 1
  4. Website bouwen
  5. Iteratieronde 2
  6. Goedkeuring website

Bestaand ontwerp

Als jullie al een ontwerp hebben spreken we deze door en bekijken hoe we deze gaan neerzetten. We doorlopen in een videogesprek het gehele ontwerp om samen te kijken of het ontwerp mogelijk is binnen ons systeem. Wanneer er dingen niet mogelijk zijn dan zoeken we samen met jou naar een passende oplossing. Hierna gaat onze ontwerper aan de slag en bouwt een werkende website. Deze koppelt onze ontwerper terug naar jullie. Hierna kunnen jullie nog één keer op en aanmerkingen geven.  Tenslotte worden deze opmerkingen verwerkt in de website, waarna jullie een goedkeuring geven voor de website. Nog niet tevreden na deze iteratieronde ?  Geen probleem we zullen de website verder aanpassen tot jullie tevreden zijn, vanaf dit moment word bovenop de afgesproken prijs nu per extra uur een uurtarief gerekend.

  1. Bespreken ontwerp
  2. Website bouwen
  3. Iteratieronde 1
  4. Goedkeuring website

Taken in deze stap:

Stap 4: Content opstellen en achterhalen domein

Het definitieve ontwerp ligt er en wordt door ons gebouwd, waarna wij de homepage en menustructuur klaarzetten voor de school. Tijdens dat wij dit aan het klaarzetten zijn is het handig om alvast zelf content te verzamelen die op de website moet komen, dit kan bijvoorbeeld in een word document. Hierdoor voorkomen we vertraging in het proces en is de website binnen de kortste keren gevuld. Verder is het ook handig om alvast na te gaan waar jullie domeinnaam is gehost. Dit is een technisch verhaal, maar als de website klaar is moeten de DNS-records gewijzigd worden zodat de nieuwe website live kan gaan en de SSL beveiliging geactiveerd kan worden. De meeste scholen laten hun website hosten bij een partij die deze DNS-records kan wijzigen of hebben inloggegevens om dit zelf te kunnen doen. Geen idee waar je domein is gehost ? Geen paniek via www.sidn.nl kom je er zo achter.

Taken in deze stap:

Stap 5: Vullen van de website en live gaan.

Nadat de CMS workshop heeft plaatsgevonden kunnen jullie beginnen met het vullen van de website. Wanneer je klaar bent met vullen van de website, koppel dit dan terug naar de implementatiemanager binnen Social Schools.

Om een school live te laten gaan moeten de DNS records gewijzigd worden, dit kan door de school zelf gebeuren of worden uitbesteed worden aan Social Schools.

Taken in deze stap:

Stap 7: Evaluatie over de samenwerking.

Aan het einde van het implementatieproces vindt er een evaluatie plaats. De implementatiemanager binnen de stichting verzamelt alle feedback in 1 document en deelt dit met Social Schools.

Taken in deze stap: