PELIKAUDEN PALKITUT JA PELAAJA PELAAJALTA 2018

Vuoden paras pelaaja: Eetu Olkkonen

Taistelija palkinto: Jerry Tuominen

Vuoden tulokkaat: Henri Miettinen ja Henri Laurikainen

Vuoden joukkuepelaaja (pelaajien valinta): Veli-Matti Sirkka

Vuoden paras harjoittelija: Veli-Matti Sirkka

Pistepörssin voittaja: Arto Koistinen

Matti Kuronen

FC Tarzanin Vicente Del Boscue ohjasi nuorta Tarzan ryhmää isällisin kansankynttilän ohjein, välillä vähän tuskastuenkin kun pojista ei kuulunut mitään 10 min ennen pelin alkua. Mutta yhtä kaikki päävalmentaja selvisi kuivin jaloin jälleen tänäkin vuonna. Harvinainen kentältä poisto ja pelikieltokin tuli plakkariin. Ja tietysti ne pakolliset peliminuutit ja jatkot kymmenille sarjapelikausille.

 

Eemeli Kyttä

Eemelin pelit jäivät tällä pelikaudella vähäiseksi armeijakiireiden vuoksi. KJK-pelissä hän oli maalilla ja toisessa pelissä keskikenttämiehenä. Ensi kaudella Eemeli nähdään Tarzanin pelipaidassa useammassakin ottelussa.

Eetu Kumpulainen

Kahden pelin jälkeen Eetun tie vei polvileikkaukseen. Siitä toipuminen kestikin sitten loppukesän. Pelaamissaan otteluissa hän osoittautui hyväksi vahvistukseksi pelaten puolustuksessa. Ensi kesänä Eetu tulee olemaan suuressa roolissa edustusjoukkueessa.

Tuukka Heiskanen

Tuukan niin kuin monen muunkin tarzanin  pelaamista haittasi loukkaantumiset. Tuukka kuntoutui vasta kolmeen viimeiseen peliin. Hän tuli tärkeään hetkeen vahvistamaan puolustusta varsinkin, kun puolustusryhmitystä jouduttiin muuttamaan radikaalisesti pelikieltojen ja loukkaantumisten vuoksi. Etenkin SuPa-pelissä hän pelasi erinomaisesti etutopparina.

Jaakko Jyrkinen

Alkukesästä Jaakko ei päässyt kaikkiin peleihin maanpuolustusvelvollisuuksien takia. Mutta sitten, kun pääsi, oli keskeisimpiä pelintekijöitä joukkueessa. Aina, kun oli mukana, niin Tarzan voitti. Siitä Jaakko aika-ajoin on muita nuoria pelaajiamme sopivasti muistuttanutkin. RauTu:a vastaan pelatessa hän loukkasi polvensa. Kesän pelit olivat sillä kertaa ohi. Valmennusjohto toivoo pikaista kuntoutumista, sillä ensi kesänä Jaakolle on luvassa suurta roolia.

Joosua Vehreävesa

Joska pelasi 5. pelissä. Osittain tätä vähäistä pelimäärää selittää loppukesän loukkaantumiset. Hän oli nopea ja suoraviivainen hyökkääjä. Joska kerkesi merkkauttamaan mukavat 2 + 2 tehot. On varmaa, että ensi kesänä tehotilastossa hänen nimensä keikkuu korkealla.

Luukas Tikkanen

Luukaksen pelimäärät jäivät vähäiseksi. Hän pelasi useilla pelipaikoilla puolustuksessa, keskikentällä ja hyökkäyksessä. Luukas oli hyvä vahvistus Tarzanin rosteriin.

Heikki Jyrkinen

Nyt emme käytä runsaasti mustetta Hekin pelaamista arvioidessa. Tämä ei tarkoita tietenkään sitä, että ei ole mitään kertomista. Ikimuistoinen oli Heikin maali Lokomotiiviä vastaan Ahmon kentällä. Hän vapautti joukkueen pelin tekemällään hienolla maalilla. Paita pois päältä ja kirmailemaan pitkin kenttää. Tunnelma oli kansainvälinen. Heikillä oli vaihtopelaajana tärkeä rooli joukkueen psyykkaamisessa.

Jonttu Sirkka

Jonttu kuului  pelikaudella edustusjoukkueen kantaviin voimiin. Hän pelasi pääsääntöisesti vasempana pakkina. Siinä roolissa kuin muissakin tehtävissä Jonttu selvisi kiitettävällä tavalla. Hän koki pariin otteeseen kovia kolhuja kontaktitilanteissa, jotka pitivät hänet sivussa useista peleistä. Tullessaan takaisin peleihin Jonttu palasi omalle taitotasolleen.

Petri Ryynänen

Ryynä oli yksi niistä n. 10 pelaajasta, joka oli aika ajoin syrjässä sarjapeleistä loukkaantumisten vuoksi. Sitten kun kykeni pelaamaan hän hoiti oman leiviskänsä hienosti. Ryynä pelasi etupäässä liberona tai etutopparina. Pelitaidoillaan ja kokemuksellaan hän oli rauhoittamassa nuorten poikiemme peliä. Jalkapallopeli ei ole mikään kilpajuoksupeli yksinomaan. Siinä tarvitaan pelisilmää, rauhallisuutta hyvää syöttötaitoa jne. Näitä ominaisuuksiahan Ryynältä löytyy.

Ari Pajunen

Tässä tulee mies, joka ei jätä epäselvyyksiä kenellekään, kun puhutaan jalkapalloasioista. Tietämystä ja taitoa on. Kuntoa ja sisua riittää. Ja tarvittaessa suu käy, jos niikseen tulee. Ari on joukkueen runkopelaaja. Hänestä valmennusjohto saa mitä tilaa.

Tommi Colliander

Tommi kuuluu niihin Tarzanin kasvattamiin pelaajiin, jotka kukkivat hedelmää pelimäärien kasvaessa. Kesä kesältä Tommille on tullut jatkuvasti peliaikaa enemmän ja enemmän. Jatkoa seuraa ensi kesänä. Kuntoa riittää ja opinhalua. Runkopelaaja se on myös yleisvaihtomieskin.

Jouni Jokinen

Jouni on pelannut vuosikymmenet Tarzanin tehokkaana maalipyssynä työstäen melkein 350 tehopistettä. Tämähän ei tietystikään ole mikään uutinen jalkapalloa seuraavalle yleisölle. Mutta tänä kesänä Jouni pääsi tai joutui uuteen rooliin pelaten topparina. Pallovarmana ja hyvin sijoittuvana pelaajana hän hoiti tehtävän hyvin. Hyökkäyksessä pelatessaan hän teki kaksi komeaa maalia.

Veeti Sairanen

Tarzan sai kuluneelle pelikaudelle kuusi uutta nuorta pelaaja. He kaikki osoittautuivat joukkueelle kullanarvoisiksi. Siinä oikeastaan oli menestyksemme keskeisin syy. Veeti oli loistava vahvistus. Hän pelasi puolustuksessa ja laitalinkkinä. Veetin hyvä kunto auttoi häntä sisäistämään edustusjoukkueen pelilliset sommitelmat hyvin nopeasti. Veetistä jalostuu tulevina vuosina tärkeä roolipelaaja Tarzanin riveihin.

Rami Korhonen

Tarzanin takavuosien luottopelaaja oli päässyt pahimmista vaivoista eroon. Uutta tulemista uhkuen hän tuli ryminällä mukaan edustusjoukkueen keskikentälle rakentamaan peliä. Eka matsissa Kiuruvedellä hän teki kaksi komeaa maalia. Tuskin mukavimmissa päiväunissaankaan hän on pystynyt haaveilemaan tällaisesta. Mutta näin vain tapahtui. Mutta vielä suurempaa oli tulossa. Ikorilla ToU-pelissä Rami veti unelmakudin 30 metristä. Pallossa oli käsittämätön kierre. Se pomppasi ylärimasta takaisin kentälle, siitä uudelleen maaliin päin maalivahdin ylitse pömpeliin. Noin satapäinen yleisö kohahti. Maalien maali oli nähnyt päivänvalon. Sitten alkoi tuuletus. Paita pois ja juoksu kulmalipulle. Mutta tässä ei vielä ole kaikki. Heikki ryntäsi vaihtopenkiltä yläruumis paljaana ilonpitoon. Siellä ne veljekset toisiaan lämpimästi halailivat.

Lauri Ryynänen

Tänä kesänä Pepe ajoi lopullisesti itsensä sisään Tarzanin joukkueeseen. Tehot 2+2 kertovat omalta osaltaan asian laidan. Tarzanin kuntoharjoituksissa hankitun parantuneen kuntonsa ja taistelutahtonsa ansiosta syntyi hyvä lopputulos. Onnistunut pelikausi.

Kari Väätäinen

Kari laittoi jo kerran nappulat naulaan ja ilmoitti lopettaneensa sarjapelit. Mutta veri veti takaisin kentälle. Ja hyvä niin. Hän pelasi ehkä yhden parhaimmista pelikausistaan Tarzanin riveissä. Ahmolla Harte-pelissä Kari oli joukkueen parhaita. Siinä ottelussa syntyi myös 100. tehopiste Tarzanin pelipaidassa. Nyt Kari on huhujen mukaan lopettelemassa huippu-urheilu-uraansa. Siihen on vielä pitkä matka. Sopimusneuvottelut ensi kaudesta ovat vasta alkamassa.

Veli-Matti Sirkka

Ventti on ollut Tarzanin keskeisimpiä pelaajia 2000-luvulla. Sitä hän on ollut myös tällä pelikaudella. Joukkueen kapteenina ja liberona hänellä on vastuuta merkittävän pelipaikan hoitamisessa  ja kapteenina joukkueen nuorille ja vanhemmille pelaajille siitä, miten oma osa joukkueessa hoidetaan esimerkillisesti. Tässä tehtävässä hän onnistui mainiosti ja on saanut osakseen muiden pelaajien luottamuksen. Pelejä tuli 10 12:sta. Kaksi viimeistä hän seurasi sivussa pelikiellon takia. Syy siihen on kaikkien tiedossa. Tapahtumasta Ventille annetaan puhtaat paperit. Hän on tunnollinen harjoittelija, joka on antanut hyvän peruskunnon. Harjoituskertoja on 142, josta myönnetään harjoittelijan palkinto. Ventti on myös vahva ehdokas vuoden parhaaksi pelaajaksi.

Arto Koistinen

Yhtä ottelua lukuun ottamatta Arto pelasi kaikki pelit. Hän oli aikaisempien vuosien tapaan merkittävä pelaaja keskikentän moottorina, puolustajana ja myös hyökkäyksessä varmana viimeistelijänä. Hyvän kuntonsa ja pelisilmänsä ansiosta hän on säteillyt ympärilleen luottamusta ja voitontahtoa. Palkintoja Artolla on kaapit ja takanpäällys täynnä. Hän joutuu kuitenkin raivaamaan tilaa ainakin vielä yhdelle. Arto palkitaan pistepörssin voittajana tehoilla 2+9. Hän on myös hyvä ehdokas vuoden parhaaksi pelaajaksi.

Henri Miettinen

Henri on kauden uusi nuori tulokas edustusjoukkueessa. Jo ensimmäiset pelit osoittivat, että hän on vahvistus. Henri pelasi 10 peliä pääsääntöisesti laitalinkkinä. Kuvia kumartamatta ja rohkeasti hän lähti sarjapeleihin ja otti omakseen laitalinkin pelipaikan. Tehopisteitäkin kertyi tulokaskaudelle mukavat 1+1. Henri palkitaan vuoden tulokaspelaajana.

Eetu Olkkonen

Eetu pelasi yhtä peliä lukuun ottamatta kaikki sarjapelit maalilla. Ja hyvin pelasikin. Hän otti reppuselkään useammassa ottelussa koko muun joukkueen. Voidaan ihan oikeasti sanoa, että emme olisi voittaneet joitakin pelejä ilman Eetun loistotorjuntoja. Hänen maalivahtityöskentelynsä ei kalpene ylempien sarjojen veräjänvartioiden rinnalla. Rankkikorttikin siirtyi hänelle kesän puolivälissä. Pilkulta syntyi 2 maalia. Loistava pelikausi - Eetu on ehdolla vuoden pelaajaksi.

Henri Laurikainen

Henri kuuluu myös Tarzanin uusiin nuoriin pelaajiin. Hänestä kehkeytyi oiva maalinsylkijä, joka latoi maaleja ja syöttöpisteitä pelistä toiseen. Henri pelasi melkein kaikki sarjaottelut pääosin kärjessä. Luottaen omiin kykyihinsä hän usein ilmoitti ennen pelejä tekevänsä maalin tai kaksi.  Yleensä tämä toteutuikin. Harte- pelissä syntyi hattu-temppu. Ennen kolmatta maalia Henri huusi kentältä valmennusjohdolle, että "elä ota minua vielä vaihtoon. Teen vielä yhden." Näin sitten tapahtuikin. Tehot 6+4 oikeuttavat pistepörssin toiseen tilaan. Hyvä eka kausi edustusjoukkueessa palkitaan vuoden tulokkaan palkinnolla.

Jerry Tuominen

Tänä kesänä Jerry nousi keskikentän tärkeäksi roolipelaajaksi. Hän pelasi kaikki sarjaottelut raataen ja taistelen. Jerry ei kaihtanut kontakteja ollen koko ajan takiaisena  vastustajan iholla. Hän on keskikentän Sergio Ramos. Tehojakin syntyi mukavat 1+5. Jerry kuuluu tulevina pelikausina niihin keskikentän puurtajiin, jonka varaan voidaan jatkossa turvata. Hänet palkitaan taistelijan pokaalilla.