Startinformatie nieuwe studenten

Welkom bij de bachelor Crossover Creativity!

Op 2 september begint je opleiding Crossover Creativity aan de HKU. Tijdens de bootcamp week van  26 t/m 30 augustus ontvangen we jou als nieuwe eerstejaars voor een kennismaking met je opleiding, de werkplaatsen, je klasgenoten en je thuisbasis in de Pastoe Fabriek. Op deze pagina vind je meer informatie over de bootcamp (let bijvoorbeeld op de lunch-opdracht!) en de algemene informatie die voor jou als nieuwe student van belang is. We kijken er naar uit om jullie na de zomer te ontmoeten!

Intranet HKU

De pagina waar je je nu bevindt, maakt deel uit van HKU Studentportal: studentportal.hku.nl, hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor je studie. Zodra je inschrijving via Studielink is afgerond, ontvang je je HKU-account met wachtwoord. Daarmee kan je inloggen (rechter bovenhoek). Via de tab 'Mijn studie' kom je vervolgens snel bij alle informatie van jouw opleiding. Neem gerust een kijkje, maar bedenk dat nog niet alles is geactualiseerd voor 2019-2020 en dat veel pagina’s voor deze nieuwe bachelor nog in ontwikkeling zijn.

Jouw locatie

HKU locatie Pastoe Fabriek

Rotsoord 3, 3523 CL Utrecht

Thuisbasis Crossover Creativity: Ruimte 0.17_BCC
Telefoonnummer receptie: 030-2091409 (08.30-17.00 uur)

Let op: De locatie Pastoe heeft geen kantine met verkoop van etenswaren. Wel zijn er meerdere café’s in de buurt en een Lidl Supermarkt op loopafstand.

Bootcamp!

Start: maandag 26 augustus 13:00

Eind: vrijdag 30 aug 16:00
Locatie: Pastoe Fabriek, rotsoord 3, Utrecht. Ruimte PT 017_BCC.

Let op: Kun je NIET of slechts gedeeltelijk aanwezig zijn bij de bootcamp, geef dat dan uiterlijk 19 augustus door in een mail aan studieleider Keimpe de Heer, keimpe.deheer@hku.nl.

Op maandag 26 augustus heten we iedereen van harte welkom in de thuisbasis van de bachelor, ruimte PT017_BCC in de Pastoe Fabriek. De bachelor docenten zullen zich in deze week aan jullie voorstellen, en je maakt kennis met je klasgenoten voor de komende vier jaar.  Het programma van deze week zal bestaan uit rondleidingen langs verschillende locaties en werkplaatsen, praktische informatie, wederzijdse inspiratie en natuurlijk ook: Ontwerpen!


 Voorbereidingspdracht! Bij aankomst op maandag 26 augustus om 13:00 willen we graag met jullie lunchen! We vragen je daarom om het volgende voor te bereiden;
 

Neem voor twee personen iets te eten en/of drinken mee dat een speciale betekenis voor je heeft.  

Vat deze opdracht gerust ruim op - het gaat erom dat we meer van jou te weten komen via het eten of drinken dat je mee hebt genomen. Misschien is dit het gerecht waardoor je veganistisch besloot te gaan eten, misschien is  het de ‘signature omelet’ van je vader of vlierbessensap uit eigen tuin - het is helemaal aan jou. Wat je meeneemt wordt gedeeld.

Roosters

Het rooster voor de bootcamp krijg je na de lunch op 26 augustus.

We streven ernaar je (concept) lesrooster op 19 augustus in het roosterprogramma WebUntis te publiceren. In WebUntis vind je altijd de laatste stand van zaken (lesuitval, lokaalwijziging, enz). Lees eerst de handleiding WebUntis student (pdf). Hier staat ook beschreven hoe je de roosterapp kunt installeren op je smartphone.

Login WebUntis (opent in een nieuw venster)

Overige roosters
Overzicht lesprogramma, beoordelingsweken en vakanties

Jaarrooster Bachelor Crossover Creativity 2019-2020 (online document) - Volgt in augustus

Jaarrooster HKU-locatie IBB-laan / Pastoe Fabriek (pdf)

Studiebelasting

De bacheloropleiding Crossover Creativity is een voltijdopleiding. Dat betekent dat je gemiddeld ca. 40 uur per week met je studie bezig zult zijn, ook als je niet op alle dagen les hebt.

Hardware en software, materialen en boeken

Laptop

Het is belangrijk dat je bij de start van de opleiding een laptop tot je beschikking hebt die niet ouder is dan een jaar, met tenminste 100 GB vrije schijfruimte, en die probleemloos Adobe Creative Cloud kan draaien. Wij raden een MacBook aan, maar met een nieuwe Windows laptop met voldoende schijfruimte en een goede grafische kaart kun je ook goed uit de voeten.

Studiekosten
Voor de opleiding is het niet nodig om vooraf een boekenpakket aan te schaffen, later in de opleiding of specifiek voor een vakonderdeel kan dat aangegeven worden door de vakdocent. Wel vragen we je om te zorgen dat je voor de start van de opleiding een Adobe Creative Cloud abonnement hebt aangeschaft via
SurfSpot, daar krijg je korting op hard- en software als je inlogt met je studentgegevens, en kost het pakket 130 euro per jaar. Daarnaast moet je in jaar 1 rekening houden met ongeveer 200 euro aan kosten voor materialen, software, reiskosten, museumbezoek etcetera.

Transport

Omdat we in de bachelor gebruik maken van vrijwel alle werkplaatsen van de HKU, zul je op verschillende locaties door de stad heen aan het werk zijn. Het is daarom onmisbaar om een goede fiets in Utrecht te hebben staan. Ook voor het vervoer tussen Pastoe en Centraal is een fiets veelal handiger dan het OV.

Contact

Algemene zaken: Servicebalie Studentzaken
Studieleider: Keimpe de Heer,
keimpe.deheer@hku.nl 
Tutor: Ina van der Brug, ina.vanderbrug@hku.nl 

Andere nuttige informatie

Kamer zoeken

Cultuur

Sport

Gezondheid

Utrecht studiestad