Published using Google Docs
Odotusajat koulun päättyessä
Updated automatically every 5 minutes

Hei kaikille!

HUOMIO! Heti tuli huoltajalta viisas kommentti: järjestetään tilaa läksyjen tekoon odotusajaksi. Se tehdään ensi viikolla!

Nyt on tullut jonkin verran yhteydenottoja síitä, että oppilailla on pitkiä odotusaikoja koulupäivän päättyessä. Esimerkiksi niin, että koulupäivä päättyy 14.25 ja seuraava kuljetus lähtee 15.05 ja edellinen 14.05.

Tällainen tilanne on tietenkin valitettava. Koulu ei voi siihen kuitenkaan vaikuttaa. Oppilaalla on sekä velvollisuus että oikeus kokonaiseen koulupäivään. Jos oppilas lähtisi edelliseen bussiin, se tarkoittaisi lähtemistä yo. esimerkin tapauksessa 13:55, jolloin oppitunnista jäisi osallistumatta 30 minuuttia. Koko vuoden tasolla tuollainen tarkoittaa noin 20 tuntia eli 2/3 viikkoa.

Toinen puoli asiassa on, että meillä oppimisen oikeuden ja velvollisuuden lisäksi ehdoton vastuu oppilaan turvallisuudesta koulupäivän ajan.

Näin ollen, niin valitettavalta kuin voi tuntuakin, ainoa tapa saada tähän muutosta on kunnan koulutussuunnittelijan kautta.  Pitkät odotusajat eivät ole kivoja. Kohtuullinen kannattaa myös olla - jos koulu loppuu 14.25,. pakkaa kamat (5), vaihtaa muutaman sanan kaverien kanssa (5) ja siirtyy asemalle (5), kello on jo 14.40. Odotusaikaa jää se 25 minuuttia.

Pidempiäkin odotuksia on ja niihin kannattaa hakea muutosta. Lain mukaan aikaa saa mennä yhteensä kolme tuntia (perusopetuslaki), mikä kyllä tuntuu rankalta. Onneksi niin ei monen kohdalla käy.

Hyvää viikonloppua!

Mikko