ParakkiSanomat

UUTISIA                -        TIEDOTTEET        -        TOIMINTAOHJEET

AIKATAULU


Tässä julkaisusta löytyy uutisia, tiedotteita ja toimintaohjeita, jotka liittyvät korjauksiin, parakkeihin ja niissä toimintaan.

HUOMIO

Ensimmäinen askel oireiden ilmentyessä on  olla yhteydessä kouluterveydenhoitajaan tai työterveyshuoltoon. Jos oppilaalla on sisäilman takia tarvetta erityisiin järjestelyihin, lue kohdasta Toimintaohjeet “Periaatteet parakkiopiskeluun”. Nuoren ja huoltajan pitää olla aloitteellinen luokanvalvojan/ryhmänohjaajan suuntaan ja yhdessä laittaa liikkeelle prosessi, jossa nopeasti tehdään suunnitelma oppimisen käytänteistä.

Uutisia

22.10.2018

Sisäilmaremontti on päättynyt! Pääsemme palaamaan kaikkiin koulun tavallisiin opetustiloihin.

Kalustus on vielä aika sekaisin, joten se tulee haittaamaan toimintaa ainakin tämän viikon  ajan. Samoin  auloissa on ylimääräistä tavaraa - niiden ei pidä antaa häiritä toimintaa ja toisaalta, niiden on syytä antaa olla rauhassa ja ehjinä.

Koulun auloihin on tulossa iso muutos - perinteisiä luokka-asteiden nimettyjä auloja ei enää ole, vaan aulat kalustetaan toiminnallisesti erilaisiksi, koko kouluyhteisön käyttöön (jo oli aikakin, kyllä ankeita olivat…). Tämä prosessi on kesken ja valmistuu syyslukukauden aikana.

Sisäilmakorjausten valitettava ilmiö on se, että vaikka korjataan, kaikkien oireet eivät ehkä häviä. Jos näin onnettomasti käy, ota heti yhteyttä terveydenhuoltoon (koulu- tai työterveys).

 

20.6.2018 Kanslia ja rehtorit väistötiloissa Törmässä, juhlasalin näyttämön alla olevissa tiloissa

Koulun kanslia ja rehtorit ovat väistötiloissa Törmän juhlasalin näyttämön alla oleviin tiloissa remontin loppuun saakka eli viikolle 42. Törmän ala-aulasta on opasteet ao. väistötiloihin.

18.6.2018 Sarjala ja Kivelä valmistumassa, Askola ja Erkkilä remontissa lokakuulle saakka

Sarjalan ja Kivelän remontit valmistuvat aikataulussaan eli kesäkuun loppuun mennessä. Opetus näissä rakennuksissa päästään aloittamaan heti koulun alkaessa. Askolan ja Erkkilän opetus siirtyy väistötiloihin 9.8.-13.10. väliseksi ajaksi.

23.5.2018 Askolan ja Erkkilän remontit lähestyvät

Nyt pakataan jo täyttä päätä ja ensi viikolla aletaan muuttaa tavaroita varastoon. Kaikissa tiloissa tehdään korjauksia - osassa lattia avataan, kuivataan ja uusitaan, kaikissa tiloissa on ulkoseinän ja ikkunarakenteiden tiivistyksiä.

Nyt ei onneksi ole muuttoa kuin poispäin. Haastetta tuo silti se, että 4.6. korjattavien tilojen pitää olla kokonaan tyhjiä, samalla kun opettajat ja nuoret ovat jo kesälomalla. Edessä on siis aikamoinen päättäjäisviikko.

 

4.5.2018 Autot, mopot, pyörät pois Kivelän seinustoilta

Alla olevaan kuvaan on merkitty punaisella alue, johon ei saa pysäköidä autoja, mopoja eikä pyöriä ma 7.5.2018 alkaen. Syy: sisäilmaremontti.

4.5.2018 Mikkolan paluumuutto alkaa

Mikkolan sisäilmaremontti on nyt valmis ja paluumuutto alkaa tänään.

25.4.2018 Tilanne remontin valmistuessa eri osissa

Tilanne remontin jälkeen mietityttää monia - onko jokainen tila sellainen, että kukin nuori tai aikuinen pystyy siinä olemaan ja työskentelemään?  
Mikä tilanne on, sen näemme yksittäinen ihminen ja yksittäinen tila kerrallaan - mitään yhtä vastausta ei ole. Valvoja ja urakoitsija ovat luvanneet teettää ulkopuolisella tutkimusyhtiöllä sisäilman laadun mittaukset. Ne toteutetaan kuitenkin vasta, kun kesän siistepölykausi on ohi, eli silloin kun koko remontti valmistuu lokakuussa.

Tilanne on monelle hankala, vaikka onneksi suurimman osan kohdalla jo valmistunut Törmän remontti näyttää onnistuneen tavoitteissaan. Teemme koulussa voitavamme kaikkien oppilaiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvoinnin  takaamiseksi.

23.4.2018 Mopot jätetään aina koulun pihaan

Mopot jätetään aina koulun pihaan, vaikka tunti olisi Supermarketin väistötiloissa.

20.4.2018 Mikkolan remontti etenee

Mikkolan remontti etenee aikataulussaan. Paluumuutto Supermarketin väistötiloista takaisin Mikkolaan päästään aloittamaan pe 4.5.

5.4.2018 Jos oireita Törmässä opiskelusta, yhteys välittömästi kouluterveydenhoitajaan

Törmän luokat on nyt otettu normaalin käyttöön ja opetus niissä on aloitettu lukujärjestyksen mukaisesti.

Jos oppilas/opiskelija saa sisäilmaoireita opiskellessaan Törmän luokissa, hänen tulee ottaa välittömästi yhteyttä kouluterveydenhoitajaan.

Peruskoulun terveydenhoitaja Sanna Parviaisella on avoimet ovet ma-pe klo 9.30-10.00 ja klo 12.00-12.30 ja lukion terveydenhoitaja Jaana Vaittisella on avoimet ovet to-pe  klo 9.30-10.00 ja klo 12.00-12.30. Molemmat terveydenhoitajat työskentelevät tällä hetkellä väistötiloissa, osoite on Keskustie 13.

2.4.2018 Neljännen jakson lukujärjestykset eivät ole ajan tasalla

Sisäilmaremontin vuoksi Sarjalan ja Kivelän opetus siirtyy väistötiloihin ja Törmän opetus siirtyy parakeista takaisin Törmään ti 3.4. Valitettavasti neljännen jakson lukujärjestystiedosto vahingoittui siten, ettemme pysty päivittämään ajantasaisia lukujärjestyksiä Driveen. Pahoittelumme!

Oppitunnit ja opettajat ovat lukujärjestyksissä edelleenkin täysin oikein, mutta luokkatilat eivät ole ajantasaiset kaikilta osin. Tässä lyhyesti, miten toimimme 4. jakson loppuun saakka (10.4.)

27.3.2018 Törmän tilanne

Tilat on korjattu suunnitelmien mukaan. Korjaukset liittyvät kaikki rakenteisiin ja ovat aika näkymättömiä, lukuunottamatta alakerran lattioiden uusimista. Rakenteiden tiiveyttä on korjattu paljon  ja se on myös mittauksilla todennettu. Ilmanvaihto on puhdistettu ja säädetty. Nämä kirjoitin siksi, että oppilaiden silmin katsottuna korjaukset voivat näyttää aika pieniltä tai olemattomilta, kun  esimerkiksi väliseinät ovat aivan entisellään. Muutto etenee suunnitelmien mukaan ja vaatii meiltä kaikilta joustavuutta.

26.3.2018 Törmän käyttöönottotarkastus pidetty, Sarjala ja Kivelä siirtyvät remontin tieltä väistötiloihin

Törmän käyttöönottotarkastus on nyt pidetty, ja Törmän tilat saadaan käyttöön porrastetusti ke 28.3.-ti 3.4. Alakerran luokkiin saadaan uudet oppilaskalusteet.

Sarjala ja Kivelä tyhjennetään ma-to 26.-29.3. ja niiden opetus siirtyy pääosin parakkiluokkiin, tässä kaikkien luokkien sijoittumiset:

S27 → P05

K02 → P06

S26 → P07

K04 → P08

K05 → P09

S25 → P10

S13 → P11

S12 → P12

K03 → T04

K01 → Kiertää eri luokissa, uusi lukujärjestys tilojen osalta julkaistaan viimeistään ti 3.4.

Näiden muutosten johdosta P10:n opetus siirtyy luokkaan P01 ke 27.3. alkaen.

28.2.2018 Mikkolan opetus siirtynyt väistötiloihin Supermarketin liikekeskukseen

Mikkolan sisäilmaremontti on alkanut, ja Mikkolassa pidettävät oppitunnit siirtyivät maanantaista 26.2. alkaen K-Supermarketin yhteydessä olevaan liikekeskukseen. Suunnitelman mukaan Mikkolan remontti valmistuu toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Väistötila on n. 350 neliömetrin kokoinen tila, joka on jaettu ääntä vaimentavilla seinillä kuuteen opetustilaan. Tiloissa on kalusteet ja oppimiseen tarvittavat materiaalit, mutta niiden varustaminen on vielä vähän kesken. Tällä hetkellä odotamme mattoja, jotka toivottavasti parantavat tilojen äänimaailmaa. Työskentely näissä tiloissa on akustisesti haastavaa, vaikka äänenvaimennukseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Huomenna saamme luokkiin valkotaulut, ja langattoman verkon asennus on myös työn alla.

Jotta koulun arki sujuisi edelleen hyvin, olemme päivittäneet ja tarkentaneet joitakin arjen sujumiseen liittyviä käytänteitä. Yksi näistä on koulun ruokailuajat. Ne on muutettu Mikkolan remontin ajaksi eli 26.2.-4.5.2018. Tavallisesti ruokailemme luokka-asteittain, mutta nyt syömme sen mukaan, missä koulurakennuksen osassa oppilailla on päivän kolmas oppitunti. Ainoa poikkeus on lukiolaiset, joiden ruokailuaika on sama kuin ennenkin. Olemme kirjanneet myös muutaman periaatteen, jolla Supermarketin väistötiloissa toimitaan. Lisäksi olemme tarkentaneet parakkiluokkien osalta seuraavan käytänteen: Kaikissa parakkiluokissa (PP, RP ja P01-P12) jätetään ulkovaatteet aina luokan ulkopuolelle naulakkoon. Uudet ruokailuajat, väistötiloissa opiskelemisen periaatteet ja ulkovaatetarkennus parakkeihin liittyen löytyvät koulun info-tv:stä, johon tässä linkki:

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vTkPC0lfEFDL8KrxNajWn-Ar1vj0tBXNpE3ER8lxGZhd7TcFmvVYy72kvSYHmN3ctZ_SvscEaYvDehn/pub?start=false&loop=false&delayms=3000

Mikkolan väistötilojen käyttöönoton myötä olemme myös päivittäneet lukujärjestyksiin uudet luokkatilat. Lukujärjestykset löytyvät aina koulun nettisivuilta, ja tässä linkki lukujärjestyksiin:

https://drive.google.com/open?id=0B5b6QePXlScuUWlWYnRvTXJkdG8

Paljon meillä nyt on kaikenlaista, mutta yhteisvoimin tästä selvitään!

16.1.2018 Mikkola alkamassa, väistötiloista pulaa

Törmän korjaus etenee suunnitelmien mukaan ja Mikkolan korjaus on alkamassa helmikuun alussa. Uusin parakkirivi kentän päädyssä saatiin käyttöön tämän viikon alussa.

Huolta aiheuttaa nyt se, että koululta puuttuu väistötiloja kuuden luokkatilan verran, kun Mikkolan korjaus alkaa Helmikuussa. Tätä ongelmaa ratkaistaan parasta aikaa yhdessä isännöitsijän kanssa.

Tässä yhteydessä tehtiin päätös, että Mikkolan varsinainen peruskorjaus siirretään kesään 2019  ja nyt tehdään vain sisäilmaan liittyvät ilmanvaihto- ja tiivistyskorjaukset. Näin saadaan peruskorjauksen suunnittelulle lisää aikaa niin, että se voidaan suunnitella rauhassa, huomioiden lukioratkaisun vaikutukset NYK:in tulevaisuuteen.

Ilmapiiri koulussa vaikuttaa yllättävän hyvältä ja jaksavalta, kun huomioi ison remontin aiheuttaman hässäkän. Kiitokset tästä henkilökunnalle ja nuorille, kotiväelle myös!

 

11.1.2018 Tiedotustilaisuus huoltajille - homma etenee, lukion sisäilma kunnossa ensi lukuvuonna

Koulun ruokalassa pidettiin tiedotustilaisuus, jossa oli paikalla rehtori Mikko, apulaisrehtori Maria. opetuspäällikkö Kati Luostarinen, sivistystoimenjohtaja Tiina Hirvonen sekä valvoja, urakoitsijan edustaja ja tilakeskuksesta Kari Komonen. Paikalla oli useita kymmeniä huoltajia. Tilaisuudessa käytiin läpi remontin eteneminen (suunnitelmien mukaan) ja vastattiin huoltajien kysymyksiin. Tilaisuudessa oli erittäin hyvä ja keskusteleva ilmapiiri.

Yhteenvetona voi todeta, että yhteistyö eri osapuolien välillä on sujuvaa, remontti etenee suunnitelmien / aikataulun mukaan ja edelleen pidetään kiinni siitä, että kaikki mahdollisesti esille tuleva korjataan kuntoon.

LUKIOn osalta voi todeta, että niin Askola kuin itse asiassa koko NYKin kiinteistö on ensi lukuvuoden 1. jakson jälkeen korjattu, sisäilmaongelmat poissa ja ilmanvaihto puhdistettu, mitattu ja säädetty. Tilannetta myös seurataan tiiviisti korjausten päättymisen jälkeen. Näin ollen NYKin sisäilma tulee olemaan kunnossa, opetus ja oppimistulokset meillä on ollut huipputasoa tähänkin asti!

4.12.2017 Tiedotustilaisuus opettajille

Urakka etenee suunnitelmien mukaan. Tiedotustilaisuus huoltajille on 11.1.2018.

16.11.2017 Tänään on työmaan aloituskokous

Rehtori on sairauslomalla koko viikon, joten apulaisrehtori tiedottaa tästä kokouksesta.

Remontti Törmässä on nyt aloitettu. Urakoitsijan tekemien kosteusmittausten mukaan Törmä on kauttaaltaan märkä keskeltä ja reunoilla on vähän kuivempaa. Tilanteesta on raportoitu remontin tilaajalle.

Neljä lisäparakkia saadaan käyttöön tammikuun 2018 alussa.

Joillakin oppilailla on vielä tavaraa Törmässä sijaitsevissa lokeroissaan. Urakoitsija järjestää pari ajankohtaa, jolloin oppilaat voivat käydä tyhjentämässä kaappinsa. Ajankohdista tiedotetaan luokanvalvojien kautta ja koulun info-tv:ssä.

31.10.2017 Aikataulua, muuttoa, järjestelyjä, tiedotusta

Aikataulu on päivitetty viimeisen rehtorille tiedoksi tulleen mukaiseksi.

Törmän muutto on täydessä käynnissä ja työmaa perustetaan huomenna.

Kaikenlaisia järjestelyjä tehdään koko ajan ja pidetään koulun toiminta mahdollisimman normaalina - siinä on tähän asti onnistuttu hyvin.

Huomenna 1.1.2017 on tiedotustilaisuus koulun henkilöstölle, Sen jälkeen on varmastikin saatavilla tilakeskuksen ja urakoitsijan yhteinen tiedote oppilaille, opiskelijoille ja huoltajille.

20.10.2017 Urakkaneuvottelu

Keskiviikkona 18.10.2017 pidetyssä palaverissa käytiin seikkaperäisesti läpi tulevaan remonttiin liittyviä asioita. Aikataulun suhteen selvisi tässä vaiheessa se, että työmaa perustetaan marraskuun alussa. Työt Törmässä aloitetaan marraskuun puolivälissä. Koko remontti valmistuu 10,5 kuukaudessa lokakuun 2018 puolen välin jälkeen - siis huomattavasti nopeammin  kuin olimme odottaneet.   

10.10.2017 Rakennusliike Jusmar tutustuu kiinteistöön

Tiedoksi, käymme kiertelemässä koululla muutaman logistiikkaa hoitavan aliurakoitsijan kanssa keskiviikkona 8.00 – 10.30.Olemme tarvittaessa huoltomieheen yhteydessä, tiloihin pääsyn suhteen.

Terveisin Jussi Airaksinen

Rakennusliike Jusmar Oy”

 

4.10.2017 Toisen parakin wlan puuttuu

Ymmärtääkseni urakoitsija on valittu viime viikolla, lisätietoa koululle ei ole tullut. Kakkosparakin toimintaa haittaa vakavasti se, että sieltä puuttuu WLAN. Asia ei valitettavasti ole koulun keinoin nopeutettavissa. Tietenkin nykyisessä vahvasti tietoverkon varassa toimivassa koulussa kyse on inhottavasta tilanteesta.

PuhdasParakin ja Reserviluokan käytössä ei ole tapahtunut mitään suuria muutoksia. Sen sijaan monilla opettajilla on huolta sekä sisäilmatilanteen terveyshaitoista että myös remontin ja muuttojen aiheuttamasta paineesta.

Tilakeskus järjestää läjänä olevien opettajienpöytien kasauksen, ensi viikon alusta tulee henkilö hommiin. Toiseen parakkiin oli tullut sateella tänään vettä, kiinteistönhoito on järjestänyt huollon paikalle.

29.9. AV-varustus

Parakkiin saadaan 10 kpl isoja siirrettäviä näyttöjä. Ne eivät ole sama asia kuin pääkoulussa olevat projektorit, mutta ne mahdollistavat myös uudenlaisia tapoja toimia. Hienoa, että koulutuspalvelut on halunnut tukea hyvin toimivaa opetusta tällaisella panostuksella!

27.9. Väliaikatietoja

Valtuusto tekee rahoituspäätöksen ja urakoitsijan valinnan tämän viikon lopulla. Sen jälkeen alkaa 14 vrk valitusaika, jonka aikana käydään ensimmäiset urakkaneuvottelut käyttäjän kanssa. Tämä tarkoittanee sitä, että 14 vrk + töiden valmisteluaika johtaa siihen, että työt alkavat suurin piirtein syysloman jälkeen Törmästä; siis Törmän tilat on tyhjennettävä mieluiten ennen syyslomaa, mutta viimeistään sen aikana. Tästä tulee tarkempaa tietoa heti kun sitä kouluun saamme.

Kakkos Parakki on nyt saatu käyttöön ja av-laitteita saadaan myös vähitellen, mutta hankalia katkoksia wlanin toiminnassa ja laitteiden saamisessa on varmasti jonkin aikaa.

21.9. Kakkos Parakin ensimmäisten luokkien T01 ja T03 kalusteet on puhdistuksessa. Opetus siirtyy parakkiin mahd. pian, kun saamme luvan ja avaimet. Välittömästi sen jälkeen alkavat luokkien T04, T05 ja T06 kalusteiden puhdistukset ja siirrot. Opettajilla on tieto tästä aiheutuvista opetustilojen vaihdoksista. Säätöä on luvassa. Tsemppiä!

Remonttiaikataulua päästään päivittämään vasta kun valtuusto on hyväksynyt urakoitsijan, joten sen suhteen odotellaan. Luokkien muuttoa varten saamme maanantaina 150 muuttolaatikkoa.  

21.9.2017 Urakkakilpailu päättynyt ja esitys lähtenyt lautakuntaan

15.9.2017 Toisen parakin käyttöönotto siirtyy päivällä

Saadaan toinen parakki käyttöön vasta 21.9. torstain tarkastuksen jälkeen. Näin ollen muuttoa tehdään sitten perjantaina ja tila tulee käyttöön maanantaista 25.9.2017 alkaen. Tänään yritän vielä saada aikaan aikataulun koko projektin ajalle sekä vastuuhenkilölistan. Aikataulusta näkee sitten jatkuvasti ja ajantasaisesti missä mennään. Alkuvaiheessa se on hyvin luonnosmainen ja sitä täydennetään koulun porukan, tilakeskuksen ja urakoitsijan yhteistyöllä.

 

14.9.2017 Ensimmäisen parakin neljä luokkaa otettu käyttöön

Nyt ensimmäinen parakki on otettu kokonaisuudessaan käyttöön.

Siellä on siis a) erillisen ulko-oven kautta PuhdasParakki-luokka, jossa opiskelevat ne, jotka ovat kokonaan siirtyneet ao. tilaan opiskelemaan. Lisäksi siellä on b) Reservi luokka, jossa opiskellaan osa-aikaisesti kun opiskelu pääkoulussa on osittain estynyt. Tähän luokkaan opiskelemaan siirtyminen edellyttää apulaisrehtorin päätöstä ja sen pohjaksi  henkilökohtaista opintosuunnitelmaa. Kolmanneksi parakkiin on siirtymässä tilojen T2 ja E06 opetus. Käytännössä parakkiin siirtyy tässä opettajien Pekka Linna, Alpo Forsström ja Miso Orava opetus. Näistä järjestelyistä tiedotetaan tarkasti opettajia ja oppilaat koulun  sisällä.

Toinen parakkirivi luovutetaan 20.9. ja kalusteet sinne siirtyvät 21.9. alkaen. Koko tämän siirtymisen ajan luvassa on terveitä tiloja, mutta puutteellisia opetusvälineitä yms. Tilanne vaatii siis joustavuutta - erityisesti opettajilta, jotka joutuvat järjestämään opetuksen puutteellisilla välineillä ja materiaaleilla muuton ajan.

 

12.9.17 TÄNÄÄN TIISTAINA KOKOUS AIKATAULUSTA

Päivitys klo 14:45: Tässä linkki tiedotteeseen - Tänään klo 12 pidetään palaveri, jossa käydään läpi NYKin sisäilmatilanne ja korjausten aikataulutus. Sen jälkeen täältä löytyy tarkempi tiedote asiasta. Paikalla on sivistystoimen ja tilapalvelun johto, turvallisuuspäällikkö, työterveyshoitaja ja terveystarkastaja sekä koulusta rehtori ja apulaisrehtori. Kokouksen perusteella rehtori päättää, mitkä oppilaat/luokat/opettajat siirtyvät parakkiin. Sen voi jo nyt sanoa, että tarvetta on enemmän kuin tiloja. Ongelmia on tulossa myös siitä, että vain pöydät ja tuolit siirtyvät nyt. Joissain aineissa (esim. fy-ke) opetus ei voine toteutua kuten normitilassa.

 

7.9.2017 KALUSTEIDEN PUHDISTUS ALKAA HUOMENNA

Delete Oy aloittaa kalusteiden puhdistuksen huomenna perjantaina. Puhdistus tehdään entisessä tekstiililuokassa. Ensimmäisenä siirretään siellä olevat seisomakorkuiset pulpetit ns. “reserviluokkaan”, jossa voi opiskella silloin kun ei pysty osallistumaan tiettyyn tuntiin pääkoululla. Seuraavana puhdistetaan ja siirretään T2-luokan kalusteet ja opetus.Sitten siirretään kahden muun luokan kalusteet myöhemmin päätettävistä tiloista. Näin saadaan käyttöön koko uudempi parakki.

Kuun puolivälistä alkaen aletaan puhdistaa ja siirtää kalusteita Törmästä, niin että marraskuun alussa koko Törmän opetus on siirretty parakkeihin ja Törmä on valmis remonttiin  

7.9.2017 OPETUS PUHDAS PARAKISSA

Nyt aletaan vihdoin, jo monen kouluviikon jälkeen, pääsemään siihen että PuhdasParakin opetus saadaan rullaamaan. Viimeisenä luokkaan siirtynyt ysiluokan tyttö on parhaassa asemassa - olimme valmistautuneet siihen, että oman koulun  oppilaita siirtyy PP-opiskeluun ja homma pelaa. Oppilas on saanut käyttöönsä Chromebookin ja hän opiskelee niin, että hän itse hankkii tehtävät parin vuoden aikan tutuiksi tulleilta opettajiltaan. Helppoa ei tämäkään ole, mutta mahdollista.

Kasiluokalla olevilla muualat tulleilla pojilla tilannen on haastavampi. OPettajat eivät tunne heitä ja he eivät tunne opettajia. Ohjaaja HAnna onkin joutuntu toimimaan väsymättömänä opiskelun organisaattorina. Nyt ollaan vähitellen pääsemässä siihen, että oppilaille on saatu tehtäviä sähköisiin ympäristöihin ( Classroom, Muikku) ja joku opettaja on jopa kuvannut kirjan sivuja saadakseen siten oppilaille sähköistä materiaalia. Mitään päärakennuksessa ollut materiaaliahan ei PP-tilaan ole saanut viedä ja siksi kekseliäisyyttäkin on tarvittu, kun valmiita sähköisiä materiaaleja tai uusia kirjoja ei ole ollut käytettävissä.

Tiedotteet

2017-09-12 NYK tilannekatsaus ja aikataulu

Tilakeskuksen tiedote 18.11.2016

Tiedote NYKin sisäilmatilanteesta ja toimenpiteistä syksyllä 2017 (30.8.2017)

Toimintaohjeet

Oppilas/opiskelija: Periaatteet parakkiopiskeluun

Hakemus / HOPS-lomake Reservitilaan oppilas/opiskelija

Puhtaan parakin (PP) opettajille tietoa ja ohjeita

Puhdas Parakki, opetusjärjestelyt ja vastuuopettajat

Opinto-ohjelmat / PuhdasParakki