Kaikki tiet vievät Roomaan ja sieltä pois

Suomi pelasi Italiaa vastaan maaottelun 23.3 häviten 2-0. Joukkueemme lähtikin Roomaan joulukuusi -taktiikalla seuraavalla viikolla Tarzanista koostuvalla -ryhmällä muutamalla lisävahvistuksella höystettynä ottamaan revanssia AS Rooman paikallisesta Old boys - joukkueesta.

Pelin alku olikin aika synkeää katsottavaa tai ehkä vika olikin siinä, että vierestä katsottiin, kun paitsiossa häärivät italialaiset tekivät hetkessä muutaman hönnän. Oliko sääntöjen tulkinnassa epäselvyyttä vai veikö Rooman keskustan kävelykadut voimat? Vastustaja latoi maaleja neljä, ennen kuin suomalaisnippu alkoi herätä/selvitä.  Vine otti homman haltuun ja nousi vastustajan rankkialueelle ja vastustaja ei voinut muuta kuin kaataa tätä takavuosien huipputopparia. Päke huutaa ”Ryynä ampumaan, kansainvälisen tilaston kärkeen”! Siitä ei sen enempää. Peli tässä vaiheessa 4-1. Edelleen peli hieman takkuili. Maalivahdillekin sattui hieman epävarma ensimmäinen puoliaika.

Puoliajan jälkeen Rami jatkoi loistavaa puurtamista keskialueella. Päke jakoi alakerrassa Vinen kanssa palloa hienosti puolelta toiselle. Myös J.Jäntti jakoi mallikkaasti palloa jalkaan. Seri maalilla otti muutamaan kertaan paraatitorjuntoja 2-3 laukauksen nipuissa. Olisiko nesteytystaso ollut jo vähissä tässä vaiheessa, kun suoritustaso parani. Joulukuusi taktiikka alkoi puremaan, kun Ramikin huomasi joulukuusen olevan ylösalaisin. Ukkoa oli enemmän kärjessä kuin alhaalla, mutta tulosta alkoikin syntyä. Keskikenttä otettiinkin haltuun ja tilanteita alkoi syntyä. Keskityksiä alkoi tulla oikealta ja vasemmalta. Vastustaja olikin ihmeissään ja  huomasivat, että pelihän on jo 6-4. Pertti Piskonen teki 5-2, joka muuten on tuleva FC Tarzanin vahvistus peijaisissa 2019, Pepe teki ensimmäisen kansainvälisen maalin tyylikkäällä vedolla isänsä syötöstä, peli 5-3. Ryynän kaukoveto 6-4. Piskosesta sen verran, että on mies hyvässä kunnossa. Näinä päivinä 60v. synttärit. Onnittelut Tarzaneilta.

Tuliko Tarzan-nipulle liian varhaisessa vaiheessa jo hyvän olon tunne kun peli alkoikin kulkea vai muuten vain rankan Roomassa vietetyn ajan tiimoilta alkoi väsy painaa jaloissa. No se jää ikuiseksi arvoitukseksi. Pelihän päättyi 8-4? Loukkaantumiset: Tirkkonen Jouni 1 min. Are Miettinen 2 min. tai jo ennen peliä? Henkiset loukkaantumiset Ryynä, 2 pv. ennen peliä. Vaihtomiehetkin hoitivat tyylikkäästi oman roolinsa erilaisten hidasteisten videoklippiotosten myötä (ne olivat oikeasti hitaita).  Kaiken kaikkiaan hyvä, liikkuva, energinen joukkue kasassa.

Tappiotahan voisi tietysti selitellä vaikka kuinka kauan. Mieleen tulee pitkästä pelimatkasta aiheutuneet rasitukset (aikaero, vieras ruoka ja isot juomat, outo ilmasto, kotiinpäin vetänyt 140 cm tuomari, hotellikuoleman pelko, vatsaflunssa, iso vatsa jne.).  Lainattu FC Tarzanin v.92 Hollannin matkakertomuksesta. Ihan kuin oltaisiin oltu samalla reissulla.

Tämän tapahtuman järjesti hieno mies nimeltään Michael Mellone, hyvää suomea puhuva italialainen sekä meidän joukkueenjohtajana erinomaisesti toiminut Päke, vaikka hieman ”vatsaflunssaa” olikin reissun aikana. Tapahtuma järjestäjän tiedot:  Mellone travells, mellonetravels@gmail.com, +393204026456.

 

Kiitokset heille ja kiitokset kaikille reissuun osallistuneille.