VERTELPUNT

SCHRIJF JOUW VERHAAL

OPGELET: OM DIT BESTAND TE GEBRUIKEN, KLIK OP ‘BESTAND’ EN ‘EEN KOPIE MAKEN’, anders begin je te schrijven in het originele document en dit wordt met iedereen gedeeld

Veel succes!

1. Wie wil ik helpen?

Beschrijf de persoon die je het meest wil helpen, wees zo specifiek mogelijk. Wie zijn jouw ideale klanten? Wat is de demografie? Vertel iets meer over deze klant, bijvoorbeeld vrouwen tussen 30-50, met kinderen, die in Limburg wonen. Wat doet jouw ideale klant graag? Bijvoorbeeld in het weekend wandelen, naar de speeltuin met de kinderen of gezellig thuis voor de tv zitten. Probeer dit zo concreet mogelijk te maken.

2. Welk probleem los ik op?

Wat is het belangrijkste probleem dat je oplost voor de mensen die je helpt?

3. Wat is het resultaat van mijn hulp?

Hoe zullen mensen zich voelen nadat jij ze geholpen hebt? Wat is het tastbare en meetbare resultaat voor hen?

4. Hoe help ik hen?

Beschrijf je methode of proces. Wat zijn de belangrijkste stappen die je neemt met de mensen die je helpt?

5. Wat is uniek aan mij?

Als je een concullega hebt die net hetzelfde doet als jij, hoe doe jij het dan anders? Wat typeert jou? Waarom zou een prospect met jou in zee gaan en niet met een van je concurrenten?

6. Wat is mijn ‘waarom’?

Waarom ben je dit begonnen?

Waarom wil je mensen helpen? Wat is jouw drijfveer om iedere dag het beste te geven? Denk aan je eigen verhaal, de reden waarom je begonnen bent met je zaak. Het heeft geen grote reden te zijn zoals “ik wil de wereld redden”, maar het zijn juist de kleine dingen die een groot verschil maken en waarin mensen zich kunnen herkennen.

Vertelpunt 2019