Published using Google Docs
Kotka Trail - kilpailuohje 2019
Updated automatically every 5 minutes

Kotka Trail logo_ilman vuosilukua.png

Kilpailuohje                                v.1.2        

KILPAILUOHJE

Aika ja paikka

Kotkan Santalahti sunnuntaina 26.5.2019
Santalahdentie 150, 48310 Kotka

Matkat

lyhyt (6 km)

kunto (10 km)

pitkä (16 km)

lapset (1,5 km)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 22.5. mennessä. Osallistumismaksua ei palauteta ilman lääkärintodistusta.

Saapuminen, pysäköinti

Santalahteen pyydetään saapumaan reittiä VT 7 liittymä 74 - Hyväntuulentie (VT15) - Merituulentie (tie 355) - Santalahdentie. Opastus alkaa Hyväntuulentieltä.

Ajoneuvot pysäköidään Mussalon sataman alueelle, josta tapahtumakeskukseen on reilu kilometrin kävelymatka. Kilpailukeskuksen välittömään läheisyyteen ei ole mahdollista pysäköidä autoja.

Yhteiskyydit parantavat liikenteen sujuvuutta.

Pienten lasten kanssa saavuttaessa, voi tarvittaessa tuoda lapset autolla kilpailukeskukseen ja viedä ajoneuvon sen jälkeen pysäköintialueelle.

Siirtyminen pysäköinnistä kilpailukeskukseen tapahtuu päällystettyä kevyen liikenteen väylää pitkin.

Aikataulut

Kilpailukeskus avataan klo 09:00

Lasten juoksun (1,5 km) alkulämmittely klo 10:20

Lasten juoksun lähtö klo 10:30

Kotka Trailin juoksijoiden siirtyminen lähtöpaikalle klo 10:50

Kotka Trailin lähtö lähtöryhmittäin klo 11:00 alkaen. Ryhmien porrastus noin 5 min välein.
Kotka Trail 10km kunto-sarjan lähtö klo 12:00

Kilpailumateriaali ja ilmoittautuminen kilpailukeskuksessa

Kilpailunumerot ovat saatavissa ennakkoon Intersport Jumalniemessä perjantaista 24.5. (muutettu aiemmin torstai) alkaen ja kilpailupäivänä klo 09:00 - 10:00 välisenä aikana tapahtumapaikalla infopisteestä. Kilpailunumeron noudon lisäksi erillistä osanoton varmistusta ei tarvita.

Reitti ja merkinnät

Koko reitti on merkitty valkoisin Intersport -nauhoin ja reittikarttaan voi tutustua ennen tapahtumaa. Kartan voi ladata osoitteesta http://www.kotkatrail.fi/. Reitti on julkaistu myös GPX-muodossa Suunnon Movescount-palvelussa, josta sen voi ladata myös muille laitteille.

Toiminta lähdössä, kilpailun aikana ja maalissa

Kilpailussa käytetään sähköistä ajanottoa ja jokainen kilpailija saa ajan omasta suorituksestaan. Ajanotto perustuu kilpailunumerossa olevaan sähköiseen tunnisteeseen. Numerolappu on kiinnitettävä etupuolelle.

Lähtö tapahtuu lähtöryhmittäin kuuluttajan ohjeiden mukaisesti. Juoksumatkaa voi, kilpasarjoja lukuunottamatta, halutessaan vaihtaa juoksun aikana. Ensimmäisen 6 km:n jälkeen voi juosta maaliin tai jatkaa tapahtumakeskuksesta 10 km lenkille.

Juomahuolto on järjestetty kilpailukeskukseen. 6 km:n juomapiste on maalissa ja 16 km:n reitti kulkee kilpailukeskuksen kautta, joten huolto on 6 km ja 16 km kohdalla. Huoltopisteessä on tarjolla vettä ja urheilujuomaa.

Kilpailun järjestäjien toimesta ensiapuhenkilökuntaa on järjestetty kilpailukeskukseen. Reitillä on järjestetty valvonta ja opastus tienylityksiin ja isoimpiin risteyksiin.

Tulokset julkaistaan kilpailun jälkeen tapahtuman kotisivuilla.

Palkinnot

KotkaTrail palkitsee kilpasarjoissa kolme parasta mies- ja naisjuoksijaa 6km ja 16km matkoilta sekä kolme parasta tyttöä ja poikaa nuorten 6km matkalta. Kilpasarjat lähtevät ensimmäisessä lähtöryhmässä, eikä palkinnoille pääse muista sarjoista, vaikka nettoaika olisi nopeampi.

Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan yhteistyökumppanien kautta hankittuja palkintoja. Arvontapalkintojen voittajat julkaistaan kilpailupäivänä ja palkinnot on noudettava kilpailun info-pisteestä.

Sarjojen voittajien palkinnot jaetaan kilpailukeskuksessa kuuluttajan ohjeiden mukaisesti, kun pääosa kilpailijoista on saatu maaliin.

Kaikki lasten Kotka Trail-juoksuun (1,5 km) osallistuvat palkitaan osallistumispalkinnolla, jonka saa heti maaliin saavuttuaan.

Pukeutuminen ja wc

Lähtö- ja maalialueella on käytössä Santalahden leirintäalueen sauna-, pesu-, wc- ja pukeutumistilat. Niiden sijainnit ilmenevät tapahtuma-alueen kartasta, niihin ei ole erillistä opastusta. Kilpailukeskuksessa on varattu varusteiden säilytystä varten teltta. Säilytykseen voit jättää oman reppusi, kun siihen on selkeästi merkitty kilpailunumero.

Kilpailun jälkeen osallistujille on varattu mahdollisuus peseytymiseen ja varusteiden vaihtoon Santalahden leirintäalueen pesu- ja saunatiloissa.

Saunatiloihin pääsee info-pisteestä saatavalla tunnuksella.

Kilpailuvarusteet

Kilpailijalla tulee olla koko matkan mukanaan seuraavat varusteet:

akku ladattuna, ja siihen tulee olla tallennettuna kisan ensiaputiimin numero
041 479 9079.

Lisäksi suositeltavia varusteita pidemmällä matkalla ovat:

Vaatetus valitaan sopivaksi sään ja oman kunnon mukaan. Koko matkaa ei taiteta raikkaan merituulen siivittämänä, vaan osa matkasta tehdään metsän suojassa. Reitillä on monia sileitä rantakalliota, joten erityisesti sateisella säällä on hyvä valita pitävät juoksukengät. Nastapohjaiset juoksukengät ovat sallittuja. Piikkareilla juokseminen on kielletty.

Kilpailualueen palvelut

Kilpailukeskuksessa palvelee järjestäjien kahvio, jossa maksuvälineenä toimii käteinen raha. Lisäksi alueella on yhteistyökumppanien esittely- ja myyntitelttojen. Käytettävissä ovat myös Santalahden leirintäalueen palvelut, leikkikenttä ja minigolfrata. Hotelli Santalahti tarjoaa tapahtuman ajan lounas- ja a’la carte -ruokailuja.

Etukäteen ostetut ruokailut on järjestetty Hotelli Santalahdessa, joka on juoksureitin varrella kilpailukeskuksesta hieman länteen. Etukäteen maksetuissa ruokailuissa kilpailunumeron yhteydessä saat ruokailuun oikeuttavan lipukkeen.

Hotelli Santalahti ja Santalahden leirintäalue tarjoavat myös majoituspalveluja kilpailijoille. Kotkan alueen muihin palveluihin voit tutustua Kaakon alueen matkailusivuilta http://www.kaakko135.fi/palvelut

Vakuutukset ja vastuut

Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Jokainen juoksee omalla vastuullaan.

Poikkeustilanteet

Järjestäjät varaavat oikeuden muuttaa tapahtuman lähtöaikaa tapahtumapäivänä tai peruuttaa koko tapahtuman mikäli kilpailualueen sääolosuhteet eivät mahdollista kaikille turvallista kilpailusuoritusta.

22.5.2019                                                                         /