European Fellowship for Young Researchers (EFYR) - program pilot
Comunitatea GEYC a depășit în anul 2020 pragul de 4000 de membri. Dintre aceștia, peste 50% sunt încă implicați în activități academice și de cercetare în universitățile din țară și din străinătate. Universitățile românești au un nivel în general redus de performanță în activitatea de cercetare, ceea ce le împiedică să avanseze în clasamentele internaționale.
De-a lungul timpului, în mediul academic românesc, GEYC a colaborat cu:
Cu precădere în ultimii 3 ani, activitatea GEYC a început să se dezvolte pe tot mai multe planuri, planuri care periodic se intersectează cu activitatea de cercetare. De asemenea, membrii echipei GEYC au 3-10 ani de experiență în domeniile de acțiune ale GEYC. Pe de altă parte, dezvoltarea permanentă a activităților GEYC ne face să luăm în considerare trecerea activității de cercetare la un alt nivel și punerea la dispoziția membrilor comunității a resurselor comunității ce pot servi activității de cercetare:
European Fellowship for Young Researchers (EFYR) este gândit ca un program pilot care să răspundă tuturor acestor provocări, cât și să stârnească interesul membrilor comunității pentru activitatea de cercetare.
Profilul stagiarului:
Indicatori minimali de performanță:
Locuri disponibile pe domenii de cercetare:
1-2 locuri sub coordonarea unui responsabil tematic din echipa GEYC (vezi în pagina dedicată fiecărui domeniu ce subdomenii sunt avute în vedere):
Fiecare stagiar va avea câte un mentor în echipa GEYC care îl va îndruma și îi va pune la dispoziție resursele GEYC aferente activității de cercetare. Iată câteva exemple:
Stagiarii vor comunica cu mentorul prin mijloace digitale, iar la circa două săptămâni va avea loc o întâlnire (circa 1h) cu scop de îndrumare, orientare, monitorizare sau evaluare.
Programul pilot nu face parte dintr-un proiect cu finanțare dedicată, el fiind dezvoltat în format pilot de către echipa GEYC în vederea validării formatului acestuia. Unele dintre activitățile propuse în cadrul programului provin din proiecte cu finanțare europeană și astfel stagiarul va putea avea acces la oportunitățile proiectului respectiv.
28 decembrie 2020 - 17 ianuarie 2021 | Înscrierea candidaților |
18 ianuarie - 14 februarie 2021 | Selecția, contractarea și pregătirea începerii stagiilor |
15 februarie - 15 iulie 2021 | Derularea programului de cercetare Stagiile vor dura 1-5 luni în acest interval, în funcție de obiectivele de cercetare și de forma contractuală aleasă |
1 aprilie - 31 iulie 2021 | Monitorizarea și evaluarea programului |
Stagiarii selectați pot opta pentru una dintre următoarele forme contractuale neremunerate:
În cele două săptămâni ce urmează finalizării stagiului se va face evaluarea acestuia, în urma căreia se eliberează o recomandare prin intermediul platformei LinkedIn.
Poți aplica prin următorul formular: https://in.geyc.ro/efyr-app