LAPIN SARJAT 2018 - 2019

Säännöt

Ottelut pelataan turnausmuotoisena paikallisen pelitavan mukaan. Kaikki joukkueet pelaavat samassa hallissa samassa tai peräkkäisissä lähdöissä.  Hallissa on huomioitava, että joukkueen pelaajat voivat olla lähtötilanteessa samassa pöydässä, muttei parina.

Raskaita pisteitä joukkueet saavat heittopisteiden perusteella seuraavasti: 9-joukkueinen lohko, kierroksen paras joukkue saa 10p, toiseksi paras 8p, kolmanneksi paras 7p jne. Joukkue saa yhden lisäpisteen kustakin voitetusta sarjasta. Heittopistemäärän ollessa tasan ratkaisevat kaadot, paikot jne. joukkueiden sijoituksen.

Mikäli tulee 2 lohkoa;  6-joukkueinen lohko, kierroksen paras joukkue saa 7p, toiseksi paras 5p, kolmanneksi paras 4p jne. Joukkue saa yhden lisäpisteen kustakin voitetusta sarjasta. Heittopistemäärän ollessa tasan ratkaisevat kaadot, paikot jne. joukkueiden sijoituksen.

5-joukkueinen lohko; kierroksen paras joukkue saa 6p, toiseksi paras 4p, kolmanneksi paras 3p jne. Joukkue saa yhden lisäpisteen kustakin voitetusta sarjasta. Heittopistemäärän ollessa tasan ratkaisevat kaadot, paikot jne. joukkueiden sijoituksen.

Jos joukkue ei saavu ohjelman mukaiselle pelikierrokselle, joukkue ei saa pisteitä, mutta vajaallakin (väh.2) pelaten, joukkue saa vähintään yhden (1) pisteen.

Lapin sarja pelataan halleilla meneillään olevien erikoiskilpailujen tasoituksilla.

Yleiset säännöt

Jos seura ei saa joukkuetta jollekin pelikierrokselle, seura on velvollinen maksamaan rata- ja toimintamaksut, edellyttäen peruutusta 24 tuntia ennen peliä. Mikäli ei peruutusta, seura on velvollinen maksamaan pelimaksut (rata-, toiminta- ja erikoiskilpailumaksut).

Sarjan päättyessä raskaiden pisteiden ollessa tasan, ratkaisevat heittopisteet.

Jos seura/joukkue luovuttaa kesken kauden, on luovutuksesta tehtävä kirjallinen ilmoitus piirille. Seuran on maksettava jäljellä olevien pelikierrosten rata- ja toimintamaksut sekä erikoiskilpailumaksut. Seuraavan kerran joukkue aloittaa alimmasta divisioonasta.

Lapin sarjassa on sallittua käyttää LAINAPELAAJAA. Lainapelaajan on asuttava Lapin piirin jäsenliittojen alueella ja hänestä suoritetaan 20 €:n maksu Keilailun Lapin piiritoimikunnan tilille. Lainapelaajan voi ottaa käyttöön kesken kauden, kunhan maksu on maksettu ennen kierrosta ja ko. pelaaja ei ole pelannut missään muussa joukkueessa ko. kaudella.

Keilailun Lapin piiritoimikunta