25.3.2020

MUISTA OTTAA KESÄAUTO LIIKENNEKÄYTTÖÖN

Trafin tietoon on tullut tapauksia, joissa asiakas on luullut ajoneuvon tulleen liikennekäyttöön otetuksi määräaikaiskatsastuksen yhteydessä automaattisesti. Näinhän ei tapahdu, vaan ajoneuvon omistajan tai haltijan on tehtävä liikennekäyttöönotto erikseen joko katsastustoimipaikan rekisteröintipisteessä tai Trafin verkossa, mikäli ajoneuvoa halutaan käyttää liikenteessä. Liikennekäyttöönotto on ilmainen toimipisteessämme.

Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla saa käydä katsastuksessa ja viedä ajoneuvon edelleen korjaus- tai säilytyspaikkaan, jos on varannut katsastusajan etukäteen ja ajoneuvolla on voimassa oleva liikennevakuutus. Asetus ei mahdollista liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon ajamista rekisteröintikatsastukseen vaurioituneena poistetulla tai rekisteristä poistetulla (ennen 11/2007) ajoneuvolla, vaikka ajoneuvossa olisi rekisterikilvet kiinni ja sille olisi otettu liikennevakuutus.

18.2.2020

Rekisteröintikatsastustodistus kadonneen tilalle on maksullinen 10€, (alv24%). Todistuksen saa aina hyväksytyn rekisteröintikatsastuksen yhteydessä veloituksetta - älä hukkaa.

30.12.2019

Omistajan vaihdoksissa, autoliikkeestä saatu “KAUPPASOPIMUS” ei riitä luovutuskirjaksi. Omistajanvaihdon todistukseksi vaaditaan voimassa oleva rekisteriotteen ilmoitusosa, varmenne, luovutuskirja tai kauppakirja.

2.12.2019

Mäntsälän Autokatsastuksen julkinen PGP-avain tilattavissa sähköpostilla: toimisto@mauk.fi

22.11.2019

Lauantaisin emme aina ennätä vastata puhelimeen. Suosittelemme ajanvarausta netissä. Mahdollisuuksien mukaan soitamme takaisin.

24.10.2019

Trafin tiedotteita autoilijalle

Täältä löytyy tietoa mm. auton ostoon ja myyntiin liittyen ja ohje katsastuspäätöksen oikaisuvaatimuksen tekoon.

(Klikkaa linkkiä hiiren oikealla näpilla, ja “avaa uuteen ikkunaan”)

01.10.2019

KEVYTAUTOT

Nopeusrajoitettuja henkilöautoja eli kevytautoja koskevat lait on hyväksytty mutta voimaantuloa on esitetty lykättäväksi 1.11.2020.

(Klikkaa linkkiä hiiren oikealla näpilla, ja “avaa uuteen ikkunaan”)

18.7.2019

Yli 40 v. autojen katsastuksesta luopuminen uudelle lausuntokierrokselle.

12.7.2019

Trafin tulkinta on muuttunut raskaan kaluston kuormakorien etuseinän suhteen. Avolavakuorma-autoissa vaaditaan koko ohjaamon levyinen ja korkuinen ohjaamonsuoja. Suoja on asennettava jälkikäteen, jos sitä ei tähän asti ole vaadittu. Ajoneuvo hylätään määräaikaiskatsastuksessa, jos ohjaamon suoja on puutteellinen. Pelkkä ikkuna ei vastaa ohjaamon suojaa ilman valmistajan lausuntoa.