Kedvezményezett neve: Lábatlan Város Önkormányzat

Projekt címe: Lábatlan Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása

A támogatás összege: 7.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt azonosító száma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-00902

A projekt tartalmának bemutatása:

 A Közigazgatás és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program pályázati felhívásán elnyert támogatással fejlődhet Lábatlan városában az önkormányzati közigazgatási munka.

Lábatlan Város Önkormányzata 7.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az ASP rendszer országos kiterjesztését támogató pályázati felhíváson. Az ASP rendszer megnevezés az angol Application Service Provider angol kifejezés rövidítése, mely az ügyintézés során helyi programok helyett egy távoli szolgáltató központ alkalmazásainak igénybevételét jelenti.

 

A támogatás segítségével az iratkezelés, gazdálkodás, ingatlanvagyon-kataszter, önkormányzati adó, ipar- és kereskedelmi rendszer valamint a hagyatéki leltár rendszer esetében kerül sor a szolgáltató központhoz való csatlakozásra. A rendszerfejlesztés mellett a polgármesteri hivatalban az adott ügytípushoz tartozó számítógépek cseréje is megtörténik. A lakosság és a településen működő gazdasági társaságok közvetlenül is részesülnek a fejlesztés előnyeiből, hiszen az iparűzési-, építmény- és gépjárműadó esetén lehetőség nyílik hagyományos papír alapú bevallás benyújtás mellett az elektronikus ügyintézésre is.

 

A rendszercsatlakozás előkészítése jelenleg zajlik, a projekt zárása, a fent említett három ügytípus esetén az elektronikus ügyintézés elindulása 2018 nyarán várható.

Megvalósítási helyszín: 2541-Lábatlan, József Attila u. 60.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. június 30.

Projekttel kapcsolatos további információ az alábbi elérhetőségeken érhető el: Lábatlan Város Polgármesteri Hivatala, 2541-Lábatlan, József Attila u. 60., polghiv@labatlan.hu, 33/517-500 2 mellék