Hvilan_logo_liggande_150x45.png

Arabisktalande studiecoach 100% till Folkhögskolan Hvilan, Åkarp  

Vi söker en arabisktalande studiecoach för att ge våra studerande socialt och pedagogiskt stöd.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att ge pedagogiskt stöd och motivation under skoldagen åt studerande och/eller grupper av studerande. Det pedagogiska stödet innebär att stödja enskilda studerande i att organisera, planera, genomföra och utvärdera sina studier. En viktig del i det sociala stödet är informella och formella samtal kring motivation. En stor del av din arbetstid kommer du arbeta med deltagarna på studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) men du kommer även arbeta på andra utbildningar på folkhögskolan.

 

Du möter våra studerande utifrån deras behov och förutsättningar i klassrummet, på raster och andra sociala aktiviteter samt i vår stödverksamhet. Stödverksamheten består av såväl förstärkt undervisning i enskilda ämnen som av läxläsning och studiestöd.

Kvalifikationer

Du ska ha intresse av att arbeta med människor, kunna arbeta både enskilt som i grupp samt ha förmåga att motivera och entusiasmera. Arbetet kräver även att du har goda kunskaper i svenska, engelska och samhällsorienterande ämnen samt god IT-vana. Då vi har många arabisktalande deltagare på skolan söker vi nu en person som kan tala arabiska. Du är en person med ett normkritiskt förhållningssätt och som har god samarbetsförmåga, är flexibel och ansvarstagande. Du ska även ha förmåga att reflektera över ditt eget etiska förhållningssätt. Personliga egenskaper är avgörande för tjänsten.

Meriterande

Utbildning i pedagogik, socialpedagogik eller motsvarande.

Anställning

Projektanställning ett år, 100 % och semestertjänst.

Tillträde

Hösten 2019 eller enligt överenskommelse.                         

Ansökan

Sista ansökningsdag är: 2019-07-31. Intervjuer sker löpande med möjlighet för tillsättning av tjänsten under ansökningsperioden.

Ansökan mottages endast via http://hvilan.se/jobbahososs

Kontakt för information kring tjänsten

Jorun Koca Jakobsson, utbildningschef, 040-46 44 42, jorun@hvilan.se

Eduardo Gran Villanueva Contreras, rektor, 040-46 44 02, eduardo@hvilan.se


Om Folkhögskolan Hvilan

Folkhögskolan Hvilan är Sveriges äldsta folkhögskola, etablerad 1868. Vi är en mångfasetterad folkhögskola och vi finns i huvudsak i Åkarp, men även i bl.a. Lund och Malmö. Våra idag ca 700 studerande per år upplever en mötesplats och folkhögskolemiljö där möjligheter och utmaningar öppnas inför framtiden. Vi är en religiöst och politiskt obunden folkhögskola där mångfalden är viktig. Hos oss får de studerande verktyg att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen.

Vi bedriver Allmänna kurser med inriktningar inom samhälls- och naturvetenskap (Naturvetenskapliga basår i samarbete med Lunds universitet). Vi har yrkesutbildningar för att bli fritidsledare och lärarassistent, seniorkurs, distansutbildningar inom globala frågor samt dansutbildning. Genom Arbetsförmedlingen erbjuder vi Studiemotiverande kurs (SMF) och Etableringskurs (inkluderar SFI-undervisning) för nyanlända. Vi bedriver även Hvilan SFI i samarbete med ett antal partner via våra filialer, bl.a. i Lund och Malmö.

Välkommen med din ansökan!