Charles Herbert Flowers High School

 BELL SCHEDULES

Class schedule will follow an A Day/B Day schedule.  The students will have a schedule comprised of 8 single classes (one class each period every other day) or 4 double classes (one class the same period every day).  This will provide the student with a minimum of 4 or a maximum of 8 credits per year.

 Charles H. Flowers HS 2020 Bell Schedule (Primary)

PERIOD

DURATION

LUNCH PERIOD

ELAPSED TIME OF LUNCH

CLASS TIME

ELAPSED TIME OF CLASS

1

7:45 – 9:05

80 min.

Homeroom

9:05- 9:15

10 min

2

9:20 – 10:40

80 min.

Locker Time

10:40-10:50

10 min

3

10:50  1:00

LUNCH

Lunch A

200’s

Art

FACS

Fire Cadets

10:50- 11:20

11:25-1:00

95

Lunch B

100’s

700’s

900’s (A days)

Child Development

AA Studies

11:23 – 11:53

10:50 - 11:20    11:58 – 1:00

92

Lunch C

400’s

500’s

600’s

ROTC Wing

11:56-12:26

10:50-11:53

12:31-1:00

92

Lunch D

300’s

Gym/Dance

Drama/ Music

Child Development

900’s (B days)

12:30-1:00

10:50-12:27

90

4

1:05 - 2:25

80 min.

Dismissal

2:25

Two hour- early release schedule

PERIOD

DURATION

LUNCH PERIOD

ELAPSED TIME OF LUNCH

CLASS TIME

ELAPSED TIME OF CLASS

1

7:45 – 8:25

40 min.

Homeroom

8:25-8:30

5 min

2

8:35-9:20

45 min.

3

9:25-11:30

LUNCH

Lunch A

200’s

Art

FACS

Fire Cadets

9:25-9:55

10:00-11:40

100

Lunch B

100’s

700’s

900’s

Child Development

ROTC Wing

AA Studies

10-10:30

9:25- 9:58

10:35- 11:40

97

Lunch C

400’s

500’s

600’s

10:35-11:05

9:25-10:32

11:10-11:40

97

Lunch D

300’s

Gym/Dance

Drama/ Music

11:10-11:40

9:25-11:08

103

4

11:45-12:25

40 min.

Dismissal

12:25

Two hour- delay  schedule

PERIOD

DURATION

LUNCH PERIOD

ELAPSED TIME OF LUNCH

CLASS TIME

ELAPSED TIME OF CLASS

1

9:45 – 10:25

40 min.

Homeroom

10:25-10:30

5 min

2

10:35-11:20

45 min.

3

11:25-1:30

LUNCH

Lunch A

200’s

Art

FACS

Fire Cadets

11:25-11:55

12:00-1:40

100

Lunch B

100’s

700’s

900’s

Child Development

ROTC Wing

AA Studies

12-12:30

11:25- 11:58

12:35- 1:40

97

Lunch C

400’s

500’s

600’s

12:35-1:05

11:25-12:32

1:10-1:40

97

Lunch D

300’s

Gym/Dance

Drama/ Music

1:10-1:40

11:25-1:08

103

4

1:45-2:25

40 min.

Dismissal

2:25

Three hour- early release schedule

PERIOD

DURATION

LUNCH PERIOD

ELAPSED TIME OF LUNCH

CLASS TIME

ELAPSED TIME OF CLASS

1

7:45-8:15

30

2

8:20-8:50

30

3

8:55-10:50

LUNCH

Lunch A

200’s

Art

FACS

Fire Cadets

8:50-9:20

9:25-10:50

85

Lunch B

100’s

700’s

900’s

Child Development

ROTC Wing

AA Studies

9:20-9:50

8:55-9:18

9:52-10:50

81

Lunch C

400’s

500’s

600’s

9:50-10:20

8:55-9:48

10:22-10:50

81

Lunch D

300’s

Gym/Dance

Drama/ Music

10:20-10:50

8:55-10:18

83

4

10:55-11:25

30 min.

Dismissal

11:25am