Fritidsledarlärare/lärare annan ämneskombination

Placering: Folkhögskolan Hvilan, Åkarp

Anställning: 75 - 100%, ca 2 års projektanställning, semestertjänst samt differentierad undervisningstid

Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse                        

Sista ansökningsdag: 2017-12-15

Vi söker Fritidsledarlärare gärna med ämneskompetens inom mänskliga rättigheter, mångfald och/eller annan intressant kombination

Arbetsuppgifter

Folkhögskolan Hvilan har äntligen möjlighet att starta en fritidsledarutbildning på distans för personer som idag arbetar med barn och ungdomar inom skola, fritidsverksamhet, LSS, HVB-hem eller liknande. Distansutbildningen innehåller tre fysiska sammankomster per termin.

Vi söker dig som är en förändringsbenägen och utvecklingsinriktad pedagog/lärare, gärna med ämneskompetens inom mänskliga rättigheter, mångfald och/eller annat intressant kombination som kan undervisa på den yrkesinriktade fritidsledarutbildningen på distans. Det är även meriterande om du har kompetens inom ledarskap eller beteendevetenskap. Samtliga våra pedagogiska tjänster innefattar social- och specialpedagogiskt arbetssätt. 

Du kommer ingå i vår personalstyrka och jobba nära våra övriga pedagoger, vår administration och ledning för att hjälpa våra studerande att nå resultat, utveckla sina strategier och optimera sitt lärande.

Kvalifikationer

Du är pedagog/lärare eller har pedagogisk erfarenhet kring ämnet. Du kan vara utbildad fritidsledare med pedagogisk erfarenhet och/eller beteendevetare med pedagogisk erfarenhet. Högskoleutbildning är meriterande. Du behöver ha goda kunskaper och  vana att arbeta med digitalt material och via digitala plattformar.

Meriterande om du har kunskaper inom G Suite, specifikt Google Classroom.

Som person brinner du för att få våra studerande att lära och utvecklas. Du är tålmodig men vill inte stå stilla. Du tar ansvar och hanterar de utmaningar som uppstår i vardagen med en insikt att ditt bemötande påverkar våra studerandes inlärning.

Vi vill att du är utvecklingsinriktad, har god kommunikation och en förmåga att se till helheten. Du trivs med att arbeta i en miljö med höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens.

Du är duktig på att entusiasmera unga och vuxna, är van att arbeta på en mångfasetterad arbetsplats och är en kreativ medarbetare med ett gott bemötande.

Personliga egenskaper är avgörande för tjänsten

Anställning

Projektanställning i ca 2 år med möjlighet till förlängning, 75% till 100 %, semestertjänst med differentierad undervisningstid.

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse.         

Ansökan

Kontakt för information kring tjänsten

Eduardo Gran Villanueva Contreras, skolchef/rektor, 040-46 44 02, eduardo@hvilan.se

Finn Malmgren, biträdande rektor/SFI-rektor, 040-46 44 03, finn.malmgren@hvilan.se 

Övrig kontakt

Facklig kontaktperson – Förbundet Folkhögskollärarna, Eva Gullstrand, eva.gullstrand@hvilan.se

Om Folkhögskolan Hvilan

Folkhögskolan Hvilan har funnits med ett tag, ända sedan 1868, och är därmed Sveriges äldsta folkhögskola. Folkhögskolan är en egen utbildningsform inom det svenska utbildningssystemet. Vi är en mångfasetterad folkhögskola och vi finns i huvudsak i Åkarp som ligger emellan Malmö och Lund. Våra idag ca 400 studerande per år upplever en mötesplats och folkhögskolemiljö där möjligheter och utmaningar öppnas inför framtiden. Vi är en religiöst och politiskt obunden folkhögskola där mångfalden är viktig. Hos oss får de studerande verktyg att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen.

Vi bedriver allmänna kurser med inriktningar inom samhällsvetenskap, naturvetenskap och hälsa- och friskvård. Vi har även en yrkesutbildning för att bli fritidsledare och en Seniorkurs. På uppdrag av regering/riksdag genom Arbetsförmedlingen erbjuder Folkhögskolan Hvilan en tre månaders Studiemotiverande kurs (SMF-kurs) och en sex månaders Etableringskurs (inkluderar SFI-undervisning) för nyanlända. Vi bedriver också SFI-undervisning i samarbete med Folkuniversitetet via våra filialer, bl.a. i Lund. Tillsammans med Burlövs Kommun och andra aktörer ingår vi i ett ESF-projekt, PEAK.

Tillsammans med Sveriges andra folkhögskolor utjämnar vi utbildningsklyftorna i samhället och vi är en folkhögskola i utveckling.