facebook.com/turkutour  www.turkutour.fi  facebook.com/tuulpyoraily

OSALLISTUJAN OPAS

Sunnuntai 18.8.2019

TOUR 250

Tapahtumakeskus, pysäköinti ja pukutilat

Tapahtumakeskuksena toimii Turun yliopiston Educarium rakennuksen piha ja 1. kerroksen tilat. Osoite: Assistentinkatu 5, 20500 Turku. Tapahtumakeskuksella on WC:t ja juokseva vesi.

Autot on tapahtuman aikana mahdollista pysäköidä Educariumin ja Publicumin takana oleville parkkipaikoille Assistentinkatu 5:een ja 7:ään, myös Assistentinkadun paikat ja hiekkaparkkipaikka kadun alussa on vapaana käyttöön. Viikonloppuisin alueella ei ole parkkimaksuja.

Pukuhuoneet ja WC:t

Pukutilat ovat käytössä Educariumin 1. kerroksessa liikuntatiloissa. Ne merkitään selvästi. Pukuhuoneet avautuvat kello 7:00. Pukuhuoneet suljetaan klo 19:00. Varusteet voi jättää nimellä ja puhelinnumerolla merkittynä tapahtuma-alueen säilytyspaikkaan. HUOM!!! Kaikkiin säilytettäviin varusteisiin pitää merkitä selkeästi oma nimi ja puhelinnumero.

Tapahtumakeskuksella, pukutiloissa sekä 75, 140, 203 ja 243 km huoltopisteissä on käytössä WC:t ja juokseva vesi.

Aikataulut, ajotapa ja nopeusryhmät

Reittikartta T250

https://www.turunurheiluliitto.fi/assets/pyoraily/Tour250%202019.pdf

Tour250 ajetaan ajokapteenien johtamissa nopeusryhmissä. Ryhmien ajonaikaiset keskinopeudet ovat noin 27, 30, 33 ja 36 km/h. Ryhmät ajavat parijonossa ajoradan oikeassa reunassa ja ajoittain pyöräteillä, aina liikennesääntöjä noudattaen. Vetovuoroa vaihdetaan vastapäivään pyörivänä telaketjuna. Jokaisessa ajoryhmässä on vähintään yksi ajokapteeni ja varakapteeni. Jokainen ajaja sitoutuu noudattamaan heidän määräyksiään. Pysähtyminen tapahtuu aina ajoradan oikeaan reunaan. Roskaaminen on ehdottomasti kiellettyä.

Reittiä ei ole suljettu muulta liikenteeltä ja ajaminen tapahtuu liikennesääntöjä ja liikenteenohjaajien ohjeita noudattaen.

Ajokapteeneilla on oikeus poistaa ajokäyttäytymisen tai väsymisen vuoksi muiden turvallisuuden vaarantava ajaja ryhmästä ja keskeyttää tämän ajo.

Kaikilla osallistujilla tulee olla osallistujanumero, joka kiinnitetään paidan etumukseen. Osallistujanumerot saa tapahtumakeskukselta aamulla klo 07:00 alkaen.

Osallistujanumeroita voi noutaa etukäteen Educariumin tiloista os. Assistentinkatu 5, lauantaina 17.8.2019 klo 15:00-18:00

Nopeusryhmät muodostetaan ennen starttia. Vaikka olet ilmoittautunut tiettyyn nopeusryhmään, voit vielä vaihtaa nopeusryhmää lähtöpaikalla. Ajoryhmiin jakaudutaan lähtöpaikalla viimeistään kello 7:45. Ole ajoissa paikalla! Lähtö tapahtuu 8:00 alkaen ryhmittäin. Viimeinenkin ryhmä on liikkeellä klo 08:05.

Huoltopisteet, varusteet, reittihuolto

Varusteet voi jättää tapahtuma-alueella sijaitsevaan säilytyskonttiin. Varusteisiin on kiinnitettävä selkeästi ja pitävästi oma nimi ja puhelinnumero. Ajossa tarvittavat varusteet kuljettaa jokainen itse taskuissaan.

Oman ajoryhmän huoltoautoon voi jättää pienikokoisia varusteita sellaisenaan, kuten sadetakki, irtohihat tms.

Tour250  (250km)

Huoltopisteissä on tarjolla muun muassa urheilujuomaa, vettä, banaania, myslipatukoita, suolakurkkuja ja leipää. 140 kilometrin huoltopisteessä on lisäksi tarjolla tukevampi ruoka ja maalissa lämmin keitto. 

HUOM! Lähdössä ei ole tarjolla urheilujuomaa.

Rengasrikon tai muun teknisen vian sattuessa ajajan tulee ilmoittaa kuuluvalla äänellä “tekninen” ja siirtyä turvallisesti tien pientareelle. Perässä tuleva huoltoauto avustaa tarvittaessa. Korjauksen jälkeen pyörä ja ajaja siirtyvät huoltoauton kyydissä oman ryhmän edelle ja ajaja jatkaa siitä matkaa oman ryhmänsä mukana.

Huoltoautoissa on myös pieni ensiapupakkaus.

Mikäli ajaja keskeyttää, nousee hän huoltoauton kyytiin ja jatkaa siinä matkaa seuraavalle kiinteälle huoltopisteelle. SIeltä järjestetään kyyditys tapahtumakeskukselle.

Liikenneturvallisuus

Koska kyseessä on kuntoilutapahtuma, noudatetaan yleisiä liikennesääntöjä. Järjestäjillä on oikeus poistaa osallistuja tapahtumasta, mikäli tämä rikkoo liikennesääntöjä. Osallistujat käyttävät pyörätietä aina sellaisen ollessa ajosuunnassa oikealla puolella ajotietä, mikäli liikenteenohjausjärjestelyin ei muuta ohjeisteta. Ajotiellä ajo on siis sallittua liikenteenohjaajan ohjauksella.

Silloin kun liikenteenohjaajaa ei ole, noudatetaan liikennesääntöjä ja opasteita.
- Kypärän käyttö on tapahtumaan osallistuville pakollista.
- Osallistujien tulee noudattaa liikennesääntöjä ja merkittyjä reittejä.
- Turku Touring Pyöräilyyn osallistuvat liikkuvat tapahtumassa omalla vastuullaan ja vastaavat omasta tapaturma- ja kalustovakuutuksestaan.

Osallistumisen siirto

Jos joudut vamman tai sairauden takia perumaan osallistumisesi, siirrämme osallistumisoikeutesi vuodelle 2020. Siirto edellyttää, että lähetät kopion lääkärintodistuksesta osoitteeseen marita.uusivirta@gmail.com tai postitse Turun Urheiluliitto ry / Turku Touring Pyöräily, Linnankatu 36, 20100 TURKU. Siirron voi tehdä vain itselleen ja vuodeksi eteenpäin.

Turku Touring Pyöräily -tapahtuma ei palauta osanottomaksuja missään tilanteessa.

Vakuutus

Järjestäjä ei vakuuta osallistujia. Osanottajat liikkuvat tapahtumassa omalla vastuullaan. Huolehdi, että sinulla on tapaturmien varalta riittävä vakuutus sekä itsellesi, että kalustollesi.

Tapahtumalle on vastuuvakuutus, joka kattaa tapahtumasta kolmannelle osapuolelle aiheutuneet vahingot.

Ensiapu

Huoltoautoissa sekä tapahtumakeskuksella on ensiaputarvikkeita, kuten kylmäpusseja, sideharsoa, laastareita ym. pieniin vammoihin. Vakavampien vammojen sattuessa soita aina 112!

Järjestäjät

Turku Touring Pyöräilyn  järjestää Turun Urheiluliitto ry. yhteistyössä alueen yhdistysten kanssa.