Schooltijden

De Heilig Hartschool voert sinds het schooljaar 2015-2016 een 5-gelijke dagen model. Dat wil zeggen dat alle kinderen elke dag van 8.30 uur tot 14.00 uur naar school gaan.  De kinderen eten dus op school samen met de leerkracht. Daarvoor nemen de kinderen een lunchpakket mee naar school. Het lunchpakket bestaat uiteraard uit de lunch, maar ook uit een theedoek. Deze leggen de kinderen op tafel als een soort placemat. Zo blijven de tafels schoon en hoeft er niet na elke maaltijd schoongemaakt te worden. Kinderen nemen dus ook een theedoek mee naar school.

Wij stimuleren gezonde voeding. We weten dat dit altijd discussies oplevert. Wat is wel gezond en wat niet? In principe raden wij u aan om de richtlijnen van het voedingscentrum te volgen: www.voedingscentrum.nl Als kinderen de klas binnen komen, dan kunnen de etenswaren die koel bewaard moeten worden in een krat geplaatst worden. Dit krat gaat in de koelkast.

Het vakantierooster worden jaarlijks besproken in de Medezeggenschapsraad. Als deze is vastgesteld wordt het in de kalender van de school opgenomen. De MR controleert jaarlijks ook of alle kinderen voldoende lesuren maken. De inspecteur van het onderwijs controleert dit ook.

Vakanties en vrije dagen

Op onze website staat het vakantierooster in de kalender aan de rechterzijde van de pagina.