Resultat d'imatges de PAPALLO DE LA MORT

Nom: Borinot de la mort

Nom científic :Acherontia atropos                       

Cicle de la vida: Les femelles ponen els ous a la cara inferior d’una fulla d’on surt una eruga molt característica amb una mena de gran “banya” a la part final del cos. Durant el desenvolupament va passant per diferents tons de color que van del verd al marró passant pel groc i van augmentant de mida fins arribar  als 13 centímetres. Llavors s’enterren i fan una pupa on duran a terme la metamorfosi i es convertiran en un exemplar com el que hem trobat avui.

Hi ha dues espècies més de borinots de la mort: Acherontia stix i Acherontia lachesis, però són de distribució asiàtica i relativament fàcils de distingir observant la coloració general i la del segon parell d’ales en particular.                                                                

Descripció: És un dels lepidòpters més grossos ha Europa, amb uns 6 cm del cap a la punta de la cua. Destaca el seu gran cos i pes tenint en compte l'escassa l'àrea alar, cosa que li provoca moviments feixucs i vol relativament lent en comparació amb altres papallons.

Informació extra: Acherontia atropos és el nom científic pel qual es coneix a la Papallona de la Mort. El seu nom més popular és, sens dubte, molt més impactant i la coneixereu perquè es va fer força popular arran d'aparèixer com a imatge promociona de la pel·lícula El Silenci dels Bens, en què un assassí en sèrie deixa aquestes papallones a la boca de seves víctimes a manera de segell d'identitat.

Juan Ardid, Lluis Espinar i Enric Gelabert

1r ESO B. IES Joan Alcover