Kymin Suunnistajat ry                                                                        17.9.2018

Rannikko Rogaining - Kilpailuohje 2018

Tervetuloa!

Lämpimästi tervetuloa toiseen Rannikko Rogainingiin! Strömforsin monipuoliset maastot ja kilpailun järjestäjät odottavat jo innolla tapahtumaa. Olemme pyrkineet tekemään radoista monipuoliset ja sisällyttäneet niihin useita suunnittelu- ja suunnisteluhaasteita.

Ratamestarin terveiset

        Ratamestariryhmän terveiset ja ajatukset tapahtumasta voit lukea täältä:

https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vSLsa5G04UmcMVC_c5OXC6APqq8Qnz05PWwCBOm9GtWPBON8dS0mCjRj4a24C2OIqVGOZxctaN7V8X4/pub

Ohjeita ensikertalaiselle

Lue Kymin Suunnistajien jäsenlehti Kyssiläiseen kirjoitettu juttu rogainingin perusteista:

http://www.rannikkorogaining.fi/doc/Kyssiläinen_1_2017_Rogajuttu.pdf

Leimauksessa käytettävät järjestelyt esitellään omassa ohjeessaan:

https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQR56kPh7oygKkPxsMVf06fY4O24SmFlvPmfAbayW_e2qpb67m_ogo96cORKwiIB-LALmJpLXMQ0PuR/pub

Sarjat

2h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-5 henkilön joukkueissa.

6h rogaining - sarjassa edetään jalan 2-5 henkilön joukkueissa.

Fillarirogaining 3h - sarjassa edetään polkupyörällä 1-5 henkilön joukkueissa.

Joukkueiden on pysyttävä noin 30 metrin etäisyydellä toisistaan koko kilpailun ajan.

Saapuminen ja pysäköinti

Kilpailukeskukseen saavutaan seututietä 1792, Elimäentie. Risteyksestä käännytään Ruukintielle, jonka kautta kilpailukeskukseen on helpoin saapua. Osoite Ahlströmintie 1, 07970 Loviisa. Opastus Elimäentieltä.

Kuva 1: kilpailukeskuksen kartta

Aikataulu

09:00        Kilpailukeskus avataan

09:20        Leimaus-info

09:30        Karttojen jako

11:00        Pyöräsarjan lähtö

11:05        2h ja 6h sarjojen lähtö

13:05        2h sarja maalissa

13:35        2h sarjan sulkeutuu

13:40        2h sarjan palkintojen jako

14:00        3h sarja maalissa

14:30        3h sarja sulkeutuu

14:40        3h sarjan palkintojen jako

17:05        6h sarja maalissa

17:35        6h sarja sulkeutuu

17:40        6h sarjan palkintojen jako

18:00        Kilpailukeskus suljetaan

Palvelut kisakeskuksessa

Kisakahvila avautuu klo 9.00. Myynnissä on aamukahvia ja pikkusuolaista.

Kilpailijoille on maaliin saavuttaessa maksutta tarjolla kotkalaisia paikallisherkkuja possoja. Kahvilasta ja reitillä olevasta vesipisteestä on saatavilla vesitäydennystä.

Kilpailualueella olevissa juomapisteissä on tarjolla vettä, mutta juoma-astiat tulee kilpailijoilla olla mukanaan.

Kisakeskuksessa päivystää sairaanhoitaja. Hätätapauksissa yhteys ensisijaisesti numeroon 112. Järjestäjiin saa yhteyden numerolla 041 479 9079.

Suunnittelualue, karttojen jako

Kilpailijoille on varattu Strömfors Outdoor Factory:n tilat reittisuunnittelua varten. Tavaroiden säilytys ja kilpailun jälkeinen huolto tapahtuu viereisen tehdasrakennuksen sosiaali- ja aulatiloissa. Sisätiloihin EI nastareilla. Ota vaikka villasukat/suihkusandaalit suunnitteluajaksi mukaan. Lisäksi retkipatja/ muu sopiva alusta istumiseen on hyvä valinta.

Elektronisten apuvälineiden käyttö suunnittelun avustamiseksi on kielletty!

Pisteytys ja kartta

Kartta on mittakaavaa 1:27 500, ja kooltaan 32x45 cm. Karttamuoveja ja karttoja tulee jokaiselle joukkueen jäsenelle. Omien (paperiset tai sähköiset) karttojen käyttö on kielletty. Moottoritien ylitys on kielletty myös kartan ulkopuolelta.

Kyseessä on peruskartta, jota on täydennetty/korjattu polkujen ja selkeiden kohteiden osalta. Koska kyseessä on rogaining, aivan joka polkua ei karttaan ole merkattu.

Rasteja on kartalla noin 60. Rastit ovat merkattu karttaan numerokoodein, jossa ensimmäinen numero kertoo rastilta saatavat pisteet. Esim 204 = 2 pistettä. 906= 9 pistettä.

Karttaan on painettu sekä suunnistuksen symbolirastimääritteet että tekstikuvaukset. Määritteet on painettu kartan kääntöpuolelle. Symbolirastimääritteitä voi opiskella tai kertailla Suunnistusliiton sivuilta: http://www.suunnistus.fi/wp-content/uploads/2014/02/ssl_maarite_04.pdf 

Jokaisessa sarjassa sallitaan 30 min myöhästyminen. Kuitenkin jokaiselta kilpailuajan ylittävältä minuutilta vähennetään pisteitä seuraavasti:

2h                -1 p /min

Fillari                -3 p /min

6h                   -3 p /min

Bonusrasti

Leimauksen testaamista varten kilpailukeskuksessa on bonusrasti, jonka voi leimata jo ennen lähtöä ja siitä saatava 1 piste lasketaan mukaan kilpailun lopullisiin tuloksiin.

Tämän rastin tarkoitus on varmistaa, että kaikki asetukset ovat kunnossa sekä kilpailijoiden että järjestäjien laitteissa. Lisäksi on suositeltavaa että joukkueet kokeilevat leimausohjeesta löytyvää testikilpailua, jotta varsinaisen kilpailun aikana voidana keskittyä suunnistus- ja reitinvalintatehtäviin.

Leimaus sekä säännöt alueella liikkumiseen

Leimauksesta on erillinen ohje:

https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQR56kPh7oygKkPxsMVf06fY4O24SmFlvPmfAbayW_e2qpb67m_ogo96cORKwiIB-LALmJpLXMQ0PuR/pub

Rasteilla on normaalin rastilipun lisäksi A6-kokoa oleva lappu, jossa on QR-koodi leimausta varten sekä NFC-siru. Lisäksi rasteilla on 6-8 -kirjaiminen koodi, jota käytetään leimauksen varmistamiseen, mikäli kännykkä hajoaa, järjestelmä kaatuu tai jotain muuta odottamatonta tapahtuu. Kännykällä otettu kuva rastikortista kelpaa hätätilanteen sattuessa myös pisteiden saantiin (Kuva tulee olla sellainen, että siinä on joku yksilöivä tunniste (=kilpailijan hiha tms.).

Kuva 2: Esimerkkikuva rastista

Joukkueen on pysyttävä alle 30 metrin päässä toisistaan koko kisan ajan. Rasteilla on koko joukkueen käytävä 10 metrin sisällä rasteista.

Pakolliset varusteet

Kilpailijoille jaetaan numerolappu, joka on kiinnitettävä näkyvälle paikalle, joko reppuun tai takkiin/paitaan/housuun. Joukkueiden tulee varata omat hakaneulat numerolapun kiinnittämistä varten.

Pyöräilykypärä on fillarisarjalaisille pakollinen. Pyöräily ilman kypärää johtaa välittömään hylkäykseen.

Ensiapuside sekä kynä on jokaiselle suositeltava varuste. Lisäksi suositellaan, että joukkueilla on varalla toinen matkapuhelin, jolla leimaukset voidaan tarvittaessa suorittaa.

Kielletyt alueet

Kielletyt alueet on merkitty karttaan suunnistussymbolilla 709 (kuva alla). Tämä on turvallisuutenne sekä kilpailun suunnitteluhaasteen takia ensiarvoisen tärkeää. Kielletyn alueen kautta kulkevia oikaisumahdollisuuksia on pyritty välttämään, eikä oikaisusta ole mitään hyötyä sillä rastiväliajat tullaan analysoimaan ja poikkeavat (liian nopeat) väliajat erotellaan ja huijannut joukkue hylätään.

Kilpailualueella on ampumarata, joka on merkitty kielletyksi alueeksi. Ampumaradalla on mahdollisesti toimintaa kilpailun aikana, mutta kielletyn alueen ulkopuolella voi turvallisesti kulkea radan ohitse.

Pistepelloille (suunnistustermi, eli keltaisella kartalle merkitty alue jossa pisteitä, ilmaisee viljellyn pellon) meno on ehdottomasti kielletty. Rogaining ja suunnistus perustuvat hyviin suhteisiin maanomistajien kanssa, ja tätä emme halua vaarantaa.

Lisäksi tonttivihreälle meno on luonnollisesti kielletty. Tie, joka selkeästi kulkee tonttivihreän läpi on sallittu.

On hyvä muistaa että kielletyksi merkityn pellon, tien tai kentän piennar / reuna on myös kiellettyä aluetta, jos kohteeseen haluaa tukeutua on kuljettava “ojan toisella puolella”.

Toiminta hätätilanteessa

Hätätilanteessa ensisijaisesti yhteys yleiseen hätänumeroon 112. Kilpailukeskuksessa päivystää sairaanhoitaja ja voimme auttaa kilpailijat pois maastosta auto- ja metsäteiden varsilta. Kilpailukeskukseen saa yhteyden numerolla 041 479 9079 joka löytyy myös kilpailukartasta.

Palkintojenjako

Pokaalit sarjojen parhaalle joukkueelle ylhäällä ilmoitetun aikataulun mukaan. Osallistujien kesken arvontapalkintoja. Lista arvontapalkintojen voittajista on nähtävissä kisainfossa, kun kaikki sarjat ovat lähteneet. Palkinnot ovat noudettavissa maaliin saavuttua.

Tulokset 

Tulokset ovat näkyvissä välittömästi maalileimauksen jälkeen kilpailukeskuksessa olevassa tulosmonitorissa sekä myöhemmin kilpailun verkkosivuilla, kun kaikki sarjat ovat saapuneet maaliin.