FC Tarzan ry                        TOIMINTAKERTOMUS 2017

Haapaniemenkatu 22 B 28

70100 Kuopio

kotisivu: www.fctarzan.net

puhelin: 0445179267

rek.nro: 131.947

Toimintakertomus vuodelta 2017

Yleistä

FC Tarzan ry on vuonna 1975 perustettu kuopiolainen urheiluseura, jonka tarkoituksena on tarjota jäsenilleen mahdollisuus kuntoliikunnan ja virkistystoiminnan harjoittamiseen jalkapallon ja muiden pallopelien parissa. Seuran jalkapallon edustusjoukkue on pelannut Palloliiton Itä-Suomen piirin viitosdivisioonassa vuodesta 1980 alkaen. Jalkapallon lisäksi pelaamme säännöllisesti golfia, sählyä ja tennistä.

Vuosi 2017 oli FC Tarzan ry:n 42. toimintavuosi.

Jäsenet

Seurassa oli vuoden 2017 päättyessä 85 jäsentä. Jäsenmäärä on viimeisten viiden vuoden aikana vaihdellut välillä 73 – 88. Jalkapalloharjoituksiin osallistui 49 Tarzania, joista oli rekisteröityjä jalkapalloilijoita 21. Rekisteröityneitä golfareita jäsenistössä oli 48 kappaletta.

Hallitus

FC Tarzan ry:n hallitukseen ovat toimintavuonna kuuluneet seuraavat henkilöt:

Erkki Karvonen, puheenjohtaja

Kimmo Talvasto, varapuheenjohtaja

Matti Kuronen, jäsen (sihteeri-toiminnanjohtaja)

Veli-Matti Sirkka, jäsen

Kari Väätäinen, jäsen

Yhdistyksellä on myös hallituksen perustamia jaostoja, joiden tehtävät ja kokoonpanot ovat nähtävissä yhdistyksen nettisivuilla.

Seuran edustajana Palloliiton Itä-Suomen piirin kokouksissa on toiminut Matti Kuronen.

Toiminta vuonna 2017

Jalkapallon edustusjoukkueemme osallistui viitosdivisioonan Itä-Suomen piirin A-lohkoon, jossa oli kolmetoista joukkuetta. Sijoituimme sarjassa kolmanneksitoista.

Kauden parhaaksi pelaajaksemme valittiin Veli-Matti Sirkka. Sarjapelien tehokkain pelaajamme oli Jouni Jokinen. Kauden tulokkaana palkittiin Kimmo Kyttä ja ahkerimpana harjoittelijana Veli-Matti Sirkka, jolle kertyi kauden aikana 136 harjoituskertaa.

FC Tarzan osallistui Jalkapallo Peijaisten M40 sarjaan, jossa etenimme välieräotteluihin saakka.  Lisäksi osallistuimme Kaarina Krogeruksen muistoturnaukseen, jonka voitimme, ja Bierstuben järjestämään keilaturnaukseen

FC Tarzanin vuoden 2017 golfmestaruuden voitti Jouko Hiekkanen. Autogolfin paras oli Timo Virtanen ja  reikäpelimestaruuden vei Pekka Nyyssönen. Mestaruuskisojen scramblen voitti pari Kimmo Talvasto – Jukka Ylönen ja Autogolfin scramblen pari Matti Koivisto – Jouko Hiekkanen.

Tarzaneiden harjoitusohjelma oli entiseen tapaan tiivis . Suurimman osan kautta, eli lokakuun alusta vappuun, viikko-ohjelma oli seuraava: tiistaina jalkapalloa, torstaina ukkojalkapalloa, perjantaina sählyä ja sunnuntaina jalkapalloa. Tennistarzanit pelasivat vielä lisäksi tennistä lauantaina. Kesäkaudella sähly ja tennis jäävät tauolle, kun golftarzanit pääsevät lajinsa pariin ja jalkapallon edustusjoukkueen peliohjelma vaikuttaa harjoitusohjelmaan. Jalkapalloharjoituksia pidetään kuitenkin kesäkaudellakin vähintään kaksi kertaa viikossa.

Seuran biljardimestaruus ratkaistiin 4.3. ja mestaruuden vei jälleen Era Karvonen.

Talous

FC Tarzan ry:n talous perustuu lähes yksinomaan jäsenistöltä kerättäviin jäsenmaksuihin. Seuran varoilla on mahdollista järjestää toiminnan peruspuitteet ja maksaa jalkapallon ja sählyn kenttä- ja salivuorot sekä sarjapelien erotuomarimaksut. Sarjapelaajilta joudutaan perimään lisenssi- ja vakuutusmaksut sen suuruisina kuin seura joutuu ne piirille maksamaan. Golfin ja tenniksen pelimaksuja seuran ei ole mahdollista tukea, vaan pelaajat maksavat ne kokonaan itse.

Vuoden 2017 toiminnan tulot olivat yhteensä 6.150,00 € ja menot 6.126,70 €, joten tilinpäätös näyttää ylijäämää 23,30 €. Vuoden päättyessä yhdistyksellä oli rahavaroja 2.384,25 €.

Tiedottaminen

FC Tarzan ry:n tiedottamisen päävälineet ovat olleet seuran nettisivusto, www.fctarzan.net ja sähköpostitiedottaminen. Kaikista harjoitus- ja pelitapahtumista on ilmoitettu nettisivuilla olevassa tapahtumakalenterissa. Nettisivuilla on myös pidetty jatkuvasti ajan tasalla olevia harjoitus-, peli-, tehopiste-, yms. tilastoja. Nettisivuilla on lisäksi nähtävillä mm. yhdistyksen toimintasuunnitelmat ja -kertomukset, seuran viralliset säännöt sekä Tarzanin historiikki.

Kuopiossa 18.2.2018

FC Tarzan ry:n hallitus