Beste deelnemers aan de scratchdag Requiem van Mozart,

We gaan met een koor van zo’n 100 mensen groot op 14 april aan de slag met de het Requiem van Mozart. We gaan alle delen zingen, ook voor de solo’s hebben we deelnemers uit het koor gevonden.

Muziek

We gebruiken de editie van Bärenreiter, ISBN 979-0-006-45015-2. Andere edities kunnen hier (soms weinig) van afwijken. We blijken er nog twee op voorraad te hebben. Laat maar weten als je daar nog belangstelling voor hebt.

Hopelijk heb je al kunnen oefenen. De uitspraak is Italiaans-Latijn; bijvoorbeeld “loetjeeat” (luceat), “eeternoem” (aeternum), “tjeelie”(coeli) en ook bij (de poenis) is de oe een “ee”.

Waar?

De scratchdag vindt plaats in Het Houtens (VMBO school), Kruisboog 1, Houten. Er is een parkeergelegenheid voor fiets en auto.  Er komen een paar bussen in de buurt uit (zie 9292.nl). Er rijdt ook een auto langs het station, mail even als je wilt meerijden.

Hoe laat?

De dag is als volgt ingedeeld:

09.30    School open, koffie, registratie, verkoop consumptiebonnen

10.00    Ochtend repetitie

11.30    koffie- en thee pauze

13.15    Lunchpauze

14.00    Middag repetitie

15.30    Koffie- en thee pauze

16.00    Uitvoering

Consumpties en lunch

Bij binnenkomst kun je na registratie consumptiebonnen kopen à 1,50 euro per stuk. Neem s.v.p. daarvoor wat contant geld mee. Vooraf en tijdens de pauzes kun je er koffie of thee voor krijgen en tijdens de lunch (karne)melk. We vragen om voor de lunch zelf iets mee te nemen wat met een paar mensen te delen is. Zo eet je afwisselend en verrassend!

Uitvoering

Mocht je tevoren kaarten voor de uitvoering op de scratchdag hebben besteld, dan staan die op uw naam geregistreerd. Uw bezoekers dienen zich op uw naam aan te melden bij de entree. Laat je je bezoek weten dat ze zich op jouw naam kunnen melden?

Andere bezoekers kunnen alsnog tegen betaling van € 5,00 ( € 2,50 voor kinderen) een toegangskaart kopen. Vanaf 15.30 uur zijn de bezoekers voor de uitvoering welkom; de uitvoering start om 16.00 uur en duurt tot circa 17:00u.

Verkoop concertkaarten

Als deelnemer van de scratch kun je op 14 april met korting concertkaarten bestellen voor de concerten die Rondo en 4bij4 gaan geven op respectievelijk zaterdag 2 juni (Utrecht, 19.30u) en 3 juni (Schalkwijk, 15.00u). Je betaalt € 15,00 per kaart i.p.v. € 20 (voorverkoopprijs).

Tijdens deze concerten wordt het volledige Requiem uitgevoerd met medewerking van 4 solisten en het Carezza ensemble. Daarnaast voeren beide koren nog enkele werken a capella uit.

Beeldmateriaal

We zullen gedurende de repetitie en uitvoering foto’s maken. Deze foto’s  zijn later beschikbaar en komen op de website.

Waardevolle spullen

Tijdens het repeteren hebben we geen zicht op de garderobe. Advies is om geen waardevolle spullen achter te laten in de garderobe! We proberen te zorgen voor een deurwachter voor extra toezicht.

Afsluiting

Na afloop van de uitvoering vinden we het gezellig om als afsluiting met z’n allen (zangers en publiek) wat te drinken. We bieden je een drankje aan om de hopelijk geslaagde dag samen af te sluiten.

Overige informatie

Voor het oefenen kunnen we het gebruik van midifiles aanbevelen.

Als je die wilt downloaden kan dat hier: http://www.learnchoralmusic.co.uk/Mozart/Requiem/requiem.html

Deze link is goed voor het direct afspelen van de midi’s waarmee je ook de snelheid kunt aanpassen. Handig voor mensen die geen midi programma hebben.
http://www.cyberbass.com/Major_Works/Mozart_W_A/mozart_KV626_requiem.html

Ten slotte wil ik je verwijzen naar de informatie over de scratchdag op de website van Rondo is geplaatst (en terug te vinden is onder het tabblad ‘Scratch Messiah’):

Met vriendelijke groet,

Houtens Kamerkoor Rondo & Kamerkoor 4bij4