RESUM A

Episodi I l’elecció  

Es tracta de l’elecció del rei. La majoria dels animals van acordar el Lleó, però el bou s,hi  va oposar i va proposar el cavall. Però la guineu diu que ha de seguir l’ordenança. Llavors, el Lleó és el rei. El cavall i el bou se,n van anar a servir l’home que finalment van adonar-se que treballen molt i decideixen tornar al regne de les bèsties.

Episodi II els consellers

El rei tria com a conselles el carnívors, però la guineu, que no entra en el consell, no està d’acord i proposa els herbívors. llavors els carnívors proposen el gall. Veient que la guineu pot entrar al consell, el lleopard i el linx li expliquen una història d’estratègia al rei que el fa pensar molt. Finalment, tria al gall com a conseller.

Episodi III la traïció

La guineu no forma part del consell del rei i intenta convencer l’elefant perque sigui rei. Mitjançant set històries finalment l’elefant accepta i la guineu planeja la mort del rei.

Episodi IV poder

La guineu es veu que hi han molts carnívors. Es troba al bou, el qual explica que viu molt malament amb els humans. La guineu convens al bou perquè vagi a parlar amb el rei, ja que quan el bou brame ells tenen po. S’adonen també que es tenen que portar bé amb els humans i donen al Lleopard i el Linx com missatge i el gat i gos com a regals. Així queda com a conseller la guineu.

Episodi V els pecats

El lleó envia a la seva cort, a la terra dels homes perquè vegin com viuen i agafin exemple i es fitxin en les seves costums, pensnat que serien bones i es trobe que els homes tambè son malvat i que entre ells hi han enveges i traicions. Quan tornan es troben que el rei  ha traït al lleopard.

Episodi VI  la maquinació

El lleopard repta el rei a duel pel seu honor (perquè l’ha enganyat amb la dona) i el rei queda exposat (perquè es veu que és ell qui ha estat el traïdor). La guineu amb les seves intrigues aconsegueix que matin tots els consellers. Finalment, la guineu recorda a l’elefant el seu pacte de matar el rei.

Episodi VII el desenllaç

La Guineu, un cop mort el lleopard, parla amb l’Elefant i li recorda el tracte que havien fet. L’Elefant pregunta com podran fer-ho i la guineu li diu que enfrontaran el Rei i el Senglar i, així, quan el Rei guanyi com que estarà cansat l’Elefant el podrà vèncer. Però l’Elefant per por o bondat va al Rei i li ho conta tot . El Rei reuneix les bèsties i davant de tothom mata la Guineu per la seva traïció.

RESUM B

Episodi I l’elecció del rei

La Guineu proposa al Lleó com a rei i el Bou proposa el cavall. Així, el regne animal es fragmenta en carnívors i hervívors, segons les preferències de cadascú.

Episodi II els consellers

El lleó havia d’escolir quins serien els seus conselleres. Podia escollir els carnívors o els herbívors, finalment decideix que els primers són més grans i més forts i llavors crea la seva cort amb els carnívors.

La guineu intenta fer-li canviar d’idea, perquè volia formar part de la cort. Però de cop, el lleopard, mitjançant una història, convenç al rei de que havia de quedar-se amb els carnívors, i així ho fa.

Episodi III la traició

La guineu comença a elaborar la seva trama intentant convenceer a l’elefant perquè sigui rei i treure al lleó del regnat, d’aquesta manera ella podria entrar com a consellera i tenir poder.

Episodi IV el poder

La guineu vols desfer-se del gat i del gos, enviant-los al món dels homes. Llavors aprofita per quedar-se amb els càrrecs d’ells i ser l’únic conseller del rei tenint així més poder.

Episodi V els pecats

El rei envia els misstgers al món dels homes i  hi descobreixen, que està ple de pecats. A la tornada s’adonen que el lléo ha traït el lleopard, endunt-se la dona del segon.

Episodi VI  la maquinació

La Guineu convenç al Lleó per matar al Lleopart, un cop aconseguit, manipula una altra vegada al Lleó perquè mati als consellers.

Episodi VII el desenllaç

La Guineu intenta convèncer a l’elefant perquè mati el rei Lleó, pero no pot perquè l’elefant és molt noble. El lleó en un primer moment està al costat dels carnívors, la guineu intenta convèncer el rei perquè canvïi de bàndol però al final no pot fer-ho i els carnívors es mengen els hervíbors, tot plegat a la guineu.