Snelheidscamera’s: waarom?

Gezien snelheid vaak het grootste probleem is, kan er gekozen worden voor een handhavende snelheidscamera. De nieuwe IR camera’s flitsen in twee richtingen en je kan bovendien niet zien of ze werken.
Grootste voordeel: je behoudt rijcomfort op hoofdas. Uitvoering kan bovendien zeer snel zonder hinder.

Door nieuwe regels mbt makkelijkere intrekking rijbewijs worden zulke camera’s bijzonder effectief. In combinatie met elektronische borden (Oversteek fietsers/30; gevaarlijk kruispunt) en visuele snelheidsremmers vermijd je dat mensen verrast worden.
Bijkomend voordeel is dat TomTom/Waze enz. mensen zullen verwittigen dat er een camera/gevarenzone is.

Bovendien kan men de afgedwongen snelheid ook makkelijk aanpassen.

Na telefonisch contact met Securoad (blijkbaar de nieuwe leverancier van de politie):

Kostprijs lege paal: +/- € 20 000, inclusief infrarood flitser & grondwerken.

De camera zelf is makkelijk plaatsbaar en wisselbaar en kan dus ook ingezet worden op gelijk welke andere plaats in de gemeente (vast/in wagen/op driepikkel/in vuilniscontainer)

Kostprijs dynamische flitstoestel NK-7: € 54 000 incl BTW volledig uitgerust ook voor dynamisch flitsen, voor deze uitgave kan het verkeersveiligheidsfonds gebruikt worden.

Met 2 zo’n toestellen en de nodige politie-inzet (voor de dynamische locaties) kan je een vaste paal of 5 uitrusten en bovendien in heel een politiezone de snelheid onder controle krijgen door dynamische flitsacties op de plaatsen waar het nodig is. Deze camera is zeer flexibel kan letterlijk overal ingezet worden.

 
Alle vragen worden eenvoudigweg beantwoord door te bellen of mailen:

http://www.securoad.be/nl/nl-contact

Carl geeft trainingen aan de politie en beantwoord al uw vragen:

Er is geen offerte nodig! 4-jarige raamovereenkomst van de politie, zeer eenvoudig te bestellen via bvb. inkomsten verkeersveiligheidsfonds:


Persoverzicht:

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170203_02710878

Politie krijgt dertig superflitscamera’s: dit is wat u daarover moet weten

Hardleerse chauffeurs met een te zware voet zullen hun rijgedrag nu wel moeten aanpassen. Want niemand zal nog ontsnappen aan de nieuwe superflitscamera’s van de lokale en federale politie. Of het nu in een schoolomgeving is, in een tunnel of op de Antwerpse Ring, de NK7-camera ziet alles en iedereen.

De federale politie heeft deze week een vierjarige raamovereenkomst ondertekend met leverancier Securoad uit Deerlijk. De eerste dertig toestellen worden zeer binnenkort geleverd. Zowel aan de federale politie voor controles langs autowegen als aan de lokale politiezones voor controles op buurtwegen. Nu al zijn er enkele zones die het toestel met succes gebruiken. Omdat zij het besteld hebben voor het akkoord werd gesloten of als test.

Het is de bedoeling dat iedereen die nu nog nieuwe flitscamera’s koopt voor de nieuwe generatie superflitsers kiest.

Zitten alle flitsers verstopt in vuilnisbakken?

“Absoluut niet”, klinkt het bij Securoad. “Dat is maar één van de opties. De flitstoestellen zijn zo compact dat ze gemakkelijk op een voertuig kunnen gemonteerd worden en ook gemakkelijk van het ene voertuig in het andere kunnen verplaatst worden. Nu is het zo dat flitscamera’s worden ingebouwd in een voertuig. Dat is met de nieuwe NK7 niet meer nodig.

“Maar de superflitser kan evengoed in een vast flitspaal worden geplaatst, op een driepoot worden gezet of verstopt worden in een vuilnisbak of werfcontainer. In feite heeft het toestel weinig beperkingen”, klinkt het.


We zijn met andere woorden dus nergens nog veilig voor flitscamera’s.Politie krijgt dertig superflitscamera’s: dit is wat u daarover moet weten

Hoe werkt het toestel en wat maakt het zo anders?

Deze superflitser kan maar liefst zes rijstroken tegelijkertijd controleren – drie in elke richting – en is uitgerust met twee radars: eentje die de snelheid meet en een tweede die de meting bevestigt. Een klassieke flitspaal kan maar één voertuig tegelijk controleren, omdat die maar één radar bevatten die zowel de snelheid meten als vastleggen.

De nieuwe radar kan ook gebruikt worden voor controles op een weg met twee keer twee rijstroken met daartussen een brede groene middenberm zoals de Gentse binnenring aangezien hij in twee richtingen flits.

“Daarenboven kan het systeem ook nog eens drie voertuigen tegelijk flitsen en het zowel foto’s van de voorkant van het voertuig als van de achterkant maken, waardoor er afgerekend wordt met het probleem van de leesbaarheid van vuile of beschadigde nummerplaten”, zegt Securoad.

Het systeem verzekert ook ‘s nachts en bij slechte zichtbaarheid een goede beeldkwaliteit.

De NK7, ontworpen door het Australische bedrijf Redflex, is daarenboven ook draadloos en kan dus voortdurend verplaatst worden én kan vanop afstand bediend worden.

Zo kan de camera bijvoorbeeld op een driepoot in de kant worden geplaatst, terwijl het politievoertuig wat verder staat. Nu zijn er veel chauffeurs die op de rem gaan staan als ze een ‘verdacht’ voertuig langs de kant van de weg zien staan.

En zelfs chauffeurs die te snel rijden in tunnels ontsnappen er niet meer aan. Reflecties van flitsen, die in tunnels keihard opvallen en bestuurders doen verschieten, worden gefilterd.

Zie je de NK7 flitsen?

“Neen, dat is nog een groot voordeel”, zegt de federale politie. “Bij de meeste flitscamera’s, vaste of mobiele, zie je ’s avonds de flits afgaan en zijn alle achterliggers onmiddellijk gewaarschuwd dat er snelheidscontroles zijn. Deze nieuwe camera werkt infrarood. Je ziet dus geen flits afgaan.

Goedkoop zijn ze toch niet?

“Je mag rekenen op 54.000 euro btw inbegrepen per toestel”, zegt Securoad. De flitsers voor de federale politie worden door de overheid aangekocht, die van de lokale politie worden door de gemeentebesturen betaald. Zij kunnen daarvoor onder meer putten uit het boetefonds, een bedrag dat ze jaarlijks krijgen uit de pot van alle verkeersboetes die worden geïnd.

Ter vergelijking: de Lidar, het groot en lomp flitstoestel dat in Gent wordt gebruikt en vaak tijdelijk wordt geplaatst aan werken op autowegen kost om en bij de 180.000 euro.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20160801_02408200

Flitscamera flitst onzichtbaar

Meer en meer politiekorpsen schaffen mobiele snelheidscamera’s aan die werken op basis van infraroodlicht.

Een felle lichtflits die ’s avonds of ’s nachts als een bliksemschicht een gewest- of autosnelweg oplicht, en meteen gaan alle bestuurders in de remmen. Want ergens langs de weg staat een flitscamera opgesteld.

Die situatie wordt in sneltempo verleden tijd. Alvast de korpsen van Ninove, Geraardsbergen, Zaventem en het Limburgse Heusden-Zolder zijn razend enthousiast over hun nieuwe flitsapparatuur, die met een infraroodcamera werkt. Ook andere korpsen tonen interesse. ‘Gelet op de vele voordelen zouden we wel gek zijn om niet over te schakelen naar deze nieuwe camera’s.

Troeven

‘Doordat de flits niet meer te zien valt, lossen we nog een aantal vervelende randfenomenen op’, zegt Danny Wendelen van de politie Heusden-Zolder. ‘Bestuurders die met hun autolichten anderen waarschuwen. Of bestuurders die nadat ze geflitst zijn, rechtsomkeert maken om met onze mensen in discussie te gaan. Meteen ook de reden waarom we ’s avonds en ’s nachts uit veiligheidsoverwegingen twee agenten voorzien voor de flitswagen, terwijl daar maar één agent voor nodig is.’

‘Een flitscamera op basis van infrarood laat ook toe dat je ’s nachts het tegemoet rijdende verkeer kan controleren’, zegt de politie Geraardsbergen-Lierde. ‘Met een traditionele ­flitscamera zou je bestuurders heel even verblinden, met alle gevaar van dien.’

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160620_02347718:

POLITIE KOOPT MOBIELE VERSIE VAN SUPERFLITSPAAL

Deze vuilnisbak kan u geld kosten

AALTER / KNESSELARE - 

Een flitscamera verstopt in een vuilniscontainer die langs de kant van de weg staat. Het is niet langer een ‘broodjeaapverhaal’. Het is het nieuwste ‘speeltje’ in de strijd tegen overdreven snelheid. De politie van Zaventem stelt de nieuwste superflitser morgen officieel voor aan de pers. Andere gemeenten en ook de federale politie gaan hem gebruiken.

Hij kan meerdere wagens tegelijk flitsen. In beide richtingen en dat over zes rijstroken. De nieuwe superflitser kan vanop afstand bediend worden en werkt met infrarood zodat hij ook op donkere plaatsen kan ingezet worden zonder dat andere auto’s gealarmeerd worden door de felle flits.

De Redflex NK7 wordt morgen officieel voorgesteld door de politie van Zaventem en is intussen ook aangekocht door de politiezone Aalter-Knesselare. En ook de federale politie wil hem op termijn gebruiken.

Een van de grote voordelen is dat hij zowel vanuit een auto kan gebruikt worden als vanop op een statief of ingebouwd in een vuilnisbak of een werfkeet. Dat is wat de politie van Aalter-Knesselare met succes heeft uitgetest. “Er bestonden al boxen die langs de kant van de weg stonden en die op een vuilnisbak geleken, maar wij lieten hem in een echte vuilniscontainer stoppen zodat je hem echt niet kan zien staan.”

“We hebben de nieuwe camera intussen met succes getest langs de Urselseweg (N461). Wie daar geflitst is, heeft geluk. Er worden voorlopig nog geen boetes verstuurd. Maar dat verandert in het najaar als de nieuwe superflitser het huidige verouderde model komt vervangen”, zegt commissaris Frederique Voet.

Superflitser kan overal ingezet worden

De Redflex is eigenlijk de kleine versie van de superflitspaal die onder meer aan wegenwerken wordt geplaatst en die in het centrum van Gent staat. Een belangrijk voordeel, naast het feit dat hij verschillende rijstroken kan controleren, is dat hij geen last heeft van reflecterende objecten op de plaats waar de camera wordt ingezet. Andere modellen geven soms verkeerde resultaten als ze bijvoorbeeld te dicht bij een vangrail staan of bij een verkeersbord of winkelvitrine. Dit toestel is daar allemaal ongevoelig voor”, zegt Carl Schwenke van Securoad.

“Toch willen we nog eens benadrukken dat het niet de bedoeling is om mensen te pesten of snel geld te verdienen. Overdreven snelheid is nog altijd een van de grootste oorzaken van ongevallen. De strijd tegen snelheidsduivels mogen we nooit opgeven”, zet commissaris Voet van de politiezone Aalter-Knesselare.

Volgens verdeler Securoad wordt het mogelijk om de camera tegen dit najaar in vaste flitspalen te plaatsen. En kan er geflitst worden aan bruggen. Niet van boven naar beneden, maar van opzij kan de camera alle rijstroken controleren en kan zelfs een onderscheid maken tussen personenwagens en vrachtwagens.