Gebruikte Volkswagen Up velgen

Roest op je Volkswagen Up velgen is uiteraard geen mooi gezicht, erg veel roest kan daarnaast ook nadelig zijn. Roest verzwakt de velg immers en als de roest bij de bevestigingsgaten zit kan dit ervoor zorgen dat de velg verzwakt. Roest dien je daarom altijd te verwijderen. Roest verwijderen kun je doen door de roestplek weg te schuren met schuurpapier. Zodra alle roest is verwijderd vul je de velg op met een epoxy of met aluminium plamuur. Zodra dit droog is (drogen gaat het beste met behulp van een warmtelamp) schuur je de gehele velg op met schuurpapier korrel 1000. Hierna dient de velg ingespoten te worden met een primer en nadat deze droog is met velgenspray. Daarna kun je nog een transparante lak aanbrengen om extra bescherming te bieden tegen roest. Zie je enkel een klein roestplekje, bijvoorbeeld in een krasje, dan kan je dit plekje opschuren, eventueel opvullen en met een lakstift bijkleuren. Dit is beter betaalbaar en kost minder tijd. Uiteraard biedt de eerder beschreven oplossing een beter resultaat, je velg zal weer als nieuw zijn. Je loopt het risico dat je kleurverschil gaat zien in de kleur van de velgen. Wil je opnieuw spuiten en lakken dan is het ,het beste alle velgen opnieuw te spuiten. Velgen zonder roest, deuken en krassen hoef je dan natuurlijk niet op te vullen wat wel enige tijd scheelt.

Veel gezochte woorden

Wat te doen als je Volkswagen Up raam een scheur laat zien?

Je wil het liever niet, maar door steenslag bijvoorbeeld een scheur ontstaan in de ruit van de Volkswagen Up. Dat is erg irritant uiteraard maar gelukkig kun je er in sommige situaties wel wat aan laten doen. Is de scheur klein, dan kan deze meestal bewerkt worden met een bijzondere soort hars bij een specialist in ramen. Deze kan de ruit ook een klein beetje polijsten en zo de scheur uit het raam laten verdwijnen. Super handig en tevens scheelt het ook een hoop geld in vergelijking met het vervangen van de ruit. Is de scheur echter groot dan kan het zo zijn dat deze oplossing niet langer geschikt is voor jouw Volkswagen Up ruit. Een scheur maakt de ruit zwakker en in veel situaties is repareren geen oplossing meer of niet langer veilig. Als het bij jou gebeurt dan zal je de ruit moeten laten vervangen. Uiteraard kan je in die situatie een gloed nieuwe ruit laten plaatsen al zal die meestal van de dealer moeten komen. Een nieuwe ruit is kostbaar met name als het de voorruit of achterruit is. De maat van het raam speelt ook een grote rol bij de kosten. Vaak betreft het de voorruit, door steentjes en andere omstandigheden, die tot scheuren leiden en die komen natuurlijk vaak van voor op de auto af. Naast een nieuwe ruit is het vaak slim om om langs een aantal sloperijen te rijden of er enkele nabij te bellen. Het kan zo zijn dat ze net een Volkswagen Up staan waarvan het raam nog intact is. Koop je op de autosloop een gebruikte ruit dan ben je vaak een heel stuk voordeliger uit.

Hoe werkt een schijfrem bij de Volkswagen Up

De werking van de schijfrem bij de Volkswagen Up werkt als volgt: als je de rem intrapt duw je remblokken aan, welke van twee kanten druk uitvoeren, op de remschijf. Door de hieruit ontstane druk op de remschijf en wrijving verliest het wiel draaivermogen en zal uiteindelijk tot stilstand komen. De remblokken worden aangeduwt door het toevoeren van remvloeistof in de leidingen naar het blok. De remblokken slaan dicht door druk, als je niet meer remt neemt de druk af en slaan de blokken open. De wrijving op de schijf stopt waardoor deze het wiel niet meer belemmert in het draaivermogen. Het wiel is weer vrij om te draaien en de auto kan weer versnellen. Belangrijk in de werking van de schijfrem zijn de remblokken, de schijf, de remleidingen, de remvloeistof en het rempedaal. Zodra zich problemen voordoen bij een van deze onderdelen zal de remmende werking van de schijfremmen in de meeste gevallen afnemen. Versleten remblokken kunnen in de remschijf gaan schuren en inslijten, dan is het remmend vermogen te hoog. De schijf kan dan ook te heet worden en de hitte kan de schijf beschadigen. Voor een optimale werking dienen alle elementen in goede staat te zijn. Check de remschijf daarom geregeld op de aanwezigheid van diepe krassen welke een teken kunnen zijn van een versleten of ontbrekend remblok. Als er iets piept tijdens het remmen is dit vaak een teken dat je remblok versleten is en deze vervangen moet worden. Verder is het van belang voor een goede werking van de schijfremmen van de Volkswagen Up de remvloeistof op pijl te houden. Problemen met de vloeistof laat zich vaak zien in een andere werking van het rempedaal (deze verliest druk). Merk je hier een verandering dan is het verstandig in één klap de vloeistof te checken.

Zou je graag meer willen lezen? Check de volgende links hieronder

DYI Volkswagen Up uitdeuken met enkele simpele tips

Een deukje in een auto is snel gemaakt. Je hoeft maar net dat ene paaltje te missen, even niet goed op te letten of iemand anders botst tegen jou aan. Hoe je ook een deuk krijgt, het blijft vervelend. We zijn het er allemaal over eens dat het deukje zo snel mogelijk uit je Volkswagen Up moet en natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die zelf kleine deuken uit hun auto proberen te halen, met succes! Het gebruik van een zuignap is de meest bekende optie. Doordat de zuignap druk uitoefent, kun je door middel van trekken het deukje weer in de juiste plek krijgen. De zuignap heeft een grote zuigkracht op een klein oppervlak en is daarom uitermate effectief voor dit soort deuken. Met hele kleine deuken kun je de zuignap gewoon over de deuk heen plaatsen. Is de deuk groter dan de zuignap, werk dan van buiten naar binnen.