Published using Google Docs
Bibliotheken als tuinen web
Updated automatically every 5 minutes

Bibliotheken als tuinen.

Open oproep tot bijdrage aan een globaal augmented audio project tijdens de pandemie, over boeken en tuinen, voor alle schrijvers, lezers en wandelaars.

Tijdens de lockdown kunnen onze bibliotheken tuinen worden.

En zelfs al zijn ze nu verboden terrein, openbare tuinen kunnen open boeken blijven.

Is er bij jou in de buurt een openbare tuin, een groene ruimte, een bloembed dat je mist?

 

En heb je thuis een bibliotheek, favoriete boeken, eigen teksten?

 

Laten we die samenbrengen in een digitale wereldkaart en geluidswandelingen in en met onze thuisbibliotheken en geliefde openbare tuinen.

Open oproep voor bijdragen.

Vanaf vandaag en voor eind juni 2020!

We vragen je:

  1. een geluidsopname waarin je kort vertelt (max 3 min) over een herinnering aan een openbare tuin die je mist en de locatie van deze tuin

  1. een geluidsopname van een korte tekst (max 3 min) in je persoonlijke bibliotheek. Lees niet onmiddellijk,  begin met de omgevingsgeluiden of stilte in je thuisbibliotheek op te nemen voor je begint te lezen, voeg een foto je thuisbibliotheek bij en je locatie

Later, wanneer de lockdown voorbij is zullen we je vragen naar deze tuin te wandelen en daar een herinnering op te nemen over je isolatie tijdens COVID19.

Stuur je bijdrage via: https://forms.pabbly.com/form/share/szuE-433669

 

Je kan een smartphone, audio recorder, camera of computer gebruiken. Hieronder vind je enkele hulpmiddelen waarmee je je opnames volledig online kunt maken en binnen enkele seconden kunt verzenden:

Maak een foto met de online webcamtool (download je foto en je kan de foto bewerken)

Online voicerecorder (download je opname in mp3-formaat en je kan de opname bewerken)

Online voicerecorder (genereert een internetlink van je opname)

Meer over het project

Door collectieve creatie en verbeelding, en om ons op alternatieve  manieren te verbinden tijdens de huidige pandemie, lanceren CGeomap en Made of Walking deze oproep tot deelname aan dit artistiek project, een initiatief van de Belgische schrijver, wandelkunstenaar en bibliothecaris Geert Vermeire en een verderzetting van een samenwerking met Belgisch kunstenaar Stefaan van Biesen.

Bibliotheken als tuinen wil onze wereld voor, tijdens en na de lockdown van het coronavirus in kaart brengen, via de persoonlijke verhalen van betrokken bewoners, over de plaatsen waar ze zich in quarantaine bevinden en de openbare tuinen die hun dierbaar zijn.

Bibliotheken als tuinen is een geluidsproject met als doel om op globale schaal het voor, tijdens and na van de pandemie te archiveren via een het geolocaliseren van,

Bibliotheken als tuinen is een augmented audio project en creëert geluidswandelingen voor de toekomst, voor het moment dat bewoners weer naar openbare tuinen kunnen wandelen en er opnieuw van kunnen genieten. Hiervoor maken we een web app voor smartphones, waar bezoekers de de verhalen en gedeelde teksten kunnen ontdekken.  .

Bibliotheken als tuinen is een project van Made of Walking en CGeomap, een digitaal platform en open-source software voor Geo-Storytelling.  CGeomap is een online instrument dat een simultane groepscreatie van ruimtelijke narratieven en ruimtelijk schrijven mogelijk maakt. Het concept van CGeomap is gebaseerd op collectieve online creatie en is een digitaal hulpmiddel voor ecologische verbinding met de Aarde in onze tijd van wereldwijde crises. https://cgeomap.eu/info/

Bibliotheken als tuinen is een open en collectief project voor iedereen. Je kan ook deelnemen als editor of door je geluidsbewerking vaardigheden met ons te delen. Voor vrijwilligers-editors organiseren we een gratis webinar (in het Nederlands). Na het webinar kan je en word je verwacht om inhoud op de online kaarten te plaatsen.

We nodigen iedereen uit deel te nemen en ook om dit project te verspreiden in jullie netwerken en naar jullie vrienden.

Contact: Geert Vermeire

Libraries as Garden - complete website

E-mail: librariesasgardens@gmail.com

Whatsapp: +5511932108276

Mobiel: +32483121133

Beeldmateriaal

https://tinyurl.com/Photos-Libraries-as-Gardens 

Credits: Stefaan van Biesen / the Milena principle

Dank aan Anne Versailles voor het bewerken van de originele tekst.