Published using Google Docs
Rannikko-rogaining - Kilpailuohje 2021
Updated automatically every 5 minutes

Kymin Suunnistajat ry        & Extreme Endurance Athletics ry                                28.9.2021

Rannikko Rogaining - Kilpailuohje 2021

Tervetuloa!

Lämpimästi j neljänteen Rannikko Rogainingiin! Tällä kertaa kilpailukeskus tulee sijaitsemaan Hopomjärven lähimaastoissa Loviisan pohjoispuolella. Olemme pyrkineet tekemään radoista monipuoliset ja sisällyttäneet niihin useita suunnittelu- ja suunnistushaasteita.

Ratamestarin terveiset

        Suurella mielenkiinnolla otin tämän ratamestarihaasteen vastaan, vaikka nämä “ratamestarin terveiset” jäävätkin varsin lyhyeiksi. Hopomjärven maastojen hallitseminen vaatii, suunnistuksen ja suunnittelun lisäksi, katseen säilymistä ylhäällä suorituksen alusta loppuun. Hyvällä maaston lukemisella säästyy paljon energiaa;)
Avokalliot ovat paikoin liukkaat, mutta muuten maasto on säilynyt varsin kuivana. Kesän helteiden takia aluskasvillisuus on pientä, joten kulkukelpoisuus on kautta maaston erityisen hyvää. Kartta on maltillisesti päivitetty peruskartta.
Mukavaa reissua!
Esa

Toimenpiteistä koronatartuntariskin minimoimiseksi

Järjestelyiden ohjenuorana ovat koronaepidemiaan liittyvät viranomaisohjeet ja määräykset.

  1. Tapahtumaan ei saa tulla flunssaoireisena tai karanteenia edellyttävässä tilanteessa.
    Koronaan liittyviä oireita tunteva osanottaja voi siirtää osallistumisensa ensi vuoteen omalla ilmoituksella sähköpostitse ilman lääkärintodistusta.
  2. Tarpeettomien fyysisten kontaktien välttäminen kilpailupaikalla
    Pyri säilyttämään suositellut suojaetäisyydet kanssa kilpailijoihin. Kilpailumateriaalin jakaminen ja suunnittelutilat pyritään järjestämään siten, ettei tarpeettomia kohtaamisia synny. Suositellut etäisyydet tulee säilyttää myös silloin, kun kilpailijat ryhmittyvät lähtöön.
  3. Käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen
    Käsihuuhdetta on saatavilla kilpailukeskuksen sisätiloissa. Pese kädet vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua ja aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kuivaa kädet kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.
  4. Jos tapahtumassa todetaan koronavirustartunta
    Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Jos tapahtumassa todetaan tartunta, sille altistuneet jäljitetään ja vastuulääkäri asettaa heidät tartuntatautilain mukaisesti karanteeniin 14 vuorokaudeksi. Altistuneiden henkilöiden tavoittamiseksi käytetään tarvittaessa ilmoittautumistietoihin kuuluvia yhteystietoja.

        

Ohjeita ensikertalaiselle

Lue Kymin Suunnistajien jäsenlehti Kyssiläiseen kirjoitettu juttu rogainingin perusteista:

http://www.rannikkorogaining.fi/doc/Kyssiläinen_1_2017_Rogajuttu.pdf

Leimauksessa käytettävät järjestelyt esitellään omassa ohjeessaan:

https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQR56kPh7oygKkPxsMVf06fY4O24SmFlvPmfAbayW_e2qpb67m_ogo96cORKwiIB-LALmJpLXMQ0PuR/pub

Sarjat

3h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-5 henkilön joukkueissa.

8h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-5 henkilön joukkueissa.

Fillarirogaining 4h - sarjassa edetään polkupyörällä 1-5 henkilön joukkueissa.

Joukkueen on pysyttävä yhdessä koko kilpailun ajan. Käytännössä enintään noin 30 metrin etäisyydellä toisistaan.

Fillarirogainingissa yksi voi halutessa jäädä pyörävartioon, jos rasti ei ole fillarilla saavutettavissa.

Saapuminen ja pysäköinti

Suosikaa kimppakyytejä, niin paikoitus kisakeskuksessa riittää kaikille.

Opastus tieltä 176 noin 12 km Loviisasta (VT7) pohjoiseen. Tai 10 km Lapinjärveltä (VT6) etelään.

Kilpailukeskus Andersbyn hiihtomajalla jossa lähtö ja maali.

Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Järvitie 35 07870 Skinnarby

Aikataulu

09:00        Kilpailukeskus avataan

09:20        Leimaus-info

09:30        Karttojen jako

10:55        Kilpailunjohtajan viimeiset ohjeet

11:00        Pyöräsarjan lähtö

11:05        8h sarjan lähtö

11:10   3h sarjan lähtö

14:10        3h sarja maalissa

14:40        3h sarjan sulkeutuu

14:40        3h sarjan palkintojen jako

15:00        4h sarja maalissa

15:30        4h sarja sulkeutuu

15:40        4h sarjan palkintojen jako

19:05        8h sarja maalissa

19:35        8h sarja sulkeutuu

19:40        8h sarjan palkintojen jako

20:00        Kilpailukeskus suljetaan

Palvelut kisakeskuksessa

Kisakahvila avautuu klo 9.00. Myynnissä on aamukahvia ja pikkusuolaista.

Hätätapauksissa yhteys ensisijaisesti numeroon 112. Järjestäjiin saa yhteyden numerolla 040 773 9449

Suunnittelualue, karttojen jako

Joukkueille on tarjolla jonkin verran suunnittelutilaa hiihtomajan tiloissa. Huomioithan että sisätiloihin ei saa mennä nastallisilla suunnistuskengillä. Sään salliessa suositellaan suunnitteluun käytettävän ulkoalueita tai kilpailijoiden omia autoja, jotta suositellut suojaetäisyydet saadaan varmasti täytettyä.

Elektronisten apuvälineiden käyttö suunnittelun avustamiseksi on kielletty!

Pisteytys ja kartta

Kartta on mittakaavaa 1:25 000 ja kooltaan 32x45 cm. Karttamuoveja ja karttoja tulee jokaiselle joukkueen jäsenelle. Omien (paperiset tai sähköiset) karttojen käyttö on kielletty.

Kyseessä on peruskartta, johon on tehty päivityksiä ja lisäyksiä tähän tapahtumaan liittyen. Kartassa on huomioitu eranto ja sitä voidaan käyttää suunnistuskartan tavoin.

Rasteja on kartalla noin 50. Rastit ovat merkattu karttaan numerokoodein, jossa ensimmäinen numero kertoo rastilta saatavat pisteet. Esim 204 = 2 pistettä. 906= 9 pistettä.

Karttaan on painettu sekä suunnistuksen symbolirastimääritteet että tekstikuvaukset. Määritteet on painettu kartan kääntöpuolelle. Symbolirastimääritteitä voi opiskella tai kertailla Suunnistusliiton sivuilta: http://www.suunnistus.fi/wp-content/uploads/2014/02/ssl_maarite_04.pdf 

Jokaisessa sarjassa sallitaan 30 min myöhästyminen. Kuitenkin jokaiselta kilpailuajan ylittävältä minuutilta vähennetään pisteitä seuraavasti:

3h                -1 p /min

Fillari                -3 p /min

8h                   -3 p /min

Bonusrasti

Leimauksen testaamista varten kilpailukeskuksessa on bonusrasti, jonka voi leimata jo ennen lähtöä ja siitä saatava 1 piste lasketaan mukaan kilpailun lopullisiin tuloksiin.

Tämän rastin tarkoitus on varmistaa, että kaikki asetukset ovat kunnossa sekä kilpailijoiden että järjestäjien laitteissa. Lisäksi on suositeltavaa että joukkueet kokeilevat leimausohjeesta löytyvää testikilpailua, jotta varsinaisen kilpailun aikana voidana keskittyä suunnistus- ja reitinvalintatehtäviin.

Lähtö

Kilpailijat ryhmittyvät lähtöön 5 min ennen annettua lähtöaikaa tai välittömästi edellisen lähdön tapahduttua. Lähtö tapahtuu kilpailukeskuksen piha-alueelta kilpailun johtajan merkistä.

Huomioittehan myös lähdössä riittävät turvaetäisyydet koronatartuntojen vältämiseksi ja kaikille turvallisen kilpailun varmistamiseksi.

Leimaus sekä säännöt alueella liikkumiseen

Leimauksesta on erillinen ohje:

https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQR56kPh7oygKkPxsMVf06fY4O24SmFlvPmfAbayW_e2qpb67m_ogo96cORKwiIB-LALmJpLXMQ0PuR/pub

Rasteilla on normaalin rastilipun lisäksi A6-kokoa oleva lappu, jossa on QR-koodi leimausta varten sekä NFC-siru. Lisäksi rasteilla on 6-8 -kirjaiminen koodi, jota käytetään leimauksen varmistamiseen, mikäli kännykkä hajoaa, järjestelmä kaatuu tai jotain muuta odottamatonta tapahtuu. Kännykällä otettu kuva rastikortista kelpaa hätätilanteen sattuessa myös pisteiden saantiin (Kuva tulee olla sellainen, että siinä on joku yksilöivä tunniste (=kilpailijan hiha tms.).

Kuva 2: Esimerkkikuva rastista

Joukkueen on pysyttävä alle 30 metrin päässä toisistaan koko kisan ajan. Rasteilla on koko joukkueen käytävä 10 metrin sisällä rasteista.

Pakolliset varusteet

Kilpailijoille jaetaan numerolappu, joka on kiinnitettävä näkyvälle paikalle, joko reppuun tai takkiin/paitaan/housuun. Saa ottaa omat hakaneulat numerolapun kiinnittämistä varten.

Pyöräilykypärä on fillarisarjalaisille pakollinen. Pyöräily ilman kypärää johtaa välittömään hylkäykseen.

Ensiapuside sekä kynä on jokaiselle suositeltava varuste. Lisäksi suositellaan, että joukkueilla on varalla toinen matkapuhelin, jolla leimaukset voidaan tarvittaessa suorittaa.

Kielletyt alueet

Kielletyt alueet on merkitty karttaan suunnistussymbolilla 709 (kuva alla). Tämä on turvallisuutenne sekä kilpailun suunnitteluhaasteen takia ensiarvoisen tärkeää. Kielletyn alueen kautta kulkevia oikaisumahdollisuuksia on pyritty välttämään, eikä oikaisusta ole mitään hyötyä sillä rastiväliajat tullaan analysoimaan ja poikkeavat (liian nopeat) väliajat erotellaan ja huijannut joukkue hylätään.

Kilpailualueella on ampumarata, joka on merkitty kielletyksi alueeksi. Ampumaradalla on mahdollisesti toimintaa kilpailun aikana, mutta kielletyn alueen ulkopuolella voi turvallisesti kulkea radan ohitse.

Pistepelloille (suunnistustermi, eli keltaisella kartalle merkitty alue jossa pisteitä, ilmaisee viljellyn pellon) meno on sallittua. Pihoille tai tonteille ei jokamiehenoikeuksillakaan asiaa ja täten luonnollisesti kielletty. Tie, joka selkeästi kulkee pihojen läpi on sallittu.

Toiminta hätätilanteessa

Hätätilanteessa ensisijaisesti yhteys yleiseen hätänumeroon 112. Voimme auttaa kilpailijat pois maastosta auto- ja metsäteiden varsilta. Kilpailukeskukseen saa yhteyden numerolla 040 773 9449 joka löytyy myös kilpailukartasta.

Palkintojenjako

Sarjojen parhaat joukkueet palkitaan ylhäällä ilmoitetun aikataulun mukaan.

Tulokset 

Tulokset ovat näkyvissä välittömästi maalileimauksen jälkeen kilpailukeskuksessa olevassa tulosmonitorissa sekä myöhemmin kilpailun verkkosivuilla, kun kaikki sarjat ovat saapuneet maaliin.