Beste speelsters/ ouders,

Zoals jullie misschien wel weten is er een samenwerkingsverband tussen Fysiotherapie Bladel en korfbalvereniging Bladella. Regelmatig probeer ik namens Fysiotherapie Bladel bij een training aanwezig te zijn om de speelsters en train(st)ers bij te staan bij blessures of vragen hierover.

In het kader van blessurepreventie stellen we jullie/de speelsters in de gelegenheid om bij Fysiotherapie Bladel een blessurepreventie screening te ondergaan. Er wordt gekeken naar stabiliteit, flexibiliteit en kracht van het gehele lichaam. De screening is zo gemaakt dat de zwaktes binnen het lichaam worden opgespoord. We spitsen dit geheel toe op de specifieke grootheden die nodig zijn tijdens het korfballen. Aan de hand van de uitkomsten kunnen er voor elke speelster specifieke oefeningen gegeven worden die per individu de kans op blessures verkleinen. Dit onderzoek zal ongeveer 1 uur duren.  

Alle speelsters van kv Bladella zijn uitgenodigd om deze screening te ondergaan. Het is vooral interessant voor speelsters die nu de overstap maken van de jeugd naar een senioren team, of speelster die een ‘dubbele’ competitie spelen, wanneer ze geregeld invallen bij een hoger team.

Voor speelsters onder de 18 jaar valt de behandeling door de fysiotherapeut in de basisverzekering. Voor speelsters van 18 jaar en ouder, is de screening natuurlijk ook aan te bevelen, maar komen de kosten voor de blessurepreventie screening voor rekening van de speelster, tenzij de aanvullende verzekering de behandeling vergoed. De kosten zullen uitkomen op ca. 50 tot 60 euro.

De screening wordt gepland in de 2 weken voorafgaand aan de start van de binnencompetitie. Dit is week 45 en 46 (5 t/m 16 nov). Aanmelden voor deze blessurepreventie screening kan bij suzan@fysiobladel.nl. Daarna neem ik contact met je op om een afspraak te plannen voor de screening.

Bij vragen kan je altijd contact opnemen via 0497-385651 of via de mail, suzan@fysiobladel.nl.

Hopelijk tot snel!

Met sportieve groet,

Suzan Geraerts, Sportfysiotherapeut bij Fysiotherapie Bladel