Volkswagen Up velgen

Om te weten te komen of een spiksplinter nieuwe band op jouw Volkswagen Up velgen 17 inch velgen 17 inch past kun je twee dingen doen, namelijk: meten of kijken naar de maat. Kijken naar de maat is het meest gemakkelijk, vaak staat de maat van de velg ergens op de velg. Soms is dit niet zo en zal je moeten meten. Meestal staat de maat op de band afgebeeld, meten is dus vaak niet nodig. Weet je de maten van de band en de velg dan past het als deze gelijk zijn. Als je de maat niet weet dan moet je meten. Allereerst meet je de straal van de velgen. Meet vervolgens de diameter van de band. Komen deze maten overeen dan is het goed. Meet wel van onder de rand van de velg, de band moet natuurlijk wel in de velg kunnen vallen. Is de diameter van je velg 17" dan zal het gat van de band kleiner zijn dan 17" zodat deze in de velg valt. Dit verschil moet klein zijn, is het gat van je band bijvoorbeeld 15 inch dan zou het verschil groot zijn. Wat ook belangrijk is naast de juiste diameter is de juiste breedte. Om dit te meten meet je van de rand van de velg naar de andere rand. Dit is de breedte. Meet vervolgens ook het wiel in de breedte van rand naar rand. Komen de maten overeen of is de afwijking minimaal (een paar millimeters, een of twee) dan zit het goed.

Vaak gezochte woorden

Wat is auto/motor tuning voor de Volkswagen Up De specialisten leggen het uit

Auto/motor tuning houd in dat je de instellingen in de computer van de Volkswagen Up aanpast. Het doel is het hoogst haalbare te bereiken om zo te zorgen dat de Volkswagen Up sneller kan rijden. Dit noem je chiptuning, het aanpassen van de chip. Motor tuning is het aanpassen van de motor van een auto om deze sneller te maken. Motor tuning is dus totaal wat anders dan chiptuning. Vaak maken mensen alleen maar gebruik van chiptuning en noemen ze dit soms onterecht motortuning. Aan de motor zelf verandert tenslotte niets. Je kan het laten doen door een garagebedrijf. Officieel moet de auto opnieuw gekeurd worden. De controle moet plaatsvinden bij het keuringsstation van de RDW in Lelystad en zal tussen de een paar honderden tot duizenden euro's kosten. De auto dient gekeurd te worden als een van buiten Europa geïmporteerde auto een vrij prijzige onderneming dus. De meeste mensen kiezen ervoor om dit niet te doen en rijden dus in feite niet legaal rond. In Duitsland echter is het wel volledig legaal, koop je daar een Volkswagen Up die motor- of chiptuning heeft ondergaan en importeer je deze auto daarna naar Nederland dan is het toegestaan in de auto te rijden als de auto de controle doorstaat. Deze keuring is echter minder uitgebreid dan de controle voor van 'buiten-Europa' ingevoerde auto's en er is een grote kansdat de auto de keuring doorkomt.

Vloeiend schakelen in een Volkswagen Up

Vloeiend schakelen is van groot belang bij het rijden in een Volkswagen Up. Zodra je vloeiend schakelt zal je sneller kunnen opschakelen en afschakelen. Je kunt de auto beter op het juiste toerental houden (goed voor het milieu) en zal de motor en de koppelplaat langer goed houden. Om netjes in een Volkswagen Up te kunnen schakelen is het belangrijk dat je een goede voet-hand coördinatie hebt. Ook is het van belang dat je goed (blind) de pook kunt vinden. Zodra er geschakeld moet worden (bij een te hoog of te laag toerental) laat je het gaspedaal los en trap je gelijkmatig het koppelingspedaal in. Nu schakel je naar de gewenste versnelling met de pook. Nadat de pook in de goede versnelling staat laat je geleidelijk het koppelingspedaal opkomen terwijl je tegelijkertijd langzaam het gaspedaal indrukt. Op deze manier zal je netjes schakelen in je Volkswagen Up.

Aangeprezen URLS

Waarom zou je je Volkswagen Up particulier of aan een opkoper te verkopen

Wil jij je Volkswagen Up verkopen aan een particulier of dealer? Kijk dan goed naar de mogelijkheden. Het vinden van een particuliere koper kan soms veel tijd kosten. Je dient goede foto's te maken van de auto. Maak foto's waar de gehele auto op staat, maar ook van bepaalde details die je extra wilt benadrukken. Zijn er krassen, maak hier dan ook een foto van. Als een koper komt kijken en hij ontdekt een deuk welke niet op een foto staat zal deze koper zonder twijfel meteen van de koop afzien omdat hij het niet vertrouwt. belangrijk is ook de foto's te maken op een plek waar de auto goed belicht is, donkere foto's zijn minder aantrekkelijk. Plaats advertenties op internet zoals marktplaats en beschrijf de auto, vergeet ook niet te vermelden tot wanneer de check loopt en vermeld ook de km-stand. Soms kan een advertentie in de krant ook helpen bij het vinden van een particulier. In jouw straat de auto aanbieden is ook een manier om particuliere kopers te vinden, dit is echter niet in elke straat toegestaan. Wil je weten of het in jouw straat mag vraag dit dan na bij de gemeente en voorkom een nare boete. Bij verkoop aan een opkoper of autobedrijf is het vaak verstandig om bij meerdere bedrijven te informeren wat je voor de Volkswagen Up zal krijgen. Dit kan verschillen per bedrijf. Let ook op aanbiedingen met betrekking tot het eventueel inruilen van de auto, zo kan je twee vliegen in een klap slaan.

Een scheurtje in je ruit van jouw Volkswagen Up – het gebeurt ons allen wel een keer

Je hebt het liever niet, door een ongelukje kan er een scheur ontstaan in de autoruit van de Volkswagen Up. Erg vervelend natuurlijk maar gelukkig kun je er in sommige situaties wel wat aan laten doen. Is de scheur relatief klein, dan kan deze soms bewerkt worden met een bijzondere harssoort bij een ruitenspecialist.