CalexicoWOOD_K.gif

Vanliga frågor (QnA)

Kan privatpersoner handla hos CALEXICO?

Hur går en webbeställning till?

Mitt material var skadat vid leverans, hur reklamerar jag transportskadan?

  1. Ta bilder på skadan.
  2. Anmäl skadan till föraren som levererat godset, uppmana även hen att ta bilder på godset och dokumentera i sitt system; det är underlättar reklamationshanteringen om även speditör har dokumenterat skadan.
  3. Anmäl till oss inom 5 DAGAR från att gods tagits emot via mejl till info@calexicowood.se. Ange Reklamation + ordernummer i rubrikraden. Skicka med skadebilderna.
  4. Vi skjuter fram förfallodag för den faktura du mottagit och sköter reklamationen med speditören. Är skadan liten kan prisreduktion förekomma som kompensation. I normalfallet skickar vi ersättningsmaterial som täcker materialskadan men det förekommer variationer i hanteringen beroende på typ av material och din projektsituation. Det är alltid bra att följa upp reklamationsmejlet med ett telefonsamtal.

Kan jag handla råsågat massivträ i fasta (önskade) mått i små mängder?

Vilka enheter används för att ange pris och mått på produkter och tjänster som visas på hemsidan och länkade marknadsplatser?

Varför skiljer sig priserna ibland mellan CALEXICOs hemsida och länkade marknadsplatser?

Om jag inte hittar rätt lagervara hos er, kan ni hjälpa mig ändå?

Säljer ni över hela Sverige?

Hur betalar jag?

Kan man titta på materialet innan köpet?

De lager vi säljer ifrån är tillgängliga efter överenskommelse. Det innebär att du som kund gör en beställning därefter kan du om lagret ligger i närheten åka och besikta det beställda materialet. Är det inte som du tänkt kan du avstå affären. I det fall CALEXICO ordnar transporten och du är privatperson kan du alltid enligt Distansköpslagen ångra ditt köp inom 14 dagar. Observera att du som kund står för returtransporten enligt CALEXICOs affärsvillkor.