Published using Google Docs
OP80-Tècniques bàsiques de reproducció tridimensional
Updated automatically every 5 minutes

GUIA DOCENT

2021-2022

1. Identificació de l’assignatura

Titulació: Títol Superior de Disseny

Nivell: Títol Superior d’Ensenyaments Artístics

Nom de l’assignatura/codi:         OP80-Tècniques bàsiques de reproducció tridimensional

Especialitat

Curs

Període

Tipus

Nombre de crèdits ECTS

TODAS

3º Y 4º

 -SEGUNDO SEMESTRE-

OPTATIVA

-4-

Departament:     tallers tridimensionals

Idioma: CASTELLANO

Horari: ----------------------

Web de l’assignatura :  https://tallerstridimensionals.blogspot.com/

Professorat responsable:

----------------------

Francisco Rodrigo Sandoval        

Correu electrònic:    frodrigo@escoladisseny.com

Cap de departament

Francisco Rodrigo Sandoval        

Correu electrònic:    frodrigo@escoladisseny.com

2. Contextualització

  •  L'ASSIGNATURA ESTÀ OBERTA A TOTES LES ESPECIALITATS, AIXÒ POTÈNCIA LA INTERDISCIPLINA I EL TREBALL EN EQUIP DONCS CADA ESPECIALISTA ASSESSORA EL GRUP A LA SEVA ÀREA.
  • -ES CONSIDERA QUE L'ASSIGNATURA OPTATIVA -TÈCNIQUES BÀSIQUES DE REPRODUCCIÓ TRIDIMENSIONAL POSSIBILITA EL DESENVOLUPAMENT D'HABILITATS I DESTRESES MANUALS.
  •  -REPRESENTACIONS BÀSIQUES D'ELEMENTS TRIDIMENSIONALS.
  • -CONFIGURACIÓ DE FORMES A L'ESPAI. .
  • -CONEIXEMENT BÀSIC DEL LLENGUATGE I ELS RECURSOS MATERIALS I TÈCNICS DE LA REPRESENTACIÓ TRIDIMENSIONAL I LA SEVA CONCEPCIÓ INVESTIGADORA.

2.1. Matèria a la qual pertany l’assignatura

  • MATÈRIA : LLENGUATGE I TÈCNIQUES DE REPRESENTACIÓ I COMUNICACIÓ.

2.2. Perfil profesional

EL PERFIL DEL GRADUAT EN DISSENY CORRESPON AL D'UN PROFESSIONAL QUALIFICAT CAPAÇ DE CONCEBRE, FONAMENTAR I DOCUMENTAR UN PROCÉS CREATIU A TRAVÉS DEL DOMINI DELS PRINCIPIS TEÒRICS I PRÀCTICS DEL DISSENY I DE LA METODOLOGIA PROJECTUAL, CAPAÇ D'INTEGRAR ELS DIVERSOS LLENGUATGES I LES LLENGUATGES, I SIGNIFICATIUS.

EN AQUEST SENTIT L'ASSIGNATURA OPTATIVA TÈCNIQUES BÀSIQUES DE REPRODUCCIÓ TRIDIMENSIONAL  PRETÉN APORTAR AL FUTUR DISSENYADOR UNA PERSPECTIVA DE CONEIXEMENT EMPÍRIC EN EL MARC DELS DIVERSOS LLENGUATGES, LES TÈCNIQUES I LES TECNOLOGIES  DE LA REPRESENTACIÓ I EXECUCIÓ TRIDIMENSIONAL PRÒPIES DEL TALLER TRIDIMENSIONAL DE MOTLLES

3. Requisits

3.2. Requisits essencials

INTERÈS EN LA CONFIGURACIÓ DE FORMES A L'ESPAI.

  • L'ASSIGNATURA OPTATIVA TÈCNIQUES BÀSIQUES DE REPRODUCCIÓ TRIDIMENSIONAL " ES PLANTEJA COM A CONTINUACIÓ SEQÜENCIADA A L'ASSIGNATURA TALLER TRIDIMENSIONAL DE PRIMER CURS.

I

3.2. Requisits recomanables 

SENT EL CARÀCTER DE L'ASSIGNATURA ESSENCIALMENT PRÀCTICA, ÉS ESPECIALMENT IMPORTANT I NECESSÀRIA L'ASSISTÈNCIA A CLASSE.

----------------------

4. Competències

4.1. CT/Competències transversals 

CT01- Organitzar i planificar el treball de manera eficient i motivadora.

CT02- Recollir informació significativa, analitzar-la, sintetitzar-la i gestionar-la adequadament.

CT03- Solucionar problemes i prendre decisions que responguin als objectius del treball que es realitza.

CT06- Realitzar autocrítica cap al propi desenvolupament professional i interpersonal.

CT07- Utilitzar les habilitats comunicatives i la crítica constructiva en el treball en equip.

CT08- Desenvolupar raonada i críticament idees i arguments.

CT09- Integrar-se adequadament en equips multidisciplinaris i en contextos culturals diversos.

CT11- Desenvolupar en la pràctica laboral una ètica professional basada en l'apreciació i la sensibilitat estètica, mediambiental i cap a la diversitat.

CT13- Cercar l'excel·lència i la qualitat en la seva activitat professional.

CT14- Dominar la metodologia de recerca en la generació de projectes, idees i solucions viables.

CT15- Treballar de forma autònoma i valorar la importància de la iniciativa i l'esperit emprenedor en l'exercici professional.

CT17- Contribuir amb la seva activitat professional a la sensibilització social de la importància del patrimoni cultural, la seva incidència en els diferents àmbits i la seva capacitat de generar valors significatius.

4.2. CG/Competències generals 

CG01- Concebre, planificar i desenvolupar projectes de disseny d'acord amb els requisits i condicionaments tècnics, funcionals, estètics i comunicatius.

CG02- Dominar els llenguatges i els recursos expressius de la representació i la comunicació.

CG03- Establir relacions entre el llenguatge formal, el llenguatge simbòlic i la funcionalitat específica.

CG06- Promoure el coneixement dels aspectes històrics, ètics, socials i culturals del disseny.

CG07- Organitzar, dirigir i / o coordinar equips de treball i saber adaptar-se a equips multidisciplinaris.

CG08- Plantejar estratègies de recerca i innovació per a resoldre expectatives centrades en funcions, necessitats i materials.

CG09- Investigar en els aspectes intangibles i simbòlics que incideixen en la qualitat.

CG10- Ser capaços d'adaptar-se als canvis i a l'evolució tecnològica industrial.

CG11- Comunicar idees i projectes als clients, argumentar raonadament, saber avaluar les propostes i canalitzar el diàleg.

CG15- Conèixer processos i materials i coordinar la pròpia intervenció amb altres professionals, segons les seqüències i graus de compatibilitat.

CG16- Ser capaços de trobar solucions ambientalment sostenibles.

CG17- Plantejar, avaluar i desenvolupar estratègies d'aprenentatge adequades a la consecució objectius personals i professionals.

CG18- Optimitzar la utilització dels recursos necessaris per assolir els objectius previstos.

CG19- Demostrar capacitat crítica i saber plantejar estratègies de recerca.

CG20- Comprendre el comportament dels elements que intervenen en el procés comunicatiu, dominar els recursos tecnològics de la comunicació i valorar la seva influència en els processos i productes del disseny.

4.2.CE/Competències específiques de l’especialitat

COMPETÈNCIES

 -DOMINAR BÀSICAMENT ELS LLENGUATGES I ELS RECURSOS EXPRESSIUS DE LA REPRESENTACIÓ I LA COMUNICACIÓ TRIDIMENSIONAL. -DEBATRE I COMUNICAR IDEES I CONCLUSIONS ALS CLIENTS, AIXÍ COM SABER AVALUAR I REACCIONAR DAVANT DELS ESTÍMULS GENERATS PER AQUESTS. -APLICAR ELS MÈTODES DE VERIFICACIÓ PER A L'EFICIÈNCIA COMUNICATIVA. -TENIR UNA VISIÓ CIENTÍFICA SOBRE LA PERCEPCIÓ I EL COMPORTAMENT DE LA FORMA, DE LA MATÈRIA, DE L'ESPAI, DEL MOVIMENT, DE LA LLUM I DEL COLOR. -DESENVOLUPAR UNA ACTITUD REFLEXIVA I CREATIVA DE L'ESPAI. CAPACITATS -CAPACITAT D'OBSERVACIÓ DELS FENÒMENS ESTÈTICS, TRIDIMENSIONALS I COMPRENSIÓ DELS PROCESSOS GENERALS QUE INTERVENEN EN L'ELABORACIÓ D'OBJECTES TRIDIMENSIONALS. -CAPACITAT D'ESTRUCTURACIÓ DE L'ESPAI TRIDIMENSIONAL -COMPRENSIÓ DE LA IMPORTÀNCIA DEL TREBALL INDIVIDUAL I DEL TREBALL EN EQUIP.

-CAPACITAT D'IMMERSIÓ EN EL TREBALL DONANT IMPORTÀNCIA A L'EXPERIMENTACIÓ, AL PROCÉS SEGUIT I A L'ADQUISICIÓ D'UN SISTEMA DE TREBALL PERSONAL. -APRENENTATGE SOBRE MATERIALS, TÈCNIQUES I PROCESSOS DE TREBALL AMB RIGOROSITAT EN EL COMPLIMENT DE LES NORMES DE SEGURETAT, HIGIENE I MEDI AMBIENT. -CONÈIXER ELS LLENGUATGES TRIDIMENSIONALS A TRAVÉS DEL TREBALL DELS ARTISTES. -DESENVOLUPAR LLERES D'EXPRESSIÓ PERSONAL. HABILITATS -ÚS D'EINES I MATERIALS BÀSICS

-DOMINIO DE TÉCNICAS ELEMENTALES  Y SU  UTILIZACIÓN ADECUADA .

APTITUDS -DESENVOLUPAMENT DE LA CREATIVITAT INDIVIDUAL I COL·LECTIVA INTEGRADA EN EL CONTEXT CONTEMPORANI -PARTICIPACIÓ A LA SOLUCIÓ DE PROBLEMES.

5. Resultats d’aprenentatge

-TÈCNIQUES INSTRUMENTALS ELEMENTALS DE L'ESTRUCTURA, L'EXPRESSIÓ I LA REPRESENTACIÓ TRIDIMENSIONAL .-INVESTIGACIÓ DEL VOLUM I CONCEPCIÓ ESPACIAL. -POTENCIAR LA INTERDISCIPLINA I EL TREBALL EN EQUIP. -MÈTODES DE CERCA I INVESTIGACIÓ PROPIS DE LA MATÈRIA

BLOC TEMÀTIC I

 “INTRODUCCIÓ BÀSICA AL TALLER“ 1.1.-CONEIXEMENTS BÀSICS DELS MATERIALS PROPIS DEL TALLER . 1.2.- LES TÈCNIQUES I ELS PROCEDIMENTS ELEMENTALS PROPIS DEL TALLER. 1.2.1.-REPRODUCCIÓ I PRODUCCIÓ DE LA FORMA MITJANÇANT PROCEDIMENTS DE BUIDAT EN MOTLLES ELEMENTALS D'ELABORACIÓ MANUAL, REUTILITZABLES RÍGIDS I FLEXIBLES. 1.3.-MODELAT I TALLA A ESCAIOLA. 1.4.-PRODUCCIÓ DE VOLUMS DE CONTRAST ORGÀNIC-GEOMÈTRIC 1.5.- PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS I PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT.

BLOC TEMÀTIC II

REPRODUCCIÓ I PRODUCCIÓ DE LA FORMA MITJANÇANT MOTLLES REUTILITZABLES ELEMENTALS, RÍGIDS I FLEXIBLES. 1-1.- CONCEPTE, HISTÒRIA, TERMINOLOGIA. CLASSIFICACIÓ DELS MOTLLES D'ELABORACIÓ MANUAL, USOS I APLICACIONS. 1-2.- PROCEDIMENTS I MATERIALS DE MOLTEJAT: 1-2.1.- MOTLLES RÍGIDS REUTILITZABLES. -DESPEIX I SUBJECCIÓ DE PECES. EMMOTLLANTS. COMPATIBILITAT DE MATERIALS. -GUIXOS: PROPIETATS I CARACTERÍSTIQUES. 1-2.2.- MOTLLES FLEXIBLES REUTILITZABLES. -DESPEIX I SUBJECCIÓ DE PECES. EMMOTLLANTS. COMPATIBILITAT DE MATERIALS. -ELASTÒMERS: PROPIETATS I CARACTERÍSTIQUES. 1-3.- PROCEDIMENTS I MATERIALS DE BUIDAT: COMPATIBILITAT DE MATERIALS. 1-3.1.-COLADA, PINZELLAT I APRETÓ. 1.3.2.-GUIXOS, CIMENTS, PASTA CERÀMICA, PASTA DE PAPER, CERA, RESINES. ELS CONTINGUTS DELS BLOCS TEMÀTICS PODRAN SEQÜENCIAR-SE EN UN ÚNIC EXERCICI.

7. Metodologia docent

MÈTODE INDIVIDUALITZAT I PERSONALITZAT

7.1. Estratègies generals metodològiques

-CLASSES PRESENCIALS (ASSISTÈNCIA MÍNIMA DEL 80%) -LA METODOLOGIA D'AQUEST CURS ES DESENVOLUPA D'ACORD AMB DUES FASES ESTABLERTES QUE ES DONARAN DE MANERA CONTÍNUA EN CADA CLASSE. -LA PRIMERA FASE SERÀ EXPOSITIVA PER PART DEL PROFESSOR I/O DEMOSTRACIÓ PRÀCTICA AL TALLER PROMOENT LA PARTICIPACIÓ DE L'ALUMNE.

        

Clases prácticas

-A LA SEGONA FASE CADA ALUMNE REALITZARÀ UN EXERCICI PERTINENT.

EN ACABAR ELS ESMENTATS PERÍODES L'ALUMNE PRESENTA ELS EXERCICIS CORRECTAMENT RESOLTS AIXÍ COM UN TRÍPTIC/ MEMÒRIA/TREBALL QUE CONTINGUI TOTS I CADASCUN DELS PROCESSOS I DOCUMENTS GENERATS I/O UTILITZATS EN EL SEU

7.2 Organització i tipus d’activitats d’aprenentatge

Activitats de treball presencial

50

Modalitat

Tipus d’agrupament

Descripció de la finalitat i metodologia emprada

Classes TEÒRIQUES

Grup  ratio 10

S'EXPOSA EL CONTINGUT TEÒRIC DE L'ASSIGNATURA A TRAVÉS DE SESSIONS TEÒRIQUES.

10 hores

Classes pràctiques

Individual y ratio 10

L'ALUMNE REALITZA UN TREBALL PRÀCTIC A DETERMINAR, (EL TREBALL PRÀCTIC SERÀ DOCUMENTAT AMB UN TRÍPTIC-MEMÒRIA-TREBALL ESCRIT NO PRESENCIAL).

40 hores

Activitats de treball no presencial

50

Modalitat

Tipus d’agrupament

Descripció de la finalitat i metodologia emprada

REALITZACIÓ DE TREBALLS ESCRITS

Individual

-L'ALUMNE PRESENTA UNA MEMÒRIA -TREBALL ESCRIT QUE CONTINGUI TOTS I CADASCUN DELS PROCESSOS I DOCUMENTS GENERATS I/O UTILITZATS.

20 horas

REALITZACIÓ DE TREBALLS PRÀCTICS I ESCRITS

individual

-L'ALUMNE PREPARA EL TREBALL NECESSARI I PREVI AL TALLER QUE SE LI VAGI DEMANANT AMB LA DEGUDA ANTELACIÓ..

30 Horas

7.3 Instal·lacions del centre i material

-EL TALLER DE MOTLLES, ELS SEUS MATERIALS I PROCEDIMENTS ELEMENTALS. -EN EL DESENVOLUPAMENT DE LES PRÀCTIQUES AL TALLER S'UTILITZARAN ELS MITJANS NECESSARIS DE SEGURETAT I HIGIENE EN EL TREBALL I S'OBSERVARAN LES RECOMANACIONS DEL DEPARTAMENT I LES NORMES LEGALS. -ESTÀ TERMINANTMENT PROHIBIT L'ÚS DE MÀQUINES I EINES ELÈCTRIQUES SENSE LA PRESÈNCIA DIRECTA DEL PROFESSOR RESPONSABLE.

7.4 Activitats interdisciplinàries

DONAT EL CARÀCTER ELEMENTAL I INTRODUCTORI DE L'ASSIGNATURA NO ESTÀ PREVIST ACTIVITAT INTERDISCIPLINÀRIA.

7.5 Activitats complementàries

VISITES EXPOSICIONS I MUSEUS SI PROCEDEIX I RESULTA CONVENIENT EN LA MARXA DEL GRUP. MUNTATGE EXPOSICIONS AL CENTRE SI PROCEDEIX I ELS RESULTATS HO ACONSELLEN.

-Las actividades complementarias se desarrollarán de acuerdo con las necesidades académicas de la asignatura y / o el calendario de las instituciones públicas y privadas que las organizan (en su caso). "

8. Avaluació de l’aprenentatge dels estudiants

8.1. Criteris d’avaluació generals del departament (si és el cas)

-SEGUIMENT I CONTROL CONTINUAT DELS TREBALLS DELS ALUMNES. -L'APLICACIÓ DEL PROCÉS D'AVALUACIÓ CONTÍNUA REQUEREIX DE L'ALUMNAT UNA ASSISTÈNCIA MÍNIMA DEL 80% A LES ACTIVITATS LECTIVES I EN LA RESTA D'ACTIVITATS PRESENCIALS PROGRAMADES. QUAN NO S'ABASTI DIT PERCENTATGE DE PRESENCIALITAT S'HAURÀ DE SUPERAR UNA PROVA DELS CONTINGUTS PENDENTS I PER SUPERAR L'ASSIGNATURA L'ALUMNAT HAURÀ DE LLIURAR EL 100% DELS TREBALLS PRÀCTICS I ESCRITS. - Els exercicis que es lliuren incomplets es consideraran com a no presentats. - És necessari tenir aprovats tots els exercicis per superar l'assignatura. La qualificació insuficient i/o no presentat en un exercici, suposarà automàticament la mateixa qualificació global a l'assignatura. .

S'AVALUARAN LES ACTIVITATS DELS ALUMNES ATENENT ELS FACTORS SEGÜENTS: -ADEQUACIÓ DEL RESULTAT ALS OBJECTIUS PREVIS -ORIGINALITAT I QUALITAT EXPRESSIVA -CREATIVITAT A LA CERCA DE SOLUCIONS -ASSISTÈNCIA I PARTICIPACIÓ A LA CLASSE -EVOLUCIÓ D'APRENENTATGE DE L'ALUMNE AMB RESPECTE DE TREBALLS ANTERIORS. -DISPOSICIÓ AL TREBALL EN EQUIP -AFA DE SUPERACIÓ

8.2. Criteris d’avaluació

CA01- Assisteix regularment a les activitats lectives, tutories, seminaris, i a la resta de les activitats programades.

CA02- Participa regularment a les activitats lectives, tutories, seminaris, i a la resta de les activitats programades.

CA03- Participa a l’aula de manera discursiva i argumenta el propi punt de vista raonadament.

CA04- Demostra interès per la matèria.

CA05- Coneix, assimila i comprèn els conceptes fonamentals de l’assignatura.

CA06- Demostra i aplica correctament els conceptes fonamentals de l’assignatura en les activitats programades.

CA07- Coneix i utilitza correctament la terminologia específica de l’assignatura.

CA08- Coneix i utilitza correctament els materials, les eines, les tecnologia i les tècniques específiques de l’assignatura.

CA09- Demostra capacitat de síntesi, actitud crítica i raonament argumentat en les activitats programades.

CA10- Planifica correctament el temps i les activitats programades.

CA11- Treballa amb pulcritud, ordre i neteja.

CA12- Demostra capacitat per expressar conceptes o reflexions, amb un fil conductor bàsic i ordenat.

CA13- Segueix la metodologia de treball proposada, les normes de presentació i els terminis d’entrega establerts.

CA14- Presenta correctament les activitats programades.

CA15- Resol correctament les activitats programades.

CA16- Demostra sensibilitat artística, imaginació creativa, creativitat, innovació i originalitat en les activitats programades.

CA17- Desenvolupa un estil propi en les activitats programades

CA18-Adequació del resultat als objectius previs

CA19-Afany de superació

CA20-Originalitat i qualitat expressiva.

CA21-Disposició al treball en equip.

8.3. Procediments i tècniques d’avaluació i criteris de qualificació o ponderació

Procediments i tècniques d’avaluació

Tipus (*)

Criteris d’avaluació

Criteris de qualificació o ponderació

Itinerari A

eval.continua

Itinerari B

eval.extraordinaria**

Tècniques d’observació (registres, llistes de control, etc.)

NR

CA01-, CA02-, CA03-, etc.

20%

---

Carpeta d’aprenentatge: Treballs escrits individuals i/o en grup: assajos, memòries, informes...

R

CA06, CA07, CA09, CA012, CA013, CA14, CA15

30%

---

Projectes/Treballs de llarga durada

R

CA01, CA02, CA03,,CA04, CA05, CA08, CA06, CA07, CA09 ,CA10,CA11, CA012, CA013, CA14, CA15 CA16, CA17, CA18, CA19

50%

---

Prova objectiva final -A l'inici de la prova objectiva final i/o extraordinària de l'assignatura, caldrà presentar acabats i complets tots els exercicis pràctics i escrits realitzats durant el curs.

R

,CA04, CA05, CA08, CA06, CA07, CA09 ,CA10,CA11, CA012, CA013, CA14, CA15 CA16, CA17, CA18, CA19.

50%

Lliurament de tots els treballs acabats (tant pràctics com escrits realitzats durant l´any al taller). La mitjana aritmètica del lliurament de treballs i la prova final és aplicable a partir de la qualificació de 5.

R

,CA04, CA05, CA08, CA06, CA07, CA09 ,CA10,CA11, CA012, CA013, CA14, CA15 CA16, CA17, CA18, CA19..

50%

Total

100 %

100 %

*Aquest camp s’utilitza per especificar el tipus o caràcter de l’activitat d’avaluació: NR (no recuperable) o R (recuperable).

** Per fer mitjana s’ha de tenir una nota de 5 tant a la prova objectiva final com en els treballs acabats (tant pràctics com escrits) realitzats durant l’any.

9. Recursos, bibliografia i documentació complementària

9.1. Bibliografia bàsica: 

: - AAVV: “GUÍA COMPLETA DE LA ESCULTURA, MODELADO Y LA CERÁMICA: TÉCNICAS Y MATERIALES". BLUME.

- BROTONS, M.MAGDALENA. “ESCULTURAS DE PALMA” GUÍA, Ed .EL FAR.COL.LECCIÓ ESPARRALL

- MALTESE, C. "LAS TÉCNICAS ARTÍSTICAS”. CÁTEDRA.

- WITTKOWER, R. "LA ESCULTURA: PROCESOS Y PRINCIPIOS", ALIANZA.

- WONG, W. "DISEÑO BI-TRIDIMENSIONAL", G. G.

9.2. Bibliografía complementària: 

http/www.eduardo-chillida.com

http/www.noguchi.org

http/www.moma.org

http/www.metmuseum.org

http/www.madmuseum.org

9.3. Altres recursos: 

TEXTOS I MATERIALS SUBMINISTRATS PEL PROFESSOR

10. Altres observacions

Recuperació de l'assignatura

-A l'inici de la prova objectiva final i/o extraordinària de l'assignatura, caldrà presentar acabats i complets tots els exercicis pràctics i escrits realitzats durant el curs (50% de la nota), i superar la prova pràctica. (50% de la nota). - Per superar l'assignatura els alumnes hauran de lliurar el 100% dels treballs pràctics, a més dels treballs escrits realitzats durant el curs. Els exercicis que es lliuren incomplets es consideraran com a no presentats. - És necessari tenir aprovats tots els exercicis per superar l'assignatura. La qualificació insuficient i/o no presentat en un exercici o prova, suposarà automàticament la mateixa qualificació global a l'assignatura.

Avaluació dels estudiants amb discapacitat

Si al inici del curs, no s'acredita degudament una discapacitat de l'alumne i/o no sigui evident la seva percepció pel professorat, no s'aplicarà cap adaptació curricular a l'aula. En els casos d'estudiants amb discapacitat degudament acreditada o evident, el departament en reunió a aquest efecte proposa la corresponent adaptació en funció del tipus de discapacitat. Els casos de discapacitats menors que necessita alguna adaptació curricular es resoldran a l'aula. Perquè l'avaluació continuada sigui aplicable hauran de realitzar-se els exercicis pràctics o aquells amb què el professor els substitueixi. Per a l'avaluació extraordinària serà necessari el lliurament de tots els exercicis pràctics i teòrics realitzats durant el curs ia més realitzar una prova que tindrà compte les condicions de discapacitat de l'alumne.