In Eigen Herd is een kleinschalige maar bijzondere kookschool gevestigd, gericht op senioren.

Kun je helemaal niet koken, maar ben je wel geïnteresseerd?

Zijn de termen blancheren en braiseren voor jou bekend en wil je je juist verder ontwikkelen? Dan biedt Kookschool Eigen Herd jou volop mogelijkheden. Van basis beginselen tot culinaire hoogstandjes, we leggen de verschillende kooktechnieken uitgebreid uit. Je kunt meteen aan de slag in onze goed uitgeruste keuken! Welke mogelijkheden zijn er?        

BEGINNERSCURSUS                                                        

In deze cursus leer je de verschillende kooktechnieken, waarbij we verschillende producten zoals vlees, vis, gevogelte en groenten gaan gebruiken. De recepten worden vooraf digitaal toegestuurd, zodat je je al kunt inlezen en nadien kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een geslaagd etentje met vrienden. De cursus bestaat uit 6 lessen van 3,5 a 4 uur en is om de 2 weken.

Maximaal aantal deelnemers is 12, zodat ieder voldoende aandacht krijgt.

Uiteraard eten we met elkaar gezellig de bereide maaltijd op incl. bijpassende wijnen.

HOBBYCURSUSSEN                                                        

Deze cursus is voor kookliefhebbers, die het basis koken al beheersen. In deze lessen word telkens een

4 gangen menu gekookt. De kooktechnieken worden verder uitgebreid en de kennis van voedsel en waren verder verdiept. De inbreng van jou als cursist maakt dat deze cursus dynamisch en uitdagender is. De menu's worden vooraf digitaal toegestuurd, ook voor later gebruik. Deze cursussen bestaan uit 6 dan wel 10 lessen van 4 uur en vinden plaats om de 2 weken. Er zijn middag en avondsessies.

Maximaal aantal deelnemers is 12 per groep.        

INTERNATIONALE WORKSHOPS                                                        

In navolging van het afgelopen succesvolle seizoen gaan we weer workshops verzorgen voor de GRIEKSE-, SPAANSE, ITALIAANSE en INDONESISCHE KEUKEN.

Dit jaar starten we ook voor het eerst met een workshop CHINESE keuken. Dit land herbergt vele bijzondere culinaire schatten en daar willen graag geïnteresseerden

kennis mee laten maken! De workshops worden gegeven voor maximaal 12 deelnemers en beginnen telkens om 18.30 uur en duren

gemiddeld 4 uur.

        

EIGEN WORKSHOPS

Wil je een keer koken met vrienden of collega’s? Of graag een specifieke Bistro avond organiseren waar samen enkele Franse klassieke gerechten worden bereid? Kookstudio Eigen Herd biedt mogelijkheden om eigen workshops te organiseren, van zeer eenvoudig tot zeer exclusief.

Dit kan voor groepen vanaf 6 tot 30 personen.        

                                        

Wil je meer weten over de cursussen of de workshops zoals aanvangstijden, data?

Neem dan contact me op Dora Verbruggen, tel.0613752525

Inschrijven kan via onze website www.eigenherd,nl onder de link cursussen staat een inschrijfformulier.