Adatvédelmi Tájékoztató:

1. Az adatkezelési tájékoztató célja

Egyéni vállalkozóként üzleti tevékenységemmel összefüggésben Adatkezelővé váltam.
Az általam folytatott adatkezelés rendelések, szerződések teljesítése kapcsán jogszabályi alapon, illetve hírlevél feliratkozás esetén az Érintett önkéntes hozzájárulásával valósul meg.
Ezen tájékoztató célja a jogszabályi megfelelésen túl az Érintettek/Adatgazdák tájékoztatása arról, hogy hogyan gyűjtöm, kezelem, tárolom, törlöm az adatokat.

Érintettnek tekintem a hozzám személyesen, telefonon, elektronikusan forduló érdeklődőket, a megrendelőket, üzleti partnereket, hírlevélre feliratkozottakat, a honlap látogatóit, közösségi oldalak felhasználóit, egyszóval mindenkit, aki a vállalkozásommal kapcsolatba kerül.

Az adatkezeléssel kapcsolatos adatvédelmi irányelveim folyamatosan elérhetők a www.bogrec.hu weboldalon a  http://www.bogrec.hu/adatvedelem linken.
Jogot formálok arra, hogy a tájékoztatót bármikor megváltoztassam, ha úgy látom szükségesnek. A változtatás indoka lehet a módosuló jogszabályoknak való megfelelésen túl az adatkezeléssel is összefüggésbe hozható szolgáltatások javítása, pl. az adatkezelési gyakorlatban, vagy az adatkezelők személyében bekövetkező változás.

A módosítások nyomon követése az Érintettek felelőssége, minden esetben azt feltételezem, hogy kölcsönösen az éppen hatályos Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltakat tekintjük irányadónak.

Amennyiben a változtatások jellege azt indokolttá teszi, az Érintetteket időről időre tájékoztatom. Én, mint adatkezelő felelősséget vállalok azért, hogy az esetlegesen bekövetkező adatvédelmi jogsértés kockázatát és annak Adatgazdákra gyakorolt hatását mérlegeljem és elkerüljem a felesleges kockázatvállalást.

Áttekintve a 2018. május 25-től hatályba lépő GDPR vonatkozó rendelkezéseit úgy látom, hogy Vállalkozásom az Érintettek adatbiztonságát  tevékenységével nem veszélyezteti.

Korábban is tiszteletben tartottam a Vállalkozásommal kapcsolatba kerülők személyes adatainak védelmét és az őket megillető információs önrendelkezési jogot.

Az adatokat bizalmasan kezelem, azokkal nem kereskedem és megteszek minden olyan intézkedést, mely tőlem telhetően az adatok biztonságát garantálja.

Az Érintettek a Vállalkozásomhoz kapcsolódó oldalak látogatásával tudomásul veszik, hogy az általánosan elterjedt használatú felületek, termékek Szolgáltatóinak én magam is csak Felhasználója vagyok, azokat tartalom megjelenítési, kapcsolattartási, tárolási célokra használom fel. A Szolgáltatók ( pl. Google, Facebook) tőlem független, önálló adattárolási és adatkezelési gyakorlatot folytatnak, ezeket  saját hatáskörben szabályozzák, az esetleges incidensekért maguk felelnek.

Az alábbiakban ismertetem az adatkezelési gyakorlatot.

2. Az adatkezelő adatai

Az adatkezelő neve, személye: Szabóné Németh Nóra Ilona

Az adatkezelő címe: 1117 Budapest Váli utca 8. 1. emelet 1. ajtó

Az adatkezelő elérhetősége: nemeth.nora.fazekas@gmail.com

Webhely: www.bogrec.hu

Székhely és postázási cím: 1117 Budapest Váli utca 8. 1. emelet 1. ajtó

Telefonszám: 06/20 937 4119

Adószám: 52510799-1-43

Nyilvántartási szám: 50014118

Kamarai regisztrációs szám: PE52510799

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-99238/2016

Tárhelyszolgáltató neve: Tárhelypark Kft

2.1. Adatvédelmi tisztviselő

Az általam folytatott tevékenység és a kezelt adatok köre nem teszi szükségessé adatvédelmi tisztségviselő kijelölését.

3. A kezelt személyes adatok köre

3.1 Rendeléshez, szerződés teljesítéséhez kapcsolódó személyes adatok

A rendelés teljesítéséhez kötelezően megadandó adatok: Megrendelő neve, Számlázási és Szállítási, vagy kiszállási címe, Telefonszáma, E-mail címe

Az adatok célja a rendeléssel kapcsolatos számlázási-, szállítási- és kapcsolattartási feladatok ellátása.

A megadott adatokat kizárólag a rendelés teljesítéséhez használom fel. Harmadik félnek (futárszolgálat, könyvelő) csak az elengedhetetlenül szükséges adatokat adom át, az adatok valóságtartalmát Adatkezelőként nem ellenőrzöm.

Az adatszolgáltatás jogalapja jogszabályi kötelezettség.

3.2 Kapcsolatfelvételhez szükséges személyes adatok

Kötelező adatok ebben az esetben nincsenek, a megkeresést mindig a Megrendelő/Érdeklődő/Ajánlatkérő kezdeményezi személyesen, elektronikusan, vagy telefonon. Ezekben az esetekben tudomásul veszem, hogy az adott telefonszám, vagy e-mail cím megismerésével és/vagy elmentésével Adatkezelővé válok, viszont az így birtokomba jutott adatokat a szükséges mértékig tárolom és használom, az adatszolgáltatást és a hozzájárulást önkéntesnek tekintem.

Példa: a hívó fél telefonszámát nem rejti el, ezt a telefonom kijelzi, bemutatkozik és a megkeresés tárgya is szükségessé teszi, hogy egy későbbi időpontban felhívjam, akkor ezt értelemszerűen meg fogom tenni a továbbiakban is, ehhez viszont mentenem szükséges a telefonszámát és a nevét.

Írásos megkeresések esetén az adatvédelmi tájékoztató linkje a válaszleveleimben megtalálható lesz.

3.3. Hírlevélhez kapcsolódó adatok

A hírlevélhez kötelezően megadandó adatok köre a Keresztnév és az e-mail cím.

A hírlevél célja a feliratkozott felhasználók tájékoztatása a szolgáltatásokról, a termékeket érintő újdonságokról, a számukra érdekes ajánlatokról, kedvezményekről.

Az adatok felhasználása: időszakos e-mailekben tájékoztatom a Felhasználókat a releváns információkról.

Az adatszolgáltatás jogalapja hírlevél esetében önkéntes.

A hírlevélre fel lehet iratkozni a www.bogrec.hu/kapcsolat oldalon található beágyazott űrlapon, vagy a http://salesautopilot.s3.amazonaws.com/newsletter/letter/nl41599/ns106799/subscribe.html linken.

A Bögrec fazekasműhelyhez kapcsolódó egyéb oldalakon (pl. http://bogrec.blog.hu/) csak szöveges felhívás és/vagy grafikai elem van elhelyezve, amely a feliratkozás lehetőségét ajánlja fel a látogatóknak. Az adatfeldolgozást és adattárolást minden esetben a SalesAutopilot Kft. szerverei végzik.

A hírlevélről való leiratkozás több módon lehetséges: minden levélben megtalálható a leiratkozás link, de a leiratkozni szándékozó a törlését kérheti postai (Szabóné Németh Nóra Ilona, 1117 Budapest Váli utca 8. 1. emelet 1. ajtó), vagy elektronikus (nemeth.nora.fazekas@gmail.com) úton is.

3.4 Technikai adatok

Informatikai eszközöket üzemeltetek, de igyekszem ezeket úgy megválasztani, hogy a kezelt adat jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozás, törlés, vagy véletlen megsemmisülés ellen védett, de egyébként hozzáférhető, hiteles és bizalmas legyen, integritását megtartsa.

A tőlem elvárható döntésekkel és intézkedésekkel gondoskodom az adatkezelés biztonságának védelméről, az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szinten.

Személyes adatok (vagyis minden olyan adat, amely valakinek a természetes személyével kapcsolatba hozható) csak úgy kerülnek a birtokomba, hogy ezeket a számomra az adat tulajdonosa küldi el, vagy közösen használt közösségi platformon válnak láthatóvá (hozzászólás, profilkép, adatlap) a felhasználó láthatósági beállításaitól függően.

Az Internetes  kapcsolat  fenntartásával és a böngészéssel kapcsolatban automatikusan képződnek technikai  adatok. Elképzelhető, hogy ezeket egy többlépcsős folyamatban azonosítani lehet felhasználóval, felhasználói előfizetéssel, tehát akár előfizetővel is, de ez sosem az én aktív döntésem eredménye, ezt minden esetben csak törvény írhatja elő.

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat az informatikai rendszerek naplózzák, ehhez legtöbbször nincs szükség a hozzájárulásunkra. Az adataid gyűjtésének és felhasználhatóságának egy részéről tudsz rendelkezni, ha átnézed az adatvédelmi beállításaidat elsősorban a Google és a Facebook felületein, mivel konkrét felhasználói adatokkal ezek rendelkeznek.

 3.5 Cookie-k (Sütik)

 3.5.1 A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online  tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket; megkönnyítik a weboldal használatát; minőségi felhasználói élményt biztosítanak. Mivel az oldalam nem webáruház, nem hozható létre felhasználói fiók, nem végezhető fizetés, stb. a sütik használata korlátozottan jellemző.

 3.3.2 Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik  célja,  hogy  a  látogatók  maradéktalanul  és  zökkenőmentesen  böngészhessék a weboldalt. Az  ilyen  típusú  sütik  érvényességi  ideje  a  böngészés  befejezéséig  tart,  a  böngésző  bezárásával  a  sütik  e  fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

 3.3.3 Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

 A www.bogrec.hu alkalmazza  a  Google  Analytics,  mint  harmadik  fél  sütijeit  is. A Google  Analytics  statisztikai  célú  szolgáltatás  használatával információkat  gyűjt azzal  kapcsolatban,  hogy  a látogatók hogyan használják a weboldalt.

A szolgáltatást a látogatószám mérésére használom, konverziókövetés nincs beállítva, az adatokat a Google tárolja, és nekem statisztika formájában jeleníti meg.   Google Analytics fiókomba lépve kimutatásokat, jelentéseket kérhetek arról, hogy földrajzilag honnan érkeznek a látogatók, vagy milyen böngészőt használnak, milyen eszközről, milyen keresőkből, milyen kereső kifejezésekre, milyen linkekről érkeznek és mennyi időt töltenek el az oldalon.

A sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

Azonosítható felhasználói adatok nem jutnak a birtokomba és amennyire a Google Analytics adminisztrációs felülete számomra lehetővé tette, a legszigorúbb korlátozásokat alkalmaztam arra nézve, hogy a honlapom látogatóiról gyűjtött adatokat mire használják, hogyan továbbítsák.

Ezt a staisztikai mérőrendszert a legtöbb weboldal használja. Az oldalamon a sütikkel kapcsolatos tájékoztatás azonnal olvasható, de fontosnak tartom megemlíteni, hogy a látogatók a cookie-k adatrögzítését/adattárolását bármikor megtilthatják saját számítógépük böngészőjének adatvédelmi beállításaiban.

A Google Analytics webes tevékenységének letiltására ezen az oldalon https://tools.google.com/dlpage/gaoptout van mód, a következő böngészőkben érhető el: Microsoft Internet Explorer 11, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera.

Minden egyéb, általam tartalommegjelenítésre csak használt felület önálló cookie kezelési szabályzattal bír, az ezzel kapcsolatos tájékoztató kihelyezése is a tulajdonos/üzemeltető feladata.

3.6 Egyéb adatok

3.6.1 Képek,videók

A nekem elküldött információkat, fényképeket, videókat a tőlem elvárható gondossággal és diszkrécióval kezelem, a készítő hozzájárulása nélkül nem osztom meg, amennyiben beazonosítható személyt, ingatlant ábrázol. A fényképek kezelését a GDPR értelmében nem szükséges szisztematikusan különleges adatkezelésnek tekinteni.

Azokat a képeket, amelyek az általam tartott gyerekfoglalkozásokon, felnőtt workshopokon készülnek és kivehetően, felismerhetően látszik rajta személy, sosem teszem ki közösségi média felületre/saját honlapra felhatalmazás nélkül. A felhatalmazás lehet szóbeli, vagy írásbeli.

A képeket szóbeli, vagy írásbeli kérés esetén azonnal leveszem az oldalról.

3.6.2 Vevővélemények és hozzászólások

A hozzám privát csatornán érkező vevővéleményeket írásbeli hozzájárulás bekérése után szoktam közzétenni a Bögrec fazekasműhely Facebook oldalának idővonalán, vagy a www.bogrec.hu oldalon vásárlói véleményként.

4. Az adatkezelés időtartama, az adatok őrzési ideje

Az adatkezelés időtartama a jogszabályban előírt határidőig, vagy a hozzájárulás visszavonásig tart. Az adatok törlése kérhető, de ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőrizni, esetleg a mindenhonnan való végleges törlésük technikailag megoldhatatlan.

Kezelt adatok köre

Felhasználása

Jogalap

Őrzési idő

Rendeléshez kapcsolódó adatok

Rendelések teljesítése, nyilvántartása, szállítatása, könyvelése

Szerződéskötés

Jogszabályi kötelezettség

Változó: papír alapú emlékeztetők a teljesítésig, üzenetváltások a megrendelő törléséig, szigorú számadású nyomtatványok minimum 5 évig

Cookiek, metaadatok

Honlap böngészése, látogatószám mérése

Önkéntes hozzájárulás és/vagy informatikai szükségszerűség

nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak

Kapcsolatfelvételhez szükséges adatok

Telefonhívás, válasz írás

Önkéntes hozzájárulás

Együttműködés végéig/törlésig/ érdekmúlásig

Hírlevél feliratkozók

Hírlevél küldése

Önkéntes hozzájárulás

Leiratkozásig

Képek

Webes tartalom generálás

Önkéntes hozzájárulás

Adatgazda visszavonásáig

Kibocsátott és befogadott elektronikus és papír alapú számlák

Bevételek és kiadások nyilvántartása

Jogszabályi kötelezettség

Nem kerül törlésre

 

5. Az adatkezelés célja, módja és jogalapja

5.1 Általános adatkezelési irányelvek

Törekszem arra, hogy csak a legszükségesebb, az adatkezelés céljának megvalósításához szükséges adatot kezeljem. A tárolt adatokat nem használom fel a gyűjtés céljától eltérő célokra. Az adatokkal nem kereskedem és nem használom fel őket általam etikátlannak tartott mértékben akkor sem, ha az éppen érvényben lévő szabályozás erre módot ad.

Az általam megvalósuló adatkezelések önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat bármikor visszavonhatják.

Felhívom a figyelmet, hogy amennyiben az adatközlő nem a saját adatait adja meg, akkor az Ő felelőssége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Ezúton tájékoztatom az Érintetteket, hogy jogszabályi kötelezettség írja elő, hogy az adatokat továbbítanom kell a szállítást végző cégnek és a könyvelőnek, erről egyéb, külön tájékoztatást nem tartok szükségesnek.

Az adatkezelés alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, különösen az alábbiakkal:

·         Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR)

·         2011. évi  CXII.  törvény  az  információs  önrendelkezési  jogról  és  az  információszabadságról

·         2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.)

·         1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról

·         2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól

·         2000. évi C. törvény a számvitelről

·         45/2014. (II.26.) Kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozó közötti szerződések szabályairól

6. Az adatok fizikai tárolási helyei

Hírlevél címlista adatok >> elektronikus módon, SalesAutopilot szerverein

Sütik >> elektronikus módon, szolgáltatók szerverein

Facebook hozzászólások, üzenetek >> elektronikus módon, Facebook szerverein

Képek, dokumentumok >> Google Fotók

Bevételi nyilvántartás >> Google drive

Emailek >> Gmail, Tárhelypark szerverein

Telefonszámok >> 06209374119 számhoz kapcsolódó SIM névjegyzéke

Megrendelések adatai >> Gmail fiók, Google drive

A megrendelések teljesítéséhez és a hírlevelek kiküldéséhez szükséges adatokat saját, jelszóval ellátott eszközeimen, kétlépcsős azonosítással és/vagy jelszóval védett felhasználói fiókjaimban tárolom.

A hírlevélhez a vásárlókat, érdeklődőket automatikusan soha hozzá nem adom, de felkínálom számukra az alábbi lehetőségeket:

·         hírlevélre való feliratkozás

·         Facebook oldal kedvelése

7. Adattovábbítás, adatfeldolgozás, az adatokat megismerők köre

Az adatokat jellemzően egy személyben kezelem, harmadik félnek nem továbbítom, és nem osztom meg, kivételt képeznek ez alól a fizetésért, szállításért és adott esetben a kapcsolattartásért/adattárolásért felelős partnerek, akik részvétele nélkül a rendelések szerződéses teljesítése meghiúsulna. Általános alapelvként elmondható, hogy harmadik féllel csak meghatározott céllal, a cél eléréséhez feltétlenül szükséges adatokat osztok meg.

Kiemelt Partnerek

Megosztott adatok

Megosztás oka

Magyar Posta Zrt.

Budapest, 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Cégjegyzékszám: 01-10-042463

megrendelő neve, email címe, telefonszáma, szállítási címe

csomag kézbesítése, megrendelés teljesítése

FoxPost Zrt

3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.

Cégjegyzékszám: 10-10-020309

megrendelő neve, email címe, telefonszáma, szállítási címe

csomag kézbesítése, megrendelés teljesítése

Tárhelypark Kft.

1122 Budapest Gaál József út 24.

01-09-322570

a honlap által tárolt adatok

tárhely szolgáltató

Facebook Inc.

Menlo park, USA, California

Messenger alkalmazásban megosztott szállítási és számlázási adatok

adatok továbbítása

Google Inc., Mountain View, USA, California,  94043

1600 Amphitheatre Parkway

Google termékekben tárolt adatok, levelek, képek, táblázatok

adatok tárolása

 

Az Érintettek figyelmébe ajánlom a Partnerek saját adatkezelési tájékoztatóinak áttekintését, azokból is látható, hogy az olyan komplex platformok, mint a Facebook, vagy a Google egyaránt lehetnek adatkezelők és adatfeldolgozók is.

Adatkezelés szempontjából kiemelt adatokat ezen oldalakról nem nyerek ki, de előfordulhat, hogy a megrendelők a szerződés szerinti teljesítéshez elengedhetetlenül szükséges adataikat pl. Messenger Chat alkalmazásán keresztül küldik el. Ebben az esetben az adattárolás biztonságosságának szavatolásáért, ezen oldalak üzemeltetéséért a 3. fél felel.

Profilakotáshoz kapcsolódó remarketing hirdetéseket nem használok, azok a szolgáltatások és elemzések, amelyeket a Facebooktól/Googletól igénybe veszek, illetve számomra elérhetővé tesznek nem minősíthetők adatnak, ebben a szerepben már a Facebook/Google adatkezelő, illetve üzemeltető.

Az egyes közösségi platformok bejegyzései, képei alatt megjelenhetnek rendelési szándékra utaló hozzászólások, amelyek publikussá teszik, hogy egy adott felhasználó mely alkotásra vár. A felhasználók azzal kapcsolatos tájékoztatása, hogy az adott felületen mely interakcióik nyilvánosak, melyek privátak nem az én hatásköröm, de amennyiben észreveszem, hogy magánszemély személyes adata (pl. pontos címe) feltehetően tévedésből került ki az oldalra, akkor tájékoztatom és kérésére elrejtem a hozzászólását.

Az adatfeldolgozók/adatkezelők adatvédelmi tájékoztatói:

►Google: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

►Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation

►Tárhelypark: https://tarhelypark.hu/wp-content/uploads/2018/05/Ta%CC%81rhelypark-Adatkezele%CC%81si-ta%CC%81je%CC%81koztato%CC%81-2018.05.24.pdf

►Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content

►Posta: https://www.posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato

►Foxpost: http://www.foxpost.hu/wp-content/uploads/2018/05/01_Adatkezel%C3%A9si-Szab%C3%A1lyzat_2018.pdf?

7.1 Az Üzemeltetők jogai, kötelezettségei

Az üzemeltető gondoskodik az adatok biztonságáról, minden tőle elvárhatót megtesz annak érdekében, hogy a felvett, tárolt, kezelt adatok jogosulatlan felhasználását elkerülje.

Egy személyben nincs módom felelősséget vállalni, ha az adatok (Név, e-mail-cím, telefonszám) központi szervereket érintő hacekertámadás, vagy hardverhiba, szoftverhiba, vagy más elháríthatatlan okból semmisülnek meg, vagy kerülnek illetéktelen birtokba.

Nem vállalok felelősséget semmilyen számítástechnikai vírus okozta kárért, amely a Felhasználó számítástechnikai berendezésében vagy egyéb tulajdonában a weboldal használata, vagy az elektronikus levelezés során keletkezett. A Felhasználó köteles a weboldalon található dokumentumok, információk letöltését megelőzően gondoskodni a megfelelő vírusvédelemről.

7.2 Weblap, mint harmadik fél

A www.bogrec.hu honlap több külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használ. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot. Felhívom a figyelmet, hogy bármelyik ilyen  tartalomra, hirdetésre, videóra, vagy linkre kattintva egy másik weblapra kattintasz. Mint honlap üzemeltető, nem ellenőrzöm az ezeken az oldalakon feltüntetett egyéb tartalmakat és linkeket, és nem vagyok felelős a Honlappal összelinkelt weblapokon alkalmazott irányelvekért. Ezen felül a fenti oldalak és szolgáltatások, beleértve a tartalmakat és linkeket, folyamatosan változhatnak, továbbá saját adatvédelmi irányelvekkel és felhasználói feltételekkel rendelkeznek. Bármely, honlapomtól különböző oldal böngészését az adott oldal felhasználói feltételei és adatkezelési irányelvei szabályozzák, melyek eltérhetnek a sajátomtól.

8. Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az  érintett  tájékoztatást  kérhet  személyes  adatai kezeléséről,  valamint  kérheti  személyes  adatainak  helyesbítését,  illetve  –  a  kötelező  adatkezelések  kivételével  –  törlését,  visszavonását,  élhet  adathordozási-,  és  tiltakozási  jogával  az  adat  felvételénél  jelzett  módon,  illetve  az  adatkezelő  fenti  elérhetőségein.  

Az alábbiakban röviden ismertetem, hogy mely jogok illetik meg az Adatgazdát. Általánosságban elmondható, hogy a törvény sokkal több jogot biztosít az Érintetteknek, mint amennyit ebben a kevés adatot kezelő művészeti vállalkozásban gyakorolhatnának.

8.1  Tájékoztatáshoz való jog

Ezzel a folyamatosan elérhető adatkezelési tájékoztatóval az Érintettek tájékoztatási jogát megvalósítottnak tekintem, ha mégis egyéb kérdés merülne fel, úgy fenti elérhetőségeimen állok az Érintettek rendelkezésére.

 8.2  Hozzáféréshez való jog

A magánszemély kérhet tájékoztatást arról, hogy történik-e rá vonatkozó adatkezelés, és ha igen, akkor mely adatait kezelem. A kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adom meg a tájékoztatást.

8.3 Helyesbítés joga

 Az érintett kérheti a rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a  hiányos adatok kiegészítését.

8.4 Törléshez való jog

Az érintett bármikor kérheti, kezdeményezheti, ha erre módja van elvégezheti adatai törlését. (Hírlevél leiratkozás.)

Hacsak annak jogi, vagy ésszerű (technikai) akadálya nincs a cél az, hogy az érintett adat „tűnjön el” a fellelhető adatbázisokból. Fontos tudni, hogy az adatkezeléshez való hozzájárulás jogalapja a hírlevél feliratkozás esetében önkéntes, minden más esetben önkéntes és jogszabály alapú, melyek közül a jogszabályi kötelezettségnek prioritása van.

Csak akkor van módom adatot törölni, ha számlázáshoz, szállításhoz, szerződés szerinti teljesítéshez nem szükséges és a törlés nem ütközik az adózásról szóló törvénnyel és az iratmegőrzési kötelezettségeimmel.

8.5 Az adatkezelés korlátozásához való jog

A személyes adatkezelés korlátozását az érintett bizonyos esetekben kérheti, pl. jogvita esetén.

8.6 Adathordozáshoz való jog

 Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

A gyakorlatban az Érintettek ezen joga nem gyakorolható, mivel még sikeres megrendelés esetén sem kezelek csak 5 adatot (Név, Cím –ebből lehet számlázási és szállítási- illetve Telefonszám és E-mail cím) így az adatok géppel olvasható formába történő generálása, majd a másik adatkezelőhöz továbbítása az adatkezelőkre úgy ró ésszerűtlen mértékű terhet, hogy az adatközlőt lényeges mértékben nem tehermentesíti.

8.7 Tiltakozás joga

Ha az Érintett nem adta hozzájárulását személyes adatai adott kezeléséhez, bármikor tiltakozhat. Tiltakozás esetén a személyes adatokat nem kezelem tovább, kivéve, ha  azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel,  jogaival szemben,  vagy  amelyek jogi igények  előterjesztéséhez,  érvényesítéséhez  vagy védelméhez kapcsolódnak

 8.8  Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

 Az általam létrehozott személyes, művészeti vállalkozás erőforrásaival és alapértékeivel sem az automatikus döntéshozatal, sem a profilalkotás nincs összhangban.

8.9 Visszavonás joga

 Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

8.10 Bírósághoz fordulás joga

 Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

8.11 Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 0613911400

Fax: 0613911410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: http://www.naih.hu

9. Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adok tájékoztatást.

Tájékoztatom az Érintetteket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

10. Kapcsolatfelvétel

Bármely, a Honlapot vagy a személyes adatokat érintő kérdés esetén elsősorban a személyes kapcsolatfelvételt javaslom:

nemeth.nora.fazekas@gmail.com

1117 Budapest Váli utca 8. I/1.

Jelen Adatvédelmi nyilatkozat hatályba lépésének napja 2018.07.23.