FC Tarzan

Otteluraportit 2018

SARJAOTTELUT


Alkusarjan ottelut

LaPa-95 - FC Tarzan 0-4 (0-2)

28.6. Lapinlahti Valio-areena

 

Maalit:   14 min 0-1 Henri Laurikainen ( Arto Koistinen, Jerry Tuominen )

             17 min 0-2 Lauri Ryynänen (Arto Koistinen, Henri Laurikainen )

             78 min 0-3 Lauri Ryynänen ( Joosua Vehreävesa, Henri Laurikainen )

             88 min 0-4 Eetu Olkkonen rp.

Varoitukset:  -  

Kokoonpano:   Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Veli-Matti Sirkka, Jonttu Sirkka; Henri Laurikainen ( Luukas Tikkanen), Arto Koistinen, Jerry Tuominen, Henri Miettinen ( Eemeli Kyttä ), Kari Väätäinen ( Veeti Sairanen ); Jouni Jokinen (Joosua Vehreävesa ), Lauri Ryynänen ( Tommi Colliander )

TARZAN SARJATAUOLLE VOITTOPUTKESSA

Lapinlahden Valioareenalle juoksi nälkäinen Tarzanin edustusjoukkue. Takana oli kaksi peräkkäistä voittopeliä, ja lisää pisteitä janottiin. Vieraspeleihin harvinaisesti 16 pelaajan voimin lähdettiin kaatamaan kotijoukkue LaPaa.

Peli lähti hyvin käyntiin. Otimme ohjakset omiin käsiimme heti pelin alussa. Eka maali tuli Laurikaisen Henrin puskemalla Arton ja Jerryn hyvistä syötöistä. 17 minuutilla teimme 2-0 maalin. Verkkoa pöllytti nyt vuorostaan armeijasta kotiutunut Pepe. Maalin pohjustivat Arto ja Henri L. Vaihtoruletti pyöri onnistuneesti ja pystyimme pitämään hyvää liikettä yllä koko pelin ajan.

Otteluun lähdimme tällä kertaa 3:lla topparilla ja 5:llä keskikenttä pelaajalla. Se toimi kohtuullisesti, vaikka välimatkat jonkin verran pitenivät puolustuksen ja keskikentän välillä. Toka jaksolla siirryttiin tuttuun 4-4-2 systeemiin, kun Jokisen Jouni siirtyi vahvistamaan puolustusta. Hyvin homma toimikin. Jouni rauhoitti puolustuksen peliä ammattimiehen kokemuksella. Väätäisen Kari palasi haalarihommiin ja laitarakentajana jakeli oivaltavia syöttöjä. Nuoret pelaajamme kautta linjan pelasivat hyvin. Pepe maalasi kahdesti ja Laurikaisen Henri keräsi 3 tehopistettä. Arto raatoi, Arto puolusti ja Arto rakensi. Tuttua hommaa.

Loppulukemia paransimme vielä kahdella maalilla viime minuuteilla.Pepe viimeisteli Joskan ja Henri L:n esityöstä. Jälleen hyvän iltapuhteen maalilla pelannut Eetu viimeisteli rankista voimalla keskelle maalia. Siinä verkot meinasi revetä.

KOMMENTTI

 

 • “Tämmöistä se on pojat barceloonassa ja realmadrireissa kun voittoja tulee voittojen perään”
 • Mitäpä muuta tässä tilanteessa voisi sanoa, kolmas voitto putkeen ja kesän toinen nollapeli vielä kaupan päälle
 • Ketään vastaan ei olla tänä kesänä pulassa, päinvastoin - sääliksi käy vastustajien puolustuksia kun joutuvat meidän Henrien, Pepen ja Joskan myllyyn.
 • Tauko tulee hyvään paikkaan, nyt huilataan ja palautellaan vammoista seuraavaa peliä odotellessa.

FC Tarzan - RautU  3-2 (1-2)

19.6. Kettulanlahti

 

Maalit:    27 min Ari Pajunen erp.

              35 min 1-2 Jerry Tuominen ( Henri Laurikainen, Arto Koistinen )

              62 min 2-2 Henri Laurikainen ( Arto Koistinen, Eetu Olkkonen )

              80 min 3-2 Henri Laurikainen ( Arto Koistinen )

Varoitukset:    Jaakko Jyrkinen

Kokoonpano: Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen, Jonttu Sirkka; Luukas Tikkanen, Jaakko Jyrkinen, Henri Miettinen;  Rami Korhonen ( Jerry Tuominen), Tommi Colliander ( Henri Laurikainen, Jouni Jokinen )

TARZAN VOITTOPUTKESSA

Kettulanlahden kentällä kohtasimme tutun vastustajamme jo monien pelikausien ajalta. Peli lähti meidän kannalta onnettomasti liikkeelle. Kun 10 minuuttia oli pelattu, olimme jo häviöllä 2-0. Eka maali tuli hiukan varkain puolustuksemme avustuksella. Toisen maalin RauTu teki kulmapotkusta suoraan maaliin. Mutta emme lannistuneet. Oikeastaan saimme pelin hallinaamme hyvin nopeasti ja rakensimme hyviä maalipaikkoja pistosyötöin ja hyvin keskityksin.

Kavennusmaalin 1-2:een teki Jerry Laurikaisen Henrin ja Arton hyvästä esityöstä. Toka puoliskolle lähdettiin luottavaisin mielin. Myötätuulen turvin kentän kaikilta osa-alueilta peliä tehden ja kärkimiehiämme jatkuvasti ruokkien pääsimme rakentamaan paljon hyviä maalintekopaikkoja. Laurikaisen Henri hyökkäyksen piikissä oli hyvällä pelipäällä. Hän juoksi kaksi hienoa maalia Arton oivaltavista syötöistä maaliin. Todella onnistunut iltapuhde.

Voi olla tylsä toteamus, jos sanotaan, että koko joukkue pelasi hyvin. Mutta näin se vain meni tälläkin kertaa. Tarzan oli hyvä. Seuran faneja ihastutti Ryynän loistavat harhautukset, Eetun torjunnat ja Luukaksen, Miettisen Henrin laitalinkkipeli. Harmituksen puolelle jäi Jaakon loukkaantuminen ja Arin epäonnistunut rankki, joka oli hyvä veto. Mutta Rautun mokke teki ehkä elämänsä komeimman torjunnan.

KOMMENTTI

 

 • Meillä on meneillään aito voittoputki!
 • Kuten ensimmäisten pelien jälkeen uumoiltiin, loppukesää kohden alkaa tiukat pelit kääntyä meille ja nyt se on tapahtunut jo kesäkuun aikana.
 • Puolet kauden peleistä on nyt takana pistekeskiarvolla 1,5 - eipä olisi viime kauden jälkeen arvannut.
 • Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohden seuraavaa peli viikon päästä torstaina Lapinlahdella. Sitten on vuorossa kesätauko ja pelit jatkuvat vasta heinäkuun lopulla.

Lokomotiv Siilinjärvi - FC Tarzano 0-2 (0-2)

31.5. Siilinjärvi, Ahmon tn.

 

Maalit:  15 min 0-1 Jouni Jokinen ( Henri Laurikainen, Jaakko Jyrkinen )

            43 min 0-2 Heikki Jyrkinen

Varoitukset:   Heikki Jyrkinen

                     Henri Laurikainen

                     Jaakko Jyrkinen

                     Veeti Sairanen

Kokoonpano: Eetu Olkkonen; Veeti Sairanen ( Ari Pajunen ), Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen, Jonttu Sirkka; Henri Laurikainen, Rami Korhonen ( Jouni Jokinen ), Jaakko Jyrkinen, Henri Miettinen; Jerry Tuominen, Heikki Jyrkinen ( Tommi Colliander )

TÄYDET PISTEET SIILINJÄRVELTÄ

Palasimme voittojen tielle kolmen tappiopelin jälkeen. Ja ansaitusti. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä kauden parastas peliä. Pidimme palloa hallinnassa. Jaakko oli palannut keskikentälle peliä rakentamaan. Se näkyi tilanteiden luomisessa. Puolustus Ventin ja Ryynän johdolla pelasi taidolla. Lukkona hyvälle puolustukselle oli maalille palannut Olkkosen Eetu. Voitokkaan pelin takana olivat varsinkin laitalinkkimme Laurikaisen Henri ja Miettisen Henri. Jouni kärjessä oli hyvällä pelipäällä.

Eka maali tuli Jaakon hyvästä pohjustuksesta Laurikaisen Henrille laitaan, josta hän keskitti maalille. Jounilla oli helppo työ laittaa pallo maaliin. Toinen maali tuli eka jakson lopulla. Vastustajan puolustaja palautti huolimattomasti pallon omalle mokelleen. Aina nopea Heikki pääsi väliin ja laittoi pallon alanurkkaan. Siitä repesi riemu. Jyrkinen heitti paidan pois päältään ja juoksi puoli kenttää tuulettaen villisti. Tunnelma oli kansainvälinen. Juoksentelu päättyi tuomarin antamaan keltaiseen korttiin.

Saimme ansaitun voiton. Joukkueen ilme on taisteleva ja voittoja haluava. Kärsimme pelin aikana useita loukkaantumisia ja vaihtopenkki alkoi loppua pelaajista. Osa pelasi puolikuntoisina ( Jerry, Ari ), mutta joukkueelle pelaten.

KOMMENTTI

 

 • Nollapeli!
 • Kolmen tappion putki poikki nollapelillä! Edellisestä onkin aikaa, historiakirjoista voi tarkistaa että edellinen nollapeli pelattiin lähes tasan kaksi vuotta sitten Nilsiässä voittaen nyt Nelosessa pelaavan NP-H:n puhtaasti 4-0. Oi niitä aikoja!
 • Mutta nyt on nyt, vastassa oli ensimmäiset pelinsä pelaava Lokomotiv ja me iskimme juuri oikeaan saumaan.
 • Pelinrakentelu estettiin alhaalta ja hennot hyökkäykset blokattiin viimeistään Eetun toimesta.
 • Yhteispeli alkaa jo vähän sujua, sopivan tasoinen vastus ja tuloksena ansaittu voitto.
 • Nyt on edessä parin viikon tauko, tulee tarpeeseen useankin pelimiehen osalta. Sitten isketään RautUn kimppuun Kettulanlahdessa ja jatketaan voittoputkea kahden mittaiseksi!

FC Tarzan - Zulimanit 0-2 (0-1)

31.5. Klo 19.45 itkonniemi

 

Maalit:  -

Varoitukset:  -

Kokoonpano: Veeti Sairanen; Jonttu Sirkka, Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen, Ari Pajunen; Henri Laurikainen ( Tommi Colliander ), Arto Koistinen, Rami Korhonen, Jerry Tuominen; Joosua Vehreävesa, Jouni Jokinen ( Luukas Tikkanen )

TARZAN HÄVISI PAIKALLISPELIN

Tarzan kohtasi tutun paikallisvastustajan kotikentälämme Ikorilla.Pieksänmäen peliin nähden joukkueeseen oli tullut vain pieniä muutoksia. Olkkosen Eetun oli pelikiellossa. Rami palasi takaisin keskikentälle. Muuten jatkettiin samalla kokoonpanolla. Pelin alku oli tasaista pelaamista. Zulimanit pääsivät 15 minuutilla helponlaisesti 1-0 johtoon puolustuksemme hienoisella avustuksella.

Maalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän. Meilläkin oli paljon hyviä maalintekopaikkoja. Tilanteiden luonti onkin ollut tänä kesänä onnistunut kaikissa peleissä viime kesää paremmin. Viimeistelyssä on parantamisen varaa.

Hyvin uurastaneesta ja taistelevasta joukkueesta voidaan nostaa esille puolustuksesta Jonttu ja Ventti. Keskikentällä Arto, Rami, Jerry ja Laurikaisen Henri rakensivat peliä hyvin. Kärjessä Joska osoitti taas vaarallisuutensa. Viimeisen maalin Zulimanit tekivät 90 minuutilla, kun meidän joukkueen loppuhetkien painostuksen jälkeen vieraat pääsivät vastaiskuun.

KOMMENTTI

 

 • Kauden avauksen yllätysvoiton jälkeen on vaivuttu taas tappioputkeen.
 • Noin tulosten perusteella, ja myös pisteiden. Mutta taustalla olemme olleet kaikissa peleissä hyvin mukana ja näyttä sille ettei meidän tarvitse hävetä esityksiä tänä kesänä ketään vastaan.
 • Napsun verran tarkemmin omassa päässä ja verkot heilumaan omista paikoista niin tilanne näyttää ihan toiselle pisteidenkin kannalta.
 • Joka tapauksessa, viime kesä on unohdettu, ensimmäiset pelit harjoitellaan ja syksyllä isketään niin että tuntuu.
 • Seuraavan kerran päästään yrittämään tulevana tiistaina meille ennestään tuntematonta Lokomotivia vastaan Siilinjärvellä.

SaPa/2 - FC Tarzan 2-1 (0-0 )

24.5. Klo 18.00 Pieksämäki

 

Maalit: 59 min Joosua Vehreävesa ( Arto Koistinen, Jonttu Sirkka )

Varoitukset:  Veeti Sairanen

                    Jerry Tuominen

                    Eetu Olkkonen ( 2 keltaista, ulosajo )

Kokoonpano: Veeti Sairanen; Jonttu Sirkka, Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen, Ari Pajunen; Henri Laurikainen, Arto Koistinen, Jerry Tuominen, Henri Miettinen ( Heikki Jyrkinen ); Joosua Vehreävesa, Eetu Olkkonen ( Jouni Jokinen )

KUUMAT TUNNELMAT PIEKSÄMÄELLÄ

Otsikko ei tarkoita hellesäätä vaan pelin sisällä tapahtuvia ihmeellisyyksiä ja dramaattisia hetkiä.

Mutta ensin olennaiseen. Peli lähti vauhdikkaasti käyntiin. Peli oli V-divisioonan peliksi hyvätasoinen. Vaikka SaPa oli maalitilanteitten luomisessa parempi, me kuitenkin pystyimme pitämään pelin hallinnassa. Vastustajalla oli myös ekapuoliskolla rankki, mutta Veeti torjui sen komeasti alanurkasta. Puoliajalle mentiin 0-0 tilanteesta.

Tokajaksolla alkoi tapahtua. Me otettiin peli haltuun ja vyörytimme jatkuvasti teräviä hyökkäyksiä vastustajan maalille. Kovan painostuksen jälkeen teimme johtomaalin. Jontun sivurajaheitosta Arto jatkoi Joskalle, joka säntäsi täyteen vauhtiin ja karkasi vastustajan puolustukselta ja teki komean maalin. Peli näytti kääntyvän meille. Mutta SaPa pääsi kesken meidän hyvän otteen ja hienoisella puolustuksemme avustuksella tasoittamaan pelin. Toisen maalin SaPa teki rankista. Jonka tuomitsemista voidaan hyvällä syyllä kyseenalaistaa.

Ja sitten otsikon viittaamaan tunnelmaan. Tuomarin tekemät ihmeelliset ratkaisut pilasivat hyvän pelin aiheuttamalla hämmennystä pelaajien keskuudessa ja satapäisen yleisön keskuudessa.Vastustajan selkeän käsivirheen hän jätti tuomitsematta. Tuomari ei suostunut tai ei halunnut kysyä tilantaaesta mitään avustavalta. Linjamies oli varma käsivirheestä. Vastustajan puolustaja sen myönsi. Yleisö sen totesi, mutta tuomari piti päänsä. Tämä kalabaliikki sai meidän joukkueemme hämmästymään ja oikeudenmukaisuutta peräämään. Varoituksia alkoi satelemaan. Eetu sai toisen kortin. Olimme suuttuneita. Valmentajakin ajettiin myöhemmin kentältä, vaikka hän oli oikeassa.

Kaiken kaikkiaan omassa jälkipalaverissa totesimme, että pelasimme hyvin, joka ei tänään riittänyt. Harmi

KOMMENTTI

 

 • Kaikki kolme pelattua peliä ovat olleet meiltä hyvää suorittamista. Kaksi peräkkäistä tappiota saa pelit tuntumaan viime kesäisiltä, vaikka oikeasti olemme aivan eri tasolla kuin edellisen kesän taaperruksissa.
 • Tänään oli nolo loppu mutta siihen vaikutti myös tuomari kuten yltä voi päätellä.
 • Tekonurmipelit ovat nyt pelattu; seuraavaksi siirrytään Itkonniemen samenttiselle nurmelle ja vastaan asettuu aina yhtä vaaralliset Zulimanit.

FC Tarzan - KJK 3-4 (0-2 )

20.5. Klo 14.00 Litmanen

 

Maalit: 57 min 1-3 Arto Koistinen ( Joosua Vehreävesa, Petri Ryynänen )

           72 min 2-4 Joosua Vehreävesa ( Jerry Tuominen )

           86 min 3-4 Jouni Jokinen ( Jerry Tuominen, Eetu Olkkonen )

Varoitukset:  Jonttu Sirkka

Kokoonpano: Eemeli Kyttä; Jonttu Sirkka, Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen, Eetu Kumpulainen ( Heikki Jyrkinen ); Henri Laurikainen ( Veeti Sairanen ), Rami Korhonen, Arto Koistinen, Henri Miettinen; Jerry Tuominen (Jouni Jokinen ), Joosua Vehreävesa ( Eetu Olkkonen )

NIUKKA TAPPIO KOTIAVAUKSESSA

Suurin odotuksin lähdettiin ensimmäiseen kotipeliin Litmasen tekonurmelle, olihan meillä hyvä voitokas vieraspeli takana. Vastustajana oli tuttu kuopiolaisseura KJK.

Pelin alku oli meille hankala. Varsinkin, kun KJK teki kaksi komeaa maalia pelin alkupuolella erikoistilanteista. Emme päässeet tekemään ja rakentamaan omaa peliämme. Vastustajalla oli nopeita kavereita. He pitivät Tarzania pihdeissä eka jaksolla.

KJK meni toisen jakson alussa 3-0 johtoon. Peli näytti pelatulta. Mutta me emme luovuttaneet. Viimeinen 30 minuuttia oli sitten meidän. Teimme kolme maalia. Ensin Arto puski Joskan ja Ryynän esi työstä tilanteeksi 3-1. Toisen maalin Joska juoksi  komeasti maaliin Jerryn hyvästä syötöstä. Jouni teki kolmannen Jerryn ja Olkkosen Eetun pohjustuksesta. Peli oli meidän hallussa. Neljäs maali oli kaksi kertaa tosi lähellä. Mutta ei uponnut. Pelissämme oli paljon hyvää, vaikka pisteiden menetys jäi harmittamaan.

Kolme nuorta, taidokasta pelimiestä sai tulikasteensa Tarzanin edustusjoukkueessa: Joosua Vehreävesa, Veeti Sairanen ja Henri Miettinen. Kun saadaan pelejä riittävästi alle, poikien peli tulee vuoren varmasti vieläkin paranemaan. Tänään oli hyvä alku kavereilta.

KOMMENTTI

 

 • KJK:lle ei olla yleensä hävitty ja edellisen avausvoiton jälkeen odotukset olivat korkealla tänäänkin. Varsinkin kun mukana oli juoksuvoimaa uusien poikien myötä.
 • Toisin kävi, pelissä emme olleet jäljessä mutta erikoistilannemaalit ratkaisivat tänään.
 • Positiivistakin löytyy; jalkoja riittää pelin loppuun saakka vaihtomiehien ansiosta, juoksuvoimaa on ihan eri tavalla kuin viime kaudella ja maalejakin tulee pelistä toiseen.
 • Tappiosta huolimatta tästä on hyvä jatkaa Pieksämäelle torstaina.

KiuPa - FC Tarzan 1 - 3 (0-1)

11.5. Kiuruvesi, Kuoreveden tn

 

Maalit:  20 min 0-1 Jaakko Jyrkinen ( Arto Koistinen )

            49 min 0-2  Rami Korhonen ( Jaakko Jyrkinen )

            90 min 1-3  Rami Korhonen ( Jonttu Sirkka, Arto Koistinen )

Varoitukset:  Veli-Matti Sirkka

                    Jerry Tuominen

Kokoonpano:  Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen, Eetu Kumpulainen; Jaakko Jyrkinen, Rami Korhonen, Arto Koistinen, Jonttu Sirkka; Jouni Jokinen (Henri Laurikainen, Tommi Colliander), Jerry Tuominen (Luukas Tikkanen)

 

TARZAN VOITTI KIURUVEDELLÄ

Pelikaudet on perinteisesti avattu Kiuruvedellä. Tällä kertaa kotiintuomisina oli makeat kolme pistettä. Voitto tuli hyvällä pelillä. Ottelu oli vauhdikas ja nopeatempoinen. Nyt pysyimme hyvin pelissä mukana. Hallitsimme pitkiä jaksoja pelistä. Pidimme palloa hallussa ja rakensimme peliä itse emmekä olleet missään vaiheessa paniikissa.

Hyvän pelimme taustalla on muutamia olennaisia seikkoja. Joukkueemme on nuorentunut viime kesästä. Nyt tulikasteensa saivat Kumpulaisen Eetu, Tikkasen Luukas ja Henri Laurikainen. Sen lisäksi Ventin, Ryynän, Eetun ja Arin puolustuskombinaatio toimi loistavasti. Keskikentällä Arton kaverina taisteli muutaman vuoden tauon jälkeen Korhosen Rami, joka teki siinä sivussa kaksi maalia ja nousi samalla maalivahdimme Olkkosen Eetun kanssa joukkueen parhaiksi onnistujiksi. Eetu  pelasti useita ns. varmoja maaleja. Uskomattomia torjuntoja milloin milläkin ruumiinosalla. Loistava iltapuhde. Kärjessä Jerry pelasi myös hyvän pelin.

Kiuruvedellä ei ollut Tarzanin joukkueessa yhtään heikkoa lenkkiä. Pelasimme joukkueena. Paketti pysyi kasassa ja välimatkat pelaajien välillä lyhyinä. Kaikki pelaajat täyttivät oman roolinsa. Nuoret uudet pelaajat olivat hyvin mukana pelissä. Jatkossa heidän roolinsa tulee  korostumaanentisestään.

KOMMENTTI

 

 • Huolimatta kauden muista peleistä, kauden avauksissa on harvoin hävitty - eikä hävitty tänäänkään. Vaan päinvastoin, jalkoja riitti alusta loppuun saakka eikä pelillisestikään ollut mitään hätää missään vaiheessa.
 • Vakuuttava aloitus kaudelle, ja mikä vielä mukavampaa - lähes puolet meidän pelimiehistä jäi vielä reserviin odottamaan omaa kauden avaustaan.
 • Nyt on pisteitä saman verran kuin viime kauden jälkeen yhteensä, tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa peliä ja KJK:n kohtaamista.