FC Tarzan

Otteluraportit 2018

SARJAOTTELUT


Alkusarjan ottelut

FC Tarzan - SuPa 0 - 1 (0-1)

21.8. Kettulanlahti

 

Maalit: -  

Varoitukset:   -

                                         

Kokoonpano: Eetu Olkkonen; Tuukka Heiskanen, Petri Ryynänen, Jouni Jokinen, Jonttu Sirkka;  Henri Miettinen, Arto Koistinen, Jerry Tuominen, Kari Väätäinen ( Veeti Sairanen ); Henri Laurikainen, Lauri Ryynänen ( Tommi Colliander ).

HYVÄ TAISTELU EI TUONUT PISTEITÄ

Pelikauden 2018 viimeinen ottelu Tarzanin osalta pelattiin SuPaa vastaan Kettulanlahden kentällä. Kohtasimme sarjajohtajan eikä otteissamme ollut mitään hävettävää. Harmillista oli se, että tappioon johtanut maali tuli käsivirheen seurauksena. Vastustajan hyökkääjä otti pallon haltuun kädellä ja teki maalin. Mentiin pelin 1. minuuttia.

Mutta niin kuin ennenkin me emme luovuttaneet, vaan kaivoimme taisteluhampaamme esille. Peli eteni tasaisissa merkeissä eka puoliskolla. Toisen jakson poinostimme ajoittain vahvasti, mutta emme saaneet tasoitusmaalia. Vastustajan vaihtopenkki viittoili hätääntyneesti tuomarin suuntaan peliajan loppumiseksi. Pelitahtumiin nähden loppuhetken painostus olisi saanut päättyä tasoitusmaaliin.

Joukkueemme parhaimpia oli Eetu maalilla ja Ryynä puolustuksen lukkona. Tuukka pelasi vahvan pelin etutopparina. Arto ja Jerry raatoivat taas esimerkillisesti keskikentällä puolustaen ja hyökäten. Hyvä iltapuhde molemmilta. Hyökkääjiltämme ei puuttunut yritystä maalintekoon missään vaiheessa.

Harmitus tappioon loppui viimeistään klubilla, kun ymmärsimme, että pelikausi kaiken kaikkiaan oli hyvä. Sijoitumme sarjassa keskivaiheille. Se on edellisiin kausiin nähden hyvä suoritus. Pisteitä tuli paljon ja tappiopeleissäkin olimme hyvin mukana jopa lähellä voittoja.

Pelikauden päättäjäiset tulevat ajallaan, mutta jo tässä vaiheessa valmennusjohto kiittää edustusjoukkueen kaikkia pelaajia hyvin menneestä pelikaudesta.

KOMMENTTI

 

 • Toisin kuin viime kaudella nyt laitetaan kausi pakettiin haikein mielin. Kuten ensimmäisten pelien jälkeen uumoiltiin edessä oli hyvä kesä ja peleissä oltiin hyvin mukana Varkauden viimeistä puolta tuntia lukuunottamatta.
 • Tästä on hyvä jatkaa kohden uutta kautta, uusia tulijoita tuntuisi olevan edelleen tulossa joten voitaneen todeta tarzanien tarun jatkuvan viheriöillä tulevallakin kaudella.
 • Kiitokset menivät jo omalle joukkueelle, mutta samalla lailla kiitokset kaikille vastustajille hyvähenkisistä ja reiluista peleistä!

HarTe - FC Tarzan 0 -3 (0-0)

16.8. Siilinjärvi, Ahmon tn.

 

Maalit:  55 min 0-1 Henri Laurikainen (Jerry Tuominen, Kari Väätäinen )

            75 min 0-2 Henri Laurikainen ( Petri Ryynänen )

            83 min 0-3 Henri Laurikainen ( Lauri Ryynänen, Kari Väätäinen )

Varoitukset:  Rami Korhonen

                                         

Kokoonpano: Eetu Olkkonen;  Tuukka Heiskanen, Petri Ryynänen, Rami Korhonen, Veeti Sairanen; Henri Laurikainen, Arto Koistinen, Jerry Tuominen, Henri Miettinen; Lauri Ryynänen ( Kari Väätäinen ), Matti Kuronen ( Jouni Jokinen ).

VOITTAMINEN ON AINA KIVAA

Näin todettiin klubilla pelin jälkeen. Tunnelma oli hyvä. Takana oli taisteluvoitto. Vaikka pelissä välillä oltiin alakynnessä, niin me teimme maalipaikoista pussit, josta ne pitääkin tehdä. Vastustaja Harte sai meitä enemmän maalintekopaikkoja, mutta heidän viimeistelynsä ei toiminut.

Edellisen viikon tappio kuitattiin, puolustuslinjamme meni uuteen uskoon loukkaantumisten ja pelikieltojen takia. Tarzanissa on tänä kesänä laaja pelaajamateriaali. Paikkaajia löytyy paikalle kuin paikalle. Alakerta pelasi ryhmityksessä Tuukka, Ryynä, Rami ja Veeti. Ja hyvin pelasikin. He yhdessä loistavan mokkemme Eetun kanssa takasivat meille nollapelin. Eetu oli jälleen kerran voittomme takuumies.

Voitto on tietysti koko joukkueen voitto. Keskikenttä Arton, Karin, Miettisen Henrin ja Jerryn kanssa rakensivat paikkoja kärkipelaajillemme Laurikaisen Henrille, Pepelle ja Jounille. Illan paras pelaaja oli Henri, joka teki hattutempun. Ensimmäinen maali tuli kuin oppikirjasta. Kari otti pallon loistavasti haltuunsa. Laittoi sen Jerrylle keskeen. Hän jatkoi edelleen Henrille, joka ampui pallon voimalla maaliin. Eikä olleet huonoja hänen muutkaan maalinsa. Kari teki 100. tehopisteen ja pelasi kauden parhaan pelinsä.

Tuomarit olivat kesän parhaimmat oikeuden jakajat.

KOMMENTTI

 

 • HarTella oli hyvä pisteputki alla ja meillä sekasortoinen edellinen peli tunnetuin seurauksin. Pelin alku ei paljoa luvannut, vaan vastustaja painoi pelin väkisin meidän päätyyn.
 • Mutta taistelulla ja hieman tuurilla selvittiin toiselle jaksolle ja sitten otettiinkin keltaisten taktiikka käyttöön.
 • Erot olivat tänään pienet, peli saattoi kääntyä kummalle hyvänsä ja lopulta maalivahdit ratkaisivat pelin - onneksi meillä on Eetu maalilla!
 • Onnea Henrille hattutempusta - niitä ei usein tule, ja samoin Eetulle toisessa päässä kenttää nollapelistä!
 • Kauden viimeinen peli on edessä tiistaina Kettulanlahdessa sarjakärki SuPaa vastaa, sitten alkaa valmistautuminen uuteen kauteen.

FC Tarzan - ToU/2 2-3 (2-1)

7.8. Itkonniemi

 

Maalit:  26 min 1-1 Rami Korhonen ( Henri Miettinen, Arto Koistinen )

            34 min  2-1 Arto Koistinen ( Ari Pajunen )

Varoitukset:  Rami Korhonen

                    Eetu Olkkonen

                    Arto Koistinen

                    Jonttu Sirkka

                    Petri Ryynänen

                    Veli-Matti Sirkka ( ulosajo )

                     

Kokoonpano: Eetu Olkkonen;  Ari Pajunen, Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen ( Rami Korhonen ), Jonttu Sirkka; Henri Laurikainen ( Veeti Sairanen, Luukas Tikkanen ), Arto Koistinen, Jerry Tuominen, Henri Miettinen ( Kari Väätäinen ); Lauri Ryynänen ( Jouni Jokinen ), Tuukka Heiskanen ( Tommi Colliander ).

HYVÄSTÄ PELISTÄ SURULLINEN SIRKUS

Lukijaa hämmästyttää varmasti tällainen otsikko. Se selviää, kun lukee tämän raportin. Hyvissä olosuhteissa ja miellyttävässä lämpötilassa kohtasi kaksi hyvin tänä kesänä pelannutta taitojoukkuetta. Molemmilla seuroilla oli runsaslukuinen vaihtomieskaarti. Tarzanin joukkueessa oli peräti kahdeksan vaihtomiestä. Lähtökohta hyvälle vitosen pelille oli siis valmis.

Eka puolisko alkoi Tou:n painostuksella, mutta me saimme hyvin pelin ajoittain hallintaan. Vastustajan 1-0 maalin jälkeen tasoitimme Ramin komealla vedolla 20 metristä Miettisen Henrin ja Arton komeasta esityöstä. Johtomaalin teimme kulmasta. Ari antoi hyvän keskityksen, jonka Arto pukkasi verkon perukoille. Tauolle mentiin ansaitussa johdossa.

Toinen puoliaika alkoi tasaisessa merkeissä. Mutta nopeasti ToU otti ohjat käsiinsä. Eetu maalilla pelasti useita ns. varmoja maaleja ja piti Tarzania pystyssä. Pyöritimme vaihtorulettia ja kaikki näytti hyvältä.

Mutta sitten! Molemmat joukkueet olivat tarjoamassa viihdyttävän jalkapallonäytelmän runsaslukuiselle yleisölle. Hyvää peliä alkoi sotkemaan erotuomaripilliä käyttävä herrasmies. Aivan normaalista pallontavoittelutilanteesta hän tuomitsi pallon pilkulle. Sitä ei ymmärtänyt kukaan. Vastustaja yllättyi ratkaisusta. Yleisö kummasteli. Meidän liberomme Ventti, joka oli tilanteessa estämässä hyökkääjän aikeita, hermostui aiheellisesti tuomiosta. Punainen kortti. Eetu otti rankin kiinni. Jatkoimme peliä kymmenellä pelaajalla. Sitten loukkaantui Jonttu vakavalla tavalla. Siitä seurasi reissu Kyssiin.

Tämän jälkeen sirkus oli valmis. Oikeassa sirkuksessa on oiva käsikirjoitus. Kaikki viihtyvät. Nyt tämä herrasmies pilasi pelin ja karkuutti ottensa pelistä ja aiheutti pahaa mieltä molemmissa joukkueessa. Vielä kaiken lisäksi oli parkkeerannut autonsa portin eteen sillä seurauksella, että yleisö ei päässyt pois stadionilta. Surullista.

Meidän porukassa oli hienoa runsas pelaajajoukko, Tuukan kuntoutuminen pelikykyiseksi ja Eetun hyvä mokkepeli. Katsomossa nähtiin vanhoja paljon meriittejä aikanansa saavuttaneita Tarzanin pelaajia.

KOMMENTTI

 

 • Tänään riitti tapahtumia kuten yltä voi lukea. Kyseessä oli tasokas 5. divisioonan peli jonka tuomari pilasi. Samaa mieltä ovat todennäköisesti vastustajatkin vaikka voiton lopulta veivätkin.
 • Kesän edellisissä peleissä olemme päässeet hallitsemaan peliä ainakin jossain vaiheessa peliä, tänään se ei oikein onnistunut sillä vastus oli kova. Siltikin nousimme tappiosta johtoon ja peli oli kontrollissa siihen rankkiin saakka. Lopputulos saattoi olla ansaittu mutta ei tapa jolla se tuli.
 • Vielä on jäljellä kaksi peliä; ilahduttavasti ringissä on nyt laajuutta ja laatua. Pelit jatkuvat viikon päästä torstaina Siilinjärvellä.

FC Tarzan - PuPa 2-2(2-0)

24.7. Itkonniemi

 

Maalit:   5 min 1-0 Eetu Olkkonen rp.

            35 min 2-0 Henri Miettinen ( Lauri Ryynänen, Jerry Tuominen )

Varoitukset:  Jerry Tuominen

Kokoonpano:   Eetu Olkkonen;  Heikki Jyrkinen ( Ari Pajunen ), Veli-Matti Sirkka, Rami Korhonen, Henri Laurikainen; Henri Miettinen ( Kari Väätäinen ), Arto Koistinen, Jerry Tuominen, Veeti Sairanen; Lauri Ryynänen ( Jouni Jokinen ), Joosua Vehreävesa ( Tommi Colliander )

TASOKASTA PELIÄ IKORILLA

Tarzan kohtasi kotiottelussaan tutun paikallisvastustajansa Puijon Pallon. Peli nousee tämän kesän V-divisioonan tasollisesti yhdeksi parhaimmista. Tarzan lähti peliin ennakkoluulottomasti. Painostimme eka puoliskon vahvasti. Joukkueemme nuoret pelaajat haastoivat runsaasti mestaruussarjakokemusta käsittävän PuPan nopeudella ja pallonhallintapelillä. Olimme pelin päällä.

Tarzanin painostus tuotti tulosta viidennellä peliminuutilla. Vastustajan käsivirheestä pallo vietiin pilkulle. Eetu tykitti rankin vastustamattomasti vasempaan alanurkkaan. Peli jatkui meidän hallinnassa. 2-0 hyvän syöttökombinaation seurauksena. Jerryn ja Pepen esityöstä Miettisen Henri pisti pallon varmasti takanurkkaan.

Vaikka toisella jaksolla vastustaja pääsi ajoittain dominoimaan, puolustuksemme Ventin johdolla kesti paineet. Meillä oli omat paikkamme niitata ottelu usean kerran eka- ja tokajaksolla. Siitä huolimatta  pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Siitä on vuosia, kun olemme saaneet Pupa-peleistä pisteitä.

Hyvän tasapelituloksen takana oli hyvä puolustus, mutta varsinkin Arton, Jerryn, Veetin ja Henri L:n keskikenttäpeli. Joska, Pepe ja Jouni olivat alati vaarallisia hyökkäyksen piikissä. Ei sovi unohtaa sitä runsasta vaihtomeiskaartia, mikä mahdollisti jaksamisen kuumassa kesäillassa.

KOMMENTTI

 

 • Ensikommentit kentän laidalla olivat lopputulokseen pettyneitä. Kuvastaa hyvin missä nykyään mennään, vaatimustaso on noussut menestyksen myötä.
 • Oikeasti ei hirveän pettynyt kannata tasapeliin olla; peli olisi voinut kääntyä yhtä hyvin kummallekin ja vastassa oli kevyesti tämän kesän kovin vastus.
 • Nyt on edessä taas parin viikon tauko, toivottavasti siihen mennessä saadaan edes osa miehistä pois sairastuvalta.        

Nekkarin Pallo - FC Tarzan 7-0 (0-0)

20.7. Varkaus keskuskenttä

 

Maalit:   -

Varoitukset:  Henri Miettinen

                    Eetu Olkkonen  

Kokoonpano:  Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Veli-Matti Sirkka, Jouni Jokinen, Jonttu Sirkka;  Luukas Tikkanen ( Kari Väätäinen ), Arto Koistinen, Jerry Tuominen, Henri Miettinen; Henri Laurikainen, Lauri Ryynänen ( Tommi Colliander )

HYVÄ ALKU, SURULLINEN LOPPU

Varkauden keskuskentällä Tarzanin edustusjoukkue kohtasi Nepparin Pallon. Peli alkoi meidän osaltamme loistavasti. Hallitsimme peliä. Rakensimme hienoja maalintekopaikkoja. Laukauksia vastustajan maalia kohden kertyi lähemmäs kymmenen. Vedot olivat kaikki laadukkaita. Prässäsimme ylhäältä ja painostimme. Meillä oli puoliajalla yhteinen näkemys koko joukkueella, että voitamme tämän pelin. Tässä samassa tunnelmassa oli n. 100 hengen kotikatsomo. Myös vastustajan vaihtopenkki huokaili tuskastuneesti.

Oikeesti olimme pelin päällä. Mutta jalkapallo-ottelu kestää 90 minuuttia. Kaikkea voi tapahtua. Ottelu oli karmealla tavalla kaksijakoinen. 60 minuuttia peli oli 0-0. Sitten tapahtui käänne ja rumalla tavalla. Neppari teki 30 minuutissa 7 maalia.

Mikä tähän karmeaan loppuun on sitten syynä? Ensinnäkin meillä oli kaksi vaihtomiestä ja vastustajalla kuusi. Sillä he pystyivät 30 asteen helteen pyörittämää ja juoksemaan meiltä jalat alta. Myös Jontun loukkaantuminen aiheutti selkeitä ongelmia. Toivotaan vielä parasta, että Jontun kesän pelit eivät ole tässä. Sairaslista on jo muutenkin turhan pitkä.

Lisäksi tuhrimme löysällä puolustuksella peliämme ja annoimme helppoja maaleja. Vaikea siitä oli nousta. Raskas keli teki tehtävänsä.

Tämäkin on nyt koettu.

KOMMENTTI

 

 • Harvinaisen kaksijakoinen peli; puoliajalla vielä oltiin sitä mieltä että pelataan kesän parasta peliä. Pelin jälkeen ei enää tuntunut sille.
 • Sää, sekä vaihtomiesten vähyys varmasti vaikutti - mutta vastus taisi myös kyllä vaihtaa kolmosen miehiä kentälle kun totesivat ettei vitosen miehillä pärjää.
 • Eipä siinä, voittoputki meni poikki ja lukemat kuin viime kaudella. Tästä jatketaan kuitenkin matkaa kohti tiistaita ja Pupan peliä Itkonniemellä.

LaPa-95 - FC Tarzan 0-4 (0-2)

28.6. Lapinlahti Valio-areena

 

Maalit:   14 min 0-1 Henri Laurikainen ( Arto Koistinen, Jerry Tuominen )

             17 min 0-2 Lauri Ryynänen (Arto Koistinen, Henri Laurikainen )

             78 min 0-3 Lauri Ryynänen ( Joosua Vehreävesa, Henri Laurikainen )

             88 min 0-4 Eetu Olkkonen rp.

Varoitukset:  -  

Kokoonpano:   Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Veli-Matti Sirkka, Jonttu Sirkka; Henri Laurikainen ( Luukas Tikkanen), Arto Koistinen, Jerry Tuominen, Henri Miettinen ( Eemeli Kyttä ), Kari Väätäinen ( Veeti Sairanen ); Jouni Jokinen (Joosua Vehreävesa ), Lauri Ryynänen ( Tommi Colliander )

TARZAN SARJATAUOLLE VOITTOPUTKESSA

Lapinlahden Valioareenalle juoksi nälkäinen Tarzanin edustusjoukkue. Takana oli kaksi peräkkäistä voittopeliä, ja lisää pisteitä janottiin. Vieraspeleihin harvinaisesti 16 pelaajan voimin lähdettiin kaatamaan kotijoukkue LaPaa.

Peli lähti hyvin käyntiin. Otimme ohjakset omiin käsiimme heti pelin alussa. Eka maali tuli Laurikaisen Henrin puskemalla Arton ja Jerryn hyvistä syötöistä. 17 minuutilla teimme 2-0 maalin. Verkkoa pöllytti nyt vuorostaan armeijasta kotiutunut Pepe. Maalin pohjustivat Arto ja Henri L. Vaihtoruletti pyöri onnistuneesti ja pystyimme pitämään hyvää liikettä yllä koko pelin ajan.

Otteluun lähdimme tällä kertaa 3:lla topparilla ja 5:llä keskikenttä pelaajalla. Se toimi kohtuullisesti, vaikka välimatkat jonkin verran pitenivät puolustuksen ja keskikentän välillä. Toka jaksolla siirryttiin tuttuun 4-4-2 systeemiin, kun Jokisen Jouni siirtyi vahvistamaan puolustusta. Hyvin homma toimikin. Jouni rauhoitti puolustuksen peliä ammattimiehen kokemuksella. Väätäisen Kari palasi haalarihommiin ja laitarakentajana jakeli oivaltavia syöttöjä. Nuoret pelaajamme kautta linjan pelasivat hyvin. Pepe maalasi kahdesti ja Laurikaisen Henri keräsi 3 tehopistettä. Arto raatoi, Arto puolusti ja Arto rakensi. Tuttua hommaa.

Loppulukemia paransimme vielä kahdella maalilla viime minuuteilla.Pepe viimeisteli Joskan ja Henri L:n esityöstä. Jälleen hyvän iltapuhteen maalilla pelannut Eetu viimeisteli rankista voimalla keskelle maalia. Siinä verkot meinasi revetä.

KOMMENTTI

 

 • “Tämmöistä se on pojat barceloonassa ja realmadrireissa kun voittoja tulee voittojen perään”
 • Mitäpä muuta tässä tilanteessa voisi sanoa, kolmas voitto putkeen ja kesän toinen nollapeli vielä kaupan päälle
 • Ketään vastaan ei olla tänä kesänä pulassa, päinvastoin - sääliksi käy vastustajien puolustuksia kun joutuvat meidän Henrien, Pepen ja Joskan myllyyn.
 • Tauko tulee hyvään paikkaan, nyt huilataan ja palautellaan vammoista seuraavaa peliä odotellessa.

FC Tarzan - RautU  3-2 (1-2)

19.6. Kettulanlahti

 

Maalit:    27 min Ari Pajunen erp.

              35 min 1-2 Jerry Tuominen ( Henri Laurikainen, Arto Koistinen )

              62 min 2-2 Henri Laurikainen ( Arto Koistinen, Eetu Olkkonen )

              80 min 3-2 Henri Laurikainen ( Arto Koistinen )

Varoitukset:    Jaakko Jyrkinen

Kokoonpano: Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen, Jonttu Sirkka; Luukas Tikkanen, Jaakko Jyrkinen, Henri Miettinen;  Rami Korhonen ( Jerry Tuominen), Tommi Colliander ( Henri Laurikainen, Jouni Jokinen )

TARZAN VOITTOPUTKESSA

Kettulanlahden kentällä kohtasimme tutun vastustajamme jo monien pelikausien ajalta. Peli lähti meidän kannalta onnettomasti liikkeelle. Kun 10 minuuttia oli pelattu, olimme jo häviöllä 2-0. Eka maali tuli hiukan varkain puolustuksemme avustuksella. Toisen maalin RauTu teki kulmapotkusta suoraan maaliin. Mutta emme lannistuneet. Oikeastaan saimme pelin hallinaamme hyvin nopeasti ja rakensimme hyviä maalipaikkoja pistosyötöin ja hyvin keskityksin.

Kavennusmaalin 1-2:een teki Jerry Laurikaisen Henrin ja Arton hyvästä esityöstä. Toka puoliskolle lähdettiin luottavaisin mielin. Myötätuulen turvin kentän kaikilta osa-alueilta peliä tehden ja kärkimiehiämme jatkuvasti ruokkien pääsimme rakentamaan paljon hyviä maalintekopaikkoja. Laurikaisen Henri hyökkäyksen piikissä oli hyvällä pelipäällä. Hän juoksi kaksi hienoa maalia Arton oivaltavista syötöistä maaliin. Todella onnistunut iltapuhde.

Voi olla tylsä toteamus, jos sanotaan, että koko joukkue pelasi hyvin. Mutta näin se vain meni tälläkin kertaa. Tarzan oli hyvä. Seuran faneja ihastutti Ryynän loistavat harhautukset, Eetun torjunnat ja Luukaksen, Miettisen Henrin laitalinkkipeli. Harmituksen puolelle jäi Jaakon loukkaantuminen ja Arin epäonnistunut rankki, joka oli hyvä veto. Mutta Rautun mokke teki ehkä elämänsä komeimman torjunnan.

KOMMENTTI

 

 • Meillä on meneillään aito voittoputki!
 • Kuten ensimmäisten pelien jälkeen uumoiltiin, loppukesää kohden alkaa tiukat pelit kääntyä meille ja nyt se on tapahtunut jo kesäkuun aikana.
 • Puolet kauden peleistä on nyt takana pistekeskiarvolla 1,5 - eipä olisi viime kauden jälkeen arvannut.
 • Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohden seuraavaa peli viikon päästä torstaina Lapinlahdella. Sitten on vuorossa kesätauko ja pelit jatkuvat vasta heinäkuun lopulla.

Lokomotiv Siilinjärvi - FC Tarzano 0-2 (0-2)

31.5. Siilinjärvi, Ahmon tn.

 

Maalit:  15 min 0-1 Jouni Jokinen ( Henri Laurikainen, Jaakko Jyrkinen )

            43 min 0-2 Heikki Jyrkinen

Varoitukset:   Heikki Jyrkinen

                     Henri Laurikainen

                     Jaakko Jyrkinen

                     Veeti Sairanen

Kokoonpano: Eetu Olkkonen; Veeti Sairanen ( Ari Pajunen ), Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen, Jonttu Sirkka; Henri Laurikainen, Rami Korhonen ( Jouni Jokinen ), Jaakko Jyrkinen, Henri Miettinen; Jerry Tuominen, Heikki Jyrkinen ( Tommi Colliander )

TÄYDET PISTEET SIILINJÄRVELTÄ

Palasimme voittojen tielle kolmen tappiopelin jälkeen. Ja ansaitusti. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä kauden parastas peliä. Pidimme palloa hallinnassa. Jaakko oli palannut keskikentälle peliä rakentamaan. Se näkyi tilanteiden luomisessa. Puolustus Ventin ja Ryynän johdolla pelasi taidolla. Lukkona hyvälle puolustukselle oli maalille palannut Olkkosen Eetu. Voitokkaan pelin takana olivat varsinkin laitalinkkimme Laurikaisen Henri ja Miettisen Henri. Jouni kärjessä oli hyvällä pelipäällä.

Eka maali tuli Jaakon hyvästä pohjustuksesta Laurikaisen Henrille laitaan, josta hän keskitti maalille. Jounilla oli helppo työ laittaa pallo maaliin. Toinen maali tuli eka jakson lopulla. Vastustajan puolustaja palautti huolimattomasti pallon omalle mokelleen. Aina nopea Heikki pääsi väliin ja laittoi pallon alanurkkaan. Siitä repesi riemu. Jyrkinen heitti paidan pois päältään ja juoksi puoli kenttää tuulettaen villisti. Tunnelma oli kansainvälinen. Juoksentelu päättyi tuomarin antamaan keltaiseen korttiin.

Saimme ansaitun voiton. Joukkueen ilme on taisteleva ja voittoja haluava. Kärsimme pelin aikana useita loukkaantumisia ja vaihtopenkki alkoi loppua pelaajista. Osa pelasi puolikuntoisina ( Jerry, Ari ), mutta joukkueelle pelaten.

KOMMENTTI

 

 • Nollapeli!
 • Kolmen tappion putki poikki nollapelillä! Edellisestä onkin aikaa, historiakirjoista voi tarkistaa että edellinen nollapeli pelattiin lähes tasan kaksi vuotta sitten Nilsiässä voittaen nyt Nelosessa pelaavan NP-H:n puhtaasti 4-0. Oi niitä aikoja!
 • Mutta nyt on nyt, vastassa oli ensimmäiset pelinsä pelaava Lokomotiv ja me iskimme juuri oikeaan saumaan.
 • Pelinrakentelu estettiin alhaalta ja hennot hyökkäykset blokattiin viimeistään Eetun toimesta.
 • Yhteispeli alkaa jo vähän sujua, sopivan tasoinen vastus ja tuloksena ansaittu voitto.
 • Nyt on edessä parin viikon tauko, tulee tarpeeseen useankin pelimiehen osalta. Sitten isketään RautUn kimppuun Kettulanlahdessa ja jatketaan voittoputkea kahden mittaiseksi!

FC Tarzan - Zulimanit 0-2 (0-1)

31.5. Klo 19.45 itkonniemi

 

Maalit:  -

Varoitukset:  -

Kokoonpano: Veeti Sairanen; Jonttu Sirkka, Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen, Ari Pajunen; Henri Laurikainen ( Tommi Colliander ), Arto Koistinen, Rami Korhonen, Jerry Tuominen; Joosua Vehreävesa, Jouni Jokinen ( Luukas Tikkanen )

TARZAN HÄVISI PAIKALLISPELIN

Tarzan kohtasi tutun paikallisvastustajan kotikentälämme Ikorilla.Pieksänmäen peliin nähden joukkueeseen oli tullut vain pieniä muutoksia. Olkkosen Eetun oli pelikiellossa. Rami palasi takaisin keskikentälle. Muuten jatkettiin samalla kokoonpanolla. Pelin alku oli tasaista pelaamista. Zulimanit pääsivät 15 minuutilla helponlaisesti 1-0 johtoon puolustuksemme hienoisella avustuksella.

Maalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän. Meilläkin oli paljon hyviä maalintekopaikkoja. Tilanteiden luonti onkin ollut tänä kesänä onnistunut kaikissa peleissä viime kesää paremmin. Viimeistelyssä on parantamisen varaa.

Hyvin uurastaneesta ja taistelevasta joukkueesta voidaan nostaa esille puolustuksesta Jonttu ja Ventti. Keskikentällä Arto, Rami, Jerry ja Laurikaisen Henri rakensivat peliä hyvin. Kärjessä Joska osoitti taas vaarallisuutensa. Viimeisen maalin Zulimanit tekivät 90 minuutilla, kun meidän joukkueen loppuhetkien painostuksen jälkeen vieraat pääsivät vastaiskuun.

KOMMENTTI

 

 • Kauden avauksen yllätysvoiton jälkeen on vaivuttu taas tappioputkeen.
 • Noin tulosten perusteella, ja myös pisteiden. Mutta taustalla olemme olleet kaikissa peleissä hyvin mukana ja näyttä sille ettei meidän tarvitse hävetä esityksiä tänä kesänä ketään vastaan.
 • Napsun verran tarkemmin omassa päässä ja verkot heilumaan omista paikoista niin tilanne näyttää ihan toiselle pisteidenkin kannalta.
 • Joka tapauksessa, viime kesä on unohdettu, ensimmäiset pelit harjoitellaan ja syksyllä isketään niin että tuntuu.
 • Seuraavan kerran päästään yrittämään tulevana tiistaina meille ennestään tuntematonta Lokomotivia vastaan Siilinjärvellä.

SaPa/2 - FC Tarzan 2-1 (0-0 )

24.5. Klo 18.00 Pieksämäki

 

Maalit: 59 min Joosua Vehreävesa ( Arto Koistinen, Jonttu Sirkka )

Varoitukset:  Veeti Sairanen

                    Jerry Tuominen

                    Eetu Olkkonen ( 2 keltaista, ulosajo )

Kokoonpano: Veeti Sairanen; Jonttu Sirkka, Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen, Ari Pajunen; Henri Laurikainen, Arto Koistinen, Jerry Tuominen, Henri Miettinen ( Heikki Jyrkinen ); Joosua Vehreävesa, Eetu Olkkonen ( Jouni Jokinen )

KUUMAT TUNNELMAT PIEKSÄMÄELLÄ

Otsikko ei tarkoita hellesäätä vaan pelin sisällä tapahtuvia ihmeellisyyksiä ja dramaattisia hetkiä.

Mutta ensin olennaiseen. Peli lähti vauhdikkaasti käyntiin. Peli oli V-divisioonan peliksi hyvätasoinen. Vaikka SaPa oli maalitilanteitten luomisessa parempi, me kuitenkin pystyimme pitämään pelin hallinnassa. Vastustajalla oli myös ekapuoliskolla rankki, mutta Veeti torjui sen komeasti alanurkasta. Puoliajalle mentiin 0-0 tilanteesta.

Tokajaksolla alkoi tapahtua. Me otettiin peli haltuun ja vyörytimme jatkuvasti teräviä hyökkäyksiä vastustajan maalille. Kovan painostuksen jälkeen teimme johtomaalin. Jontun sivurajaheitosta Arto jatkoi Joskalle, joka säntäsi täyteen vauhtiin ja karkasi vastustajan puolustukselta ja teki komean maalin. Peli näytti kääntyvän meille. Mutta SaPa pääsi kesken meidän hyvän otteen ja hienoisella puolustuksemme avustuksella tasoittamaan pelin. Toisen maalin SaPa teki rankista. Jonka tuomitsemista voidaan hyvällä syyllä kyseenalaistaa.

Ja sitten otsikon viittaamaan tunnelmaan. Tuomarin tekemät ihmeelliset ratkaisut pilasivat hyvän pelin aiheuttamalla hämmennystä pelaajien keskuudessa ja satapäisen yleisön keskuudessa.Vastustajan selkeän käsivirheen hän jätti tuomitsematta. Tuomari ei suostunut tai ei halunnut kysyä tilantaaesta mitään avustavalta. Linjamies oli varma käsivirheestä. Vastustajan puolustaja sen myönsi. Yleisö sen totesi, mutta tuomari piti päänsä. Tämä kalabaliikki sai meidän joukkueemme hämmästymään ja oikeudenmukaisuutta peräämään. Varoituksia alkoi satelemaan. Eetu sai toisen kortin. Olimme suuttuneita. Valmentajakin ajettiin myöhemmin kentältä, vaikka hän oli oikeassa.

Kaiken kaikkiaan omassa jälkipalaverissa totesimme, että pelasimme hyvin, joka ei tänään riittänyt. Harmi

KOMMENTTI

 

 • Kaikki kolme pelattua peliä ovat olleet meiltä hyvää suorittamista. Kaksi peräkkäistä tappiota saa pelit tuntumaan viime kesäisiltä, vaikka oikeasti olemme aivan eri tasolla kuin edellisen kesän taaperruksissa.
 • Tänään oli nolo loppu mutta siihen vaikutti myös tuomari kuten yltä voi päätellä.
 • Tekonurmipelit ovat nyt pelattu; seuraavaksi siirrytään Itkonniemen samenttiselle nurmelle ja vastaan asettuu aina yhtä vaaralliset Zulimanit.

FC Tarzan - KJK 3-4 (0-2 )

20.5. Klo 14.00 Litmanen

 

Maalit: 57 min 1-3 Arto Koistinen ( Joosua Vehreävesa, Petri Ryynänen )

           72 min 2-4 Joosua Vehreävesa ( Jerry Tuominen )

           86 min 3-4 Jouni Jokinen ( Jerry Tuominen, Eetu Olkkonen )

Varoitukset:  Jonttu Sirkka

Kokoonpano: Eemeli Kyttä; Jonttu Sirkka, Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen, Eetu Kumpulainen ( Heikki Jyrkinen ); Henri Laurikainen ( Veeti Sairanen ), Rami Korhonen, Arto Koistinen, Henri Miettinen; Jerry Tuominen (Jouni Jokinen ), Joosua Vehreävesa ( Eetu Olkkonen )

NIUKKA TAPPIO KOTIAVAUKSESSA

Suurin odotuksin lähdettiin ensimmäiseen kotipeliin Litmasen tekonurmelle, olihan meillä hyvä voitokas vieraspeli takana. Vastustajana oli tuttu kuopiolaisseura KJK.

Pelin alku oli meille hankala. Varsinkin, kun KJK teki kaksi komeaa maalia pelin alkupuolella erikoistilanteista. Emme päässeet tekemään ja rakentamaan omaa peliämme. Vastustajalla oli nopeita kavereita. He pitivät Tarzania pihdeissä eka jaksolla.

KJK meni toisen jakson alussa 3-0 johtoon. Peli näytti pelatulta. Mutta me emme luovuttaneet. Viimeinen 30 minuuttia oli sitten meidän. Teimme kolme maalia. Ensin Arto puski Joskan ja Ryynän esi työstä tilanteeksi 3-1. Toisen maalin Joska juoksi  komeasti maaliin Jerryn hyvästä syötöstä. Jouni teki kolmannen Jerryn ja Olkkosen Eetun pohjustuksesta. Peli oli meidän hallussa. Neljäs maali oli kaksi kertaa tosi lähellä. Mutta ei uponnut. Pelissämme oli paljon hyvää, vaikka pisteiden menetys jäi harmittamaan.

Kolme nuorta, taidokasta pelimiestä sai tulikasteensa Tarzanin edustusjoukkueessa: Joosua Vehreävesa, Veeti Sairanen ja Henri Miettinen. Kun saadaan pelejä riittävästi alle, poikien peli tulee vuoren varmasti vieläkin paranemaan. Tänään oli hyvä alku kavereilta.

KOMMENTTI

 

 • KJK:lle ei olla yleensä hävitty ja edellisen avausvoiton jälkeen odotukset olivat korkealla tänäänkin. Varsinkin kun mukana oli juoksuvoimaa uusien poikien myötä.
 • Toisin kävi, pelissä emme olleet jäljessä mutta erikoistilannemaalit ratkaisivat tänään.
 • Positiivistakin löytyy; jalkoja riittää pelin loppuun saakka vaihtomiehien ansiosta, juoksuvoimaa on ihan eri tavalla kuin viime kaudella ja maalejakin tulee pelistä toiseen.
 • Tappiosta huolimatta tästä on hyvä jatkaa Pieksämäelle torstaina.

KiuPa - FC Tarzan 1 - 3 (0-1)

11.5. Kiuruvesi, Kuoreveden tn

 

Maalit:  20 min 0-1 Jaakko Jyrkinen ( Arto Koistinen )

            49 min 0-2  Rami Korhonen ( Jaakko Jyrkinen )

            90 min 1-3  Rami Korhonen ( Jonttu Sirkka, Arto Koistinen )

Varoitukset:  Veli-Matti Sirkka

                    Jerry Tuominen

Kokoonpano:  Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Veli-Matti Sirkka, Petri Ryynänen, Eetu Kumpulainen; Jaakko Jyrkinen, Rami Korhonen, Arto Koistinen, Jonttu Sirkka; Jouni Jokinen (Henri Laurikainen, Tommi Colliander), Jerry Tuominen (Luukas Tikkanen)

 

TARZAN VOITTI KIURUVEDELLÄ

Pelikaudet on perinteisesti avattu Kiuruvedellä. Tällä kertaa kotiintuomisina oli makeat kolme pistettä. Voitto tuli hyvällä pelillä. Ottelu oli vauhdikas ja nopeatempoinen. Nyt pysyimme hyvin pelissä mukana. Hallitsimme pitkiä jaksoja pelistä. Pidimme palloa hallussa ja rakensimme peliä itse emmekä olleet missään vaiheessa paniikissa.

Hyvän pelimme taustalla on muutamia olennaisia seikkoja. Joukkueemme on nuorentunut viime kesästä. Nyt tulikasteensa saivat Kumpulaisen Eetu, Tikkasen Luukas ja Henri Laurikainen. Sen lisäksi Ventin, Ryynän, Eetun ja Arin puolustuskombinaatio toimi loistavasti. Keskikentällä Arton kaverina taisteli muutaman vuoden tauon jälkeen Korhosen Rami, joka teki siinä sivussa kaksi maalia ja nousi samalla maalivahdimme Olkkosen Eetun kanssa joukkueen parhaiksi onnistujiksi. Eetu  pelasti useita ns. varmoja maaleja. Uskomattomia torjuntoja milloin milläkin ruumiinosalla. Loistava iltapuhde. Kärjessä Jerry pelasi myös hyvän pelin.

Kiuruvedellä ei ollut Tarzanin joukkueessa yhtään heikkoa lenkkiä. Pelasimme joukkueena. Paketti pysyi kasassa ja välimatkat pelaajien välillä lyhyinä. Kaikki pelaajat täyttivät oman roolinsa. Nuoret uudet pelaajat olivat hyvin mukana pelissä. Jatkossa heidän roolinsa tulee  korostumaanentisestään.

KOMMENTTI

 

 • Huolimatta kauden muista peleistä, kauden avauksissa on harvoin hävitty - eikä hävitty tänäänkään. Vaan päinvastoin, jalkoja riitti alusta loppuun saakka eikä pelillisestikään ollut mitään hätää missään vaiheessa.
 • Vakuuttava aloitus kaudelle, ja mikä vielä mukavampaa - lähes puolet meidän pelimiehistä jäi vielä reserviin odottamaan omaa kauden avaustaan.
 • Nyt on pisteitä saman verran kuin viime kauden jälkeen yhteensä, tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa peliä ja KJK:n kohtaamista.