Lieve yogi, yogini

Het is ongeveer 30 jaar geleden dat Peter Kooij, je mag wel zeggen bijna een pionier op het gebied van yoga in Nijmegen in de tijd dat nog vrijwel niemand “er aan deed”, mij zijn Open Yoga uur overdroeg.

Nu is het mijn beurt om het stokje over te dragen. Hoewel ik graag en vaak yoga beoefen en dat zeker nog lange tijd hoop te kunnen doen, is het lesgeven net iets teveel aan het worden. Teruggaan van twee lessen naar één les per week blijkt na een paar jaar net niet voldoende. Ik vind het heel jammer want ik zou graag nog jaren doorgaan, maar het is oké om te stoppen, temeer omdat ik in Janneke Bardoel iemand heb gevonden die het stokje op deskundige en invoelende wijze kan overnemen.

De afgelopen tijd heeft Janneke laten zien graag en goed les te kunnen geven. Momenteel volgt ze een opleiding Shiatsu en bekwaamt ze zich in Do In en in de integratie van beide met de yoga, vergelijkbaar met de uitgangspunten die ik in mijn lessen hanteer. We hebben intensief contact waarin ik mijn ervaring aan haar over draag zodat ze die kan combineren met haar eigen inzichten.

Het lopende seizoen (t/m 12 juni 2018) zal ik blijven verzorgen, met eventueel een les van Janneke als daartoe aanleiding bestaat. Dinsdag 12 juni 2018 zal er na de yogales een klein afscheidsfeestje zijn.

Met ingang van het komende seizoen (start eind augustus 2018) zal Janneke het Open Yoga uur overnemen. Ik zal nog wel invallen als Janneke een keer niet kan en als deelnemer regelmatig meedoen. De ins and outs voor het nieuwe seizoen zullen tijdig worden gecommuniceerd.

Ik vertrouw erop dat je onder Janneke’s leiding gedurende langere tijd op een ontspannen en lichtvoetige manier en in een vertrouwde setting in Cordium yoga kunt blijven doen.

We blijven elkaar ontmoeten.

Hartelijke groet

Hans van Meteren