Published using Google Docs
20210506 Privacyverklaring website Ligo regio Mechelen
Updated automatically every 5 minutes

Privacyverklaring Ligo regio Mechelen

Wie zijn wij?

Bij Ligo regio Mechelen vinden we het heel belangrijk om de privacy te beschermen van alle personen waarvan we gegevens verzamelen en gebruiken.  We gebruiken en beveiligen deze gegevens met de grootste zorgvuldigheid.  We houden daarbij rekening met de toepasselijke wet- en regelgeving.

Dit zijn de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (Privacywet) en de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (GDPR).

Ligo regio Mechelen is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw gegevens. Jouw privacy is belangrijk voor ons.  We geven geen gegevens door aan andere organisaties zonder jouw expliciete akkoord behalve wanneer we dit moeten van de wet.

Heb je vragen over hoe wij omgaan met jouw gegevens?  Hieronder staat hoe je contact met ons of met onze DPO (Data Protection Officer) kan opnemen:

Ligo regio Mechelen
Leopoldstraat 52
2800 Mechelen
privacy@ligo-regiomechelen.be

Ondernemingsnummer: 0896.101.539
RPR/RPM: Antwerpen, afdeling Mechelen

Telefoonnummer: +32 15 431 131

Contactgegevens DPO: gdpr@federatie-basiseducatie.be, 0471/76.17.21

We doen er alles aan om de aan ons gegeven persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, vernietiging, openbaarmaking, ongeoorloofde toegang of misbruik.

In deze privacyverklaring leggen we uit wanneer en waarom we jouw persoonlijke gegevens nodig hebben, welke gegevens we verzamelen, op welke manier we ze  verwerken, hoe lang we ze bijhouden, aan wie we ze kunnen doorgeven, wat jouw rechten zijn en wat je kan doen als je niet akkoord gaat.

Deze privacyverklaring is voor jou bedoeld als je:

De informatie die je ons geeft, bewaren en gebruiken we in overeenstemming met deze privacyverklaring.

  1. Wanneer worden je gegevens verzameld en gebruikt?

We verzamelen en gebruiken je gegevens als je:

  1. Van wie krijgen we je gegevens?

Je geeft ons je gegevens zelf als je rechtstreeks contact met ons opneemt om een cursus te volgen, om inlichtingen te vragen, bij een sollicitatie.  Dit kan schriftelijk (elektronisch of gewone post), telefonisch of via een contactformulier op onze website.

Soms krijgen we je gegevens van organisaties waarmee we samenwerken of van de overheid:

  1. Welke gegevens gebruiken we en waarom?

De gegevens die we gebruiken:

Voor cursisten:

Voor bezoekers (website, social media of onze centra) :

We gebruiken deze gegevens onder andere om:

We verwerken je persoonlijke gegevens op basis van:

We zorgen er steeds voor dat het verwerken van je persoonsgegevens binnen de redelijke verwachtingen liggen.

Nieuwsbrief

Als je inschrijft op onze nieuwsbrief, dan gaat je e-mailadres automatisch en op een veilige manier naar
MailChimp, je geeft daarvoor je toestemming.  Wil je de nieuwsbrief niet meer krijgen?  Klik onderaan een nieuwsbrief op ‘Uitschrijven’ of stuur een e-mail communicatie@ligo-regiomechelen.be.

Aanvragen via een formulier


Om de  (contact-) aanvragen via de website vlot te kunnen verwerken, bewaart onze website jouw gegevens. Wil je deze bekijken of laten schrappen? Stuur een e-mail naar communicatie@ligo-regiomechelen.be.

  1. Met wie delen we je gegevens?

We geven jouw gegevens door aan diensten en organisaties waarmee we samenwerken en aan de overheid zoals:

Zij kunnen jouw gegevens zien.  We hebben afspraken gemaakt met die organisaties zodat ze voorzichtig en veilig omgaan met je gegevens volgens de Europese wet op de privacy en sluiten met hen een verwerkersovereenkomst af als dat nodig is.  Jouw gegevens blijven zoveel mogelijk binnen de Europese Economische Ruimte*.  We zullen jouw gegevens enkel buiten de EER delen indien het moet of indien we geen andere keuze hebben (zoals bij Facebook of Google het geval is).  Als je gegevens buiten de EER gedeeld worden, dan zorgen we ervoor dat we gebruik maken van de standaardbepalingen zoals opgemaakt door de Europese Commissie.

*Deze landen behoren tot de Europese Economische Ruimte: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Ijsland, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slovakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

  1. Hoe lang bewaren we je gegevens?

Voor cursisten:

Voor leveranciers, partners, organisaties waarmee we samenwerken:

Voor sollicitanten, vrijwilligers:

  1. Hoe houden we je gegevens veilig?

We nemen goede technische en organisatorische maatregelen om jouw persoonsgegevens te beschermen.  Dit doen we door:

Als je gegevens wijzigen, geef dat dan door aan het onthaal of aan onze lesgevers.

  1. Wat zijn je rechten?

Je hebt het recht om controle te hebben over jouw gegevens, hieronder kan je lezen wat er allemaal kan.  Het is mogelijk dat we vragen om je identiteit te bewijzen als je één van je rechten wil uitoefenen.  Dit doen we omdat we jouw gegevens niet aan de foute persoon willen geven.

Als je één van deze rechten wil uitoefenen, dan kan je dit vragen per e-mail of je zegt dit tegen de lesgever.  De lesgever zorgt ervoor dat je een afspraak krijgt.

Heb je een klacht over de verwerking of het gebruik van je gegevens?  Contacteer ons dan via privacy@ligo-regiomechelen.be of schrijf ons een brief: Ligo regio Mechelen, Leopoldstraat 52, 2800 Mechelen.

Als je niet tevreden bent over hoe we omgegaan zijn met jouw vragen, dan heb je altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Gegevensbeschermingsautoriteit

Drukpersstraat 35
1000 Brussel
contact@adp.gba.be
www.gegevensbeschermingsautoriteit.be

  1. Cookies

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat een website op je computer of mobiel toestel opslaat wanneer je die site bezoekt. Zo onthoudt de website je voorkeuren (zoals de taal). Zo moet je die niet elke keer opnieuw invullen wanneer je naar een andere pagina doorklikt.

Welke cookies zijn er op deze website?

Alle uitleg over de cookies op onze website kan je hieronder lezen.  De noodzakelijke cookies gebruiken wij enkel zelf.  De analyse/voorkeur cookies gebruiken we om je voorkeuren te onthouden zodat je prettiger kan surfen op onze website.  De marketing cookies zijn van anderen die jouw persoonsgegevens kunnen verwerken, hierover hebben wij geen controle.  Jij kan zelf kiezen welke cookies je aanvaardt.

  1. Noodzakelijke cookies


Sommige cookies zijn nodig om een website bruikbaar te maken. En om basisfuncties zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website mogelijk te maken. De website werkt niet goed zonder deze cookies.


Naam

Inhoud

Bron

Vervaltermijn

has_js

Komt van Drupal.
Houdt bij of jouw browser Javascript ondersteunt.

Basiseducatie

Sessie

JSESSIONID


Komt van New Relic.
Zorgt voor een snelle website.

Basiseducatie

Sessie

__newsletter

Houdt bij of je onze nieuwsbrief popup al gezien hebt zodat je deze maar één keer ziet.

Basiseducatie

Sessie

  1. Analyse/voorkeur cookies


Analysecookies registreren welke pagina’s je bezoekt en waar wel of niet op klikt. Zo kunnen wij de website beter maken.

Voorkeurscookies onthouden informatie die het gedrag of uiterlijk van de website veranderen. Zoals jouw voorkeurstaal of de regio waarin je bent.

Naam

Inhoud

Bron

Vervaltermijn

_ga


Registreert een unieke ID om statistieken te maken over bezoeken aan de site.

Basiseducatie

2 jaar

_gat


Google Analytics gebruikt deze om de verzoeksnelheid te vertragen.

Basiseducatie

1 dag

_gid


Registreert een unieke ID om statistieken te maken over het gebruik van bezoekers.

Basiseducatie

1 dag

vuid


Komt van Vimeo.
Houdt je video voorkeuren bij.

Vimeo

https://vimeo.com/privacy

GPS

Registreert een unieke ID op mobiele apparaten voor tracking op basis van geografische GPS-locatie.

youtube.com

https://www.youtube.com/account_privacy

1 dag

YSC

Registreert een unieke ID om statistieken bij te houden van welke You Tube- video's jij gezien hebt.

youtube.com

https://www.youtube.com/account_privacy

Sessie

yt-remote-cast-installed

Slaat de voorkeuren van jouw videospeler op met behulp van de geïntegreerde YouTube-video.

youtube.com

https://www.youtube.com/account_privacy

Sessie

yt-remote-connected-devices

Slaat de voorkeuren van jouw videospeler op met behulp van de geïntegreerde YouTube-video.

youtube.com

https://www.youtube.com/account_privacy

Persistent

yt-remote-device-id

Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met behulp van de geïntegreerde YouTube-video.

youtube.com

https://www.youtube.com/account_privacy

Persistent

yt-remote-fast-check-period

Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met behulp van de geïntegreerde YouTube-video.

youtube.com

https://www.youtube.com/account_privacy

Sessie

yt-remote-session-app

Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met behulp van de geïntegreerde YouTube-video.

youtube.com

https://www.youtube.com/account_privacy

Sessie

yt-remote-session-name

Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met behulp van de geïntegreerde YouTube-video.

youtube.com

https://www.youtube.com/account_privacy

Sessie

  1. Marketing cookies


Deze cookies dienen voor sociale media, targeting en commerciële doelen. Zij hebben niets te maken met de technische ondersteuning van de website.
Door sociale cookies kan de inhoud van een website die je bezoekt, rechtstreeks gedeeld worden met anderen via sociale media. Targeting cookies maken een profiel van jou op basis van je surfgedrag. Zo komt het dat de advertenties die je te zien krijgt passen bij jouw interesses. Commerciële cookies houden bij hoeveel en welke advertenties je te zien krijgt.

Naam

Inhoud

Bron

Vervaltermijn

IDE

Google DoubleClick gebruikt deze om jouw acties te registreren en te rapporteren nadat je
een advertentie gezien hebt. Zo kan de adverteerder de effectiviteit van een advertentie meten en jou meer gerichte advertenties presenteren.

doubleclick.net

https://policies.google.com/privacy?hl=nl#infocollect

https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=nl

1 jaar

PREF

Registreert een unieke ID. Zo kan Google statistieken maken over hoe jij YouTube-video's gebruikt op verschillende websites.

youtube.com

https://www.youtube.com/account_privacy

8 maand

test_cookie

Deze cookie controleert of jouw browser cookies ondersteunt.

doubleclick.net

https://policies.google.com/privacy?hl=nl#infocollect

https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=nl

1 dag

VISITOR_INFO1_LIVE

Probeert jouw bandbreedte te schatten op pagina's met geïntegreerde YouTube-video's.

youtube.com

https://www.youtube.com/account_privacy

179 dagen

fr

Facebook gebruikt deze om de resultaten van Facebook advertenties te meten en optimaliseren.

facebook.com

https://www.facebook.com/policy/cookies

https://www.facebook.com/about/privacy/update

Onbekend

collect

Google Analytics gebruikt deze om informatie te sturen over jouw apparaat en gedrag. Deze cookie volgt je over apparaten en marketingkanalen.

google-analytics.com

https://policies.google.com/privacy?hl=nl#infocollect

Sessie

  1. Hoe kun je cookies wissen?

Je kan de installatie van cookies weigeren via je browserinstellingen. Je kan ook op elk moment de cookies wegdoen die al op je computer of mobiele apparaat geïnstalleerd zijn. Hoe? Kijk hier:

Schakel je cookies uit? Hou er dan rekening mee dat de website er misschien niet mooi uitziet, of dat je sommige toepassingen niet kan gebruiken.

Ligo regio Mechelen kan het privacybeleid op elk moment veranderen. Mogelijke redenen daarvoor: veranderingen aan haar diensten of aan de wetgeving. Wij maken de veranderingen dan bekend op relevante online diensten. Ze zijn geldig vanaf het moment dat ze bekendgemaakt zijn.

Deze versie werd gemaakt op 25/01/2021