Published using Google Docs
MD010102 Model informació COS I CONSCIÈNCIA
Updated automatically every 5 minutes

                                     IES FELANITX

Informació matèries o projectes de lliure elecció

Departament: BIOLOGIA-GEOLOGIA

Nivell: 2n ESO

Matèria o projecte: PROJECTE COS I CONSCIÈNCIA

Objectius essencials de l'assignatura o del projecte:

Afavorir en l’alumnat:

  • l’aprenentatge i presa de  consciència de l’estat físic i anímic del propi cos
  • l’aprenentatge i posada en pràctica d’eines de control i expressió de les emocions, pensaments i sentiments.
  • l’aprenentatge i valoració dels beneficis d’uns hàbits de vida (alimentació, higiene, hores dedicades al descans, etc.) i d’un entorn saludable.
  • la presa de consciència d’alguns problemes socials i mediambientals i valorar les possibles actuacions positives per col·laborar a pal·liar-los.

Descripció de la matèria o del projecte que s'hi imparteix

En aquest projecte es duran a terme activitats de dos tipus:

  • Activitats relacionades amb el coneixement del cos, els hàbits de vida saludable (quant a higiene, alimentació, postura del cos…), les emocions, la connexió entre cos, ment i pensament, l’expressió corporal, la respiració i la relaxació.
  • Activitats que ens permetin prendre consciència de com és l’entorn social i ambiental en el qual vivim, amb l’objectiu de donar passes cap a actuacions individuals i grupals responsables. En aquest sentit, treballarem la cohesió de grup, la comunicació amb els altres, la solidaritat, la cura del medi ambient, el consum responsable, etc.

Metodologia

A cada sessió, de dues hores, se seguirà una rutina de feina:

  • Primer compartirem i comentarem un pensament i una història que duran preparats un alumne, un grup d’alumnes o la professora.
  • En segon lloc, cada alumne analitzarà individualment com acompleix tota una sèrie d’hàbits (relacionats amb l’alimentació, la higiene, el descans).
  • Seguidament, es duran a terme les activitats pròpies de la sessió relacionades amb un dels temes mencionats a l’apartat anterior de descripció del projecte. Això podrà incloure: fer algun tipus de feina escrita, visualitzar un vídeo o una presentació, escoltar explicacions, fer posades en comú, fer exercicis de respiració o de ioga, fer algun taller dirigit, etc.
  • Per a acabar, es faran: una reflexió sobre el que s’ha fet i el que s’ha après durant la sessió i una relaxació.

Hi haurà tasques que es duran a terme de manera individual i altres que es realitzaran en equips de treball cooperatiu.

Sistema d’avaluació

Es faran autoavaluacions, coavaluacions i heteroavaluacions (a ser possible, dues a cada avaluació).

  • A les autoavaluacions, cada alumne avaluarà la seva feina (individual i com a membre d’un equip) i el seu quadern de treball.
  • A les coavaluacions, cada alumne avaluarà la feina feta en comú per l’equip al qual pertany, la feina feta per cada un dels seus companys d’equip, i alguna tasca feta pels companys de classe.
  • A les heteroavaluacions, la professora valorarà de cada alumne i dels equips: la feina diària, el comportament, el quadern de feina i el grau d’assoliment de les competències clau.

▢ Exàmens                                 X Feina diària                     X Treballs      

X Autoavaluació                           X Coavaluació                    X Altres: avaluació per part de la professora (heteroavaluació)

 

MD010102

IES FELANITX

Pàgina  de