Kymin Suunnistajat ry                                                                        1.8.2018

Rannikko-rogaining 22.9.2018  
Kilpailukutsu


Rannikko-rogaining järjestetään upeiden suunnistusmaastojen äärellä historiallisessa Strömforssin Ruukissa. Kilpailualueen halkaisee yksi Kyminjoen läntisin haara ja yhdellä alueen kallioista piti majaa jo 1900-luvun alussa lehmipaimen Jaakko Brandt. Kilpailukartalta löytyvät niin Huuhkajavuori kuin Markkinmäki sekä lukuisia muita kallioita, joten myös nousua kertyy ainakin pidemmillä radoilla.

Rogaining

Rogaining on seikkailullista suunnistusta luonnossa liikkumisesta nauttien. Kilpailijat keräävät mahdollisimman paljon pisteitä käymällä eriarvoisilla rasteilla haluamassaan järjestyksessä ja valitun sarjan aikarajan puitteissa. Reittisuunnittelu, pisteytetyt rastit ja pääosin joukkueina toteutettava kilpailu antavat lajille oman erityisleimansa. Rogaining soveltuu erinomaisesti kaikille suunnistajille, seikkailu-urheilijoille, kuntoilijoille, retkeilijöille, kaveriporukoille ja perheille - kaikille luonnossa liikkumisesta nauttiville! Tule rohkeasti kokeilemaan. Maastossa voi liikkua juuri  itselle sopivaa vauhtia, nauttia luonnosta ja seikkailumielestä. Kilpailukeskus on avoinna koko päivän palvellen kilpailijoita koko päivän ajan.

Sarjat

2h rogaining - sarjassa edetään jalan 1-5 henkilön joukkueissa.

6h rogaining - sarjassa edetään jalan 2-5 henkilön joukkueissa.

Fillarirogaining 3h - sarjassa edetään polkupyörällä 1-5 henkilön joukkueissa.

Joukkueiden on pysyttävä noin 30 metrin etäisyydellä toisistaan koko kilpailun ajan.

Aikataulu

Tapahtuma järjestetään lauantaina 22.9.2018. Joukkueille jaetaan kartat klo alkaen klo 09:30. Kaikkien sarjojen yhteislähtö tapahtuu kilpailunjohtajan käskystä klo 11.00. Maali suljetaan klo 17:30

Hinnat

2h sarja 20 EUR / henkilö

6h sarja 30 EUR / henkilö

Fillarisarja 30 EUR / henkilö

(Korotettu ilmoittautumismaksu 15.9.2018 jälkeen 50 EUR/hlö.)

Kartta

Rogaining erikoiskartta, joka laaditaan tapahtuman rastipisteiden vaatimusten mukaisesti mittakaavaan 1:20 000. Kartta on muovitettu ja rastipisteet on painettu karttaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset Eventio -palvelussa osoitteessa:
http://kyminsuunnistajat.tapahtumiin.fi/fi/

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Strömfors Outdoor Factory:n tiloissa (Ahlströmintie 1, 07970 Loviisa) Strömforssin Ruukin alueella. Maksuton pysäköinti, johon opastus Elimäentielä (Mt 1792). Kisakeskuksessa kahvila ja wc:t. Reittisunnittelu ja tavaransäilytys on mahdollista sisätiloissa. Kisakeskus palvelee kisapäivänä klo 09:00 alkaen. Kilpailijoille on kilpailukeskuksessa tarjolla kilpailun jälkeen juomista ja pikkupurtavaa. Juomapisteet löytyvät myös kilpailureitin varrelta. Ei suihkumahdollisuutta.

Palkinnot

Kaikkien sarjojen voittajat palkitaan, lisäksi osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

Pakolliset varusteet

Kaikilla osallistujilla pakollinen varuste on matkapuhelin. Joukkueessa tulee olla vähintään yksi puhelin, joka soveltuu kilpailussa käytettävään mobiilileimaukseen. Fillarisarjoissa pakollisena varusteena myös pyöräilykypärä. Lisäksi suositellaan, että joukkueilla on omat EA-välineet.

Leimaukset

Käytössä on matkapuhelimilla toimiva leimausjärjestelmä. Leimauksen nopeuttamiseksi käytetään NFC-tunnuksia tai QR-koodia, mutta leimaus onnistuu myös pelkästään

internet-yhteyden avulla. Leimausjärjestelmää esitellään tarkemmin tapahtuman sivuilla. Joukkueille suositellaan varapuhelinta, joka soveltuu tarvittaessa myös leimauksiin.

Huomioitavaa

Järjestäjä ei vakuuta osallistujia. Osallistumismaksua ei palauteta. Lääkärintodistuksella se voidaan siirtää seuraavaan tapahtumaan.