ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                          Μύκονος, 22-05-2019                                                                                                                                                                                                      

ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ                                                                                     

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ο Δήμος Μυκόνου,  πέτυχε με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος την παραχώρηση ενός νέου Πυροσβεστικού υπερσύγχρονου οχήματος για τις ανάγκες πυροπροστασίας του νησιού.

Η ασφάλεια και η προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών της Μυκόνου σε έκτακτες περιπτώσεις και συμβάντα πυρκαγιάς αποτελούν πρωταρχικό στόχο για το Δήμο Μυκόνου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, τον περασμένο Οκτώβριο, στη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα θέματα ασφάλειας στο νησί μας, πέτυχε τη θετική της ανταπόκριση στο αίτημά του να παραχωρηθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα της Μυκόνου ένα νέο Πυροσβεστικό υπερσύγχρονο όχημα.

Η πολύ σημαντική αυτή παραχώρηση αναβαθμίζει το στόλο του Πυροσβεστικού Σώματος του νησιού, το οποίο ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 2017, και δίνει τη δυνατότητα για άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος πυρκαγιάς και έκτακτων περιπτώσεων.

Κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος σε κατ’ ιδίαν συνάντησή του με το Δήμαρχο Μυκόνου, του παρουσίασε το όχημα από κοντά.

Ειδικότερα, το Πυροσβεστικό όχημα Μυκόνου BREMACH Π.Σ.4325 διαθέτει:

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ