Home

Otvoren natječaj za Interreg Mediteran

Otvoren je 3. poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru programa transnacionalne suradnje INTERREG V-B Mediteran. Program se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA sredstava.

Opći cilj INTERREG Med programa je promicanje održivog rasta u mediteranskom području poticanjem inovativnih koncepata i praksi, racionalnog korištenja resursa i podupiranjem društvene integracije kroz pristup temeljen na teritorijalnoj suradnji.    

Projektni prijedlog treba osigurati minimalno pet (5) projektnih partnera iz barem pet (5) zemalja programskog područja.  

Predviđeni iznos sredstava po projektu je između 2,5 i 4 milijuna eura, a intenzitet potpore za hrvatske partnere je 85% troškova projekta.

Proces prijave se provodi u dvije faze te se obje podnose elektroničkim putem. Samo projekti koji prođu prvu fazu će sudjelovati u drugoj fazi. Predviđeni početak projektnih aktivnosti je u studenom 2019. godine.

Rok za pred-prijavu (prva faza) je 31. siječnja 2019. godine u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Informativna radionica će se održati 5. prosinca 2018. godine s početkom u 9:00 sati (registracija od 08:30 sati) u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, Miramarska cesta 22 u Zagrebu.

Više informacija na službenoj stranici Interreg Med programa: https://interreg-med.eu/fund-my-project/calls/third-call-for-modular-projects/